Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jojo, trochu mýdlové nebo Jarové vody a po pár minutách je vidět, jestli spoj těsní, ale jak psáno výše--s tím přístrojem to vypadá lépe a dá se nasadit i jiná cena za práci,  a vo tom to dneska je :)

Odesláno
před 23 hodinami, oddie napsal:

Ale prd je v kurzu. Se běž zeptat, kolik nabízejí řemeslníkům - zaměstnancům. A že v klidu vlastním pánem? To právě vůbec v klidu není, když si všechno zajišťuje sám, od zakázek přes účetnictví po dovolené. Schválně, počítej sám. V práci mám placené 5 týdnů dovolené + týden sickdays a návštěvy a doprovody k lékaři = 2 měsíce (!) placeného volna, na které si "vlastním pánem" musí vydělat. Příspěvek na penzijko, benefit program, telefony i pro rodinu atd. zhruba 7tis k platu. Plné odvody, z kterých se počítá důchod. A jistota výplaty na účtě. Abych měl totéž jako řemeslník vlastním pánem, poplatil to všechno okolo a tu jistotu platu stejně neměl, musel bych si aktuálně počítat skoro 2tis/hod. A to ti řemeslníci, sorry, fakt nemaj ani v Praze. To je jen taková vějička, realita je úplně jiná - buď mnohem menší výdělky (a ne, hodinovka vlastního pána fakt není ani zdaleka totéž co čistý plat), a nebo šílené hodiny, co se "nepočítají", nákupy a dodělávání po večerech. A že by bylo manažerů nadbytek, to jsou taky jen hospodské vlhké sny, většinou je firmy spíš poptávají. 

Mám kamaráda instalatéra/topenáře,jedou se synem soukromě, pracovní doba od cca 7 do 16hod.  Max.když je nějaký průšvih. Svůj dum s bazénem,kluk má svůj byt,na velké zahradě mu běhají ovečky.Co tři roky nové firemní auta,dovolené 2x ročně na měsíc v pohodě, momentálně se vrátil z Filipin. A že by účtoval 2000kč, tak to ani náhodou. Práce má,že neví kam dřív, ale není jejím otrokem. To musíte mít sakra prachy v tý velký vesnici, když to takhle přepočítáváš.

Odesláno

V práci na to máme  nějaký sprej,  asi nemusím psát,  že mám jeden i doma ;):D využil jsem to právě při montáži sporáku.  Byl tam sice plynař ( naštěstí  ), ale nechal to na mě, že to zvládnu.  No pochopitelně ve šroubení byl nějaký únik, což jsem si potvrdil tím sprejem a pak jsem to nechal na něm :)

Odesláno

ohledně práce jako zaměstnanec a na vlastní triko je samozřejmě rozdíl ve všem, znám to velice dobře, protože u nás tihle Ičaři byli také, dokonce mi to firma někde kolem mých 55 let nabízela :), poslal jsem je samozřejmě do řiti, protože jsem měl jako zaměstnanec všechny výhody co píše @oddie, navíc každý rok když mě vyzuřili i nemocenskou 3-6 měsíců 👍, prostě poslední roky před důchodem jsem si vybral všechna příkoří za 50 let u firmy

ale ti co jeli na IČO, měli více než dvojnásobný plat než my, samozřejmě jim nešlo všechno do kapsy, ale byli na tom v čistém o dost lépe než my zaměstnanci..., taky to byli samí mladí klucííí,  proč asi ??

a poslední sorta byli údržbáři všeho druhu--opravy elektro, agregátů CO2, vodo-plyno atd., ti měli dodávku a jeli na sebe--ráno přijeli v 7, obhlídli co je třeba, pak jeli nakoupit materiál a dělali podle potřeby a domluvy na odměnách--zpravidla bonusy, aby naše firma jela co nejdříve, tihle na tom byli platově nejlíp, dost často bráchové, tata se synem atd.

Odesláno

Také jsem byl chvilku na ičo u téhle firmy,když se začínalo v roce 91.  Pak jen pri práci.V nástrojárně v Agrostroji v té době cca 3100 až 3300čistá ruka a na ičo se fakturoval kolem 7000,šetrilo se na zdravotním a sociálním, ale i kdyby jeden platil jak mourovatej,tak stejně by byla nemocenská prd. To bych si býval nemohl dovolit být 9 měsíců doma jako jsem byl loni.

Odesláno

Dneska jsem na parkoviště,  kde se používají hodinky.  Přijedu, najdu místo,  nastavím hodiny, zamknu, odcházím.  

Přijdu asi za tři hodiny a koukám: na palubce nic neleží :o 

No hodiny jsem nastavil,  ale hodil jsem je zpátky pod rádio :mad:🤣

Naštěstí se mp neobjevili, takže pohoda :roker

Odesláno

Synovo C4 vyzvednuta z opravy, cena vysoká, ale zase beze starostí  a nervů jak to udělám před panelákem. Ale navíc připadly starosti kam uložím "nový" přední nárazník a lp blatník - mechanik toto vyřešil bez výměny dílů - prý si je mám schovat po dalším setkání se srnkou!

Odesláno

chlapyy, zkuste dneska trochu ubrat plyn--možná zjistíte, že ta jízda nebude tak uskákaná, vy nebudete vynervovaní a spolujezdci si po nějaké době budou vyžadovat za volantem právě vás 👍, že trochu i ušetříte za benzín berte jako bonus, a co nejvíc překvapí--časově ztratíte jenom pár minut, opravdu  😉

https://www.garaz.cz/clanek/novinky-dnes-je-pro-ridice-v-cesku-hodne-vyznamny-den-myslete-na-to-az-sednete-za-volant-21016851#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest308_feed_filter_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Odesláno

@ozzy56  Je to tak - pokud se nejede skutečně na hraně daleko za povoleným limitem.

Staré zlaté pravidlo plánování bylo jednoduché ....
A sice 1km = 1min a nikdy jsem neměl nikde problém vše v klidu  .... pohodě i se zastavkou ....

Odesláno (upraveno)

Pracovní cesty si plánuju podle googlu + 30 minut navíc a je to na pohodu i s tím, že si studenti stihnou připravit propriety na přednášku a já dokážu třeba i natankovat (jako např. zrovna dneska)

Dnes to bylo dost dobrý. V 5,40 odjezd z Prahy do Trutnova. Na začátku města výjezdník volá učitelce, že se blížíme ke škole a kde se u školy parkuje, aby se dozvěděl, že paní učitelka o ničem neví, že sice o možnosti výjezdu asi před půl rokem s někým komunikovala, ale pak to nějak usnulo a ona tedy akci brala za zrušemou. Už jsem se těšil na otočku do Prahy, ale paní učitelce nás bylo líto a tak se jí povedlo ve škole pofackovat rozvrh a Trutnov se koná.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Zalozil jsem si uzivatelsky ucet u Dachny, nakonfiguroval jsem si Bigstera Extreme hybrid-G 150 4x4 a odeslal do systemu. Zavolal prodejce a pristi stredu jdeme jezdit...   U KGM na me s.er.ou jak na placatej kamen...

image.png.82d333299691f0083dfa42ff7c46f443.png

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno
před 8 hodinami, ozzy56 napsal:

chlapyy, zkuste dneska trochu ubrat plyn...

Tak ti to docela vyšlo.

Celou cestu z Lbc až do Frýdlantu jsem strávil v koloně asi sedmý v řadě za kamionem narvaným kládami jedoucím mezi 20 - 60 km/h :bacha

Samozřejmě se našli dva debílci v oktavkách co se museli srát do předjíždění a ohrožovat a omezovat ostatní v koloně. Asi ten článek nečetli :roll

Odesláno

Tak dnes další část juniorovy matury - tentokrát praktická zkouška. Měl povyprávět o tom, z čeho se skládá klimatizace a jaké že jí mohou potkat problémy no a nakonec i zkontrolovat funkčnost a doplnit klimu na Polu. Nakonec za 2, takže z mého pohledu super

No a já cestou z Trutnova kousek od holešovického Výstaviště brzdil i očima a študáci šli v pásech do záseku, když mi naprosto natvrdo nedal přednost drožkař LIFTTAGO ve dvojkovým Supu. Já jel od metra ulicí Železničářů přes most a v křižovatce s Bubenskou ulicí, kde jsem na hlavní, mi přes cestu s klidem angličana vyjel drožkař odbočující z Bubenské (ze směru od Výstaviště) vlevo do Železničářů. Kdybych to nezamáznul, tak to koupil přesně na středovej sloupek, tedy oboje levé dveře

Pro študáky to bylo téma až do Dejvic - ale co ten blb dělal, to.mi hlava nebere

Screenshot_20260423_195021_Mapycom.jpg

Odesláno

dneska karma + , nejaky postarsi pani s 206cc jsem pomohl tu jeji pikslu vytlacit z parkovaviho mista a nasledne nahodit pres kabely. Tak nejak bloumala po parkovisti s kabelama v ruce... 3 lidi ji pry poslali do haje a za mnou nesla, ze pry videla ze mam v aute decko, tak nechtela obtezovat... a tem trem... at se na ne taky kazdej *neumím psát slušně* z vysoka. "Mladi a perspektivni"... 

Odesláno

Jo, B+E je super. Když jsem udělal řidičák, stačilo po roce jít si zdarma nechat zapsat E, ale tak dlouho jsem na to měl dost času, až to zrušili. Tak jsem v době, když jsem si tak nějak hrál s auty, nechal vraky buď dovážet, nebo si půjčoval odtahovku, na kterou nebylo E potřeba (a popravdě se s tím i líp jezdí a manipuluje než s vlekem). No a pár let po tom, co jsem auta už v podstatě nedělal, jsem usoudil, že si to přeci jen rozšířím, E jsem si dodělal a od té doby žádný vlek netáhl :D

Odesláno
před 46 minutami, oddie napsal:

Když jsem udělal řidičák, stačilo po roce jít si zdarma nechat zapsat E

Jsem na tom stejně. A to jsem mohl jen sejít o dvě patra níž v jednom baráku. Akorát já se na rozšíření zatím vykašlal, nikam daleko (mimo ČR) s vlekem nejezdím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...