Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@ozzy56 Jo pro nás drobné spotřebitele to jsou skutečně malé částky  - pro nadnárodní společnosti naprosto neuvěřitelný zisk.
Pokaždé když s velkou pompou v radiu TV hlasatel hlasil že nam to či ono zlevnilo o například 37haleřů .... 

Jasně jdeš zaplatit hotově tak ať to zaokrouhlují dle bežných zvyklostí ale platím kartou platim to co je cenou za daný produkt.

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

Tak já dnes tankoval u ONO 39,90 Kč za litr naturalu 95. Celkem tedy 51,38 litrů za 2050,- Kč Nádrž je na 50 litrů tak jsem už musel. Cenový strop byl na dnešek nastaven vládou na 41,95 Kč za litr. U ONO to byla tedy úspora 2,05 Kč za litr oproti nastavenému stropu. Na mé nádrži to tedy udělalo 105,- Kč. Děkuji majitelům.        

Odesláno

Ahoj Pežoťáci 

ještě jedno mé tankování. Je to už tedy cca 10 dní když jsem tankoval dceři do její P 807 na které je najeto 418.000 km. Musel jsem na technickou a pro jistotu jsem zvolil před měřením emisí syntetickou naftu HVO. Do takřka prázdné nádrže jsem natočil za 1499,50 Kč. Bylo to skoro 26 litru za cenu 57,80 Kč za jeden litr. Naplnit při této ceně celou nádrž auta o objemu 80 litrů je už skoro na vyřizování půjčky. ☹️ 

Odesláno

ale jestli opravdu pomůže ta HVO přejít přes STK (osobní zkušenost nemám, ani v rodině--přešli jsme na benzín)), tak ta investice nemusí být marná :myslim        jinak P 406 měla taky 80 litr. nádrž, jestli dobře pamatuju

Odesláno

@JVT a je nějaký znatelný rozdíl proti normální naftě? Tedy kromě ceny :D myslel jsem teda hlučnost,  spotřeba, atd ? 

předpokládám,  že emise byly ok :roker

Chtěl jsem tu HVO nalít před stk do mojí 307, ale nakonec to nebylo potřeba. :roker

Odesláno

@PaKr

nic z toho co popisuješ jsem nepozoroval. Po natankování jsem ujel cca 20 km po D8 na čtyřku ve vysokých otáčkách abych vyhnal pavouky a saze z výfuku tak se ani nic poznat nedalo.  

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

Jeden můj kamarád před dost dlouhou dobou tankoval přepálený friťak do první ovce 1.9 Bral to od provozovatelů rychlého stravování. Auto to bylo už na vyhození tak to risknul. Jezdil s tím dost dlouho než motor už nechtěl chytnout. Je to dost dobrý mechanik a také se nebojí experimentovat. Po revoluci když se sem dostali první "vyjetá" auta tak dokázal namontovat motor z nějakého japonce do Seata Dokonce to jednou i dokázal uhádat při silniční policejní kontrole, že je to originální řešení výrobce. Dnes jezdí jako mechanik u jednoho velkého závodního teamu který jezdí DAKAR i okruhy. V dávné minulosti jsem prodal Š 110R a koupil si Trabanta (potřeboval jsem peníze na zařízení bytu) Soused se mne ptal v jakém poměru tankuju technický a normální benzín. Nechápal že tankuju jen benzín u pumpy. On prý má z práce technický a prý to u nich do dvoutaktů lejou všichni. Já mám jen zkušenost z vojny přimíchat olej, aceton a podobné kapaliny do nafty určené do kamen když jsme propálili měsíční příděl a nechtěli jsme mrznout.              

Odesláno
před 2 hodinami, Medvěd napsal:

Jen blbni 😄😄😄

A on tím fakt nějakej topimec začne auto huntovat

Jednu chvíli se na to nechala koupit I přestavbou sada s výhřevností a dalšími filtry. A to bylo na použitý, ale to jsi snad ve SM musel zaznamenat, taky to tam bylo. 

Odesláno
V 15. 4. 2026 at 17:07, Medvěd napsal:

Jen blbni 😄😄😄

A on tím fakt nějakej topimec začne auto huntovat

Tak koupil jsem jen na "fritování" 60litrů 😀 605tka 1:1 s naftou na to jezdí výborně 😂 

Odesláno

Dnes Bobík dostal nakrmeno na Globusu za 39,50 Kč/l. Tankuju na půlce nádrže, protože si pak můžu říct, že v průměru je cena přesně mezi oběma tankováními :aut

A taky protože má žena strach, když má půlku nádrže a po týdnu ježdění (najede 100km) bude muset tankovat. Nikdy netankovala... :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...