ozzy56 Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 prosím, prosím, má Peugeot v plánu vyrobit s BMW ještě nějaký motor ?? Roman Bazi ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Nemají, oni si to od ty doby umí už potento sami ozzy56, Roman Bazi a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Hafity Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 před 1 hodinou, ChouLu napsal: ale díky ovalítě válců Kde je příčina problémů s ovalitou? Materiál? Technologie výroby? Konstrukční chyba? Citovat
BubakGS Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 V 7. 5. 2024 at 19:31, CCer napsal: No to jsou mi rady... bavím se o THP (určitém výkonu) s určitou převodovkou (která může vlastně přesně korigovat jízdní režim a tím výrazně přispět/nepřispět například ke karbonování) a odpovědí mi je VTi, ano vím, že to jsou příbuzní v sérii motorů Prince, ale problémy jsou rozdílné. Pak rada s 2.0 HDI, ano vím, že to je naopak velmi dobrý motor. Já jen, že je hrozně jednoduché vykřikovat, že je to *neumím psát slušně*, to umím také. Proto píšu "opravdový" odborník. Protože někdo, kdo ten motor zná do matičky, prakticky ví, co jsou hlavní příčiny a možná i ví, jak je kompenzovat mimořádným servisem, jízdním chováním nebo přímo úpravou motoru, která by se vešla do finanční rezervy. A konstatování že Peugeot je tamto a tohleto bych čekal všude, jen ne na tomto fóru... Tak prosím, jestli někdo má tyto motory reálně nastudované, ne jen z doslechu a z článků. To už mám také. Díky. ..mno, to vypada, ze se z nas snazis vyzdimat rady, jak si doma "opravit" zasadni konstrukcni chyby VTi/THP/PureTech motoru, ktere vedou k jejich samovolne destrukci - nekdy rychle, jindy díky drahe a nadstandardni udrzbe a kratkym servisnim intervalum pozdeji - nicmene vzdycky. Ale uz Ti to napsal @ChouLu a on rozhodne JE ve svete techniky Stellantis kapacita, se kterou by se normalni smrtelnik hadat radeji nemel... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 @Hafity Kvůli karbonu. Zalepí pístní kroužky a ty to pak vydřou Hafity a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 kdy sem byl v te dobe u značky, nemivali jsme skladem díly na ty motory ale cele motory, mozna bych z nejake stare pametovky telefonu te doby vytahl fotku jak mame pred skladem 6 novych tech thpeček... BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Hanz397 Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 (upraveno) Já nevím, co všichni proti THP máte? Já ho mám třeba docela rád. Když se k němu člověk trošku chová, tak se mu odvděčí. Jezdí mi sem třeba jedno se 400k na hrbu a funguje. Jasně, periferie už, jsou, všechny vyměněné 2x+, ale kromě spotřeby oleje, na kterou si majitel neustále stěžuje (0,8 l /1000 km ve čtyřech kilech?) tam není problém. Já mám už druhé (první ve třídveřové 207 a teď ve 207 CC) a spokojenost. To CC byl takový chudáček, mrzáček (fotky) , po paní ročník 51, najeto 120kkm. Stačilo trochu péče a olej dolévám co cca 1300 km (10W60), měním před každou sezónou (cca 3000 - 4000 km) a samozřejmě kvalitní benzín. Nepodtáčím, do provozní teploty piánko a po zahřátí oleje dost často znamená červené pole otáčkoměru pokyn k řazení dalšího převodového stupně. Ale jasně, pokud člověk chytne exfleet, tak to nebude procházka růžovým sadem... Upraveno 12. květen 2024 uživatelem pavelu96 Upraven formát vložení příspěvku Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Tak ten karbon je celkem masakr, a to se ptáš co proti THP všichni máme. Jo, pokud se v tom někdo rád hrabe tak proč ne, ale jinak je to za trest. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Hanz397 Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Tak čistil jsem na PureTechu i horší... A nejen tam. Hlavně u dieselů, tam nebyl ani průchozí kanál kolem vířivých klapek a druhý měl průřez, že tam nešel strčit ani malíček... Ale myslím, že zrovna tomuhle se dá u THP docela jednoduše předejít... Hlídat spotřebu oleje před ventildekl (jasně, replik jsem vyzkoušel mraky a žádná není úplně ideální a dost často se mění s každým olejem, ale pořád lepší, než u BMW motor N63, kde se s každým druhým olejem měnili svíčky a s každým třetím celý motor...), jezdit s ním "normálně", i když to THP jede slušně už od nízkých otáček, používat tu 10W60 (ne, není to až tak drahý olej) a určitě si to nekupovat s automatem (ač bych jako daily auto už nic jiného, než automat nechtěl a mám ho jak v 508, tak v Picassu), který ty otáčky fakt drží nízko kvůli spotřebě (i když víme, že je to k ničemu)... To čtyřkilový THP, jak jsem psal před tím, vypadalo takhle (fotka) bez jakéhokoliv zásahu v cca 3 kilech... Ten člověk ho má skoro od nového a chová se k němu, jak jsem psal... Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 před 10 hodinami, Pe.Tr napsal: kdy sem byl v te dobe u značky, nemivali jsme skladem díly na ty motory ale cele motory, mozna bych z nejake stare pametovky telefonu te doby vytahl fotku jak mame pred skladem 6 novych tech thpeček... To je celkem logické, kdo by si taky chtěl zapráskat dílnu a mechanika takovouhle prací s nejistým výsledkem, z toho kouká leda ztráta. Výměnný způsob v tomhle případě dává naprosto smysl. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) @Hanz397 ... vyjimka potvrzujici pravidlo? Jasne ze se ty motory daji udrzet v provozu (ale za jakou cenu?) - to jsou spis vyjimky v rukach znalejsich majitelu. Soucasny bezny uzivatel auta je uz bohuzel jouda, ktery maximalne neco tapne na telefonu a je rad, ze smes do ostrikovacu neslehne do motoru.... ... Me ve Fordu 260konový EcoBoost taky vydrzel od nova 220.000 km v paradni kondici bez dolevani ojeje - menil jsem olej co 10.000 km, mel na piti jen 100 oktanovy benal, semtam jeste aditiva a po decentnim prohrati vidal pravidlene omezovac a dlouhe streky pres Deutschland podze vecer cestovkou 220-230 km/h.... ...ventily se "oriskovaly" jen jednou a spis preventivne nekde okolo 130.000 km.... Upraveno 13. květen 2024 uživatelem BubakGS dýzl a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Jinak díky za další krásný výčet toho, proč to nekupovat - u nájezdu 120tis km dolívat co 1300km(!) olej 10W-60(!), hlídat ho přes ventildekl, nekupovat to s automatem... jako tohle by mi přišlo jako špatnej vtip už v minulém století, tak kde to jsme? U čtvrtstoletí starého motoru s 350tis km vyměním co 15tis km olej 10W-40, co mě i s filtrem vyjde na pětikilo, a dolévat a hlídat nemusím vůbec nic. Pokrok jak noha, fakt... BubakGS a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Tak ony benzínové motory od BMW jsou spotřebou oleje pověstné... Norma u "běžného" motoru byla 0,75l/1000 km a "M" měly dokonce 1,5l /1000km... A sem si to vzaly evidentně s sebou... Jak psal BubakGS, bohužel jsou to motory pro lidi, kteří mají nějaké znalosti... Běžný uživatel, běžným používáním, ten motor prostě zahubí... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 takže na 1000 Km olej za 300-500.- k benzínu, to je fajne VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Takový moderní dvoutakt Péťa, VojtouNerCZ, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Tak ono reálně, až na výjimky (ten zmiňovaný N63 třeba) to bralo podstatně míň... Ale hodně záleželo na tom, jak se s autem jezdilo... Měli jsme tam třeba pána s M5 E60, kterej jezdil co 500 km pro litr... Jenže to auto s vypnutou stabilizací nebylo pomalu schopné protočit kola ani na suché zámkovce, jak bylo utahaný... A pak tam byl jiný s M3, kterému jsme co dva měsíce měnili brzdy, co půl roku spojku a měnili jsme třeba jednou za měsíc před víkendem geometrii na "A" a po víkendu zpět, zase s výměnou brzd a občas spojky (ale vždycky všechny pneu ) a ten od výměny k výměně dolil sotva dva litry... Takže je to prostě o uživateli. Samozřejmě, ve 21 století by člověk čekal u daily auta, že bude userfriendly a ne, že si bude muset hlídat tohle a tamto, ale prostě tak to je, no... A není to jen u BMW, nebo Peugeotu. Upraveno 13. květen 2024 uživatelem Hanz397 Překlepy Citovat
P607Olda Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Myslím, že vlákno krásně splnilo svůj účel, našel se člověk, který to s THP umí, takže vzájemnou spoluprací s CCer budou dobré výsledky. (vážně a bez ironie) a my ostatní budeme držet palce a sami se budeme držet nerizikových motorů... BubakGS a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 @P607Olda hezky řečeno. Jen jsi bez ironie zapomněl dodat že ty nerizikové motory jsou speciálně u PSA koncernu jen v těch autech dříve narozených. Že se to netýká dnes montovaných motorů a bohužel ať benzinů nebo nafťáků. P607Olda a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Ale tak i v době TUček se rojily zkazky o tom, jak je to špatný a poruchový motor (myslím třeba olej ve vodě)... Samozřejmě s každou další řadou motorů to vždy vylepšili a hlášky typu "starý dobrý motor XY" už běží léta... Neříkám, že THP je nějaký poklad a rozhodně ho nelze doporučit, zvlášť člověku, který je spíš jen uživatelem auta (velká většina)... Na druhou stranu ale je potřeba říct, že se s ním dá žít a to docela rozumně... Pokud je člověk ve vztahu k autu víc, než jen pouhý tankovač PHM... Jen taková, spíš anketní, otázka, bez jakéhokoliv podtextu...: Má někdo z těch, co THP tak strašně odsuzují, nějakou osobní zkušenost s tímhle motorem? Nemyslím teď z praxe, ale spíš, jestli ho vlastnili, nejlépe od nova, nebo si ho mohli opravit a delší dobu užívat...? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.