Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Opakuji otázky:

Myslíš, že to bazarník věděl a zatajil? (byl by sám proti sobě, pokud by to věděl, tak je lepší že by to hned opravil, než se hnát do průseru)

V autorizáku to nenašli - neopravili? to by ses mohl soudit i s nimi...

Čidlo tlaku jsi vyměnil, a nové čidlo ukazovalo tlak OK? Přestože tam tlak nebyl?

No a když jsi automechanik, tak snad si poradíš - sehnat motor z vrakáče a přehodit.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno
před 41 minutami, michkub napsal:

Že jsem přišel o čtvrt mega to fakt považuji za senzaci.Pro tebe je čvrt mega asi pár drobných.Chudák pan majitel by asi zkrachoval kdyby se k tomu postavil čelem.

nejde o částku, ale o princip ;) Kdyby bylo vadné čerpadlo v době, kdy ti to prodával a zatajil (skrytá závada), tak by jsi s tím autem rok nejezdil, než by odešel motor..  dojel by jsi možná tak přes půl republiky, ale né na tom jezdit rok.

Zatím jsi tady nedokázal někoho přesvědčit, jak by tomu mohl bazarník zabránit? 

Odesláno (upraveno)

A ještě: rok auto jezdilo, než se zadřelo? Uvádíš, že jsi najel jen 2000 km - za rok?

Anebo jsi najel normálně, např. 15 t. km? V tom případě je pravděpodobné, že při prodeji bylo mazání v pořádku a závada vznikla až během tvého provozu.

(předchozí příspěvek byly uveřejněn prakticky ve stejné chvíli jako tento)

Odesláno (upraveno)

No a závěr příběhu: jak se ti podařilo zbavit Insignie? Zadarmo na vrakáč? (pětileté, takže ztráta plných 200 t.?)

Anebo jsi ho prodal někomu, za nějaké peníze? S přesnými informacemi, že je motor zadřený a čerpadlo vadné?

No a ještě taková otázka - před Insignií jsi určitě měl nějaké auto, které jsi prodal. Kdyby kupující přišel za necelý rok, že auto má vady, ty bys mu bez problémů zaplatil opravu?

PS: začít si řešit stížnost na fóru není jen tak, když se nakousne, tak se to probírá skrz naskrz...

Odesláno

Tak mi to trochu nedalo... a ejhle..

https://auto.bazos.cz/inzerat/118299289/opel-insignia-na-nahradni-dily.php

Takže auto bylo 5 leté (2016).. v roce 2017 se po... a teď se v tom 3 roky někdo hrabe? to za 3 roky nikdo není schopen vzít jiný motor a vyměnit ho? těch motorů se po evropě pohybují stovky... :) tady něco smrdí.. 

Odesláno

Před lety (asi 12ti) jsem řešil reklamaci ojetého auta koupeného u autorizovaného prodejce (já řešil cca měsíc po koupi a zcela úspěšně). Při té příležitosti jsem byl poučen známým právníkem, že: Záruka pro kupce - fyzickou osobu je rok. ALE: první půl rok po prodeji je důkazní břemeno na prodejci (musí prokázat, že se nejedná o skrytou vadu) a druhý půlrok na kupujícím (ten pochopitelně prokazuje, že se o skrytou vadu jednalo a to nejlépe znaleckým posudkem nechce-li prodejce na argumentaci přistoupit). Nevím o tom, že by v tomto došlo ke změně.

Takže jsi zřejmě nechal udělat znalecký posudek, který jasně řekl, že porucha na autě byla už v okamžiku prodeje a prodejce o ní mohl vědět. Tím jsi měl plně nabito a mohl jsi problém řešit dál za pomoci ČOI případně soudu. Pokud se mělo jednat o ztrátu 200 kKč, byl by tento postup adekvátní. 

Odesláno

@Dave_k kdoví co je tam za 3 roky uděláno (rozjebáno)... když vidím co občas lidi přivezou k nám, že to měli u někoho v servisu a furt to nejede..

Odesláno

Jako přečet jsem si to ale hlava mi nebere proč básník začal o takovém autě svoji " kariéru " tady, a když už tak proč hned nevyložil karty na stůl. Podle mě to má jen jeden rozumný důvod obchází se svým příběhem všechna možná motoristická fóra a ukájí se tím jak ho jinde lidé litují nebo mu falešně vyjadřují podporu v tom jaký v jeho případě je bazarník untrwaserman . Bohužel tady u nás narazil protože naše komunita je v tomto dosti odlišná od jiných troufám si napsat protože na rozdíl třeba od " golfistů " nebo jiných " ikonických" modelů aut jejichž majitelé se většinově rekrutují z řad věkově podobné kategorie mi tady díky romaznitosti a oblibě peugeotů všeobecně máme věkově zastoupeno jak bouřlivější mládí tak zkušenější střední generaci ale i ty nejmoudřejší " dědečky". A v tom je to tady super. Navíc stejně tak jako je zde věkově rozmanitá skladba členstva tak je zde stejně rozmanitá skladba profesně což u těch " ikonických modelů " bývá také tak trochu omezené.  Řekl bych že zde z tohoto důvodu těžce narazil na věcnou argumentaci a to ho rozhodilo že není schopen argumentovat svůj postoj a postup co udělal aby netratil neb si myslel že i zde bude ukojena jeho potřeba být litován případně ujišťován že to bylo on kdo byl obětí " podvodného" jednání stran bazarníka.  Jasně i zde je tento bazarník znám a ani zde není jeho pověst bez poskvrny ale myslím si že aniž by mu kdokoli chtěl stranit tak v tom to příběhu jako úplný podvodník tedy nevychází. Skoro bych si troufnul napsat že tento příběh se publikuje všemožně aby byl bazarník očerňován bez důvodně.

Odesláno

Hafity ono to bude možná dost jednoduché. Znám spoustu automechaniků kteří se sice vyučili a prošli s relativně dobrými výsledky vzdělávací proces ale profesi se nevěnují protože je nebaví. Osobně znám dva takové jeden šel do učení na automechanika protože tam šel i jeho kamarád ze základky jeho kamarád provozuje fungující autoservis a on pracuje jako řidič v technických službách u městkého úřadu. A druhý sotva prolez učňákem auta ho i baví ale nedokáže se " umazat"  při práci, on je dobrej managerovat dílnu nebo tak něco ale když by si měl vyměnit kolo tak si zavolá asistenčku. Ale zase na druhou stranu dík tomu že je vyučen jednu dobu dělal provozáka v takové střední dílně a když tam byl on tak to šlapalo. 

Odesláno
před 11 hodinami, P607Olda napsal:

Dobrý odkaz - nabízí i repas stávajícího motoru.

Zadírání motoru u Insignie je na netu dost popsáno, lze řešit i preventivně, např. https://www.zraly.cz/opel_motor_a20dth/

Zajímavý problém.. nicméně ve chvíli kdy tohle nastane, tak musí svítit kontrolka mazání z důvodu nizkého tlaku.. nikdo rozumný tedy nebude jezdit dál... 

Ale tady asi příběh končí.. pána jsem rozložili argumenty a už se tu asi neukáže.. 

Odesláno (upraveno)

No, škoda auta, mohlo se opravit a jezdit.

Je otázka, co se ty tři roky dělo. Obrázek v inzerátu je zřejmě z bazaru - servisu MLM Popovice, ovšem z doby, kdy budovy byly červené a bílé - podle mapy.cz jsou modré.

Možná v tom byla nějaká insolvence, finanční záloha nebo propadnutí atd.

Guest Scratch
Odesláno
před 11 hodinami, ChouLu napsal:

Zajímavý problém.. nicméně ve chvíli kdy tohle nastane, tak musí svítit kontrolka mazání z důvodu nizkého tlaku.. nikdo rozumný tedy nebude jezdit dál... 

Ale tady asi příběh končí.. pána jsem rozložili argumenty a už se tu asi neukáže.. 

no ona ta kontrolka se taky muze ukazat, az kdyz je pozde, jako to bejvalo v audinach. Tam se proste rozsvitila az kdyz uz bylo trocku zle.

Odesláno

dám jen malý příklad o kontrolce :D Kia  2,2Crdi, auto časově  v záruce , bohužel kilometrově o 6 tis km néééé . Na křižovatce při zpomalení vlétl do kabiny sladkej smrad z nemrznoučky , při úplném zastavení papiňák a pára z podhaupny . Teplota na budíku pod 90°, kontrolka ?? zhasnutá.  Verdikt servisu = blbá náhoda , po 14 dnech jsem vyzvedával vůz a fakturu na nějakých 57tis bez dph . 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...