PaKr Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 @VojtouNerCZ ten odpojovač mi připomněl dvě příhody ( obě cizí ). Kamarádův táta měl odpojovač ve Š 100 pod zadní sedačkou. Někde jeli a buď on nebo jeho brácha tak nějak šikovně houpal nohama tak, že auto najednou zhaslo. Prý táta celkem dlouho chodil a přemýšlel, co se mohlo po.... Jiný kamarád přišel, že zajel s 306 do garáže a po vyklepání levého blatníku už nemohl nastartovat. Ano, slavný nárazový odpojovač ozzy56 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 (upraveno) já tenkrát opravoval Peugeoty už pár let a o tom odpojovači neměl vůbec šajn , jednou příjdu do garáže a 406ka byla nahnutá--praskla LP pružina, volám klukovi, přivezl pružinu, vyměním ji a pak zaboha nešlo nastartovat , nakonec přišel kolega, otevřel kapotu, zmáčkl ten odpojovač a bylo , dělali jsme spolu na dílně...(jak ta pružina v klidu garáže praskla, odpojovač šel do akce ) Upraveno 6. prosinec 2025 uživatelem ozzy56 Hafity a Pepito ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 ... a aby toho nebylo dost, nechal jsem se zlákat kamarádem jít se dorazit úplně BubakGS a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. prosinec 2025 Odesláno 5. prosinec 2025 (upraveno) před 30 minutami, PaKr napsal: @VojtouNerCZ ten odpojovač mi připomněl dvě příhody ( obě cizí ). Kamarádův táta měl odpojovač ve Š 100 pod zadní sedačkou. Někde jeli a buď on nebo jeho brácha tak nějak šikovně houpal nohama tak, že auto najednou zhaslo. Prý táta celkem dlouho chodil a přemýšlel, co se mohlo po.... Jiný kamarád přišel, že zajel s 306 do garáže a po vyklepání levého blatníku už nemohl nastartovat. Ano, slavný nárazový odpojovač ty odpojovace me taky vyskolily u favorita kdo zna facko vi ze vlevo u svetel je slepa pozice majitel to mel udelane tak ze kdyz to vypadalo slepe bylo to vyple kdyz to byl zmacknute fungovala elektrina kdo by tusil ze ten vypinac bez loga ktery tam vlastne je od vyroby a nikdo nevi k cemu byla zamyslena je funkcni Upraveno 5. prosinec 2025 uživatelem Havlicek.Lukas Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 Splašil jsem starej kompresor, 2 válce, motor na 380V, tlačí 1000l/min, tak ještě nějaký vzdušník k němu by to chtělo Charlie 607 a PaKr ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 Za tímto účelem tatík kdysi sehnal vyřazenou nádrž od LPG. Ale jelikož se nebyl žádný další posun, tak mám silný pocit, že jsem ji odvezl do železa... Citovat
Klemoň Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 před 18 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: ty odpojovace me taky vyskolily u favorita kdo zna facko vi ze vlevo u svetel je slepa pozice majitel to mel udelane tak ze kdyz to vypadalo slepe bylo to vyple kdyz to byl zmacknute fungovala elektrina Měl jsem to na firemním Formanu udělané stejně. A jednou mi volá učetní v sobotu, že jakože co s tím je a proč to nejede. A já na to ve víkendovém rozpoložení proč to potřebuje vědět a ona se podřekla , že na nějaký stavební materiál. No já při představě, že budu jezdit do Vídně v autě od cementu jsem jí řekl, že to auto pro soukromé potřeby nejezdí a pozná to a zavěsil dřív než se nadechla. Už nezavolala , ale hned v pondělí po návratu z Vídně jsem se měl hlásit u ředitele. Rozhovor to nebyl úplně optimální, nicméně po argumentu že je mi vozidlo svěřeno do řádné péče a zodpovídám za něj to skončilo dohodou, že příště budu informován pokud s tím bude chtít jet někdo "cizí". Hele dva roky už to auto pak nikdo nechtěl a potom jsem povýšil, takže jsem kouzlo prozradil přebírajícímu a dál to neřešil . . . Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Splašil jsem starej kompresor, 2 válce, motor na 380V, tlačí 1000l/min, tak ještě nějaký vzdušník k němu by to chtělo zkus obejít sběrny šrotu, možná budeš mít štěstí a vem sebou flašku Citovat
oddie Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 Skoro bych i řekl, že doba "za flašku" už je pryč hodně dlouho, to by sběrař dost prodělal, spíš je třeba si vzít příslušný obolus, protože kdyžtak ochotně prodá - sice nevím aktuální prodejní ceny, ale před lety, když jsem něco sháněl, byla odpověď 10 korun za kilo - ať si klidně železo prohrabu a přinesu co se mi líbí, a dáme to na váhu... dneska bych tipnul tak 15, když koukám na výkup. Péťa a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 průšvih je,že tlakové nádoby musí být při výkupu říznuté. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 Když jsem naposled něco kupoval od šroťáka tak výkup byl 8 Kč/kg a chtěl 22Kč/kg tehdy to bylo tak jakože hraniční jestli koupit to železo nové nebo ze sběrny nakonec jsem ho vzal ze sběrny protože byl ochotný mi to plamenem naporcovat na potřebné rozměry v rámci ceny. @VojtouNerCZ jestli chceš v pondělí jedu se železem tak se může u zeptat jestli o něčem neví Citovat
Milan+ Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 To tam máte hezký ceny za výkupu,tady u nas pamatuji max 6 kč. Tohle je aktuální Citovat
ozzy56 Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 (upraveno) no je to asi 5 let , co jsem u nás takhle sehnal vzduchojem z Tatry (ten větší), zkusil bych i na sběrném dvoře -- jsou tam hotové ,poklady' v kontejnerech, třeba komplet jízdní kola i s přehazovačkou, slušné kočárky atd., hned sem si vzpomněl, jak těžce jsme jako děcka sháněli třeba kola s oskou na výrobu dětských kár , dneska je tam super výběr Upraveno 7. prosinec 2025 uživatelem ozzy56 Pepito ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 @VojtouNerCZ hele máme teď na firmě 2 nerezový nádoby (cca 200 litrů jedna). Jsou to vyřazený bojlery na vodu. Fungovaly do poslední chvíle. Můžeš ji mít za cenu šrotu. Je to v Pardubicích. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 @Milan+ to je takových možná 5-7 roků zpět od té doby jsem žádné železu ze sběrny nebral. Dneska je za těžký cca 3 Kč/kg Citovat
PaKr Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 před 5 hodinami, Klemoň napsal: jsem jí řekl, že to auto pro soukromé potřeby nejezdí a pozná to a To jsi s ní dobře vydrbal Ale taky jsem na to na jednom formanu potkal, ale místo záslepky vlevo to bylo zapojené k vyhřívání zadního okna. Ale nevím, co tomu odpojovači říká ta poněkud modernější elektronika v tom fordu od @VojtouNerCZ Citovat
Lihous Odesláno 6. prosinec 2025 Odesláno 6. prosinec 2025 Před chvilkou jsem se navrátil z roboty. Třetím dnem zkouším smutný fakt "že" pokud naše střihové Pc tak nějak davá 4K/60sn v pohodě u Ai je doslova marné. Koupil jsem si licenci kdy před rokem to bylo usměvné neumělo to NIC! Před půl rokem mě to už stalo za prohlédnutí recenze ale nic moc ... A teď jsem už neodolal koupil klíč a trápím ji. Předběžný výsledek se dá očekávat - kde nic není nejde cokoliv dodělat. Použil jsem video z rogala bez stabilizátoru navíc v MOV takovej malej oříšek ..... Tak že zaostření do urovně FullHD tak nějak Ok Stabilizace katastrofa - můj střih.program to dokaže lépe - možná by mělo být ostré přechody jednotlivého snímku. Teď zkouším obarvit čb film klasika stará 8mm - a i tady jsem celkem rychle našel limit AI - a ty limity jsou stále na urovni maleho dítěte přdškolního věku Zítra zkusím 4K/60sn klasika odbarvím to do sepie a čb a následně to nechám obarvit a uvidíme. AI bude dobrý sluha ale hodně zlej pán!!! A k tématu autíček ..... koupil jsem opět baterku do našeho autíčka opět OPTIMA Redtop RTR 4.2 minulá vydržela krasných 12roků a ještě by sloužila ale jak se nejezdilo tka týden stání byl někdy problém pokaždé jsem nastartoval ale bylo to takové to ranní trápení - tak snad to bude zase podobné a dá v klidu alespoň 10roků. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 (upraveno) před chvílí odešel maník z Vodafonu, co mi vyměnil router--teď v neděli v 9 hodin , ale bylo to domluvené dopředu, samozřejmě Upraveno 7. prosinec 2025 uživatelem ozzy56 Lihous ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 @Lihous no myslím že jsi mohl klidně koupit nějakou obyčejnou baterku. Protože promiň ale předpoklad že by jsi 406 i když jsi ji dostal opět do formy provozoval dalších 10 let je mírně řečeno za hranou. Ano budeš namítat že nic jiného v téhle kvalitě a výdrži už neseženeš tomu rozumím taky vím že vybrat ze současné nabídky auto které by uživateli jako jsi ty kdy je období kdy najíždíš stovky km v rámci jednoho týdne a potřebuješ k tomu i spoustu prostoru ve voze atd. je velmi nelehký úkol ale pokud budeš chtít jezdit tak ho budeš muset řešit. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 Asi tak, za tu cenu by byly min. 3 kusy Exide, které by v součtu pravděpodobně vydržely ještě déle... navíc by se nemusely kupovat najednou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.