Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Není umění strávit život v práci ,když není nastupce,má rozum a pokud slušně vydělal,tak jen dobře. 

Kamarád,taky,budu dělat v důchodu,leden koleno a minulý týden stent a už mi říkal musím to přehodnotit,má opravený a zateplený barák,tady v JC pronajímá byt a garáž a v Praze další garáž . A dělá v státním sektoru.

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Milan+ napsal:

Není umění strávit život v práci ,když není nastupce,má rozum a pokud slušně vydělal,tak jen dobře. 

Kamarád,taky,budu dělat v důchodu,leden koleno a minulý týden stent a už mi říkal musím to přehodnotit,má opravený a zateplený barák,tady v JC pronajímá byt a garáž a v Praze další garáž . A dělá v státním sektoru.

v poslední době furt čtu, jak starší umělci (herci zpěváci atd.) by chtěli umřít na prknech co znamenají svět..., nakonec většina i tak činí, prý by z důchodu nevyžili 🙈, tak mě napadlo, že by i ostatní profese mohly makat až do svého konce třeba u soustruhu, za volantem autobusu, prostě fšichni--republika tyhle podivíny potřebuje jako sůl  👍😂:myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Já třeba s tím, že budu i v důchodu vrtět volantem, počítám. Mám totiž tu výhodu, že se živím prací, která mě baví a tak, pokud mi do toho zdraví nehodí vidle a v práci mi neukončí smlouvu (což nepředpokládám), tak budu klidně jezdit až dokud to půjde.

Už jsem to tu někde psal a závistivcům z toho mohla prdnout pumpa, ale ať .... já to tak prostě mám a jsem za to, že volant dokážu i po těch letech brát jako zábavu, fakt rád.

A k povzdechu nad koncem restaurace U koule - samozřejmě majitele plně chápu, že chce změnu a užívat si peněz, jen mě mrzí konec dobré restaurace, kam se dalo jít s jistotou. Uvidíme, jestli jí nový majitel dokáže ještě vylepšit nebo zda jí pohřbí, jak to můžeme vídat bohužel až příliš často

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Medvěd 

Už jsem to tu někde psal a závistivcům z toho mohla prdnout pumpa, ale ať .... já to tak prostě mám a jsem za to, že volant dokážu i po těch letech brát jako zábavu, fakt rád.

Proč by někomu měla prdnout pumpa z toho ,že budeš dělat v důchodu, maximálně může prdnout pumpa těm co v důchodu dělají a ostatní si ten důchod užívají. Jináč bych to nastavil pro státní sektor tak,že pokud máš odchod do důchodu ,tak mazej a přenech místo mladším. Pokud chceš dělat,domluv si soukromý sektor,tam je jiná hoňka,tam se nikomu moc nechce.

Odesláno (upraveno)

Já věděl, že se chytneš, nezklamals 😄😄😄

A Ozzy samozřejmě taky, svět je v pořádku 😀😀😀😀😀

Odesláno

Chlapi, nehádejte se. Každý to máme hold jinak. Já jsem před 15ti lety také netušil jak dlouho budu pracovat, ale po prodělané nemoci jsem se chtěl vrátit do běžného pracovního procesu. Ze začátku to šlo ztuha, ale časem se to spravilo. Jenže jak jde čas a síly ubývají, tak to skákání po žebříku, ve výkopu, v podřepu.. atd už to není pro můj opotřebovaný organismus to pravé ořechové. Chybí mi do důchodu 2 a 1/2 roku, ale vím že to už nedám. Prostě každý není vitální do třeba 80ti let aby vydržel pracovat do upadnutí. Taže "Díky za každé nové ráno". :papa

Odesláno
V 4. 8. 2025 at 16:21, Medvěd napsal:

že volant dokážu i po těch letech brát jako zábavu

Tak to jsi na tom dobře.... Já už se snažím jezdit jen co je nutno, páč mně to totál neba.... :roker

Odesláno (upraveno)

No jestli Vám do toho můžu kafrat páč oproti Vám jsem ještě jura i když už toho dost pamatuju tak bych si tady odložil myšlenku nechci zbytečně rozdmýchávat nějaké velké dohady ale mám to na jazyku tak to sem napíšu. 

Jak většina zdejších ví tak téměř celou dosavadní profesní dráhu jsem strávil za velkým volantem, v r. 2018 jsem profesionální ježdění na HPP ukončil a přesunul ho po odjetých 20 letech na brigádu dá se říct že krom těch covidových roků jsem do loňska jezdil každý týden dva dny první covidovou zimu jsem jezdil jako kontraktor u cestářů od začátku roku do konce března teď to mám tak jakože posílám pořád rozpis na dva dny v týdnu ale loni jsem jezdil zhruba v rámci 5-6 měsíců to co sem si napsal letos jestli mám od začátku roku odjeto 30 šichet tak je to hodně. A jak říkám každému tak dělám všechno proto abych se za volant autobusu na plný úvazek nemusel vracet mám sice občas myšlenky že bych šel zkusit štěstí buď k nadměrným přepravám ne nutně jako řidič tahače ale asi i klidně jako řidič doprovodu nebo na odtahovku na vyprošťovák kamionů. Ale zatím jsem si to dokázal sám rozmluvit pokaždé když mě to chytlo protože dílna mě vcelku slušně uživí a zatím mě to tam baví tak jako počasí takže někdy více někdy méně.  

Ale v jednom mám jasno už teď pokud se ve zdraví dožiju důchodu tak určitě nebudu dělat přes čáru na plný výkon pokud by mě k tomu nenutili okolnosti. Netvrdím že pokud bude zájem že třeba nebudu chodit na dva někdy tři dny v tejdnu pomoct s něčím ale to si plánuju spíš tak abych jak se říká přišel mezi lidi ne abych předváděl nějaké stachanovské výkony. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)

Já tady ale taky nepíšu o "stachanovských výkonech", ale prostě mě vrcení volantem od toho roku 90, kdy jsem za něj po vojně sednul, baví a kdybych jím netočil pracovně za cizí (a dokonce za odměnu), točil bych jím za svý a protože za svý, tak logicky míň.

Opravdu jsem v situaci, kdy je práce pro mě i koníčkem a bylo tomu tak i těch mnoho let, kdy jsem se tím živil v soukromém sektoru (prodej knih byl jen "třešnička na dortu" generující zisk, ale gró práce spočívalo v množství navštívených knihkupectví a tomu odpovídajícímu počtu odjetých km). Dnes taky v práci trávím v běžném roce množství hodin, ale oproti knihám je to v podstatě pohoda zvádnutelná až do .... (dokud budu chtít já, zdraví a škola)

Odesláno
před 6 minutami, Medvěd napsal:

Já tady ale taky nepíšu o "stachanovských výkonech", ale prostě mě vrcení volantem od toho roku 90, kdy jsem za něj po vojně sednul, baví a kdybych jím netočil pracovně za cizí (a dokonce za odměnu), točil bych jím za svý a protože za svý, tak logicky míň...

Šťastný to člověk. ;) :super

Já teda důchod zatím neplánuju. :mad: Ale jestli jednou za hodně dlouho přijde, tak bych si ho uměl představit tak jak teď. Pěkně nějakou dobu v teple nějaké té malé kúče, nejlépe někde bokem... Ale to je jen přání. Mě bude stačit fungující zdraví, rodina, když bude za co žít a občas si užít nějaký ten zážitek. :D 

Odesláno

To já bych šel do důchodu klidně hned a jak bude možnost, tak pápá. A v plánu teda je být na důchod v teple, zatím jsou v plánu kanárské ostrovy. Ale kdo ví co za ty leta ještě přijde. 

Děda ten dělá pořád, každý den u soustruhu a to má letos 89let.

Odesláno

a ten duchod, to se maze na chleba, nebo louhuje ve vode? :D  Sorry , nedalo mi to :) , zatim si potaji myslim, ze klasicky duchod se me tykat nebude, pokud si na to dost neuleju sam :D  .Tata sel v dubnu. No... ted uz si nasel nejaky privydelek ve svem oboru :D , holt total nezvyk po 40+ letech v praci najednou mit tolik casu :D 

Odesláno (upraveno)

Kdo nezažil stáří, tomu se to píše. Každý jsme jinak opotřebovaný, ale v 66 přišel zlom, aktivita je najednou námahou. Hmotnost se zvětšila, ale aktivita zhoršila. Nejhorší je, že si člověk pamatuje, jak snadné to bylo v mládí, např. řídit dalekou trasu, makat celý den na nohou.

Jediná spravedlnost je, že ti, kdo se starým (řidičům) smějí, budou taky staří, a taky je to potká. Jezdím teď pomaleji (tempo jako dodávka), protože už není kam spěchat - je třeba si cestu naplánovat a pak nebýt nervozní. (Připomenu, že jsem byl cesťák, asi 1,8 mil km a i teď pracuju jako správce vozového parku.) Mmch, když vezu cizí auto někam, tak jedu opatrně, bych byl blbej, kdybych naboural ředitelské a on pak nemohl jet.

Shoduji se s @Pepito, stárnutí se hodně urychlí překonanou nemocí. 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

s tím co napsal @P607Olda souhlasím bez výhrad, včetně toho, že pravděpodobně každý bude jednou starý 🤠

ano, být v důchodě v paneláku a šmírovat, co se děje není to nejlepší, i když jsou lidé, co se v tom vyžívají, mně se povedlo (hodně jsem tomu musel pomoci sám) na důchod být v oblasti nejlepšího ovzduší ve stř. Evropě, že bych se nudil nemůžu říct--mám tolik roboty s provozem chaty, že pohybu mám tak akorát--sám si určuju co dnes a co potom 👍, od převratu jsem si řekl, že s novou dobou musím myslet na důchod, abych neměl obden brambory s mlíkem :), takže ani po této stránce si nestěžuju--mám se líp, než jsem si kdy myslel, ale mám za sebou i období s rakovinou a jinýma bolístkama, což tak nějak přichází s věkem..., po volantu se mi nestýská, užil jsem si ho za těch 55+ na silnici dost, kolega má firmu s nákl. dopravou, říkal mi že mě vezme na pár dní když budu chtít, zatím jsem mu nezavolal  ;) 

Odesláno

Jeden z důvodů, proč jsem doslova utekl do důchodu, byl ten, že po "výživné" noční 12ce jsem skoro nedával 42km domů.... :roker  A to jsem dříve jezdíval na všem, co vrčelo doslova i na záchod....

Odesláno (upraveno)

Ono záleží na práci a mnoha dalších faktorech. Jsem rád, že jsem utekl procesu-pokud by to nešlo do předčasného , tak nyní bych asi byl na ÚP páč počítám díky výkonům bych byl odejit od firmy holt věk neošulíš a výkony jsou pak nižší , samo, pak ještě nemoci.Do cca 55 to šlo jednou za uherský rok chřipajzna, od 55 pak mám odmarodíno víc než od třiceti do těch 55 -od zánětu lícního nervu 3měsíce dpn, operace konečníku-naštěstí nebylo nutno udělat stomii - bez pár dnů rok - jak původně chtěli, utržený úpon bicepsu a to jsem nehlásil -což byla chyba- jako PÚ...... Ono když jsem jako třeťák na stavbě ve Zbraslavi naložil pytel-padesátku cementu na levé rameno a druhou padesátku cementu na pravé a nesl to 100m přes půl staveniště do našeho skládku,  a než jsem odešel, byl jsem rád za jednu pětadvacítku směsi  a pár metrů z auta na skládku.  Navíc u nás to nebylo a není jako třeba v A kde když začalo krápat dali noviny a počítali kapky za minutu-při určitém množství STOP, půl hodiny přestávka-zesiloval-li déšť , češi ihned domů, domácí ještě půl hodiny a pak šli na 60% také. U nás ?  Dostali jste pršipláště  ..... Takže práce za každého počasí, horko, zima... dělejte!!!  Jsem rád i přes výši (níži?) penze nikam nemusím!! A když chci tak si najdou menší meloušek a tu zase chci - pracuji , nechce se mi? Tož kurňa zítra je taky den!

Upraveno uživatelem dýzl
doplnění+ opravy chyb

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...