Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@petrinza tak šťastnou cestu a  snad ten suchý zákon půjde přežít ;)

My jsme se byli podívat v NJ na náměstí :mrk

🐢 byla taky :D

Edit: chtěl jsem dát i video,  ale nemám nic pod 100 mega...

20250905_210744.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno (upraveno)

IMG-20250906-WA0000.thumb.jpg.b0a1c0585bdaf5e628b9d2dc44fbde77.jpgV Ammánu je 32 stupňů, slunce zběsile pálí. Je to zase město nápodobně žádnému jinému. Přiletěli jsme ve tři ráno, z auta "Renault Duster nebo podobné" se vyklubal starší čínské SUV GT4. Do svítání jsme v něm přespali, pak dojeli k hotelu, abychom si tam uložili zavazadla, ale rovnou nás bez příplatků ubytovali. Vyrazili jsme do terénu, nechodili asi 8 km, viděli vyhlášenou ulici Rainbow Street, římské divadlo (větší jsme snad ještě neviděli a Citadelu. Po noci na cestě a půl dní na procházce jsme zapadli na pokoj a uvidíme, jestli se ještě později někam vypravíme.

IMG-20250906-WA0007.thumb.jpg.7fdc33362d52f1861ab879397ba24ac8.jpg

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno
před 6 hodinami, Klemoň napsal:

Párkrát jsem už jel okolo, ale není kam zahodit "větší" auto . . .

Tak velkým autem bys při trošce šikovnosti k muzeu dojel a i zaparkoval, ale ne o weekendu, kdy jsou prohlídky.

Ale zase bez prohlídky je zbytečný tam tu obludu lámat, nicméně se domnívám, že by se Ti tam líbilo

Odesláno

Já si dnes navozil zámkovou dlažbu. Sehnal jsem tady v okolí starší za 150kč/m², tak jsem si vzal 25m². Bohužel jsem měl jen nebržděnej vlek, takže jsem to vezl na 4x, ale už složeno. 

Budu z ní dělat podlahu v "dílně". 

Odesláno (upraveno)

@Charlie 607 zámkovka v dílně na podlaze na rovinu asi lepší než tam dát jen uhlazenej a natřenej beton ale jinak to není úplně hitparáda ale tak zase Ty tam budeš mít spíš rekreační provoz takže to tolik omezovat nebude. Pokud můžu radit tak neodfláknout " kufr " pod tu dlažbu pokud ji teda nebudeš bouchat do betonu jako finální vrstvu.  Já sem dával zámkovku do garáže ano nepočítal jsem s tím že tam skoro tři roky pojede autodílna takže jsem odfláknul "kufr" resp. skladbu jsem tak nějak na to použití dodržel kostka má 8cm pod ní je 8 cm 4-8 štěrku a pod tou čtyryosmičkou je 30cm 32 štěrku ale nezhutníl jsem to a teď už jsou v garáži projetý koleje přes 8 cm. Takže na dlouhé zimní večery jsem si naordinoval vykopání zámkovky a dosypání kufru a pořádné zhutnění a znovu položení zámkovky. 

A co jsem udělal na dnešek bylo v plánu výměna sady zámků na C2 protože už asi 2 roky zlobila spínačka a nesměl se vyndávat klíč ze spínačky  protože hrozilo že jak se zamkne volant a bude vyndaný klíč tak že nepůjde odemknout. Pak bylo v plánu C2 sundat ze zvedáku po opravě zadní části levého prahu no a zítra ji spláchnu od prachu nafotím a půjde znova do inzerce. Ještě jsem měl v plánu naložit železí a uklidit místo kde železí skladuju než se nasbírá pořádné množství. Protože na příští týden mám zamluvený hrabátko na zápůjčku abych srovnal kus zahrady a vykopal základ na plato pergoly u našich.  Všechny úkoly podle plánu jsem stihnul a ještě si udělal na zítra něco navíc. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)

Dneska už  se nehrabe tak hluboko  ale dává se stabilka, neboli vrstva betonu a je to v pohodě. Vyjde to nastejno,spíše levněji než hrabat a vozit. A lze tam dát slabší dlažbu,pak se do toho něha i něco zkrz ukotvit. 

IMG_20221014_184135.jpg

IMG_20221210_201133.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

No já to budu mít hlavně pod mašiny a sem tam tam zajede auto. Teď je tam lety udusaná hlína, tak na to dám vrstvu štěrku abych to srovnal do roviny, zhutním to a pak už kladačku a dlažbu. Jako odfláknout to nechci, ale zas si s tím nějak moc hlavu nedělám.

Odesláno

Dneska rozborka flexi která po vypnutí už nešla zapnout (donesl tchán). A výsledek - zlomené plastové táhlo od vypínače.  Ruplo to přesně v ohybu. Tak to zkusím slepit a vyztužit, snad to nějakou dobu vydrží. Používá se tak jednou do roka takže škoda kupovat novou. 

Odesláno (upraveno)

Charlie 607

Já to vyřešil vyřezáním otvoru nad samotným  vypínačem, tu pásku-tahlo vyhodil a celou flexu dal do stojanu. Kde to až tak nevadí, že vypínač je mimo dosah ruky.

K zámkové dlažbě-pokud je-má být pojízdná pro OA pak minimum je 8cm tlustá aideál do betonového lože. Pochozí stačí šesticentimetrová a do "rýže"

Upraveno uživatelem dýzl
doplnění.
Odesláno (upraveno)

Po včerejší návštěvě ATOMMUZEA a vodní elektrárny u loveckého zámečku Tři trubky jsme dnes vyrazili do muzea amerik a automodelů PELECHOV u Luštěnic

http://www.automuzeum-pelechov.cz/Automuzeum-Pelechov/Uvod.html

Muzeum je velice rozsáhlé, my tam byli 4 hodiny a dalo by se určitě i mnohem dýl (a nenudili vychom se)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 2 hodinami, dýzl napsal:

pokud je-má být pojízdná pro OA pak minimum je 8cm tlustá aideál do betonového lože

Zase nepřeháněj :D 8cm ano, ale beton není potřeba, když se udělá dobře kufr a na dno pod štěrk geotextilie (já dával staré koberce, ty také fungují). Jezdí mi po tom naložené V3Sky a zámkovka drží.

Odesláno (upraveno)

Dnes úžasný den. Dopoledne Betánie za Jordánem, místo, kde byl údajně pokřtěn Ježíš. Stáli jsme u Jordánu, teď je to spíše větší potok, a hleděli na Západní břeh přes izraelskou hranici. Bylo to asi 10 metrů daleko pod dohledem jordánských pohraničníků. A pak Mrtvé moře. Důkladná kontrola nás, zavazadel i auta při vjezdu do resortu. Láhev vína, kterou jsem včera sehnal, musela zůstat v autě. Tak bohatý oběd a pak koupání v Mrtvém moři. Přátelé, kdo to zažil, mi jistě dá za pravdu, že jde o nejhorší koupací zážitek. Teplota vzduchu 38 st.,moře ještě teplejší, neosvěží.  Plavat se v tom nedá a je příšerné, dostane-li se ta voda do očí. Zbytek odpoledne probíhá v hotelovém bazénu. Evropanů je tu po skrovnu. Parta Filipínek a převažují místní a z okolních států. Holkám kouká z plavek jen obličej, jsou-li v páru s přítelem/manželem, často se pouštějí do řeči. Kde je Česká republika má ponětí málokdo. Ale na druhou stranu víme, že krásnou dovolenou bychom si třeba mohli prožít v Saúdské Arábii. A malí arabáčci se zájmem pokukují po strejdovi, který láme už třetí točené pivo.

20250907_181253.thumb.jpg.bf0e89085603fd23074153a04424aa76.jpg

Upraveno uživatelem petrinza

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...