sitler Odesláno 15. červenec 2024 Odesláno 15. červenec 2024 To az pak, az kdyz smrdi moc pod nos radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 15. červenec 2024 Odesláno 15. červenec 2024 (upraveno) Silene teplo - odpoledne jsem si zajel - zasel do mist kam moc lidi nechodi. Takovej zapomenutej kousek sveta - ikdyz i to dnes nebyla pravda a v jeden cas si tam prisel na adama schladit sve utroby s pejskem pan - mozna si me ani nevsiml - priste jdu s "hejkalem" ale nedokazu si predstavit jaka bude pripadne reakce Jinak potvora jmenem Lednacek me sice dnes dal dve sance "ale" asi z toho nebude nic - opicak jeden. Zato Motylice pozovali na jednicku a jedna byla zvedava jako opice a bez ostychu me sedala na ruku i mobil .... Nadherne odpoledne 5hod. naprosteho relaxu ..... Vegetace tak 2,5m komari bez zajmu splouchani vody klid - klidne bych tam vydrzel tyden - a mozna bych konecne zvecnil onoho ptaka - Lednacka ..... Nejake video pridam vecer - ted se prokousavam cca 300Gb dat. Tak jak to mobil dal. Upraveno 15. červenec 2024 uživatelem Lihous BubakGS, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
JVT Odesláno 15. červenec 2024 Odesláno 15. červenec 2024 Ahoj Pežoťáci 21. června jsem v tomto vlákně popisoval mojí krušnou cestu (300 km) z Brna domů kdy mi auto neustále signalizovalo "SERVIS problém s přehřátým motorem". Má DS4 1.6 THP 200 HP dnes dostala dodatečně namontovaný teploměr chladící kapaliny, když už ho výrobce považuje za zbytečnou výbavu. Nechtěl jsem někde v těsném motorovém prostoru přerušit hadici a vložit spojku s čidlem. Zvolil jsem možnost čidlo upevnit na trubku vedoucí chladící kapalinu do topení. Tato kapalina jde přímo z motoru a není regulována termostatem. Při montáži, pro jistotu aby nedocházelo k reakci různých kovů, jsem hliníkovou trubku od čidla odizoloval samolepící páskou. Poté jsem čidlo přikryl tepelnou izolací. Umístění teploměru byl celkem oříšek. Přístrojová deska moc míst neumožňuje. Nechtěl jsem žádnou divočinu tak jsem zvolil volné místo na spodní části přístrojové desky. Zastánci naprosto ideální ergonomie to asi neocení, ale mě to vyhovuje. Průhledem skrz volant jsou údaje čitelné. Pouze při průjezdu mírné levé zatáčky teploměr zacloní příčka volantu. Teploměr ukazuje dobře, jen by nemusel mít signalizaci na desetinu stupně. Žádný jiný, který by vyhovoval mému zamýšlenému způsobu montáže, jsem ale na netu nenašel. Při srovnání s běžným teploměrem je tento až moc přesný. V autě s teploměrem není na ručičce kolísání teploty v rozsahu cca do 10 stupňů tak moc znatelné při zobrazení čísly ano. Vše podstatné je na fotkách. Medvěd, Hafity, BubakGS a 9 další ohodnotil 12 Citovat
radim.1008 Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 Elegantně skryté, viditelné jen očima řidiče. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 Včera akce hledání balíčku. Na dílnu nám šel balíček s díly které byli potřeba aby se mohlo dokončit jedno auto u kterého zákazník tlačil na termín. Dopravní společnost jaksi zamotala depa v Praze takže místo ve Zdibech tak balíček skončil v Uhříněvsi. Ve zkratce hodina crcání se po Uhříněvsi až sem nakonec oslovil místního městskýho policajta který mě byl schopný nasměrovat aspoň přibližně kde to depo je protože sídlí v areálu se spoustou jiných firem tak to navigace nechtěli najít no z dílny sem odjel po 9 a vrátil sem se 12.30 . Jinak ten teploměr proč ne funkci to splní a komu se to nelíbí ať si pr.. políbí. Citovat
Péťa Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 @JVT Krásná práce Ale přeci jen - nebojíš se životnosti těch platových zdrhů při tom tepelném namáhání? Já mám takovéhle kovové pásky, kdybys chtěl, můžu Ti jich pár poslat na výměnu: https://www.hadex.cz/o542o-25-stahovaci-pasky-kovove-79x200mm-25ksbaleni/ Lihous a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
JVT Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 Děkuji za nabídku PÉŤO. Když jsem se nad tím zamyslel tak jsem usoudil, že jí nevyužiji. Tvá námitka je dost logická, ale. Mnou použité plastové pásky se v automobilovém průmyslu dost hojně používají. Jen v motorovém prostoru mé DS4 je jich plno. Dokonce drží i hadičky s chladící kapalinou spojující horní část chladiče a expanzní nádobkou kde je také to největší tepelné zatížení chladící kapalinou. Předpokládám, že ta páska, která je na tepelné izolaci kolem celé hliníkové trubky, udrží vše pohromadě případně i sama. Ta nebude, vzhledem k té izolaci, tak namáhaná. V neposlední řadě a proč si to nepřiznat jsem línej to znova rozebírat i když vnější krycí plast drží jen pár plastových druků. Ještě jednou děkuji a oceňuji tvojí nabídku. To je přesně to co se tady, snad i většinou, dá najít. Snaha pomoc i někomu koho neznám a možná ho ani nikdy nepotkám. DÍKY JVT Pepito, Péťa a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
JVT Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 Děkuji všem kteří ocenili mé řešení montáže teploměru. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 (upraveno) dnes na skůtru 150 km, ráno vedro, bezvětří, tak jsem zkontroloval skůtr (zvláštní stroj to PCX--žere jen benzín, jinak NIC ), jenom v mikině, kraťasy, na nohách krossy, helmu..., praví motorkáři by šíleli , fajn sem se provětral, na oběd v polských Glubčicích--biguš za 190.-, miluju to jídlo), teď jsem se vrátil, taková projížďka je snad lepší než orgasmus Upraveno 16. červenec 2024 uživatelem ozzy56 Charlie 1, BubakGS a Pepito ohodnotil 3 Citovat
MP Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 za tu mikinu , kraťasy a krossky dávám palec dolů . Ono se můžeš roz*neumím psát slušně*t i ve městě . Mě před měsícem ( v červnu třináctýho ) sejmuli ve městě ( v Kosovu , to je ta prdel na Balkáně ) policajti . Nedali mi přednost , odhodili mě mimo silnici, prorazil jsem zabradlí ... A jezdím když je takový vedro jen v motokrosové chráničové vestě a letních kalhotech s chráničema , boty vysoký ... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
MP Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 (upraveno) Zase třináctýho v sobotu ... a dnes jsem opravoval: YouCut_20240713_052929857.mp4 Upraveno 16. červenec 2024 uživatelem MP Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 @MP nedá se napsat nic jiného, než že máš s tím oblečením pravdu , bylo vedro, dusno, tak jsem to risknul Citovat
Fruktis Odesláno 16. červenec 2024 Odesláno 16. červenec 2024 Tak se tak koukám na telku,větrám vedro aspoň na noc...a najednou vrzla podlaha...a ona se k nám vkradla sousedovic kočka...krve by se ve mně nedorezal jak jsem se ty piči chlupatý leknul krava jedná Hafity, Dave_k, zbynek..s a 4 další ohodnotil 7 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 Manželka včera zkoušela flexi zónu na indukci a napekla se jí na to vrstva z pekáče. Drhla to, ještě desku poškrábala, úplně nešťastná mi to večer píše, já v práci. Říkám necho bejt, ráno vyřeším. Ne, to je úplně v prdeli, jsem to porejpala, nová deska a hned jsem ji zničila. V klidu, neřeš, ráno vyřeším, už na to nehrab. Takže trocha leštěnky na auta a je to jako nový radim.1008, Pepito, Hafity a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Medvěd Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 VojtounerCZ -Trochu off-topic, ale musím se přiznat. Kdysi jsem byl na kolaudaci (zapíjení) kamarádova nově zrekonstruovaného bytu a když jeho žena připravovala v kuchyni už několikáté kolo chlebíčků, odešel jsem za ní lehce ovíněn něco povyprávět, aby se v kuchyni necítila sama. No a v rámci hovoru jsem svou Medvědí tlapu zlehka odložil na digestoř nad varnou deskou. No - nebyla dobře přidělaná Jakmile jsem si ruku odložil, digestoř povolila a včetně hmoždinek spadla z cca metrové výšky přímo na varnou desku. V bytě rázem všechno zhaslo (vyhodila jistič) a když se proudy zase rozeběhly, tak jsem viděl digestoř vyrvanou ze zdi a pod ní křuplou varnou desku. Naštěstí to kámoš mohl uplatnit jako škodu a chtít opravu po stavební firmě, následně jsem ale nějakou dobu byl brán jako testovací člen ověřující, zda je vše kvalitně připevněno BubakGS, radim.1008, Pepito a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Klemoň Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 No u nás bys se asi také nemohl na digestoř "pověsit" Je přichycená na 4 vrutech do skřínky nad ní, resp. digestoř je pod skřínkou . . . Citovat
Medvěd Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 Klemoňu - čéče, čti pozornějc. Já se na tu digestoř opravdu nepověsil, ale jen jsem si na ní odložil ruku a možná se o ní lehce opřel. Každopádně se ta kisna poroučela směrem dolů jako by na žádnejch vrutech nikdy nedržela a já byl dlouho zmiňován jako úspěšný tester kvality práce stavebních čet Klemoň a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 @VojtouNerCZ: Ty jo, tak to nějak nechápu, jak se něco může napíct na indukční desku. Maximálně, když ti něco uteče z hrnce a zůstane to dlouho pod tím hrncem při vaření, jinak to normálně utřeš hadrou. Nebo špatnej kastról. Deska se totiž ohřívá od hrnce. Manželce se to za celejch 13 let (možná už dýl) co máme indukci nikdy nestalo. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 @Dave_kNo pekáč to divně odnesl, budu ho reklamovat. Je nový. Na indukci. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 17. červenec 2024 Odesláno 17. červenec 2024 To je fakt divnej pekáč. Schválně co ti řeknou, když jim řekneš, že máš kvůli tomu poškozenou novou desku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.