petr-svetr Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 (upraveno) Budu měnit spojkovou, sadu tedy celou sadu i setrvačník. U Peugeot 508 2.0 BluHDi 110kw. Dostal jsem na výběr tři varianty první s díly Valeo a cena i s prací kolem 35000Kč. Duhá s díly SAHCS a cena kolem 42000Kč a třetí originál díly cena 82000Kč. Určitě nebud brát originál a teď co vybrat. Valeo nebo Sachs? Případně je i jiná kvalitní alternatíva? A druhý dotaz, mechanik mi předběžnou cenu udělal i s časem na práci, podle normohodin Peugeotu, tedy skoro 12hodin, když se nic nevysere a cena za práci je dost vysoká. Je ten čas přehnaný nebo reálný? Za případné rady děkuji. Upraveno 13. červenec 2025 uživatelem petr-svetr Citovat
Hardy Zálezlice Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 Ahoj, koupil bych sadu od firmy LUK.od Automediku za 7850,- Kč Sachs ani Valeo bych tam nedával .Valeo se vyrábí v Rakovníka a Sachs chodí z Číny. Luk se dává do prvovyroby. .https://automedik.cz/sada-spojky-luk-600-0136-00?utm_source=ehub&utm_medium=affiliate&utm_content=srovname.cz&ehub=8a9a8c2d37af4041986b600fc4e36e2b Je to komplet se setrvacnikem. U Automediku na ni čekáš max.3 dny.Před měsícem mně ji měnily po 300 tis.km a za vyndání a zpětnou montáž převodovky jsem platil 4000,- Kč. Celkem ještě drobnými vicepracemi a kompletní spojkou 14 tis. Kč. Co co ti nabízejí je docela zlodějna. Odkud jsi. Citovat
petr-svetr Odesláno 13. červenec 2025 Autor Odesláno 13. červenec 2025 Trutnov, královehradecký kraj. Citovat
Hardy Zálezlice Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 Pokud vím,tak buď ve Dvoře,nebo v Choustníkově Hradišti je nějaký Citroenar,nebo Peugeotak, který je prý docela rozumný,ale nemohu to potvrdit,vím to jen z doslechu od brachance,který bydlí v Kohoutově. Tak to zkus. Kdyby se ti chtělo,tak se ti to pokusím domluvit tady u nás v tom autoservisu kam s takovými prácemi chodím já. Je to ale od tebe cca 170 km směr Mělník. Citovat
P607Olda Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 já bych vybíral nikoli sadu, ale servisáka, který jich namontoval už stovky a má zkušenosti. V jiném vlákně ti radím @Hugo Boss, Kocbeře. VojtouNerCZ, ozzy56, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan 508 Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 Servis mi dával sadu Luck za cca 20tis. včetně práce. Citovat
Hugo Boss Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 Já bych vyměnil mechanika, nacenil ti to snad za víc než to dělají v autorizáku to je sen každého mechanika kasírovat za takové opravy tolik peněz, nebo dělám něco špatně? radim.1008, VojtouNerCZ, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. červenec 2025 Odesláno 13. červenec 2025 (upraveno) @Hugo Bossděláš špatně to, že na to nemáš žaludek O ničem jiným to totiž není. Kolikrát žasnu, co vidím. Naceněna repase automatu u 307, protože při řazení bouchá (4 stupňová skříň) za 80k, pán z toho byl na mrtvici, bydlel kousek, říkám přijeď, mrknu. No měl urvanej horní držák motoru a mlátilo to hlava nehlava. Údajně servis s odborníky na automaty. Upraveno 13. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @Hardy Zálezlice co je špatného na tom, že Valeo vyrábí v Rakovníku? do prvovýroby se dávají všechny jmenované značky, otázka ve které automobilce. Jinak už to tu bylo na fóru několikrát, že spojka po výměně nefunguje úplně stoprocentně. A většinou to dělal právě Luk. Origo se dávalo právě Valeo, zrovna loni jsem měnil na jedné 206 a Valeo jsem sundal a taky dal a plná spokojenost @VojtouNerCZ však odborníci na převodovky, ne na ten zbytek okolo VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 Originál DMFV v prvovýrobě je LUK. Že je na nějaké 206 Valeo je poněkud mimo mísu, toto téma je o 508 HDI. Citovat
ChouLu Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 @petr-svetr Ta cena je ulet nechceš dorazit k nám do Prahy? uděláme podstatně lepší cenu a půjčíme ti náhradní auto po dobu opravy ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 14. červenec 2025 Odesláno 14. červenec 2025 V Kelly se dá jen samotný DMFV najít jako originální díl za skoro 30tis. Takže bych řekl, že ta kalkulace z originálních dílů pochází odsud. Prostě kdo trvá na "originálu", může jej mít Citovat
petr-svetr Odesláno 17. červenec 2025 Autor Odesláno 17. červenec 2025 Spojka je vyměněná, s cenou jsem se dostal na 34000Kč. Jako originál se ukázalo že tam je valeo. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červenec 2025 Odesláno 17. červenec 2025 Před hodinou, petr-svetr napsal: Spojka je vyměněná, s cenou jsem se dostal na 34000Kč. Jako originál se ukázalo že tam je valeo. dělal to autorizák ? počítám sada komplet i se setrvákem..., můžeš rozepsat kolik za sadu a kolik práce ? díky řekl bych, že to bude zajímat zdejší majitele P 508ček Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hugo Boss Odesláno 17. červenec 2025 Odesláno 17. červenec 2025 Je to cena za komoletní opravu vozu s materiálem výměna kompletní spojky - dvouhmotnostní setrvačník , lamela , přítlačný talíř , spojkové ložisko a všechny šrouby , dále olej převodový, kapalina brzdová gufero poloosy Materiál Valeo - dodává se do prvovýroby luk a sachs překupuje díly od valea a v jejich krabici jsou tyto díly které jsou označeny značkou Valeo radim.1008, ozzy56, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hardy Zálezlice Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 Ahoj, já jsem teda měl v autě originál LUK a měnil jsem ji po 300tis.km - to už jsem ale psal. Dal jsem tam opět LUK a už mam najeto dalších 200 tis. Teď jsem si dělal GO motoru ,neb mně prasklá vložka na prvním válci. Lamela byla tak ve 3/4 životnosti,tak jsem dal novou jen lamelu. Pritlacak a setrvák v naprosté pohodě. Dělal jsem Go motorů převážně na Renaultech DCI a nebylo jich málo. Převážně tam byly spojky od Luku. Když jsem ještě jako mladý jezdil soutěže, vždy jsme dávaly spojky od Luku nebo od Sachse. Ale doba je jiná a vše je také jinak. Tak se měj a ahojky. Citovat
petr-svetr Odesláno 23. červenec 2025 Autor Odesláno 23. červenec 2025 Opravu dělal Hugo Boos z Kocbeře u Dvora Králové. Podrobnosti sám již rozepsal. Při výměně se zjistilo že odešlo ložisko, ostatní bylo OK a podle servismana by najel ještě hodně. Sám mohu teď po výměně řící že se zdá že ono ložisko bylo vadné již když jsem auto koupil, jako dvouleté a s nájezdem zhruba 50000Km. Od samého začátku to dělalo něco co jsem dvakrát reklamoval v autorizovaném servisu v záruce, a to Olfincar HK a Autostyl Trutnov. Pokaždé mi řekli že nic nezjistili a teď po výměně je problém pryč. Celé roky jsem jezdil a občas to v kopci prokluzovalo a teď je to pryč. ozzy56, RichVa a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.