Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Veverka  taky je super debata s mladýma--ta jejich anglo-čeština  👍😂

jinak mi už plno mladých říkalo, že až se dostanou k veslům, tak buď Y nebo I v budoucnosti zruší, stejně jako S a Z... 😉 

Odesláno (upraveno)

Véno - mě u nového tydlifounu štvala funkce "domýšlení slov" (sorry, nevím jak přesně to nazvat), kdy prý je potřeba nejdřív tlf. naučit slova (vytvořit mu jakýsi vložený "slovník" výrazů, které často používám). No a páč jsem neměl trpělivost s vytvářením databáze mnou používaných výrazů, funkci jsem záhy vypnul.

Ale u předešlého tlf. jsem tu nápovědu uměl používat a ona mi pomáhala řešit množství překlepů vzniklých dík velkému Medvědímu prstu a malé klávesnici na mobilu. Tím se tedy omlouvám za vyšší výskyt překlepů v posledním půlroce - snažím se texty po sobě číst a korigovat, ale někdy to holt ujede.

P. S.

K tématu češtiny - neskutečně mě točí "moderní" psaní bez diakritiky, což je z mého pohledu pouhopouhá lenost autora a takový autor dává okoli jednoznačné echo o tom, jak jím pohrdá a jak jsou mu všichni u řitě. Prosím tedy o psaní textů s diakritikou, ty háčky a čárky jsou tu s námi několik století a celkem se osvědčily, už i mobily vyrobené v Asii mají k dispozici českou klávesnici a tedy diakritiku běžně umí.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@Medvěd Ja pisu zpravidla bez diakritiky, protoze mam v 99% pripadu nastavenou na pocitaci anglickou klavesnici - zpravidla potrebuju snazsi psani specialnich znaku a cisel, nz hacky a carky. A prepinat klavesnici na kazdy prispevek na foru se mi moc nechce, tak ji prehazuju jen ja ofiko maily

Odesláno

tak ja na mobilu pisu s hackama kdyz mi to telefon nabizi v napovede 
na PC pisu bez hacku - je to nejak zvyk z cizi klavesnice kdy sem nemel moznost vedet kde je ktere dlouhe pismenko 
a u te soucasne i kdyz je ceska ty dlouhe jsou male a hledat kde je ktere 
pro me se lepe pise proste kratce 

Odesláno

@Medvěd Zcela bez muceni priznam, ze je to pohodlnost. Pracovne tak pisu a ziju celou svou dosavadni karieru, bezne tak piseme s tech lidmi z jinych firem. A protoze naprosto bezne prechazim z cestiny do anglictiny a mezitim do psani ruznych kodu se spec. znaky, tak je pro me "cestina" proste daleko pohodlnejsi, nez na par radku prehazovat klavesnici (byt zkratkou) a znovu si uvedomovat, ze je obracene Z/Y, ze jsou jinde zavorky, ze jsou jinde pomlcky, ze se jinak pisou cisla...

Odesláno (upraveno)

Jak jsem psal, mě osobně to dost prudí

Ale zase na druhou stranu jednak netuším, zda třeba nejsem sám (nevěřím, ale možný to je) a vlastně podobně jako jsem psal o pravopisu zřejmě není šance, abych bujení tohohle nešvaru dokázal zastavit nebo aspoň zpomalit.

Takže jsem si povzdechl a život běží dál

Sitler - další je záměrné vynechávání samohlásek, jak jsi i Ty předvedl v jedné ze svých reakcí. Tomu už nerozumím vůbec a těším se na zdůvodnění (pokud to nebyl oumysl, tak se omlouvám, ale vídám to hlavně u mlaších taky často)

Odesláno

@Dave_k

Mám kamaráda vodáka, spolužák,co potřebuji udělá za rozumnou,ale jsou tady i tací,co se nestydí říct za hodinu tahání plastu bez materiálu 1000kc. Tak se nedivím těm cenám,jsou u vodáků sakra vysoké rabaty na díly.  To nepotřebují zázemí jak autoservis.

Odesláno

:roll "Proč? Já se ptám proč? "

Fotil jsem to narychlo v průtrži,  tak to není dobře vidět,  ale " top " jsou ty vystouplé prahy,  asi pokus o nášlapy ;) o tom hnědém moru ani nemluvím...

20250531_174012.jpg

20250531_174016.jpg

Odesláno (upraveno)

Nevím, stálo to tam určitě několik měsíců (možná i ler)

Ale v podstatě vzhledem ke konstrukci škodovky (vše vzadu) si říkám, že klidně jízdy schopná být mohla (i když legálně TP a RZ určitě neměla)

Odesláno

Holt stejný nápad asi mělo víc lidí

Ta fotka z Chlumce je cca kolem roku 2000 - 2005 než se otevřela D11 z Poděbrad za Chlumec. Po otevření D11 už jsem tudy pravidelně nejezdil a dnes už asi neexistuje ani ten bazar

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...