ozzy56 Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 @Veverka taky je super debata s mladýma--ta jejich anglo-čeština jinak mi už plno mladých říkalo, že až se dostanou k veslům, tak buď Y nebo I v budoucnosti zruší, stejně jako S a Z... Citovat
Medvěd Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 (upraveno) Véno - mě u nového tydlifounu štvala funkce "domýšlení slov" (sorry, nevím jak přesně to nazvat), kdy prý je potřeba nejdřív tlf. naučit slova (vytvořit mu jakýsi vložený "slovník" výrazů, které často používám). No a páč jsem neměl trpělivost s vytvářením databáze mnou používaných výrazů, funkci jsem záhy vypnul. Ale u předešlého tlf. jsem tu nápovědu uměl používat a ona mi pomáhala řešit množství překlepů vzniklých dík velkému Medvědímu prstu a malé klávesnici na mobilu. Tím se tedy omlouvám za vyšší výskyt překlepů v posledním půlroce - snažím se texty po sobě číst a korigovat, ale někdy to holt ujede. P. S. K tématu češtiny - neskutečně mě točí "moderní" psaní bez diakritiky, což je z mého pohledu pouhopouhá lenost autora a takový autor dává okoli jednoznačné echo o tom, jak jím pohrdá a jak jsou mu všichni u řitě. Prosím tedy o psaní textů s diakritikou, ty háčky a čárky jsou tu s námi několik století a celkem se osvědčily, už i mobily vyrobené v Asii mají k dispozici českou klávesnici a tedy diakritiku běžně umí. Upraveno 29. květen 2025 uživatelem Medvěd dýzl, Pepito a zbynek..s ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 @Medvěd Ja pisu zpravidla bez diakritiky, protoze mam v 99% pripadu nastavenou na pocitaci anglickou klavesnici - zpravidla potrebuju snazsi psani specialnich znaku a cisel, nz hacky a carky. A prepinat klavesnici na kazdy prispevek na foru se mi moc nechce, tak ji prehazuju jen ja ofiko maily Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 Sitler - prostě lenost a pohrdání ostatníma co přece musej' bejt schopný si domyslet, co pán, co NEBUDE přepínat klávesnici, chtěl světu zrovna sdělit Pepito ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 tak ja na mobilu pisu s hackama kdyz mi to telefon nabizi v napovede na PC pisu bez hacku - je to nejak zvyk z cizi klavesnice kdy sem nemel moznost vedet kde je ktere dlouhe pismenko a u te soucasne i kdyz je ceska ty dlouhe jsou male a hledat kde je ktere pro me se lepe pise proste kratce Citovat
sitler Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 @Medvěd Zcela bez muceni priznam, ze je to pohodlnost. Pracovne tak pisu a ziju celou svou dosavadni karieru, bezne tak piseme s tech lidmi z jinych firem. A protoze naprosto bezne prechazim z cestiny do anglictiny a mezitim do psani ruznych kodu se spec. znaky, tak je pro me "cestina" proste daleko pohodlnejsi, nez na par radku prehazovat klavesnici (byt zkratkou) a znovu si uvedomovat, ze je obracene Z/Y, ze jsou jinde zavorky, ze jsou jinde pomlcky, ze se jinak pisou cisla... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 (upraveno) Jak jsem psal, mě osobně to dost prudí Ale zase na druhou stranu jednak netuším, zda třeba nejsem sám (nevěřím, ale možný to je) a vlastně podobně jako jsem psal o pravopisu zřejmě není šance, abych bujení tohohle nešvaru dokázal zastavit nebo aspoň zpomalit. Takže jsem si povzdechl a život běží dál Sitler - další je záměrné vynechávání samohlásek, jak jsi i Ty předvedl v jedné ze svých reakcí. Tomu už nerozumím vůbec a těším se na zdůvodnění (pokud to nebyl oumysl, tak se omlouvám, ale vídám to hlavně u mlaších taky často) Upraveno 29. květen 2025 uživatelem Medvěd Pepito a sitler ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 29. květen 2025 Odesláno 29. květen 2025 To jsme zašli na nákup do Tesca v HK a tahle cenovka mne fakt dostala. PaKr, zbynek..s, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Pepito Odesláno 30. květen 2025 Odesláno 30. květen 2025 @Dave_k třeba je z nějakého vzácného kovu. PaKr ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. květen 2025 Odesláno 30. květen 2025 Vždyť je to na ty cedulce napsaný "Diamond" tak tam bude asi diamantová kartuše Péťa, Pepito a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 30. květen 2025 Odesláno 30. květen 2025 @Dave_k Mám kamaráda vodáka, spolužák,co potřebuji udělá za rozumnou,ale jsou tady i tací,co se nestydí říct za hodinu tahání plastu bez materiálu 1000kc. Tak se nedivím těm cenám,jsou u vodáků sakra vysoké rabaty na díly. To nepotřebují zázemí jak autoservis. Citovat
Dave_k Odesláno 30. květen 2025 Odesláno 30. květen 2025 Tohle byla očividně chyba obchodu. Hned vedle byla vanová baterie od stejného výrobce za 899,-. Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 31. květen 2025 Odesláno 31. květen 2025 "Proč? Já se ptám proč? " Fotil jsem to narychlo v průtrži, tak to není dobře vidět, ale " top " jsou ty vystouplé prahy, asi pokus o nášlapy o tom hnědém moru ani nemluvím... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. květen 2025 Odesláno 31. květen 2025 (upraveno) To auto melo na spodku dveří nejspiše originalni oplastovani, po sundani jsou ty prahy vystouply a dveře pod tim zrezly. Upraveno 31. květen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Rikic339 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 31. květen 2025 Odesláno 31. květen 2025 Scout je jen oplastovany,pod tím je to stejný,tohle je utopený auto. Citovat
Medvěd Odesláno 31. květen 2025 Odesláno 31. květen 2025 K fotce, co dával Pavelu do fórů - téměř stejné auto jsem vídal jako poutač autobazaru v Chlumci nad Cidlinou Péťa, Hafity a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 1. červen 2025 Odesláno 1. červen 2025 (upraveno) Nevím, stálo to tam určitě několik měsíců (možná i ler) Ale v podstatě vzhledem ke konstrukci škodovky (vše vzadu) si říkám, že klidně jízdy schopná být mohla (i když legálně TP a RZ určitě neměla) Upraveno 1. červen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. červen 2025 Odesláno 1. červen 2025 (upraveno) Jezdilo to kdysi, tady je to i s popisem https://www.tipcars.com/magazin/nase-tema/nejmensi-skodovka-cesko-312024.html Ale ta u toho autobazaru koukám bude jiná Upraveno 1. červen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Hafity ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 1. červen 2025 Odesláno 1. červen 2025 Holt stejný nápad asi mělo víc lidí Ta fotka z Chlumce je cca kolem roku 2000 - 2005 než se otevřela D11 z Poděbrad za Chlumec. Po otevření D11 už jsem tudy pravidelně nejezdil a dnes už asi neexistuje ani ten bazar Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.