Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoškolské okénko, aneb na stará kolena je stále co se učit :)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

V návaznosti na příspěvek od @Weri 605

Citovat

Tak zas jedna perla..

"Takže ty směrovky mám dávat podle toho co je na tý dodatkový tabulce za tvar a né podle svýho pocitu..?"

Já se picnu..

Tvl, co je na tom za inženýrství? Měním směr blikám, neměnim směr, neblikám.

A to mě zavedlo na dotaz, @Weri 605 Tady když jedu rovně, v podstatě opouštím hlavní která vede doleva, na vedlejší, ale směr neměním, má se tam blikat, ja jsem nazoru že ne, ale polovina aut jede s blinkrem, tak jsem tam vždycky zmaten.

obrazek.png

Tuřany.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
Před hodinou, Radek Hurvajz napsal:

Tvl, co je na tom za inženýrství? Měním směr blikám, neměnimm směr, neblikám.

A to mě zavedlo na dotaz, @Weri 605 Tady když jedu rovně, v podstatě opouštím hlavní která vede doleva, na vedlejší, ale směr neměním, má se tam blikat, ja jsem nazoru že ne, ale polovina aut jede s blinkrem, tak jsem tam vždycky zmaten.

obrazek.png

Já bych teda určitě blikal. Jednak opouštím hlavní a druhak už jen kvůli případnému protijedoucímu řidiči, který pak může v klidu vjet do křižovatky.

Vytáčí mě ale exoti, co na takové křižovatce jsou shnilí blikat levým s tím, že přece jedou po hlavní.

Podobná křižovatka je u Helčina původního domova a ani velice drsný smrťák, kdy řidič náklaďáku jedoucí vlevo BEZ BLINKRU sestřelil protijedoucí osobák, jehož řidič se zřejmě domníval, že bratranec válí domů a pojede tedy rovně (v tom osobáku zemřeli všichni čtyři cestující a průšvih byl o to horší, že fakt šlo kompletně o lidi z jedné rodiny) nedonutil některé jedince na té křižovat dávat blinkr.

Odesláno

Podobne ako @Medvěd pozorujem, že veľa vodičov nezapne blinker, keď je na hlavnej ceste a pritom sa táto hlavná cesta zatáča, trebárs aj v pravom uhle. Asi podľa logiky, však som na hlavnej, a teda nemusím nič ukazovať. Iný zvrátený dôvod je arogancia.

Odesláno

@Radek Hurvajz Já bych teda neblikal. Možná v případě, žeby proti stálo auto tak aby věděl, že nepatřím k těm "když jedu po hlavní neblikám". Pokud bych byl vyjíždějící z té vedlejší tak bych si na "neblikače" dával pozor. Jinak prostě jedu rovně, tak proč blikat. Pro kamioňáky taková křižovatka je pěkně na h...o, jelikož skoro vůbec nevidí jestli něco nejede zprava. 😕  Pokud je v křžovatce více odboček tak se držím pravidla, "blikat pokud jedu do té nejvíc vpravo nebo do té nejvíc vlevo" teda pokud není zrovna v mém přímém směru.

Odesláno (upraveno)

já si pořád myslím, že když opouštím hlavní a neměním směr jízdy, blikat nemám--určitě nás to tak učili na školeních řidičů posledních 50 let 😂

edit: původně jsem těch 50 let střelil od pasu, ale teď koukám, že mám řidičák vydaný 25.4. 1972 😯😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Pochopil som to tak, že v prípade jazdy v priamom smere v T/Y križovatke blikať nemusím, ale môžem, ak tým ukážem autu čakajúcemu na vedľajšej ceste môj úmysel.

Odesláno (upraveno)

Jako ja vim že mam pravdu, některé odpovědi tady mi smysl davaji, info řidiči naproti že nepojedu doleva, ale prostě mi to přijde jaksi mimo. Jedu rovně neblikam, jedu doleva blikam, ten co doleva neblika pač jede po hlavní je debil a potencionalni vrah. Ta krizovatka je fakt blba, na ty stopce v protismeru je doprava špatně vidět a když hlidaš potmě kdo blika doleva tak ti splyva s tim co blika naopak pokud je v koloně.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 4 minutami, Akoc napsal:

Pochopil som to tak, že v prípade jazdy v priamom smere v T/Y križovatke blikať nemusím, ale môžem, ak tým ukážem autu čakajúcemu na vedľajšej ceste môj úmysel.

myslíš to dobře, ale blikat bys neměl

Odesláno

Ale v zákone je aj veta, že smerovky sa majú používať aj vtedy, ak to vyžaduje bezpečnosť a plynulosť premávky. A to je práve ten prípad, keď naznačím autu z vedľajšej cesty, že nepokračujem po hlavnej. Ja by som z vedľajšej do križovatky bez toho upozornenia nevošiel, lebo polovica vodičov bude odbočovať po hlavnej bez toho, aby použili blinker.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...