Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jezdit rychle nebo pomalu - toť otázka...

Recommended Posts

Odesláno

Čas by tam určite bol. Ale je správne uvoľňovať pruh vodičovi prekračujúcemu rýchlosť a sám výrazne spomaliť, aby som o pár sekúnd zase predbiehal?

Odesláno
před 4 hodinami, Fruktis napsal:

Si zkracujete stresem život... Jezdím tak jak to umožňuje silnice, moje rozpoložení... Když jede někdo pomaleji tak jede pomaleji... Kazdy máme jiné zkušenosti, dovednosti a tak stačí nejancit...nechat ho žít a ono to bude cajk...:papa

:potlesk:super

Odesláno
před 8 minutami, Akoc napsal:

Čas by tam určite bol. Ale je správne uvoľňovať pruh vodičovi prekračujúcemu rýchlosť a sám výrazne spomaliť, aby som o pár sekúnd zase predbiehal?

Jezdí se vpravo.

Radek jasně psal, že by uhnul pokud by kvůli tomu nemusel brzdit. Pokud je vzdálenost k autu v pravém pruhu několik set metrů, tak by ses určitě stihl uhnout i vrátit bez brzdění.

Odesláno

To, ze on prekracuje rychlost a jaky k tomu ma duvod nemusi nikoho zajimat. To je jeho vec, popr. vec PCR. Pokud je kam uhnout a nemuset dupat na brzdy, tak uhnout. Ma se jezdit vpravo. A pak se zase plynule vradit doleva na predjeti dalsiho a toto opakovat az do cile. Pokud by vrazeni doprava melo znamenat, ze on to stejne nestihne a ja budu muset na brzdy, tak proste pocka. Zaroven nemam problem na chvili svou rychlost zvysit, abych to predjizdeni urychlil a drive uhnul bokem. 

Nevim proc specha... kdyz jsem naposled fakt spechal, bylo to za dcerou do nemocnice a taky jsem proste letel levym 150+ a kazdyho hnal doprava jak to slo.

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

Řeší se tady to jak jezdí ostatní řidiči. Každý máme s okolním provozem nějaké zkušenosti. Co mne štve je, že každý si v autoškole nastudoval dopravní předpisy. Je tam popsáno jak se má jezdit. Jaká je realita? Například při jízdě po cestě s několika pruhy se má jezdit vpravo. Bohužel to ale v ČR neplatí. Tady se jezdí nejraději uprostřed nebo vlevo. Při odbočování vlevo se zastaví co nejvíce v levé části pravého jízdního pruhu a tím se umožní ostatním co jedou přímo plynule pokračovat v jízdě. Bohužel to ale v ČR neplatí. Tady se zastaví uprostřed pruhu a všichni stojí. Když předjede normální obyčejné auto nějaký vůz tak zvaně prémiové značky (včetně v ČR nejlepšího auta na světě "služební Oktávka). Má to skoro na 100% za následek, že řidič předjetého auta přidá a za každou cenu (před zatáčkou před horizontem atd) to předjetí vrátí. To jen pár příkladů na co jsem si rychle vzpomněl. 

Jak z toho ven? Ministerstvo dopravy by mohlo zaplatit komerčním televizím a prosadit u ČT vysílání jednoduchých názorných ukázek správného řidičského chování. Podle mne by stačila jednoduchá počítačová animace a srozumitelný text. Tyto krátké spoty by se mohly vysílat například každý sudý týden třeba celý rok. Rozhodně nemám na mysli hrané reklamní spoty. Ty stojí neuvěřitelné částky.

Je to jen nápad a já nemám ambice ho protlačovat v dnešní složité době. Nejsem centrální mozek lidstva. Tak třeba toto a nebo něco podobného napadne někoho jiného, kdo to realizuje. Myslím, že by to pomohlo.

Odesláno

Paradoxne se mi nejlepe jezdi v italii....  nejhur v nemecku. I tam kde maji neomezenou rychlost se najdou kreteni v levem a nikdo nikde okolo a ve 200+ je proste docela velky risk ty kreteny strihnout z prava.... ale naucil jsem se neresit to a nerozcilovat se. Debilitu jinych stejne neovlivnime. Jak tady mnozi pisou, ze vekem clovek zpomali.... nevim, asi si sam vedome nekoupim pomalejsi auto, naopak porad kupuji silnejsi, protoze se silnejsim ten problem vyresim jinak a lepe, nez se se 100 konovym autem pretahovat o kazdy decimetr. Ted proste slapnu a 80% aut ujedu.... a problem vyresen a troufam si rict, pro mne bezpecne.

Odesláno

@JVT to co píšeš nevyřeší žádné spoty i kdyby byly vysílány na všech kanálech 24 hodin denně , 95 % řidičů dobře ví, jak má jet, jak se postavit při odbočování doleva atd., ale úmyslně to neudělá, protože mají radost ,,poškodit'' ty druhé..., je to stejné, jako se 80 let vysvětluje, že kouření škodí zdraví 😂, podle mě by pomohly tvrdší tresty, ale hlavně vymahatelnost práva, což v této zemi vidím na levačku--všichni víme, jak bychom se měli chovat, ale vlastně jsme v tom marastu korupce spokojení...:roker

včera jsem četl případ na Slovensku, nějak v pondělí jel ožralý a v pátek už seděl v kriminále (dostal myslím 5 měsíců natvrdo), takhle nějak by to mohlo jít..., a zabavit auto třeba (bo je to v rukách ožralého zbraň), ale co chceš dělat v zemi, kde zabiješ rychlou jízdou rodinu a dostaneš 2 roky??  😧

Odesláno
V 12. 10. 2022 at 11:12, Scratch napsal:

me asi nejvic vadi to, kdyz me proste ridic vidi v zrcatku, ze jedu rychle a stejne mi to tam posle a donuti me brzdit, pak si v klidu v tech svych 100-130 rychlosti predjede a jede dal. Ja to musim znova rozjizdet a za 3 km znova brzdit kvuli jinemu jelitu... Je to ta sobeckost, o ktere se tu pise........ osobne kdyz nespecham, tak si v klidu taky frcim na 110 na dalnici, i jsem se naucil davat tempomat, ale proste kdyz predjizdim a vidim, ze za mnou nekdo jede, tak na ten posrany plyn slapnu, zrychlim, at nemusim brzdit a ten za mnou taky ne.... no a to je ta nesobeckost..... ale uplne nejhorsi jsou ti, kteri me v podstate vybrzdi a jeste se rozciluji, ze jim visim na prdeli. Na takovy bych strasne rad mel radlici a rovnou je posílal do pangejtů... ale to nemohu, jak tu psal spravne Vena, nejsu organ :D 

to mi povidej, a nejhorsi je, ze tihle, bez odpusteni, de..enti jsou tohle schopni udelat i kdyz jedes jako "organ" na majaky - frcis 150, pusteny majaky se sirenou 3,5t tezkym Transporterem k pozaru po D1 a za cestu Praha - Kromeriz se ti to stane 3x a jeste na tebe pak pri predjizdeni cumi, jakoze prece oni jedou podle predpisu a to, ze ty majaky za sebou musi videt dobrej kilometr zpatky, je vubec netankuje

Odesláno

@Ferry lidi majakum vubec neumi uhnout. Cervena je tlusta zed, zachranarska ulicka je tabu, ta se dela az kdyz neco jede... a kdyz jede proti v naprosto volnym pruhu sanitka, tak je potreba zadupnout brzdy a zastavit "aby ji pustili" (ono obecne dost lidi proste zastavi, misto aby normalne uhnuli nebo naopak treba slapli na plyn a kriticke misto urychlene opustili a uhnuli tam, kde to jde daleko lip)

Odesláno

Hm, no nevím, jestli všichni vědí, jak mají jezdit. Manželka mi nedávno sdělila, že kdysi, když si dělala v Praze v autoškole kondiční jízdy, tak jí učitel sdělil, že když najíždí připojovacím pruhem na dálnici, tak se má zařadit HNED, jak se bílá čára změní na přerušovanou... Tak jsem na ní koukal, jak z jara, myslel jsem, že v autoškole by to asi měli umět vysvětlit.

Typicky nájezd z D0 na D10 směr do Prahy, do té zatáčky je čtyřicítka, dá se tam jet tak šedesát (když to znáš, dobře si najedeš a je tam prázdno), každopádně tam většinou ty lidi jezděj 40-50, no a v tý padesátce hned lup z připojováku do pravýho. Navíc to je fakt místo, kde pokud nemáš automat, budeš na rozjezdu nejmíň 2x kvedlat, což u většiny vyvolá další zpomalení při nájezdu... A jsou tací, co to vezmou rovnou do levýho a pak hledaj šaltpáku a diví se, že jim projíždějící visí na kufru... 

Bylo to tu pojmenováno, říká se tomu bezohlednost a dokud tady nebude postih, bude to jen horší.

Odesláno

Takovyho autoskolaka umlatit heverem a kopnout na dlazbu.

Ja se ucil, ze pripojovaci pruh se vyuziva az do konce. A to jak autem, tak na motorce. Autem proto, abych se radil uz v rcyhlosti co nejblizsi prubeznymu, na motorce proto, ze ma odpich a klidne ty 2 kamiony legane pripojovakem preskoci jak nic.

Odesláno
před 1 hodinou, sitler napsal:

@Ferry lidi majakum vubec neumi uhnout. Cervena je tlusta zed, zachranarska ulicka je tabu, ta se dela az kdyz neco jede... a kdyz jede proti v naprosto volnym pruhu sanitka, tak je potreba zadupnout brzdy a zastavit "aby ji pustili" (ono obecne dost lidi proste zastavi, misto aby normalne uhnuli nebo naopak treba slapli na plyn a kriticke misto urychlene opustili a uhnuli tam, kde to jde daleko lip)

To mi povidej, miluju, kdyz jedu s majakama zachranarskou ulickou a najednou se najdou taci dva, kteri zacnou tvorit ulicku az na posledni chvili, kdyz uz jsem skoro u nich a ackoliv maji pred sebou volno a mohli by poodjet, tak to zaslapnou a zastavi presne vedle sebe, takze vznikne tak 2m skulina a ja ty 3,5 tuny dobrzduju, abych se tim protahnul a nesejmul jim zrcatka nebo zadky a zas se musim rozjizdet

Odesláno

Hele, zase asi jezdím jinde, ale už pár let vidím, že jak to v ČR na dálnici zastavuje, tak se to automaticky a docela spořádaně rozestupuje do záchranářký uličky a to i když všichni vědí, že to je kvůli stavbě a je tam zúžení... fakt to vídám vlastně pravidelně. Tím netvrdím, že se nenajde někdo, kdo tam zůstane trčet... ale nedávno jsem projel přes celý Německo do Belgie  a pak zase zpět a tam to tak nefungovalo ani náhodou. 

Já mám docela často pocit, že je mezi námi nějaký procento sebemrskačů, který furt musí nadávat na čechy jak jsou hrozný, ale ono to ve skutečnosti zdaleka taková krize není. Projeďte se přes balkán do Řecka a uvidíte, co předváděj turci v autech s německýma nebo rakouskýma případně holandskýma značkama... nebo jak jezděj doma řekové... já myslím, že to tu je vlastně docela pohoda. Holt je nutný se smířit s tím, že různých debilů je prostě plný svět a úplně vyhnout se jim nedá a eliminovat je taky nejde. 

Odesláno

Ale jo, taky uz jsem zazil parkrat predpisovou ulicku, ze jsem ji profrcel a ani nemusel pribrzdovat, ale to byva tam, kde to fakt stoji nekde na dalnici nebo na okruhu pred prekazkou, v beznem mestskem provozu, kde se poposkakuje 20-30km/h se proste najde 100% vzdycky nejakej trubec, co vubec netusi, co se kolem nej deje a jak ma najednou reagovat, kdyz mu houkam par metru za prdeli a on se v tu chvili probudi ze sveho sneni za volantem a prekvapene resi, jestli ma brzdit, pridat, uhybat nebo co vlastne. Jeste jsou taky strelci, co kdyz me za sebou spatri, ze blikam a houkam, tak z leveho pruhu se zacnou cpat do praveho, jakoze uhnou k prave krajnici, kam se samozrejme vetsinou nevejdou a tak mi zatarasi cestu nastorc pres oba pruhy a to uz bych fakt uvital taky tu radlici, jak tu psal @Scratch

Odesláno

Tak včera na D1 dva skopčáci... (to jeden teda spíš turkýza) ale oba v levým 110 před nima nikdo... a přitom středovej na pohodu a i do pravýho by se vešli... uhnuli oba až když sem fakt musela vzít za brzdu... achjo🙄

Jinak na tříproudý ulička nefunguje... a zkuste jí tvořit ze středního pruhu doprava ke kamionům... ani jednoho to netrkne a a naopak budou vytlačovat a troubit a hoblovat vám zrcátko...

A naopak čím víc stojím vlevo, tím víc si ten za mnou dycky najede k čáře aby viděl přede mě... a já čumím na jeho lebku, místo abych v pravým zrcátku měla přehled o uličce...

Ale to by ste je mohli utlouct a furt to budou dělat tatata.... 😅

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...