ozzy56 Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 tak soudruzi na ministerstvu to už vědí , v tom případě bych z toho nedělal komedii--oni už to dají postupně do kupy, my občané trochu polítáme po úřadech, nějaká ta fronta a ke konci roku bych to viděl vyřešené Ferry ohodnotil 1 Citovat
petrinza Odesláno 9. leden 2024 Autor Odesláno 9. leden 2024 Zkušenost z STK z dneška - velký techničák sice sebou nosit není povinnost, ale v případě, že právě nesedí rozměr pneumatik v databázi oproti realitě a velkému techničáku, tak si velký techničák na STK ofotí a nesoulad napíšou jen do poznámky. Pokud sebou velký techničák nemáte (nebo Vám na firmě dají k jinému autu a vy si toho nevšimnete - jako se to stalo mě), tak je ten nesoulad béčková závada s technickou omezenou jen na 30 dnů. Pokud se ještě ten den dostavíte na STK znovu se správným velkým techničákem, závadu napíší jen do poznámek, zaplatíte 250,- Kč a máte technickou normálně na dva roky. Sken nestačí, na STK si musí foťákem vyfotit originál VTP. Pokud nestihnete VTP doložit v ten samý den, ale stihnete to do těch 30 dnů, je to za 700,- A pokud někdo z Vašich předchůdců na služebním autě vyměnil kola za hezčí, ale taková, která nejsou ve VTP ani dopsaná, jako se to stalo mě, je třeba si opatřit správná nebo si nechat do registru zapsat ten rozměr, co je skutečně obutý, ale už o ten VTP přijdete. MilanF1 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
petrinza Odesláno 17. leden 2024 Autor Odesláno 17. leden 2024 Pro jistotu přidávám veřejný odkaz, kde lze najít kompletní data k vozidlu z registru silničních vozidel - pro možnost porovnání s daty ve velkém techničáku https://www.dataovozidlech.cz/otevrenaData/vypisy ozzy56, Medvěd, dýzl a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. leden 2024 Odesláno 24. leden 2024 Tak dneska jsem si stahl na android appku eTechnicak a veškeré zápisy co jsou v sekci Další záznamy tam jsou vypsané, včetně alternativních rozměrů kol. sitler, Radek Hurvajz a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 24. leden 2024 Odesláno 24. leden 2024 (upraveno) @Charlie 607 Máš odkaz? Nějak ji nemůžu najít... https://play.google.com/store/search?q=etechnicak&c=apps EDIT: Google našel: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mdcr.etechnicakapp Upraveno 24. leden 2024 uživatelem Péťa Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 24. leden 2024 Odesláno 24. leden 2024 Potvrzuji, apka funguje včetně všech záznamů. Ještě by mohla mít vestavěné OCR na fotku VINu z auta a už by byla "dokonalá". dýzl ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. leden 2024 Odesláno 24. leden 2024 Ještě by se ty auta mohli dát uložit, sice jsou v posledním hledání ale když jich tam budu mít víc tak se v tom pak těžko orientuje RichVa ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 24. leden 2024 Odesláno 24. leden 2024 Ani v https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mdcr.etechnicakapp a ani https://www.dataovozidlech.cz nejsou všechna data kompletní!! u některých vozidel, když to při zápisech změn úředníci zapsali vše -je to i v digi vše, pokud nezapsali vše nemůže to být mávnutím proutku v digi zase vše. Citovat
RichVa Odesláno 24. leden 2024 Odesláno 24. leden 2024 @dýzl samozřejmě, že tam nemusí být všechno. Je tam to co zadali. Do teď jsme o bordelu v registrech nevěděli a až teď vyšel najevo. A podle čeho myslíš, že lustrují policisté apod. auta? Už nějaký pátek podle dálkové výpisu, přesně toho, co je teď vidět i na veřejnosti. A když to bylo jinak než ve velkém techničáku, tak problém měl majitel, který ho stejně musel vzít do ruky jít úřad. Na apce hodnotím kladně to, že si mohu snadno ověřit, co v registrech je. Jen mi tam chybí historie majitelů, což mnohdy hodně napoví o autě. Bohužel se nám vytrácí i z papírových (zejména přechodem na formát A4). Ano digitalizaci státní správy si představuji poněkud jinak, ale co už. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 Nemáte někdo zkušenost s technickou zobrazovanou v aplikaci eTechnicak ? Koukám do appky na auto a tam je uvedeno, že technická je platná do roku 23. Přitom mám v ruce protokol, že mám technickou do roku 26, na RZ mám nálepku taky do roku 26. Je to STK dělaná před půl rokem. Na kontrolatachometru.cz se mi ta nová technická taky zobrazuje, ale v appce není. Tak teď nevím, aby mi nestavěli že jezdím bez STK. Citovat
sitler Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 Melo by to tam byt uvedeno dle spravnych dat. Taha si to data ze systemu na dopravce. Takze jestli je to tam spatne, muzou mit nekde bordel v datech -> nechat opravit, zkontrolovat... Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 No a kam se s tím obrátit? Na STK, nebo na ouřad? Citovat
sitler Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 na urad, doklad o stk mas, tak at to opravi. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 A nebo to neřešit, ty na autě nálepku máš, tak co. Citovat
oddie Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 Žádná "appka" pro mě není směroplatná Jediné, kde bych si něco kontroloval, je v příslušném registru pod Portálem občana. Tam odtud ovšem odkaz na technické prohlídky vede na stránku kontrolatachometru.cz, takže jestli je to správně tam, více bych neřešil. Pokud by to tam správně nebylo, tak to by bylo na podnět na příslušnou ORP, což ovšem tento případ není. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 Akorát že tu appku e-techničák vydalo Ministerstvo dopravy, takže by to tam sedět mělo. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 @Radek Hurvajz ale je blbost aby technicka delana v roce 2024 mela platnost do roku 2023 ne ?? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 (upraveno) No samozřejmě že je to blbost, proto píšu že by to tam mělo sedět, protože je to vydaný přímo ministerstvem dopravy, takže je tam chyba. A na ten úřad bych nejspíš radši zašel. Upraveno 14. listopad 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
MJSytic Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: Akorát že tu appku e-techničák vydalo Ministerstvo dopravy A to mluví za vše Radek Hurvajz a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. listopad 2024 Odesláno 14. listopad 2024 Já to půjdu příští týden uspat do depozitu (na zimu), tak se jich tam poptám co a jak. Péťa a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.