Přejít na obsah

inoxing

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 819
  • Registrace

Vše od uživatele inoxing

  1. Prodám Peugeot 206XS 1.6 16V 110hp, benzin, TU5JP4 (NFU), STK 09/2025, rok 2002, modrá metla, černý interiér, 259K km, klima, DO, atd. Auto mám 4 roky, pravidelně udržované , od všeho jsou faktury (spoustu se toho měnilo i preventivně- Original, Lemforder, Sachs, Meyle HD apod., na dílech jsem nešetřil), kastle neshnilá, kosmetické vady, stav odpovídá stáří. Kdo má zájem, volejte- tel. 739211647. Cena 30000Kč.
  2. Ja myslel, ze ani z jednotky ti nejde napajeni na prislusne draty k zasuvce. Tak to urcite rozdelej zasuvku tazneho, jak ti radi Jarokare, tam to byva primarne problem.
  3. Mrkni se na konektory te krabicky, jestli to neni zoxidovane. Muze se stat, ze do konektoru nebo do krabicky vnikne voda. Pokud to neni v konekoru, tak to vypada na spatnou jednotku tazneho (ta krabicka). Pravdepodobne je to original dodelavka tazneho.
  4. inoxing

    1.6 hdi zvláštny problem

    Podivej se do diagnostiky na tlak na railu, tohle dela vetsinou odchylka od pozadavku na railu, obecne vysokotlak. Muze to delat PCV ventil, ventil pretlaku, snimac railu. Nekdy je to muze delat spatnej kontakt na konektoru apod. Jak ti tu pisou kolegove- zacni diagnostikou!
  5. inoxing

    Lambda sonda

    Musi se po vymene smazat adaptace. Pokud to nepomuze, tak je spatna sonda.
  6. inoxing

    Lambda sonda

    Kdyz se menila lambda, tak ta stara mela stejnou zavadu? Nebo proc se menila? Dobre znacky napr. NGK, Bosch.
  7. inoxing

    1,6i 16v 80kw nestartuje

    Obvzlast ty nektery chyby je totalni blbost u tohoto motoru- tahle 1.6 nema snimac vacky. Jen dodatek- chyby nesly smazat kvuli tomu, ze bez autorizace immo nejde ani mazat chyby v jednotce motoru.
  8. inoxing

    Po g.o. motoru nejde nastartovat

    Ok, tak posílám 2.2 HDI 135, jiná verze neexistuje v serviceboxu. 2.2 HDI 135.rar
  9. inoxing

    Po g.o. motoru nejde nastartovat

    Tak jestli ses do toho už pustil 8x, tak po 9. to bude brnkačka. Jen si k tomu projdi servisní manuály výrobce, viz další příspěvek.
  10. inoxing

    Po g.o. motoru nejde nastartovat

    Je to celý špatně, pokud to seřizuješ jinak než podle servisního manuálu. Mám pocit, že u 2.2 se seřizuje i poloha čerpadla. Další věc je, že ty vstřiky, cos tam dal mohli někde ležet a zalepili se biosložkou. No a nebo to jen chce povolit vstřik při startu a vyhnat z trubek a railu vzduch.
  11. inoxing

    Po g.o. motoru nejde nastartovat

    Po vymene vstriku se musi nakodovat v jednotce, ale tohle ten duvod nenastartovani neni (i bez toho to bude stattovat, jen chod bude horsi). K rozvodum si mas najit servisni navod vyrobce a ne to delat podle videa. Jestli dals spatne cokoliv na rozvodech a tocil s tim starter, tak se ti to mohli potkat. Proto asi nestartujes.
  12. inoxing

    308 1.4Vti nestartuje

    Klidne si ten set-ecu, bsi a klice kup a zkus to prehodit. Zjistis tim akorad to, jestli je to v chyba v jednotce. Kdyz to presto nebude startovat, tak je problem jinde.
  13. inoxing

    308 1.4Vti nestartuje

    ne
  14. inoxing

    308 1.4Vti nestartuje

    Nakodovat digital klimu jde bezproblemu. Ale musis jeste menit vin kod atd. a k tomu zase potrebujes pin toho darce, je to zbytecne slozity. Spis je otazkou, co se stalo. Taky to muzes prehodit a zjistis, ze je KO motorovej svazek a moc si nepomuzes. Ze by odesla jednotka motoru jen tak je spis nepravdepodobny. Spis uhnije kabel.
  15. inoxing

    308 1.4Vti nestartuje

    Ze motor jakoby chyti a hned chcipne je chovani aktivniho immobilizeru. Funguje to tak, ze jakmile se jednou akceptuje transponder v klici, tak je do vypnuti zapalovani autorizovany stale, tzn. ze u tebe se to nedeje- immo se nikdy neautorizovalo, jinak by motor nastartoval.
  16. inoxing

    308 1.4Vti nestartuje

    jo, ten cteci krouzek je jenom civka, ale jestli bude stejnej konektor a impedance tezko rict
  17. inoxing

    308 1.4Vti nestartuje

    Hlavni informace o stavu immobilizeru jsou v bsi, tam se podivej do chyb a na stav immo.
  18. Cerpadlo natlaci +-3 bary a musi drzet. Pri nastartovanym motoru musi taky drzet tlak 3 bary, trvale. Doba zapnuti cerpadla na to nema vliv, jednotka nesnima tlak v railu. Spis si myslim, ze je neco s jednotkou, protoze ta "repasovana" je porad ta puvodni a zkratovany egr mohl v jednotce neco udelat. Pokud mas novej mororovej svazek, tak uz nic jinyho nezbyva.
  19. Nekdy odejde kulickove lozisko na vstupni hrideli prevodovky (v prevodovce, ne spojkove). Cim vyssi kvalt, tim min je to slyset. Jde to poznat napr. tak, ze pri rozjetem 2.stupni zaradim 1.stupen a pomalu poustim spojku (ale uplne ji nepustim)- kdyz to to zacne rychle cvakat, je to to lozisko, vybehana draha. Ale taky to muze byt cokoliv jineho.
  20. inoxing

    Chladící kapalina

    Je to jedno, co tam nalijes, ale dodrzuj redeni koncentratu, jinak kapalina naleptava zbytecne hadice. Tzn. mam koncentrat na -60°C, tak naredim napr. na -20°C. G11 ani G12 neni predepsany vyrobcem- ten udava G33, ale tu bezne v obchode nekoupis, takze v poklidu G12, ruzova barva. Jen poznamka- G11 a G12 by se nemeli michat mezi sebou. Pocitej s tim, ze kdyz das novou kapalinu, tak nekde muze zacit prolinat tesneni, typycky okrouzky u radiatoru topeni, kdy nova kapalina proste rozpousti usazeniny, at je to jakakoliv, G11/G12/G33/G48 atp.
  21. KO alternator, sjety uhliky. Byvaji sjete i sbiraci krouzky, je to tak cca dimenzovane. Vymena kus za kus za repas celeho alternatoru, cca 2K AS-PL.
  22. Neresil bych opotrebovani plovaku. Dřív padne čerpadlo, který tam víří starej benzin a pak to stejeně vyhodíš i s tím plovákem, málokdo vymění jen čerpadlo. Měření paliva (aby ukazovalo real stav a ne vypoctenou hodnotu) by teoreticky šlo vyřešit nakodovanim kontaktu víčka nádrže v BSI (jak u nafty s eolysem) a tento kontakt spínat pres rele pri kazdym zapnuti klicku. Tim by jednotka mohla zaznamenat "tankovani" a ukazat real stav, kdy odpocitava odznova, do dalsiho vypnuti/zapnuti klicku. Nemam to vyzkouseny, ale treba by to fungovalo (mozna jeste zmena charakteristiky mereni paliva v bsi by neco mohla zmenit).
  23. Zajimavy, mě jednou prasklo nový sklo po 14. dnech. Kde ti prasklo?
  24. Asi by se dala udelat nejaka jednoducha logika, ktera by to dokazala ovladat. Protoze, jakmile to zacne topit na 3 spiraly, tak to celkem hreje, takze by musel byt pozadavek na otacky ventilatoru max a nejaka tepelna ochrana v pripade prehrati. Jenze zase do toho bude kecat topeni jako takovy, ze by to nesmelo byt v chodu, jakmile se ohreje voda atd. Musel bys to mit asi na separe tlacitko a zapnout jen podle sebe a to je celkem takovy amatersky.
  25. Ja jsem mel ptc original kdysi v naftove fabii a tam to bylo fakt uzitecny, hned to topilo.
×
×
  • Vytvořit...