Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zítra budou policisté na stovkách úseků měřit rychlost vozidel, úseky jsou dopředu oznámeny v tisku atd.,😯 (v podstatě budou měřit v kdejaké prdeli), čemuž moc nerozumím, protože cca do týdne budou známy výsledky této akce, kde opět jako každý rok budou uvedeny stovky přestupců, kteří v daných úsecích stejnak pojedou jako každý jiný den..., myslíte, že má smysl oznamovat tohle dopředu, když to nemá valný smysl ??  znám pár penzistů, co zítra nevyjedou 🙈, ani né proto, že by jezdili rychle, ale tak nějak z obavy o svůj řidičák 😂

a nepište tu prosím kecy o tom, jak by měli všichni penzisti odevzdat papíry vstupem do důchodu :)--zrovna včera se jeden mlaďas postaral o život dvěma nevinným, včetně svého... ;)

Odesláno (upraveno)

Zajmavý je, že při týhle akci, už těch x let.. sem eště neviděla ani jednu hlídku někde vartovat... 😅 - jestli voni nekecaj.. 😉😂

Další zajmavost - i přes to, že to spousta lidí ví, tak toho dost pochytaj... 🤔 - jestli voni nekecaj.. 😉😂

Jinak já bych sebrala papíry všem, co je maj 10 let a šup znova do školičky na přezkoušení... a zas jen na 10 let... 😁😁😁 od 65 výš na 5 max... a od 80 pak každej rok na přezkoušení...

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno

@Weri 605  tvoje poslední věta má logiku 👍, jako být učitel autoškoly bych s tebou velice souhlasil 😂

naštěstí jak jde život, tak člověk svoje názory viděné dříve jen černobíle zpravidla vidí jinak..., ostatně tohle pozná většina co se dožije seniorského věku 😉

Odesláno

@Weri 605 a během zbytku roku je vidíš nějak extrémně často?  To je spíš vidím, že se za někým rozjedou s " barevnou hudbou " :D někdy i za mnou :D - naposledy někdy loni. 

Jo a zpátky do školy klidně,  ale mít za to aspoň další skupinu, na důchod ( co to je? ) bych měl kompletní řidičák :D

Zítra se určitě najdou i tací,  co raději preventivně všude 30. :bacha:D

Ale měření od státních mi vadí mnohem míň, než zlepšováky obecních pokladen.  

V tom seznamu je i Libhošť,  tak uvidím,  jestli ( a kde ) tu zítra budou. Ale tady by mohli měřit skoro furt a stejně by se vždycky našel nějaký pilot.  Zrovna minulý týden tady přidali dvě "blikátka" ( informativní "radary) a hned další den jsem měl za kufrem letce s naklaďákem, který letěl 80 a předjel i auto za mnou.  Mě už nepředjel, ale kdybych musel brzdit,  tak mám z kombíka asi kupéčko... 

Ta cesta je sice z kopce do kopce,  takže z jedné strany chápu,  že držet furt pade se prostě nechce, ale většina vedlejších ustí kousek pod horizontem, a to se pak blbě dává přednost....

Odesláno

No já ač nejsem učitelem AŠ tak zastávám radikálnější názor jako @Weri 605 já bych do těch deseti let vrazil dvě 3,5 hodinový školení v první hodině probrat novinky v druhé hodině novinky ze zdravovědy a pak buď trenažér nebo aspoň 45 min jízdy a obráceně u městskýho člověka po vesnických a u vesnickýho člověka po městských silnicích. A od 50 každých 5 let s jedním školením po 2,5 roce.  

A teď do mě !   

Já jakožto člověk kterého kulatá lopata na plný úvazek živila 21 roků a teď se kulatou lopatou chodím přiživovat a bavit, za těch 21 roků jsem nahrkal kilometrů kolik nenajede x neprofesionálů za celý život si takový názor můžu dovolit a stojím si za ním. Za ty roky jsem jezdil s kdečím od starých náklaďáků který byli starší jak já starých autobusů po ve své době nejmodernější stroje nějakou dobu jsem jezdil i nadměrné náklady ať už jako řidič tahače nebo jako řidič doprovodného vozu. Takže si myslím že jsem na silnicích viděl dost na to abych mohl něco takového říci. 

Odesláno

Souhlas,  že řidičák na doživotí bez průběžných zkoušek je na ho... Ale řekl bych,  že toho omezení platnosti na 10 let se časem dočkáme, už jsem o tom někdy slyšel. 

Odesláno

Já myslím, že těch zbytečných buzerací, jejihž jediným smyslem je vytvořit další placený pozice, máme všade kolem sebe až nad hlavu.

NA a BUS mohou řídit jen řidiči s psychotesty a dnes a denně vidíme k čemu takový psychotesty jsou

Dtto i tachograf a povinný pauzy. Trénovaný člověk může jednou být v pohodě i po 10ti hodinách za volantem (neříkám naprosto bez známky únavy, ale prostě v pohodě) a jindy je ten samý člověk po třech hodinách jízdy zralej na postel. Žádnej přístroj typu tachograf nezajistí, aby za volant sedali jen řidiči naprodto fit, to by to nesměli bejt nějaký "hodinky s pamětí", ale musel by to být přístroj přímo napojenej na konkrétní tělo.

Odesláno (upraveno)

Jsem překvapen, kolik z Vás zkušených řidičů je přesvědčeno, že vyplňováním lejster, učením pouček nazpaměť se zvýší bezpečnost provozu.

Není tam např. ta poučka (od táty): traktor předjížděj jen tehdy, když on nemá kam zabočit - jinak vždy počítej s tím, že zabočí doleva.

Máme tady rubriku nehod - zamyslete se, kolik nehod by se nestalo, kdyby ten viník perfektně ovládal předpisy!!! Např. kdyby věděl, že pod vlivem alkoholu nesmí řídit... že do zatáčky má jet pomalu... že nemá nebezpečně předjíždět...(Anebo to tak není?)

Existuje skupina suverénů (politici, ale zřejmě i jiní), pro které předpisy stejně neplatí a nedodržují je vědomě... Proto musí ostatní chodit na školení a přezkoušení?

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Možná jde víc o změny v předpisech, které se dějí a někdy jsou i zásadní. Např. kruhové objezdy - pamatuji, že jsi na kruháku měl přednost, teď ji nemáš (ale zase asi u 100% kruhových objezdů jsou značky dej přednost).

To samé cyklopruhy (nebo jak se to jmenuje) a další novinky.

Běžný člověk jezdí a tyhle změny a novinky nesleduje (beru to i podle sebe, kdybych v zaměstnání nemusel absolvovat každý rok školení a přezkoušení, dobrovolně bych to asi nedělal). Obecně ale jsem proti povinnému plošnému přezkušování, nemám rád takové buzerace ;) Mělo by to být na (ne)zodpovědnosti každého.

Odesláno (upraveno)

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-na-olomoucku-zemrel-po-celnim-narazu-do-kamenne-zdi-40516469#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

no jo, v testech to nebylo, že nemá narážet do zdi...

Drsně vtipkuju... ale - jste ještě myslící lidi, anebo už napůl počítače, do kterých se vloží instrukce a počítač ji bude vzorně respektovat.

Vtip jsem smazal.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, sitler napsal:

@Vena garážmistr  a kdo to zaplati...  

Bohužel určitě ten přezkušovaný, ale to těm schvalovačům buzeračních otravností jaksi nedochází

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

A proč by to nemohl zaplatit ten přezkušovaný ?  Výměna ŘP na úřadu je pokud ze zákona tak je tam " symbolický " poplatek a to školení v okamžiku kdy by bylo povinné tak by nestálo balík protože by AŠ měli jisté kolik peněz z toho bude. 

Odesláno

To, že se předpisy mění jak svatí na Orloji, je blbě. To se bohužel netýká jen silniční dopravy, ale v podstatě je to všeobecný problém.  Chtělo by to všechno probrat, zredukovat a napsat co nejjednodušeji.Ale to se asi nikdy nestane. Navíc nechápu,  proč se slavných 150 na dálnici řeší zákonem,  když v zákoně je možnost zvýšit rychlost až o 30 dopravním značením ( po schválení PČR a dalších). Nenašel jsem,  že by to na dálnici nešlo :myslim stejně na těch místech budou značky,  tak proč...?

Ale hlavně mám pocit,  že se ztrácí základní lidská slušnost. Na cestách to vypadá,  že každý druhý je středobod vesmíru nebo aspoň nesmrtelný . Vždyť  někteří jezdí snad bez pudu sebezáchovy nebo fakt nevím... zejména,  když se podívám na YT na daschcam sestřihy,  tak se fakt někdy nestačím divit.

Odesláno
Před hodinou, Vena garážmistr napsal:

A proč by to nemohl zaplatit ten přezkušovaný ?  Výměna ŘP na úřadu je pokud ze zákona tak je tam " symbolický " poplatek a to školení v okamžiku kdy by bylo povinné tak by nestálo balík protože by AŠ měli jisté kolik peněz z toho bude. 

Když si to Véna (nebo třeba stát) vymyslí, ať si to ten samej Véna zaplatí. 

Myslím si, že všichni platíme několik hromad naprosto zbytečných poplatků co slouží jen a jen k tomu, aby úředník prokázal, že tu svou židli nezahřívá zbytečně. Platit další zbytečnost je prostě non-sens

Odesláno
před 11 hodinami, Péťa napsal:

Běžný člověk jezdí a tyhle změny

Vzpomeňte cca před rokem se tu probírala testová otázka, že tram nemá přednost, když jede z pěší zóny... dodneška mi na Jižňáku 8 z 10ti nedá přednost z obytný ...

Kdo to zaplatí...? Žadatel o přezkoušení.. spousta z nich by se na to rovnou vykašlalo.. :)

a neni potřeba platit zbytečnou židli.. za zbytečnou židli nyní považuju povolání - "dopravní expert" je spousta nevyužitých lidí, sedících právě zbytečně.. jako např. 5 komisařů! každý den....

Odesláno

Tak já se vrátím trochu více k tématu - dneska ráno na Strakonické jsem viděl hned 2x neoznačenou Octávku, takže kupodivu nekecali a něco doopravdy dělali :P A celkově to řidiči dnes asi hodně věděli, bohužel se našlo spoustu takových, kteří jeli dost pod limit.. Hlavně na okruhu, tolik osobáků jedoucí v levém max 100 km/h jsem dlouho nezažil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...