Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 508 2.0 spojková sada, výběr a čas na výměnu

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Budu měnit spojkovou, sadu tedy celou sadu i setrvačník. U Peugeot 508 2.0 BluHDi 110kw. Dostal jsem na výběr tři varianty první s díly Valeo a cena i s prací kolem 35000Kč. Duhá s díly SAHCS a cena kolem 42000Kč a třetí originál díly cena 82000Kč. Určitě nebud brát originál a teď co vybrat. Valeo nebo Sachs? Případně je i jiná kvalitní alternatíva?

A druhý dotaz, mechanik mi předběžnou cenu udělal i s časem na práci, podle normohodin Peugeotu, tedy skoro 12hodin, když se nic nevysere a cena za práci je dost vysoká. Je ten čas přehnaný nebo reálný?

Za případné rady děkuji. 

Upraveno uživatelem petr-svetr
Odesláno

Ahoj, koupil bych sadu od firmy LUK.od Automediku za 7850,- Kč Sachs ani Valeo bych tam nedával .Valeo se vyrábí v Rakovníka a Sachs chodí z Číny. Luk se dává do prvovyroby. .https://automedik.cz/sada-spojky-luk-600-0136-00?utm_source=ehub&utm_medium=affiliate&utm_content=srovname.cz&ehub=8a9a8c2d37af4041986b600fc4e36e2b Je to komplet se  setrvacnikem. U Automediku na ni čekáš max.3 dny.Před měsícem mně ji měnily po 300 tis.km a za vyndání a zpětnou montáž převodovky jsem platil 4000,- Kč. Celkem ještě drobnými vicepracemi  a kompletní spojkou 14 tis. Kč. Co co ti nabízejí je docela zlodějna. Odkud jsi. 

Odesláno

Pokud vím,tak buď ve Dvoře,nebo v Choustníkově Hradišti je nějaký Citroenar,nebo Peugeotak, který je prý docela rozumný,ale nemohu to potvrdit,vím to jen z doslechu od brachance,který bydlí v Kohoutově. Tak to zkus. Kdyby se ti chtělo,tak se ti to pokusím domluvit tady u nás v tom autoservisu kam s takovými prácemi chodím já. Je to ale od tebe cca 170 km směr Mělník.

Odesláno (upraveno)

@Hugo Bossděláš špatně to, že na to nemáš žaludek 😉 O ničem jiným to totiž není. Kolikrát žasnu, co vidím. Naceněna repase automatu u 307, protože při řazení bouchá (4 stupňová skříň) za 80k, pán z toho byl na mrtvici, bydlel kousek, říkám přijeď, mrknu. No měl urvanej horní držák motoru a mlátilo to hlava nehlava. Údajně servis s odborníky na automaty. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@Hardy Zálezlice co je špatného na tom, že Valeo vyrábí v Rakovníku? :myslim do prvovýroby se dávají všechny jmenované značky,  otázka ve které automobilce.

Jinak už to tu bylo na fóru několikrát, že spojka po výměně nefunguje úplně stoprocentně.  A většinou to dělal právě Luk. Origo se dávalo právě Valeo, zrovna loni jsem měnil na jedné 206 a Valeo jsem sundal a taky dal a plná spokojenost :roker

@VojtouNerCZ však odborníci na převodovky,  ne na ten zbytek okolo :D

Odesláno

V Kelly se dá jen samotný DMFV najít jako originální díl za skoro 30tis. Takže bych řekl, že ta kalkulace z originálních dílů pochází odsud. Prostě kdo trvá na "originálu", může jej mít :) 

Odesláno
Před hodinou, petr-svetr napsal:

Spojka je vyměněná, s cenou jsem se dostal na 34000Kč. Jako originál se ukázalo že tam je valeo. 

dělal to autorizák ?   počítám sada komplet i se setrvákem..., můžeš rozepsat kolik za sadu a kolik práce ?   díky :)

řekl bych, že to bude zajímat zdejší majitele P 508ček  😉

Odesláno

Je to cena za komoletní opravu vozu s materiálem

výměna kompletní spojky - dvouhmotnostní setrvačník , lamela , přítlačný talíř , spojkové ložisko a všechny šrouby , dále olej převodový, kapalina brzdová gufero poloosy

Materiál Valeo - dodává se do prvovýroby

luk a sachs překupuje díly od valea a v jejich krabici jsou tyto díly které jsou označeny značkou Valeo

IMG_1780.jpeg

Odesláno

Ahoj, já jsem teda měl v autě originál LUK a měnil jsem ji po 300tis.km - to už jsem ale psal. Dal jsem tam opět LUK a už mam najeto dalších 200 tis. Teď jsem si dělal GO motoru ,neb mně prasklá vložka na prvním válci. Lamela byla tak ve 3/4 životnosti,tak jsem dal novou jen lamelu. Pritlacak a setrvák v naprosté pohodě. Dělal jsem Go motorů převážně na Renaultech DCI a nebylo jich málo. Převážně tam byly spojky od Luku. Když jsem ještě jako mladý jezdil soutěže, vždy jsme dávaly spojky od Luku nebo od Sachse. Ale doba je jiná a vše je také jinak. Tak se měj a ahojky. 

Odesláno

Opravu dělal Hugo Boos z Kocbeře u Dvora Králové. Podrobnosti sám již rozepsal. Při výměně se zjistilo že odešlo ložisko, ostatní bylo OK a podle servismana by najel ještě hodně. Sám mohu teď po výměně řící že se zdá že ono ložisko bylo vadné již když jsem auto koupil, jako dvouleté a s nájezdem zhruba 50000Km. Od samého začátku to dělalo něco co jsem dvakrát reklamoval v autorizovaném servisu v záruce, a to Olfincar HK a Autostyl Trutnov. Pokaždé mi řekli že nic nezjistili a teď po výměně je problém pryč. Celé roky jsem jezdil a občas to v kopci prokluzovalo a teď je to pryč. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...