Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ve středu po obědě jsem se vydal do Olomouce. Abych si to užil, jel jsem naložený a s připojeným (zlehka naloženým) vozíkem. Vůbec jsem neměl představu, jak to budu mít se spotřebou a tedy i s dojezdem. Překvapením bylo, že ke švagrové bych dojel, ale tak prázdný, že bych musel u ní hodit kabel přes chodník a celou noc pomalu nabíjet. Protože jsme ale stejně museli na nákup, zastavil jsem v Moravské Třebové u Lidlu a na vedlejší OMV se po dobu nákupu připojil ke stojanu PRE. Hloupé je, že jsem musel odpojit vozík.

image.png

Celý čtvrtek auto stálo a jen jsem ho nakládal. Jsem nadšený, kolik toho dokážu odvézt. S naloženým autem a plným vozíkem jsem přejel cca 65km a v noci jsem se chtěl na cestě zpět dobít u olomouckého superchargeru. Ale změnil jsem plány a jel nabíjet na e-on Drive u Mořic (D1). Ten je průjezdný a nemusel jsem odpojovat vozík.

image.png

V sobotu jsem stejnou cestu (cca 2x 65km) absolvoval už bez vozíku a v noci už "konečně" dobil na superchargeru do 98%.

Nedělní cesta domů byla opět přerušena nákupem v České Třebové, během kterého jsem také nabíjel u stojanu ČEZu, sice déle než jsem potřeboval, ale kvůli tomu nepoletím z Kauflandu odpojit auto, připojit vozík, někam přejet a zase se vrátit do nákupáku. Takže jsme se domů vrátili se slušnou rezervou.

Celková spotřeba 27,9 kWh / 100 km byla příjemné překvapení a teď už vím, že se nemusím nijak obávat cesty s vozíkem.

image.png

Odesláno

To mi připomnělo kolegu z Poličky u Svitav, velkoobchod elektrika, slaboproud, internet. Nejprve rozvážel věci po okolí dodávkou Nissan eNV-200 s 22 kWh baterkou, ale to je co 100-150 km nabíjení. Pravda, současně o nabíjecí přestávce telefonoval, vyřizoval emaily, objednávky v teple dodávky na PC, což by jinak u spalováíku dělal až po návratu domů, ale i tak nic moc. Pak ho napadlo pořídit si právě TMX. Rázem ubylo přestávek a zvětšil se prostor pro přepravu. Vyházel vždy zadní sedačky (měl konfiguraci 7 sedadel), narval tam na míru nařezané kartony, aby chránil tapecírunk, a pak tam klidně skládal konzoly, antény a kde co. No a pak přikoupil velký vozík s plachou. Nejdříve na vesměs neprůjezdných SCH a nabíječkách vozík poctivě odpojoval. Nakonec vždy jen zacouval vozíkem na trávu vedle nabíjecího stojanu, napojil auto na kabel a dál to neřešil. 😄

• O 2 týdny později...
Odesláno
před 14 hodinami, Péťa napsal:

Udělám si místo a lehnu vedle žebříku.

Úplně vidím,  jak jsem kdysi vezl ve formanu gauč.  Akorát jsme jeli 3 . Takže přední sedačky co nejvíc dopředu ( dodnes nechápu,  jak jsem se tam pak vlezl :D ), gauč se vlezl větší částí,  ale pochopitelně čuměl ven a kámoš,  který byl z nás nejmenší si lehl vedle toho gauče :D 

Odesláno

@Pe.Tr Bohužel. Ty falcon dveře jsou v mnohém limitující. Nejen v příčnících, ale také nemají vnitřní kapsy :D

@radim.1008 To nebylo mordování, prostě jsem musel sklopit i přední sedačku a strčit tam žebřík. Jen jsem ho na pár místech podložil starým ručníkem, co jsem měl v garáži. Dovnitř jsem ho dal normálně sám, ven mi pomohla Martina, když teda už stála u auta. Prostě auto musí sloužit mě, ne já jemu. A je jedno, že nové stálo 3,5 mega. Prostě to je auto. Ale kdybych neměl vlek zaplachtovaný a zazimovaný, použil bych ho ;)

Odesláno
V 19. 1. 2026 at 19:53, Péťa napsal:

@radim.1008 Jaká čísla myslíš? Sečetl jsem veřejné nabíjení, to bylo za 1955,- Kč + dobití doma.

@Radovanek Bohužel zacouvat vozíkem nebylo kam, to bych také udělal, to bych neměl problém.

jen pro zajímavost kolik to vychází Kč/km? :) 

Odesláno

Podle fotografie jsem najel jsem 645,4 km ;)

Když připočtu nabíjení doma, tak náklady budou max. 2200,- Kč. Prostým dělením to dělá 3,4 Kč/km :super Já jsem spokojen. Šlo by to pochopitelně drobně "zoptimalizovat", ale to by bylo max o desetihaléře.

Asi si teď myslíš, že to je hodně. Ale to je prostě daň za vlastnictví automobilu (jakéhokoliv). Nejlevněji by vycházelo vlastnit nějaký Citigo a na tuhle cestu si půjčit dodávku ;)

Odesláno

No když to vztáhnu na to co je psáno výše o zlaté kreditce tak je asi trochu úsměvné se podivovat že tak drahé auto  nemá zadní sedačky dělené aby se vedle nákladu dalo sedět. Nebo je to má dělené ale tak že vetší část kam by se ten žebřík vešel je za řidičem?

Odesláno
před 38 minutami, Vena garážmistr napsal:

Nebo je to má dělené ale tak že vetší část kam by se ten žebřík vešel je za řidičem?

Přesně tak @sitler má pravdu. Když sklopím jen pravou zadní sedačku, tak se tam žebřík na šířku nevejde a kdybych ho dal na výšku, tak už je zase limitující přední část auta ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...