Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsem byl v hlavní vsi, kde jsem nechal auto u @ChouLu na výměnu zámku. 👍

A cestou zpátky na D4 kdesi u sjezdu na 54 km počasí, které prostě na letních gumách nechceš. Naštěstí kroupy nebyly velké, tak se zdá, že je to beze škod 🤔

Odesláno

Měl jsem to podobně u zubaře před měsícem. Poloha gauč, v rukách mačkací molitan, kdyby to bolelo. A doktorka se vrtala v zubu a taky jsem se přichytil jak jsem usnul 😂

Holt skoro 1,5hod. v leže dá zabrat 🤣 

Odesláno

@Lihous

vůbec se nedivím, pamatuju dobu, kdy el. vrtačku měl málokdo...,  většinou se půjčovala v práci--ve výdejně jsme měli půjčovní knihu, kde se dopředu objednávalo nářadí na doma  ;)

Odesláno

Manželka poslední týden čumí na recenze na nový macbooky neo, pořád se rozmýšlí, kterej model koupit, že nechce nějaký extra drahý a ten neo by jí prý stačil... Tak jsem potvoře teď objednal macbook air 2025, když už tak už, 8gb ram v neo je na dnešní dobu dle mého málo, stejně tak 128/256gb paměti... Tak uvidíme, jak se zítra bude tvářit, až jí to ráno plesknu na stůl 😁 

Odesláno

@VojtouNerCZ Neo je fajn jako kancelarska potvurka. V Macu tech 8GB uplne staci, pokud po tom nechces nejaky silenosti. Na beznou kancelarinu, internet, videa je tam tech 8GB nekde na urovni 15GB+ u Win :D  . Ale s aktualnima cernama M3/M4 Airu to ma Neo obcas tezky. Ale realne, RAM nejde mezi Mac OS a Win vubec srovnat

Odesláno

Je mi jasný, že macos a Windows je rozdíl. Ale jestli zaplatit 17 nebo 28k a mít mnohem víc paměti, ram, lepší displej, cpu, radši zs to ty prachy dám. I pc za 17k je dost drahý na to, aby mi za pár let nestačil. 

Odesláno

Jasny. Neo je dobrej entry level, realne - s Win neco srovnatelneho za stejny penize nekoupis :) . Ale Air je lepsi. Bez debat. A vydrzi spoustu let. Coz je strasna vyhoda oproti vetsine Win laptopu...

Odesláno
před 2 hodinami, Milan+ napsal:

Tak jsem v nákupaku Letňany, aby uteklo čekání na auto. Jen nechápu co se tady fláká Ukrajinců 🫣

V Letňanech na sídlišti už pár let snad ani nikdo jiný nebydlí :aut

před 2 hodinami, sitler napsal:

Ale realne, RAM nejde mezi Mac OS a Win vubec srovnat

To řekni našim holkám na recepci: iMac + Chrome a otevřeno 650 oken, protože je všechny potřebují :D

Odesláno (upraveno)
V 6. 5. 2026 at 14:27, Pepito napsal:

@Havlicek.Lukas Já jezdím občas do Prahy a vždy RegioJetem, jsem s nimi spokojený a za celou dobu měli zpoždění jen jednou a to nebyla chyba dopravce, ale jiná souprava měla před námi nějaký technický problém. :papa

ja si ted dal cestovatelskou chalange 
30. dubna Kolin - Kyjov (HO) Ceske drahy za 518 kc potazmo za 538 tusim - zalezi jestli pres pardubice nebo havl brod
cesta pres pardubice s vyuzitim IREDO a IDS JMK za necele 300 kc navic IDS mi poslouzila nalsedne i na autobus za tetou do vedlejsi vesnice 
6.5  cesta Z Hodonina do Kolina - Leo express koupena jizdenka s predstihem bez moznosti vraceni za 79 kc :D
naco podporovat statni podnik za bambilion kdyz to samy zvladnou alternativni 

za tyden o vikendu jedem s manzelkou jeste pomoct s uklidem po stehovani a v aptek odpolko tam a v pondeli rano zpet 2 osoby za necelych 900 kc :D  (obe cesty LEO)

EDIT: jeste jedna perlicka 
jel sem se strycem na obed k tetce - na voziku za oveckou nalozeno tak nejak normalne a na zastavce busu PCR to se koukali dalekohledem byl sem nejakou slecnou v AUDI upozornen sem se stihl pripoutat 
policajt doklady - dejchackla - pil jste neco ?? 
ANO mel sem 2 nealko bernardy :D rika to neni alkohol dejchacka NULA
doklady od vozu, moje doklady a v tom sem si uvedomil ze nemam technicak od voziku 
po 10 minutach mi vse vratil a popral stastnou cestu :D
ja ridicak Kolin
auto psane na sestrenku kdy provozovatel je jeji pritel z Jeseniku, vozik psany na syna meho bratrance z vesnice kde me chytly 
asi chvili nechapal 😎

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

dnes jsem se z radia dozvěděl, že v USA je nyní litr benzínu za 20 Kč, přitom průměrný  plat 130 tisíc👍

když budeme počítat, že ho tam nemá každý  (třeba v ČR jen třetina pracujících)  a pokud z něho uberu 50 tisíc jako platové minimum, tak s 80 tisíci to bude furt super, co myslíte ?  ;)   mimochodem, v tom radiu i říkali, že američané jsou na Donalda nas*raní, bo vinou války v Zálivu cena benzínu u nich stoupla... 😂 

Odesláno

To se vůbec nedá srovnávat. Vlastně vůbec v ničem. Těch 80tis tam taky nemá zdaleka každý, ubral jsi třetinu z průměrného platu, to se u nás zhruba strefíš do mediánu, který má polovina lidí. V USA je mnohem větší nerovnost, takže 80tis tam furt nebude mít ani ta půlka. Navíc u nich to neobsahuje zdrávko a socko, které si musí platit draze zvlášť - nebo jsou pak v pr... i při rýmě. Plus nemají obecně placenou dovču. Takže ve finále je tam na tom tak půlka lidí hůř než u nás, jen ta bohatší půlka líp. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...