Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Převzato z diskuze na jednom autoškolním fóru


Medvěd

Recommended Posts

njn a my se pak divime jak to vypada..... vcera nas predjel v obci u Jahodnice kolem Domanskyho asi tak stovkou hodne mlady ridic fabie, asi si taky myslel, ze ma rallycar. Bohuzel organi nikde, ale co si budem povidat, takovy typ se potrebuje trefit do sloupu, a modlit se, aby ublizil jen sam sobe.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsem u toho komu dají papíry. Před chvilkou jsem byl na sběrném dvoře tam dvě slepice (do 20 roků) s IV octou bokem opřená o hromadu toho kompostu zahrabaná až po břicho. A když mě viděla jak jsem tam zajel i s vlekem tak jestli bych jí nevytáhnul že se jí nějak nepovedlo tam zacouvat. Tak jí říkám jak dlouho má řidičák a ona že asi rok tak jí říkám jestli jí někdo někdy řekl že se autem nedá jet všude a že když chce jet někam kde to vypadá blbě a nezná to tam že je lepší si to " prošlápnout " než tam bezhlavě zajet a pak utopit auto až po břicho.  A ta druhá na mě ještě začala ječet že se mě zeptala jestli jí nevytáhnu a nežádala žádnou přednášku že má řidičák rok tak že přece umí jezdit tak jsem jí řekl že jezdit umí leda tak prstem po mapě a řídit že neumí už vůbec. A že když má řidičák tak dlouho tak že si musí umět poradit když je tak zkušená že já mám řidičák jenom 30 roků takže jsem se ještě nic nenaučil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Trochu oživím tohle téma.. 
https://www.garaz.cz/clanek/servis-legislativa-deset-veci-ktere-vas-v-autoskole-nenauci-21009455

Prosím, řekněte že je to vtip? Pochopím tak nějak ten vozík a skútr. Ale těm ostatním věcem nevěřím. Parkování? Brzdění? Výměna kola nebo žárovky? Nebo držení volantu?!? To musí být nějaký vtip.. Nedělal jsem autoškolu tak dávno a tyhle věci byly normální. Zrovna s tím volantem to byl základ, nejdřív se učilo správně držení, až potom jsem mohl vůbec vyjet. A celou první hodinu jsme trávili parkováním mezi kužely, aby jsme si zvykli na rozměry auta. A při každé hodině jsme několikrát parkovali. Nespočetněkrát jsme zkoušeli u brzdit prudce na povel, a jelikož jsem dělal autoškolu přes zimu tak jsme si našli dokonce i led a zkoušeli jak se auto chová na ledu a sněhu (ok, tady chápu že ne vždy to jde, třeba v létě :D ). Taky jsme v rámci výcviku měnili kola, každej si to zkusil. I ty žárovky! Taky jsme si zkusili jízdu na dálnici, a pěkně držet předepsanou rychlost. To platilo vždycky, běda jak někdo jel zbytečně pomaleji a brzdil provoz, to neexistovalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymenu zarovek chapu, ze se neuci. U pulky dnesnich aut se zarovkama musis rozmontovat pul auta nebo tam lezes nekudy podbehem, popr. pokud ma xenony nebo ledky tak ses stejne nahranej. Tohle si ma kazdy naucit "na svem". Stejne tak vymena kola. Dneska, kde ma valna cast aut jen opravny sady.... 

A ten zbytek mi z velky casti prije jako blbost. Parkovani se uci, drzeni volantu a spravny toceni taky,  jizda s automatem se snad extra ucit ani nemusi, pokud nekdo nechce vylozene jen automat. Pokud zvladne 3. pedaly a jejich logiku, tak 2 jsou snazsi.

S vozikem jsem v autoskole nikdy nejel, na skutru taky ne, ale to nemuzu posuzovat - delal jsem soubezne i velky A-cko, takze jsem jezdil na normalni motorce :D  a uz mel 2 roky papiry na malou motorku.

Smyk a jeho zvladani podle me do autoskoly uplne nepatri. Spis jak mu predchazet. Na to ho vyresit potrebujes uz nejaky skill s autem a ovladanim, a to v autoskole proste nemas. A tak dlouhy vycvik abys mel nikdo nezaplati.

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dobách kdy jsem dělal autoškolu, tak jsme se učili i jak vypadá třeba karburátor, startér, jak funguje motor a převodovka.. Školu smyku mi dalo jednak podnebí v Jeseníkách a také "rodeokross", který jsem měl možnost amatérsky jezdit. Taková výuka v autoškole už není (na autě si už téměř nic svépomocí neopravíš) a škola smyku se provozuje třeba ve Vysokém Mýtě co vím. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až bude na autoškoly stejnej metr, tak bude i stejná kvalita...

To je na dlouhý povídání... ale pošlu vám dvě mapy... ve stejným meřítku, aby ste věděli kde a kde se dělají zkoušky... nejsou stejný nároky... ve nejen ve vesnických se teorie vůbec neučí.. i v Praze sou aš kterým bych se vyhla obloukem..

někteří nemaj ani kanceláře... všechno se dohaduje v autě na palubce... a pak bohužel- stále se dá ŘP koupit.. 🤦‍♀️ škoda že asociace se vydala špatným směrem..., ale ona to časem pochopí..

 

Screenshot_20230208_073833_Mapycz.jpg

Screenshot_20230208_074552_Mapycz.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NJ, u nás se dělá autoškola a zkoušky třeba v Přelouči. Jsou tu přesně dvoje semafory, připojovací pruh žádný, a sotva pár jednosmerek a stopek. 

Potkat MHD se dá jen velmi zřídka z takže nějaká povinnost umožnit výjezd ze zastávky je úplně cizí, tramvaj je úplně neznámá... ale i obecně doprava je tu těžce klidná, žádnej velkej provoz, žádný viceproudovky, žádný složitější křižovatky... Prostě nic. I železniční přejezd je skoro rarita...., Natož nechráněný 

 

Ps: když jsem dělal auto, tak teorii jsme dělali s instruktorem za jízdy v autě. V učebně jsem nebyl nikdy. Ale je fakt, že jsem už měl 2 roky papíry na motorku a natočených za 2 roky přes 20000 v provozu. A z motorky má člověk jistou praxi na provoz, protože si musí dávat 5x tolik pozor na všechny kolem.

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

my jsme dělali kdysi ten předvojenský řidičák (C) celých 8 měsíců 😯, už se mi zdálo, že v té autoškole bydlím :roll, ráno do práce, odpoledne na učebnu autoškoly..., a to jsem měl už z učňáku skupinu B a v práci jsme lítali po place s Tatrama..., takže vlastně furt opakování všeho do zblbnutí, bo po Béčku sem šel hned na Céčko 🙈😉 , a pak hned na vojnu a tam ze startu na KŘK--krátkodobý řidičský kurz, takže zas autoškola 😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja klasicky na A+B odjezdil 28+13 hodin jizd... Jako stacilo to. Ale je fakt, ze ikdyz jsem s autem praxi nemel (ani doma sem za volant nikdy nelezl), tak jsem mel dost velkou vyhodu, ze provoz jsem mel z motorky uz najety. Takze jsem se "jen" ucil ovladat auto, ale uz jsem se nemusel ucit jak resit krizovatky, kam se koukat, jak se koukat... A jsem zcela presvedceny, ze moje dcera bude mit prvni ridicak v 16 (pokud to nezmeni) a proste si udela praxi na motorce - z velky casti pod mym dohledem. Me to dalo strasne moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...