Radek Hurvajz Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 (upraveno) V návaznosti na příspěvek od @Weri 605 Citovat Tak zas jedna perla.. "Takže ty směrovky mám dávat podle toho co je na tý dodatkový tabulce za tvar a né podle svýho pocitu..?" Já se picnu.. Tvl, co je na tom za inženýrství? Měním směr blikám, neměnim směr, neblikám. A to mě zavedlo na dotaz, @Weri 605 Tady když jedu rovně, v podstatě opouštím hlavní která vede doleva, na vedlejší, ale směr neměním, má se tam blikat, ja jsem nazoru že ne, ale polovina aut jede s blinkrem, tak jsem tam vždycky zmaten. Upraveno 2. prosinec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Péťa Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Já bych blikal. Ale podle mě to neber, já jsem blikajicí maniak A pěkně mě štvou Ti, kteří neblikají. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. prosinec 2022 Autor Odesláno 1. prosinec 2022 Jakože by jsi blikal doprava, tak to jsi jeden z nich no Citovat
PaKr Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Většinou v takových případech blikám taky. Zejména, pokud je na vedlejší auto, tak dávám najevo, že opouštím hlavní a on ( případně) může jet. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Určitě Ráďo... OK406 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 já blikám jen když zatáčím , v tomto případě bych neblikal, bo jedu rovně Pepito, Radek Hurvajz a Rikic339 ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: Tvl, co je na tom za inženýrství? Měním směr blikám, neměnimm směr, neblikám. A to mě zavedlo na dotaz, @Weri 605 Tady když jedu rovně, v podstatě opouštím hlavní která vede doleva, na vedlejší, ale směr neměním, má se tam blikat, ja jsem nazoru že ne, ale polovina aut jede s blinkrem, tak jsem tam vždycky zmaten. Já bych teda určitě blikal. Jednak opouštím hlavní a druhak už jen kvůli případnému protijedoucímu řidiči, který pak může v klidu vjet do křižovatky. Vytáčí mě ale exoti, co na takové křižovatce jsou shnilí blikat levým s tím, že přece jedou po hlavní. Podobná křižovatka je u Helčina původního domova a ani velice drsný smrťák, kdy řidič náklaďáku jedoucí vlevo BEZ BLINKRU sestřelil protijedoucí osobák, jehož řidič se zřejmě domníval, že bratranec válí domů a pojede tedy rovně (v tom osobáku zemřeli všichni čtyři cestující a průšvih byl o to horší, že fakt šlo kompletně o lidi z jedné rodiny) nedonutil některé jedince na té křižovat dávat blinkr. OK406 a Usiak; ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Určitě blikat.. OK406, RichVa, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Weri - super, jsem rád, že to máme stejně Citovat
Akoc Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Podobne ako @Medvěd pozorujem, že veľa vodičov nezapne blinker, keď je na hlavnej ceste a pritom sa táto hlavná cesta zatáča, trebárs aj v pravom uhle. Asi podľa logiky, však som na hlavnej, a teda nemusím nič ukazovať. Iný zvrátený dôvod je arogancia. Usiak; a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 @Radek Hurvajz Já bych teda neblikal. Možná v případě, žeby proti stálo auto tak aby věděl, že nepatřím k těm "když jedu po hlavní neblikám". Pokud bych byl vyjíždějící z té vedlejší tak bych si na "neblikače" dával pozor. Jinak prostě jedu rovně, tak proč blikat. Pro kamioňáky taková křižovatka je pěkně na h...o, jelikož skoro vůbec nevidí jestli něco nejede zprava. Pokud je v křžovatce více odboček tak se držím pravidla, "blikat pokud jedu do té nejvíc vpravo nebo do té nejvíc vlevo" teda pokud není zrovna v mém přímém směru. Rikic339 a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 (upraveno) já si pořád myslím, že když opouštím hlavní a neměním směr jízdy, blikat nemám--určitě nás to tak učili na školeních řidičů posledních 50 let edit: původně jsem těch 50 let střelil od pasu, ale teď koukám, že mám řidičák vydaný 25.4. 1972 Upraveno 1. prosinec 2022 uživatelem ozzy56 dýzl a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. prosinec 2022 Autor Odesláno 1. prosinec 2022 Je to tak, v pravidlech je tak postavený. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Asi máte pravdu https://www.autoskolazelena.cz/obecne-oblibene-omyly.php Weri 605 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Pochopil som to tak, že v prípade jazdy v priamom smere v T/Y križovatke blikať nemusím, ale môžem, ak tým ukážem autu čakajúcemu na vedľajšej ceste môj úmysel. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. prosinec 2022 Autor Odesláno 1. prosinec 2022 (upraveno) Jako ja vim že mam pravdu, některé odpovědi tady mi smysl davaji, info řidiči naproti že nepojedu doleva, ale prostě mi to přijde jaksi mimo. Jedu rovně neblikam, jedu doleva blikam, ten co doleva neblika pač jede po hlavní je debil a potencionalni vrah. Ta krizovatka je fakt blba, na ty stopce v protismeru je doprava špatně vidět a když hlidaš potmě kdo blika doleva tak ti splyva s tim co blika naopak pokud je v koloně. Upraveno 1. prosinec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Rikic339 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 před 4 minutami, Akoc napsal: Pochopil som to tak, že v prípade jazdy v priamom smere v T/Y križovatke blikať nemusím, ale môžem, ak tým ukážem autu čakajúcemu na vedľajšej ceste môj úmysel. myslíš to dobře, ale blikat bys neměl Citovat
Akoc Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 Ale v zákone je aj veta, že smerovky sa majú používať aj vtedy, ak to vyžaduje bezpečnosť a plynulosť premávky. A to je práve ten prípad, keď naznačím autu z vedľajšej cesty, že nepokračujem po hlavnej. Ja by som z vedľajšej do križovatky bez toho upozornenia nevošiel, lebo polovica vodičov bude odbočovať po hlavnej bez toho, aby použili blinker. Medvěd, Péťa a OK406 ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 @Akoc ja teda pri najizdeni z vedlejsi neverim ani tem blinkrum. Vyslovene cekam, az to auto opravdu realne zpomali a zacne dany manevr. Uz jsem se mockrat potkal s na posledni chvili schozenym blinkrem nebo proste jen zapomenutym. Péťa, ozzy56 a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.