Medvěd Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden (upraveno) Všimli jste si letošního novinářského útoku na řidiče, kteří si na volných zasněžených parkovištích zkouší, jak se chová auto v krizových situacích? Nejsem zas tak starej, ale moc dobře si pamatuju dobu (a není to určitě víc jak 15 - 20 let zpět), kdy se naopak s příchodem zimy všude doporučovalo najít si volnou zasněženou plochu a tam si vše v klidu a relativním bezpečí vyzkoušet. Je to přece mnohem bezpečnější, než smyk řešit poprvé až v provozu Jako je jasný, že by taková plocha neměla být někde v blízkosti obytných domů a ani by na ní neměla být zaparkována auta, ale pokud existuje někde na okraji volnej parkplac, tak proč se do toho letos mediálně takhle šlape? Jsem zvědavej, jestli to někdy zsčnou řešit i v TV, myslím tím AUTOSALON, AUTO MOTO REVUE apod.? Jste na straně klouzajících nebo zakazujících milovníků klidu? P. S. Samozřejmě tu máme i existující polygony, ale je rozdíl využít přírodní sníh, kterej se všude válí grátis nebo cálnout +- 5000 Kč s potřebou se objednat i týdny předem Upraveno 15. leden uživatelem Medvěd OK406, Pepito a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Já sem pro klouzání.. bohužel takovejch placů už moc není.. Za Edenem to ale dycky cajti vyháněli.. "nevím" proč.. nikde nic do čeho by se dalo praštit tam nebylo, asfalt to taky neničilo... BubakGS, dýzl, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Charlie 607 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden (upraveno) Já jsem taky pro klouzání. Horší ale je, že vhodná místa mizí. Dřívávějc jsme se něco nablbnuli po placech (jednou to i odneslo rameno a ráfek když to nevyšlo k obrubníku) nebo i na letišti u Příbrami (než to tam oplotili a udělali polygon). Upraveno 15. leden uživatelem Charlie 607 BubakGS, dýzl a Pepito ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Jsem pro klouzani a jsem nazoru, ze lidi jsou proste ***i. Ostatne, viz jak zpravama proletela zprava, ze se nekde u strahova na velkym parkovisti sklouzli policajti v kodiaqu... div se z toho lidi neposrali. Kazdej ma milion zajmu o to, co delaj ostatni... at se kazdej stara o svuj vlastni konec a da vsem pokoj. radim.1008, BubakGS, MJSytic a 3 další ohodnotil 6 Citovat
radim.1008 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden To je ta přehnaná korektnost, co sebou nese doba a poukazování na druhé. ozzy56, Péťa, BubakGS a 3 další ohodnotil 6 Citovat
P206blau Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Jsem pro klouzání i driftování, pokud je to na place,kde to nikoho a nic neohrožuje. Je to nádhera si zablbnout za volantem a zjistit ,jak se auto chová na ledu či sněhu. Je to škola smyku a ta neuškodí až to bude opravdu potřeba. Samo,že moderní vozy,vybavené asistenty umožňující sedět za volantem i opicím ve spojení s automatem jsou auta pro tyto účely nevhodná.Bohužel v dnešní přebyrokratizované době, kde na všechno musí být lejstro a povolení je smutné, kam se rozumná svoboda z let předešlých vytratila.Všude vás hlídají kamery a MP je bdělá a ostražitá. Ale stále se najdou plácky,kde to jde. Novináři samozdřejmě každou klukovinu v honbě za jakoukoliv senzací hned rozmáznou. Ale i přesto jsem si to neodpustil a Pežotka pořádně tento týden prohnal ve sněhu na place. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden ..ja jsem tez pro klouzani - pochopitelne nekde, kde to nevadi a nic neohrozuje... ... jsem si s Riftakem taky otestoval, co snese. Akorat s elektronickou ruckou a prednim nahonem v automatu (auto pro opici, jak pise @P206blau ) zadny velky vylomeniny delat nejdou... ...maximalne si vyzkouset trakci a kdy se to utrhne v oblouku. Ale i tak to povazuju za cenne zkusenosti, ktere by meli mit moznost zkouset vsichni..... dýzl, Medvěd a Weri 605 ohodnotil 3 Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden to byly časy P.S. mě to neva , ale třebas já mám kousek od domu lidl s parkovištem...., ale když tam je každý večer nějaký báwo + A45S oba s otevřenými klapkami v laufech , a práská to hodinu v kuse , tak už mě to taky začíná sját (ale ti tam jezdí gumovat i v létě a nejen oni ) no hel Citovat radim.1008, BubakGS, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden prý na velkém rybníku nebo přehradě to jde super BubakGS a Weri 605 ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Jo, tak to dělá i soused dement se starym pařezem nebo co to je, na příjezdovce k baráku.., smrdí mu to, hulí mu to, hluku z toho a furt to šteluje, jak kdyby z těch 6kw moh šroubovákem udělat 60... To už ale chápu, že se někdo ozve.. před 51 minutami, Pe.Tr napsal: práská to hodinu v kuse Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Jak by na tom světě bylo krásně když by se každej staral o sebe a ostatní mu byli u řiti. Jenže top je jak je psáno výše ta superkorektnost kdy i uprdnout se na prázdný ulici aby se člověk bál páč káždá bába důchodkyně má patlafoun každá druhá na tom umí i fotit nebo natáčet videa a MP protože potřebují aby ruka páně byla otevřená tak se zabejvaji každým takovým debilním práskačským videem. Podle mě to video těch klouzajících četníků stejně zveřejnil někdo kdo chtěl těm konkrétním klukům uškodit. A jasně novinář protože je senzacechtivej tak takový video začne po sockách roznášet a pak začne bombardovat stupidníma otázkama TM a TM musí zahovat superkorektní přístup úřadu takže ty kluky pošle před discipinárku. Za mě ať se každej klouže kde chce pokud tím nevyrobí nebezpečnou situaci radim.1008, Medvěd, Pepito a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Medvěd Odesláno 15. leden Autor Odesláno 15. leden Blbý je, že to video cajtů nejdřív začalo běhat po netu prostým sdílením a až později se toho chytli novináři Možná, že jim to na "zlatým podnose" šoupnul nějakej i-reporter, co za 30 s slávy natočí i vlastní matku BubakGS a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Davidak79 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Kloužu se, a asi si umím vybrat správné místo , nikdo mě nikdy nevyhnal nejezdím v partě a nedělám u toho humbuk. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden je pravda, že hodně těch bývalých placů je obehnaných plotem, nebo tam už něco postavili... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden před 4 hodinami, Pe.Tr napsal: ...ale když tam je každý večer nějaký báwo + A45S oba s otevřenými klapkami v laufech , a práská to hodinu v kuse , tak už mě to taky začíná sját (ale ti tam jezdí gumovat i v létě a nejen oni ) Tohle známe, jak nasněží a ujede se sníh, tak večer kolem jezdí na hory banda BMW nebo Subaru. Je pěkný pohled, když jedou kolem nás v zatáčce bokem, ale třeba o půlnoci by mohli být tižší. Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Také jsem pro to aby si každý řidič vyzkoušel jak se to auto chová na sněhu a je samozřejmě lepší to zkoušet na bezpečném plácku. Předejde se pak nečekaným situacím, které se můžou stát při běžném provozu na pozemních komunikacích. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
JVT Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden Ahoj Pežoťáci Také nechápu ty "novináře" kteří negativně píší o řidičích, kteří si ověřují své reakce na ztížené podmínky. Já bych očekával pochvalu těmto řidičům a upozorněním na ohleduplnost k okolí. Svého času se i značka Peugeot s rally jezdcem Romanem Krestou angažovala v distribuci video kazet s návodem jak se chovat za volantem. Bylo to v době kdy u osobních automobilů ještě nebylo běžné ABS. Roman popisoval jak bezpečně brzdit jak s ABS tak bez něho. Dnes je velký rozdíl v jízdních vlastnostech současných automobilů a také je obrovský posun v kvalitě zimních pneumatikách. Jen je na silnicích možná dvakrát tolik aut a to znamená i dvakrát tolik nezkušených řidičů. Sněhu na silnicích je v současnosti trochu méně a běžný řidič, když ho trochu napadne, tak netuší jak se má chovat. Rada jdi si to zkusit na volnou plochu je dle "taky novinářů" vlastně skoro protiprávní a smrdí to pokutou. Já se rád na sněhu svezu. Je to možná tím, že nemusím a jedu jen když chci. Pepito a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Miss Scratch Odesláno 15. leden Odesláno 15. leden jako vyjet na Paseky, nebo do jineho lyzarskeho strediska Scratchovym prdelohrabem je bez driftu nadlidsky ukon, takze my bychom meli dostavat pokuty v podstate kazdy den, co my, ridi on, ja za to nesednu. |Jeste ze to Jira zkousi smykem kdykoli a kdekoli, hlavne bezpecne, aby to umel zvladnout. Divnej je ten svet..... Miss Scratch Citovat
Medvěd Odesláno 16. leden Autor Odesláno 16. leden (upraveno) Včera jsem to večer diskutoval s juniorem a při tom jsem si vzpomněl, že za komára dokonce na Letenské pláni nějaká organizace AMK nebo SVAZARMu organizovala volně přístupnou školu smyku, kdy stačilo jen přijet (možná něco zaplatit) a k řidičoj do auta si sedl jeden z několika instruktorů a řidič si mohl projet jedno kolo s ním a pak několik kol sám. Pamatuju, že jsem jako.kluk stál několik hodin jako divák v mrazu - fronta aut se táhla už ze Špejcharu .... Neříkám, že to bylo každou zimu, ale určitě to na Pláni bylo několikrát Upraveno 16. leden uživatelem Medvěd Pepito a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. leden Odesláno 16. leden No ono to bude možná ještě jedna věc Vážení protože tady jsme v rámci fóra klubu sdružujícího lidi který mají nějakým způsobem rádi auta. Takže jak se říká tady jsme v sociální bublině která má nějaké společné jmenovatele. Jděte položit stejnou otázku na jiné fórum a odpovědi nejspíše nebudou tak jednoznačné. Takže jestli ono to nebude možná tím že speciálně v Praze jsou řidiči motorových vozidel téměř lovnou zvěří a tudíž v rámci Prahy je společenská objednávka na výrobu takových článků. Veverka a JVT ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.