Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ferryho 206 1,4HDi X-design - nové přední světlomety a STK na další dva roky

Recommended Posts

Odesláno

Závidím, že u 206 jde budík ns olej takto dodělat. S 307 mám smolík, blbej rok výroby 2002, kterej skoro nic neumí xD teplota oleje, automatické zamykání, comming home... Úplně nanic 🙄

Odesláno

@VojtouNerCZ No, me zas tady nejde dodelat tempomat, ECU motoru to nedovoli aktivovat, i kdyz je vse nachystane. A ten bych zrovna asi radsi i nez ten teplomer oleje. Jedine sehnat ECU z 307 a napasovat ji do 206. To by byla dalsi akce pro Lukase @ChouLu  

Tobe to nedovoli BSM? Ja mam draty od cidla oleje pres BSM jen proklemovane z motoroveho svazku pres hlavni svazek do BSI a zobrazeni jake hodnoty budou na budikach uz konfiguruju jen v BSI, ale u tebe se to asi konfiguruje v te BSM, co jsem myslim cetl, ze jo.

Odesláno

Můj problém tkví v tom, že ač je moje 307 VAN, a i VAN 307 měla teplotou oleje, tak to umí jednotky až od roku 2003, moje auto sjelo z linky 24.12.2002 xD Respektive budíky, které mají olej komunikují až s jednotkou 2003+ Od 2003 to umí např hranaté čidlo na sklo namísto kulatého co mám, to automatické zamknutí po rozjezdu a další fičury. Musel bych vyměnit sakum prdum vše 😕

Odesláno

@Ferry tak držím palce s tempomatem. Nedočetl jsem se, že by to někdo rozchodil. Ale aspoň máš motor, který byl i v 307, tak to můžeš zkusit. Já mám u 206 ( s 1.1) v tomto směru smůlu....

@VojtouNerCZ měnilo se toho víc, protože jsou jiné i brzdové kotouče.

Odesláno

Chlapci chlapci

pod fousy se usmívám jaké máte starosti s teploměrem oleje. Nebojte se chápu to. Už kdysi jsem si do Škodovky 110R udělal další teplotní čidlo do filtru oleje. Na přístrojové desce jsem měl jednoduchý tlačítkový přepínač Při uvolněném tlačítku se ukazovala teplota vody a při stisku tlačítka mi stejný teploměr ukazoval teplotu oleje. Takže jak jsem psal chápu to a možná i závidím. Proč? No na mém současném voze DS4 1.6 THP 200k není ani teploměr vody a o teplotě oleje ani nemluvím 🙄. Z mé zkušenosti se na tehdejší Škodě 110 R Coupé teplota oleje skoro neměnila v závislosti na zatížení. Rko mělo i olejový chladič a žebrovanou hliníkovou vanu. U bývalého PEUGEOT 206 1.6 se teplota také při zatížení skoro neměnila. Ale u PEUGEOT 206 SW 2.0 GTI stoupala při velkém zatížení teplota oleje dost vysoko. Dokonce jsem teploměr oleje používal jako takovou svojí brzdu v hlavě kdy jsem raději ubral. Také teplota oleje u PEUGEOT 406 2.2 Coupe je při teplém počasí dost vysoko. Je tedy pravda, že při zatížení zůstává vice méně stejná. Tak přeji ať se dodatečné montáž povede.  

Odesláno

tak teploměr vody jsem neměl na nějakém fiatu už před cca 30 lety, což jsem taliánům neodpustil a to bylo první, co jsem namontoval..., ale teploměr oleje je u běžného auta k ničemu -- to spíše tlakoměr oleje (i s kontrolkou) :myslim

Odesláno
před 14 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Můj problém tkví v tom, že ač je moje 307 VAN, a i VAN 307 měla teplotou oleje, tak to umí jednotky až od roku 2003, moje auto sjelo z linky 24.12.2002 xD Respektive budíky, které mají olej komunikují až s jednotkou 2003+ Od 2003 to umí např hranaté čidlo na sklo namísto kulatého co mám, to automatické zamknutí po rozjezdu a další fičury. Musel bych vyměnit sakum prdum vše 😕

nj, to leda mit fakt komplet auto na dily, ze kteryho by se to cely prehazelo, aby nebyl problem s rozchozenim a kompatibilitou

Odesláno

Dneska v praci zustala garaz na vikend volna, tak jsem se po praci pustil do uklidu interieru. Nejdrive vsechno pekne vyndat a vysat, zitra jeste demontuju celek klimatizeru a pak kompletne vnitrek umyju. Pak zacnu tahat novou kabelaz, ktera ma potrebne draty pro elektricka okna, centralni zamykani, klimatizaci a stropni a bocni airbagy. Mam pripraveny i jiny cisty tlumici desky na podlahu a samozrejme cisty koberec s cistou palubkou. 

Pokracovani zitra

Resizer_16615439014167.jpeg

Resizer_16615438892785.jpeg

Resizer_16615438805223.jpeg

Resizer_16615438712841.jpeg

Odesláno
před 38 minutami, Ferry napsal:

Dneska v praci zustala garaz na vikend volna, tak jsem se po praci pustil do uklidu interieru.

Nejdřív jsem si myslel, že jsi uklízel interiér garáže. Óóó, nikoli :D

Odesláno

Takze dnes vyhazen zbytek veci a stara kabelaz, douklizeni bordelu a stehovani vsech novych veci zpet. Donapojil jsem planovane a chybejici draty a v sest odpo (zacal jsem asi v 11) byla nova palubka zpet. Dokonce auto funguje, startuje, sviti a janevimcojeste, jen zbyva dokonfigurovat nove funkce do BSI (central, stahovani oken, destak, klima) a muzu se konecne vrhnout na rozvody a mechaniku kolem klimatizace v motoru :)

Resizer_16616227064901.jpeg

Resizer_16616227136103.jpeg

Resizer_16616227211105.jpeg

Resizer_16616227295347.jpeg

Odesláno

Noo, darcovsky auto melo jen manualni a nechtelo se mi shanet jinde a ta automaticka mi ani zas tak nevyhovuje, mam ji v 806 a klidne ji ozelim

Odesláno (upraveno)

Stropnice ven, hlavove airbagy dovnitr.

Bohuzel dnes mi kleknul notebook s PP2000 tak konfigurace az asi zitra

Resizer_16617782698241.jpeg

Upraveno uživatelem Ferry

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...