Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoškolské okénko, aneb na stará kolena je stále co se učit :)

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, Medvěd napsal:

c) povinná zimní výbava (stačí zimní pneu) od 1.11. do 31.3. a taky pokud je na cestě sníh mimo uvedené období

Tady bych to upřesnila.. za takovou dopravní značkou musí být zimní pneu vždy. Bez závislosti na počasí a období..

Jinak správně...! :)

Odesláno

@MJSytic: Však už to máš specifikovaný přímo v odkazu. Pokud není žádná dodatková tabulka tak značka platí od 1.11. do 31.3. ;)

před 3 hodinami, MJSytic napsal:

Tady běžně lidi blikají doprava, i když jedou vlastně rovně do vedlejší ;) 

Podle mě špatně, protože tím můžeš zmást nějakýho spěchajícího řidiče za sebou, kterej si to vyloží, že chceš do té úplně vpravo a mohl by tě zkusit objet zleva. Nebo řidič vyjíždějící z té ulice úpně vpravo by si myslel, že tam chceš odbočit a tudíž on by ti to tam mohl "poslat". A stejně hlavní silnice je podle fotky jednosměrka, takže tady pokud jedu "rovně" bych neblikal.

Odesláno

Však to byla otázka na Weri. Po té jsem přidal odkaz, který tvrdí něco jiného ;)

Samozřejmě, že tam tím matou ty, co se připojují zprava. Já jen, že to tam je tak běžné. Jet po hlavní nemůžeš, pokud nejsi TRAM, PPJ, nebo hulvát, tak má velká část řidičů touhu ten blinkr použít :nevim

Odesláno

Já mám taky jeden dotaz. 

Silnice má tři pruhy (jižní spojka nebo začátek D1...). Jeden borec jede v levém, druhý ogar v pravém a oba chtějí do prostředního, který je volný. Kdo má přednost? 

Přiznám se, že tohle opravdu nevím. 😞

Odesláno

Mňa zase zaujíma, či napríklad na poloprázdnej 3-prúdovej diaľnici (nie sú kolóny) môže ísť auto v pravom jazdnom pruhu rýchlejšie než auto v strednom. Predpokladám, že nie. Na to, aby mohlo predbiehať auto v strednom, musí prejsť cez dva pruhy do ľavého. Pravda je ale tiež, že auto v strednom pruhu nemá čo robiť. Rakúšania vraj pokutujú obidvoch.

Odesláno

Pokud v tom pravém pojedeš trvale, mělo by to být bráno jako jízda v pruzích a můžeš pomalejší střední pruh i podjet. Nesmíš ale mezi pruhy kličkovat jak zajíc - pak je to honorováno určitě nějakou pokutou (pokud Tě chytnou 😄)

Odesláno

Upresním to. Na Slovensku celkom bežná situácia. Napojím sa na diaľnicu a som teda v pravom pruhu. V strednom je viacero aut jazdiacich trebárs 110-120 km/h. A evidentne nemajú úmysel prejsť do prázdneho pravého. Musím počkať, kým prejdú, a potom sa preradiť do stredného a potom ľavého, aby som ich predbehol? Alebo ich môžem predbehnúť v tom pravom? Ako som písal v Rakúsku je to priestupok. Kdesi som čítal, že až za 800 €.

Odesláno

Pokud je podjedeš, tak to je za zlataky, pokud jedeš rovně v pravém pruhu tak jsi v cajku. Teda aspoň v ČR. A samozřejmě stredoproudari mají dostat flastr, že nejedou vpravo. 

Odesláno

tak jsem tu chtěl dát jednu zajímavost a při cestování po mapě jsem zjistil, že v provozu jedu "paměti" a to, že jedna vedlejší je účelovka jsem zjistil až teď u počítače🤦‍♂️ ale nepamatuju si, jestli byla vedlejší značená na dodatkových, ale asi jo:myslim ale stejně tam odbočit byl občas zážitek - neb někteří nechápali proč brzdím, když blikám.... a to byly šoky, když jsem odbočil

tak jenom odkaz, fotky z panoramy mi nejdou...:(, jedná se ulici "Černá cesta"

https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=17.2731299&y=49.5997794&z=19

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...