toru Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben KGM-KlementGotwaldMotors . BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben (upraveno) já jednu dobu harašil s Nissan Navara, na chatě no problem, jenže na sídlišti by to bylo peklo , ale jezdí se s tím fajn a s motorem 190 koní to i super jede před 6 hodinami, oddie napsal: toho aspoň odrazuju, aby tak dlouho na jednom místě nezůstával holt nová doba , dnes je všechno naopak za mě bylo čím déle u firmy, tím lepší plat (když jsi nebyl lopata) a jiné výhody, včetně uznání nadřízených..., tím nemyslím třepání rukou a nějaké po*rané diplomy, ale třeba při ranním rozdílení slova mistra: Josef, běž to tam dodělat, bo Jura to včera dodupal na mraky a já lepšího než tebe nemám Upraveno 20. duben uživatelem ozzy56 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Péťa, BubakGS a Pepito ohodnotil 3 Citovat
oddie Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben @ozzy56 tak tohle právě neplatí už dávno. Dneska když se chceš někam posunout, je třeba jít jinam. Pozicí i platově. Není výjimkou, že přidat stávajícímu je problém, ale když odejde, nástupce dostane mnohem víc, i když se musí zaučovat - jinak by ani nenastoupil. Nebo dokonce musí přijmout dva a každému dát víc. Jo, je to na hlavu padlé, ale bohužel... BubakGS, Péťa, Klemoň a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben vidím to u syna, co několik let je u jiné firmy , ze začátku se mi to moc nelíbilo, ale postupem doby člověk pochopí, že v tomto systému nelze jinak ... Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben před 2 hodinami, oddie napsal: tam zapad, tak to tam nechal a šel domů pěšky cim lepsi mas offroad, tim dal musis pro traktor BubakGS, Roman Bazi, Radek Hurvajz a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben No hele to Musso bylo v nějakém testu na YT a vcelku na to zpívaly chvalozpěvy. Jasně že jak někdo psal by bylo lepší tu dražší verzi s tou složitější zadní nápravou tam o pohodlí nebude strach akorát si nejsem jistej jestli se tím nepřipravíš o kila na TZ tuším že v tom testu něco plkali o tom že tam je snad 500-700 kg rozdíl ve váze vleku ale nevím která zadní náprava byla pro tu vyšší váhu. Vím že to u mě začíná bejt ohraná písnička ale od jisté doby je to pro mě jedno z hlavních kritérií kolik má auto na TZ a zjišťuju že pokud to má pod 2,3t tak mě to nechává chladným. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben @Vena garážmistr ..jo je tam rozdil v nosnosti místo tuny jen 800 kilo a i míň na kouli ...... ..dneska jsem si to auto cely prolezl a vyrazim se projet.... ... me fascinuje jakej kus auta a vybavy u tohohle Musso Grand clovek dostane za cenu lip vybaveny kombikovy Octavie nebo Supa v zakladu. O Kokodakovi nemluve..... ....fakt mam cukani, do toho jit, dokud takovy auta vubec jsou.... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. duben Odesláno 20. duben Jsem se právě vrátil z víkendové lopoty v Rakousku. Opět jsme měli půjčeného nového transita. Po dojetí do Rakouska jsme si všimli mastného čelního okna a úplně mastných zadních vrat od nafty. Někde u čerpadla mírně unikala nafta. Ok, co s tím teď, nic. To byl pátek večer. Dnes jsme razili zpátky. Po přesunu na České hranice už byl okolo auta slušný smrad, někde u Budějic za náma oblak mlhy, no, dojeli jsme, ale auto mastný, motorový prostor, škoda mluvit, podvozek taky. Kape z toho nafta všude, kde to jde xD Aspoň neshnije. Citovat
oddie Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben před 12 hodinami, ozzy56 napsal: vidím to u syna, co několik let je u jiné firmy , ze začátku se mi to moc nelíbilo, ale postupem doby člověk pochopí, že v tomto systému nelze jinak ... Mám jednu takovou příhodu, je to snad už víc jak 10 let. Ozval se mi personalista nějaké firmy, jestli bych nechtěl dělat u nich. Rád si poslechnu, co nabízí u konkurence, tak jsme si hezky popovídali. V zásadě sháněl někoho, co bude dělat něco, co u nás děláme tři, ale u nich zase v menším rozsahu, no a vypadlo z něj, že pan ředitel má na takového člověka vyčleněno 80tis. Tak jsem mu dobře poradil, ať si vyhlédnou nějakého studenta posledního ročníku a vychovají si ho, aby k nim pak nastoupil, že toho by snad za ty peníze sehnat mohli. No snažil se zakrýt, jak se mu to doporučení nelíbilo, ale moc mu to nešlo Historku jsem pak dával různě k dobru, až na nějakém oborovém setkání povídá jeden kluk: To hledali náhradu za mě. Já jsem tehdy odešel, protože mi nechtěli přidat ze 70 na 75... Jako chápete někdo de-bilitu té firmy? Má zaučeného fungujícího člověka, nechá ho odejít kvůli blbým 5 litrům a pak nemůže sehnat náhradu, které bude muset zaplatit ještě víc a k tomu ji aspoň rok zaučovat, než bude fungovat jako ten předchozí. V nákladech reálně tak milión zásek, sice přímo napohled neviditelný, ale reálně ve fungování nejmíň tak. Mně to hlava nebere, ale viděl jsem to už hodněkrát. Dave_k, Péťa, Veverka a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben (upraveno) to je naprosta klasika... ja jsem kvuli tomuto vicemene tocil zatim mista co 3 roky. Vzdy posun dopredu jak platove tak pozici, mysleno osobnim rozvojem. Az ted na poslednim jsem to zatim porusil a triletou batieru aktualne prekonal, zatim bez zajecich umyslu .. ale delam v IT, tak je ten trh trochu jiny a daleko, daleko flexibilnejsi nez jinde. Upraveno 21. duben uživatelem sitler BubakGS ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben mám osobní zkušenost ohledně platu--po vyučení 4.plat. třída, s tím se nedalo žít, tak za volant za 7.plat. třídu , po několika letech vedoucí: potřebujeme tě na jiný provoz (nedaleko místa bydliště), ale jako svářeče s úřední zkouškou, říkám vyhovím, ale jen za 7. třídu..., prý to nejde, poskočit o 3. třídy nahoru, jak nejde, tak nejde říkám..., on na to já bych ti tu třídu dal hned, ale komunisti mi to nechtěj povolit , nevadí říkám, zůstanu u volantu..., během týdne jsem měl v ruce novou smlouvu se 7. plat. třídou v mých 23 letech to by asi dneska nešlo co ?? , byla to spíš taková brigáda na 2 měsíce, prostě vyhovět firmě..., pak jsem se z volantu na dílnu s přestávkama vracel, abych si udržel svářečák a praxi na dílně, ale 7. třída mi už zůstala nafurt , u nás totiž měli 7. třídu jen parťáci a to až kolem 50 let věku ale co tak čtu, tak řemeslo je zase v kurzu--někde i 150 tisíc plat a v klidu vlastním pánem, dalo se to čekat--ekonomů a manažerů je v republice nadbytek a neziskovky jsou obsazené BubakGS, Klemoň a sitler ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben @oddie @sitler ..nojo... je to fakt, bohuzel. Pridat praci, to jo, dorovnat inflaci nebo trh .. to ne ... to bez do ri.ti a uz sa nevracaj.. ... to ze to pak firmu stoji x-krat tolik a u slozitych technickych veci je ten novej minimalne rok marnej si managori stale neumi spocitat. No a pak se mi taky stalo, ze jsem dal vypoved a najednou na koberecek ke generalnimu - a co jsem si to ku.r.wa dovolil, jsme prece rodina... .... a my to dorovname .... ...no sel jsem, samozrejme, dal jsem slovo a mam nejakou integritu a ty prachy byly jen jedna z veci, co me sr.a.ly .... .. ale tvl, nekolik let neslo ani par stovek navic a najednou pridat 20 mesicne nebyl problem... Citovat
oddie Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben před 37 minutami, ozzy56 napsal: mám osobní zkušenost ohledně platu--po vyučení 4.plat. třída, s tím se nedalo žít, tak za volant za 7.plat. třídu , po několika letech vedoucí: potřebujeme tě na jiný provoz (nedaleko místa bydliště), ale jako svářeče s úřední zkouškou, říkám vyhovím, ale jen za 7. třídu..., prý to nejde, poskočit o 3. třídy nahoru, jak nejde, tak nejde říkám..., on na to já bych ti tu třídu dal hned, ale komunisti mi to nechtěj povolit , nevadí říkám, zůstanu u volantu..., během týdne jsem měl v ruce novou smlouvu se 7. plat. třídou v mých 23 letech to by asi dneska nešlo co ?? , byla to spíš taková brigáda na 2 měsíce, prostě vyhovět firmě..., pak jsem se z volantu na dílnu s přestávkama vracel, abych si udržel svářečák a praxi na dílně, ale 7. třída mi už zůstala nafurt , u nás totiž měli 7. třídu jen parťáci a to až kolem 50 let věku ale co tak čtu, tak řemeslo je zase v kurzu--někde i 150 tisíc plat a v klidu vlastním pánem, dalo se to čekat--ekonomů a manažerů je v republice nadbytek a neziskovky jsou obsazené Ale prd je v kurzu. Se běž zeptat, kolik nabízejí řemeslníkům - zaměstnancům. A že v klidu vlastním pánem? To právě vůbec v klidu není, když si všechno zajišťuje sám, od zakázek přes účetnictví po dovolené. Schválně, počítej sám. V práci mám placené 5 týdnů dovolené + týden sickdays a návštěvy a doprovody k lékaři = 2 měsíce (!) placeného volna, na které si "vlastním pánem" musí vydělat. Příspěvek na penzijko, benefit program, telefony i pro rodinu atd. zhruba 7tis k platu. Plné odvody, z kterých se počítá důchod. A jistota výplaty na účtě. Abych měl totéž jako řemeslník vlastním pánem, poplatil to všechno okolo a tu jistotu platu stejně neměl, musel bych si aktuálně počítat skoro 2tis/hod. A to ti řemeslníci, sorry, fakt nemaj ani v Praze. To je jen taková vějička, realita je úplně jiná - buď mnohem menší výdělky (a ne, hodinovka vlastního pána fakt není ani zdaleka totéž co čistý plat), a nebo šílené hodiny, co se "nepočítají", nákupy a dodělávání po večerech. A že by bylo manažerů nadbytek, to jsou taky jen hospodské vlhké sny, většinou je firmy spíš poptávají. toru, Dave_k, Péťa a 4 další ohodnotil 6 1 Citovat
dýzl Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben (upraveno) Dnes jsem si v optice vyzvednuty nové brýle na čtení, na dálku netřeba, to je OK. Koupil jsem hadici na připojení sporáku. Pak po obědu ji zkusím vyměnit a tím moje dnešní aktivita asi skončí. Chtěl jsem se kouknout na přední brzdy, resp na Levou přední, ale díky ubrečenému počasí na to ..... Upraveno 21. duben uživatelem dýzl oprava chyby BubakGS, ozzy56 a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben @dýzl minulý týden jsem tu měl kontrolu sporáku, ostatně jako každý rok na jaro, a aby řeč nestála, ptám se ho, jestli si můžu vyměnit tu hadici ke sporáku sám, kdyby bylo potřeba..., tak nee--může jen plynový technik, nebo revizák svět se v perdel obrátil, opravdu Citovat
oddie Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben Taky jsme volali, plyn si netroufám, a on má navíc ten čuchač, jestli to neuniká. Citovat
Dave_k Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben Jarová voda bohatě stačí. No s čichačkou vypadá víc jako profík a může podle toho taky dát sazbu. Milan+ a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 21. duben Odesláno 21. duben I plynový kotel si čistím sám co ho mám. Nic složitého. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben Včerejší kontrola. Po měsíci a další várce hnojiva to už snese nějaké měřítko BubakGS, Péťa, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
davidse Odesláno 22. duben Odesláno 22. duben Ráno odvezl auto do servisu a odpoledne si pro auto půjdu a pak budu dávat aditivum do oleje mazat panty dveří a zámek kapoty a desinfikovat klimu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.