ozzy56 Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben jojo, trochu mýdlové nebo Jarové vody a po pár minutách je vidět, jestli spoj těsní, ale jak psáno výše--s tím přístrojem to vypadá lépe a dá se nasadit i jiná cena za práci, a vo tom to dneska je Citovat
Milan+ Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben před 23 hodinami, oddie napsal: Ale prd je v kurzu. Se běž zeptat, kolik nabízejí řemeslníkům - zaměstnancům. A že v klidu vlastním pánem? To právě vůbec v klidu není, když si všechno zajišťuje sám, od zakázek přes účetnictví po dovolené. Schválně, počítej sám. V práci mám placené 5 týdnů dovolené + týden sickdays a návštěvy a doprovody k lékaři = 2 měsíce (!) placeného volna, na které si "vlastním pánem" musí vydělat. Příspěvek na penzijko, benefit program, telefony i pro rodinu atd. zhruba 7tis k platu. Plné odvody, z kterých se počítá důchod. A jistota výplaty na účtě. Abych měl totéž jako řemeslník vlastním pánem, poplatil to všechno okolo a tu jistotu platu stejně neměl, musel bych si aktuálně počítat skoro 2tis/hod. A to ti řemeslníci, sorry, fakt nemaj ani v Praze. To je jen taková vějička, realita je úplně jiná - buď mnohem menší výdělky (a ne, hodinovka vlastního pána fakt není ani zdaleka totéž co čistý plat), a nebo šílené hodiny, co se "nepočítají", nákupy a dodělávání po večerech. A že by bylo manažerů nadbytek, to jsou taky jen hospodské vlhké sny, většinou je firmy spíš poptávají. Mám kamaráda instalatéra/topenáře,jedou se synem soukromě, pracovní doba od cca 7 do 16hod. Max.když je nějaký průšvih. Svůj dum s bazénem,kluk má svůj byt,na velké zahradě mu běhají ovečky.Co tři roky nové firemní auta,dovolené 2x ročně na měsíc v pohodě, momentálně se vrátil z Filipin. A že by účtoval 2000kč, tak to ani náhodou. Práce má,že neví kam dřív, ale není jejím otrokem. To musíte mít sakra prachy v tý velký vesnici, když to takhle přepočítáváš. Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben V práci na to máme nějaký sprej, asi nemusím psát, že mám jeden i doma využil jsem to právě při montáži sporáku. Byl tam sice plynař ( naštěstí ), ale nechal to na mě, že to zvládnu. No pochopitelně ve šroubení byl nějaký únik, což jsem si potvrdil tím sprejem a pak jsem to nechal na něm Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben ohledně práce jako zaměstnanec a na vlastní triko je samozřejmě rozdíl ve všem, znám to velice dobře, protože u nás tihle Ičaři byli také, dokonce mi to firma někde kolem mých 55 let nabízela , poslal jsem je samozřejmě do řiti, protože jsem měl jako zaměstnanec všechny výhody co píše @oddie, navíc každý rok když mě vyzuřili i nemocenskou 3-6 měsíců , prostě poslední roky před důchodem jsem si vybral všechna příkoří za 50 let u firmy ale ti co jeli na IČO, měli více než dvojnásobný plat než my, samozřejmě jim nešlo všechno do kapsy, ale byli na tom v čistém o dost lépe než my zaměstnanci..., taky to byli samí mladí klucííí, proč asi ?? a poslední sorta byli údržbáři všeho druhu--opravy elektro, agregátů CO2, vodo-plyno atd., ti měli dodávku a jeli na sebe--ráno přijeli v 7, obhlídli co je třeba, pak jeli nakoupit materiál a dělali podle potřeby a domluvy na odměnách--zpravidla bonusy, aby naše firma jela co nejdříve, tihle na tom byli platově nejlíp, dost často bráchové, tata se synem atd. Milan+ a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben Také jsem byl chvilku na ičo u téhle firmy,když se začínalo v roce 91. Pak jen pri práci.V nástrojárně v Agrostroji v té době cca 3100 až 3300čistá ruka a na ičo se fakturoval kolem 7000,šetrilo se na zdravotním a sociálním, ale i kdyby jeden platil jak mourovatej,tak stejně by byla nemocenská prd. To bych si býval nemohl dovolit být 9 měsíců doma jako jsem byl loni. Pepito ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben Dneska jsem na parkoviště, kde se používají hodinky. Přijedu, najdu místo, nastavím hodiny, zamknu, odcházím. Přijdu asi za tři hodiny a koukám: na palubce nic neleží No hodiny jsem nastavil, ale hodil jsem je zpátky pod rádio Naštěstí se mp neobjevili, takže pohoda Pepito, BubakGS a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
dýzl Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben Synovo C4 vyzvednuta z opravy, cena vysoká, ale zase beze starostí a nervů jak to udělám před panelákem. Ale navíc připadly starosti kam uložím "nový" přední nárazník a lp blatník - mechanik toto vyřešil bez výměny dílů - prý si je mám schovat po dalším setkání se srnkou! Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben chlapyy, zkuste dneska trochu ubrat plyn--možná zjistíte, že ta jízda nebude tak uskákaná, vy nebudete vynervovaní a spolujezdci si po nějaké době budou vyžadovat za volantem právě vás , že trochu i ušetříte za benzín berte jako bonus, a co nejvíc překvapí--časově ztratíte jenom pár minut, opravdu https://www.garaz.cz/clanek/novinky-dnes-je-pro-ridice-v-cesku-hodne-vyznamny-den-myslete-na-to-az-sednete-za-volant-21016851#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest308_feed_filter_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Pepito, Péťa, Roman Bazi a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Lihous Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben @ozzy56 Je to tak - pokud se nejede skutečně na hraně daleko za povoleným limitem. Staré zlaté pravidlo plánování bylo jednoduché .... A sice 1km = 1min a nikdy jsem neměl nikde problém vše v klidu .... pohodě i se zastavkou .... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben (upraveno) Pracovní cesty si plánuju podle googlu + 30 minut navíc a je to na pohodu i s tím, že si studenti stihnou připravit propriety na přednášku a já dokážu třeba i natankovat (jako např. zrovna dneska) Dnes to bylo dost dobrý. V 5,40 odjezd z Prahy do Trutnova. Na začátku města výjezdník volá učitelce, že se blížíme ke škole a kde se u školy parkuje, aby se dozvěděl, že paní učitelka o ničem neví, že sice o možnosti výjezdu asi před půl rokem s někým komunikovala, ale pak to nějak usnulo a ona tedy akci brala za zrušemou. Už jsem se těšil na otočku do Prahy, ale paní učitelce nás bylo líto a tak se jí povedlo ve škole pofackovat rozvrh a Trutnov se koná. Upraveno 23. duben uživatelem Medvěd Lihous, Péťa, Veverka a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben (upraveno) Zalozil jsem si uzivatelsky ucet u Dachny, nakonfiguroval jsem si Bigstera Extreme hybrid-G 150 4x4 a odeslal do systemu. Zavolal prodejce a pristi stredu jdeme jezdit... U KGM na me s.er.ou jak na placatej kamen... Upraveno 23. duben uživatelem BubakGS Milan+, Péťa, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
pavelu96 Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben před 8 hodinami, ozzy56 napsal: chlapyy, zkuste dneska trochu ubrat plyn... Tak ti to docela vyšlo. Celou cestu z Lbc až do Frýdlantu jsem strávil v koloně asi sedmý v řadě za kamionem narvaným kládami jedoucím mezi 20 - 60 km/h Samozřejmě se našli dva debílci v oktavkách co se museli srát do předjíždění a ohrožovat a omezovat ostatní v koloně. Asi ten článek nečetli Pepito a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben Tak dnes další část juniorovy matury - tentokrát praktická zkouška. Měl povyprávět o tom, z čeho se skládá klimatizace a jaké že jí mohou potkat problémy no a nakonec i zkontrolovat funkčnost a doplnit klimu na Polu. Nakonec za 2, takže z mého pohledu super No a já cestou z Trutnova kousek od holešovického Výstaviště brzdil i očima a študáci šli v pásech do záseku, když mi naprosto natvrdo nedal přednost drožkař LIFTTAGO ve dvojkovým Supu. Já jel od metra ulicí Železničářů přes most a v křižovatce s Bubenskou ulicí, kde jsem na hlavní, mi přes cestu s klidem angličana vyjel drožkař odbočující z Bubenské (ze směru od Výstaviště) vlevo do Železničářů. Kdybych to nezamáznul, tak to koupil přesně na středovej sloupek, tedy oboje levé dveře Pro študáky to bylo téma až do Dejvic - ale co ten blb dělal, to.mi hlava nebere BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben dneska karma + , nejaky postarsi pani s 206cc jsem pomohl tu jeji pikslu vytlacit z parkovaviho mista a nasledne nahodit pres kabely. Tak nejak bloumala po parkovisti s kabelama v ruce... 3 lidi ji pry poslali do haje a za mnou nesla, ze pry videla ze mam v aute decko, tak nechtela obtezovat... a tem trem... at se na ne taky kazdej *neumím psát slušně* z vysoka. "Mladi a perspektivni"... radim.1008, Péťa, Hafity a 3 další ohodnotil 6 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben (upraveno) Manželka mi dala poukaz ns rozšíření řidičáku na B+E. Takže mě nakonec chystá montáž tažného na C8 Jinak si teď do pondělí valím kosti Upraveno 23. duben uživatelem VojtouNerCZ oddie, BubakGS, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
BubakGS Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben Dal jsem inzerát na svého Riftera tady do inzerce.... Citovat
oddie Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben Jo, B+E je super. Když jsem udělal řidičák, stačilo po roce jít si zdarma nechat zapsat E, ale tak dlouho jsem na to měl dost času, až to zrušili. Tak jsem v době, když jsem si tak nějak hrál s auty, nechal vraky buď dovážet, nebo si půjčoval odtahovku, na kterou nebylo E potřeba (a popravdě se s tím i líp jezdí a manipuluje než s vlekem). No a pár let po tom, co jsem auta už v podstatě nedělal, jsem usoudil, že si to přeci jen rozšířím, E jsem si dodělal a od té doby žádný vlek netáhl BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben No, já si rozšířil Na na B96 .... Mohl jsme rovnou taky udělat E, ale nechtělo se mi dělat testy. Citovat
Péťa Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben před 46 minutami, oddie napsal: Když jsem udělal řidičák, stačilo po roce jít si zdarma nechat zapsat E Jsem na tom stejně. A to jsem mohl jen sejít o dvě patra níž v jednom baráku. Akorát já se na rozšíření zatím vykašlal, nikam daleko (mimo ČR) s vlekem nejezdím. Citovat
oddie Odesláno 23. duben Odesláno 23. duben Jsem to tehdy Verče říkal (dělal jsem to rozšíření u nich), že je to holt platba za lenost a blbost Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.