Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jedine akuma kazdej rok odejde a mas furt novou. Exide neznam jezdim jen bosch mam tri jedna ma 9 let a toci jako hovado zima nezima druha ma sedum taky ok a treti je nova tu mam jen dva roky tu nemuzu soudit. Kamarad ma starline asi 63ah zhavicky ma ko, kazdy rano toci minutu v kuse nez se rozbehne motor a baterka treti rok furt jako nova tak nevim jak to delaji. V cene kvalita asi nebude

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Scháním tátovi new baterku do Mazdy Demio 1,3 46kW. Jezdí s tím převážně cukačky. auto je garážovaný. Zvažuju BOSCHku S4 45Ah/330A. Nevíte někdo jak na tom jsou? :myslim

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Mě budete kamenovat ale pokud jezdí cukačky tak nemá smysl tam cpát nějakou super drahou baterku. Dej mu tam Starline má záruku 3 roky takže 4-5 roků dá v pohodě a já myslím že 6-7 vydrží.  Normálně je dávám zákazníkům a nikdo si nestěžuje. 

Odesláno (upraveno)

To mě nenapadlo. Jen jestli dělají ten rozměr pro Demio, jelikož tam je taková hubenější. :myslim

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

A jen k tomu starline- podle cen je ta starline o 200Kč dražší než ta yuasa pro to Demio, zvláštní. Obecně ty baterky od starline nějak drží, jak psal kolega, ale problém vidím ve značce, jako takové a její politiku. Dneska ta baterka bude dobrá a zítra zadají výrobu někomu jinému a bude to jinak- je to obchodní značka, pro kterou to nekdo vyrabi (asi). Nedelam si iluze, delaji to tak i jine znacky, akorad ze starline nema dobrou povest a tim padem nema ani co ztratit (prinejhorsim se obchodni znacka prejmenuje). To si myslim, ze toto si zname znacky dovolit jen tak nemuzou. Obecne vzato, kdo kupuje starline, tak bere to nejlevnejsi a ostatni bude vypadat podobne (to je moje zkušenost). Videl jsem vetsinou, ze starline baterky vydrzely 3-4 roky a bylo po nich- datum jsem urcoval z plastovych krytu a indikatoru z formy. Prirovnal bych to k Varte (jestli to pro nevyrabi nakonec oni). Za ty leta proto, kdyz nekde vidim žluto-černý nápis starline, spouští to u mě takovou pomyslnou varovnou kontrolku.

Odesláno

Pánové nikomu  Starline nenutím. Jen jsem napsal že vím o tom že ty baterky fungujou navíc na rozdíl i od značkových mají záruku 3 roky. Ano reklamace je standartní jako v AK  takže u baterky jakékoliv značky se snaží aby ji nemuseli uznat ale to je dost podobné u většiny dodavatelů. Co se týče ceny tak u všech baterek Starline je " olověná přirážka" což je záloha na to aby zákazník vrátil tu svoji vysloužilou baterku.  Druhým důvodem proč montuji Starline tak protože  většinou se tady s tímto problémem objeví zákazník v době kdy je všude jinde zavřeno a AK má otevřeno i o víkendu a na většinu aut mají skladem. 

Odesláno

Taky nemám se Starline problém, jednak je na ní daleko větší rabat a druhak většinou reklamaci uznaji.
Pokud teda není poškozená sulfatací, za to si každej může sám potom.

Odesláno

Mám to podobně jako @inoxing a @Hafity na většinu "privátních značek" mám skoro alergii a to i třeba u jídla. 

SL jsem teď kupoval jenom hadicové spony, protože je měli skladem. Jinak díly kupuji jinde, beru většinou známé značky a kolikrát za nižší cenu než právě SL. Ale uznávám, že mají hodně věcí skladem. 

Baterky mám Exide (2roky), Bosh (necelý rok) ve 406kách a Magneti-marelli (2 nebo 3 roky ) přehodil jsem letos na jaře z Felicie do 206. Tak snad vydrží, dobíjení je ok a střídáme couračky a delší trasy

Odesláno

Bosch vydržela něco přes 3 roky.

Varta dva roky - reklamace - dementní tester/technik, co neumí či nechce měřit kapacitu jinak než napětím = reklamace neuznána. Kapacita byla možná tak 20%

Další Varta drží přes 4roky.

Příští baterie bude asi excide, klidně i starline, když bude cenově natolik zajímavá, abych o ní uvažoval. 

Odesláno

Měl jsem donedávna v autě energizer 60Ah (od roku 2011-poslední 2 roky ji trápila zima), tak jsem vyměnil za bannerku, protože jinde neměli otevřeno :D Ale má ji to okolo spousta lidí, nicméně nedělám si iluze, že vydrží opět tak dlouho.

Odesláno

Já měl kdysi taky Bannerku a vydržela neuvěřitelných 12 let,a když šlo auto do šrotu,tak si ji vzal známej a ještě na ní nevím jak dlouho jezdil.Takže za mě spokojenost,ale taky si nedělám iluze,že dnes bude kvalita stejná.:myslim

Odesláno

s baterkama je to těžké :myslim,  záleží jak jsou používané, myslím krátké vers. dlouhé jízdy, hodně důležitý je stav nabíjecí soustavy v autě atd., no a kvalita jde dolů, jako u všeho..., výrobci nesmějí používat materiály co se osvědčily z důvodu ekologie, nebo jejich současné ceny :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...