Charlie 607 Odesláno 4. únor Odesláno 4. únor Dneska jsem podal klukovi přihlášku na střední, 3 obory na jedné škole, tak snad aspoň jeden vyjde. Citovat
Medvěd Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Tak hlavně ať je ve finále se školou a volbou oboru spoko Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor @VojtouNerCZ tak hlavní je že je to práce která Tě baví i když ty velký mašiny si myslím že by Tě bavili taky. Citovat
Charlie 607 Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Dávali jsme IT, ekonomika a podnikání, strojírenství. Škola je tu kousek, takže žádné složité dojíždění. Tak teď skoro denně trénujeme testy z matiky, zachvíli to budu umět líp než když jsem do tý školy chodil já. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor No k těm středním školám na rovinu říkám že Vám to rodičům ani trochu nezávidím. Za nás to bylo tak nějak jednodušší netvrdím že rodičové by nechtěli aby jsme " nemuseli " makat celej život rukama jako oni ale řekl bych že nebyl takový ten tlak společnosti že nutně musí mít každý minimálně maturitu a že dodělat učňák že vlastně nic neznamená což dnes v okolí vidím že spíše než aby to byli rodičovské přehnané ambice tak je to tlak okolí těch rodičů aby dítko upíchly na nějakou " prestižní " střední školu odkud protože tam bude mít čas ten smrad dozrát se rozhodne že bude studovat dál. Jedna z nevlastních sester ( mám dvě a vlastního bráchu) ta které z nás byla prospěchově na ZŠ nejhorší a ve finále se vyučila pekařkou tak ta vzdělávání toho jejich teroristy bere jakože hodně vážně už od školky a když došlo na zápis na základku tak se v rámci Prahy dokonce přestěhovali aby měl větší šanci se dostat na " lepší " základku a aby neměl složité dojíždění. Naštěstí ten jejich terorista tak nějak pochopil už ve druhé třídě že ruce má volšový po tatínkovy takže mu nezbejvá než aby ho bavilo učení se, což ho zatím snad baví ale asi i dík tomu jak se mu ségra věnuje a že ho neustále připravuje a když náhodou nepíšou ve škole nějaké testy tak aby byl ve střehu tak ho zkouší doma sama atd. letos by měl zkusit přijímačky na nějaký ten šestiletý gympl takže příprava na to započala už o letních prázdninách kdy měl na každý den přichystané nějaké cvičení do školy takže na konci prázdnin prohlásil že druhý týden v září se mu udělá strašně špatně a ve škole si vezme dovolenou protože se musel učit celé prázdniny. No a jak řekl tak udělal ráno odešel do školy o druhou hodiny sehrál etudu jak je mu strašně špatně a aby zavolali matku tak matka naklusala do školy on hrál dál svoji roly a soudružka učitelka mu dokonce před matkou řekla že celý týden se ještě nic zásadního dít nebude tudíž není nutné aby mu sháněli zadání na učení že by zameškal a dva tejdny se válel doma a odpočíval protože o prázdninách se učil. Před vánoci prohlásil že jestli bude muset jít k těm přijímačkám tak že na matku zavolá sociálku že ho přetěžuje. Tak jsem zvědavej jak to dopadne ale jak ségru znám tak ho dotlačí k těm zkouškám určitě pod nějakou záminkou jakože to jen zkusí apod. Druhá ségra ta se kterou máme k sobě řekl bych trochu blíž máma i zde známého Pepína tak tam má taky samozřejmě taky ambice aby měl minimálně tu maturitu ale na druhou stranu dík tomu čím si prošla a čím si prošel Pepíno tak tomu na oko nechává volný průběh a tak nějak aby to mladej moc necítil ho strká do učení a myslím si že to má výsledky teď v pololetí měl asi 4 dvojky a chodí první rok na druhej stupeň za mě to byla pátá třída ale za mě bylo jen osum tříd povinně a devátá byla takovej ten mezikrok když se někdo nedostal na další ústav. A ta tvrdí což tvrdím i já hele důležitý je abys nějakou školu udělal ve finále třeba i tu maturitu a jestli to prolezeš na čtyřky nebo jedničky asi není úplně důležitý protože histerie se ptát nebude jestli jsi byl jedničkář nebo čtverkař ale jestli máš ten glejt. Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor prehnane ambiciozni rodice je to nejhorsi, co muze dite potkat. BubakGS, Pepito, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Taky si to ani trochu nezávidím. Včera se dítko bylo ještě podívat na jedné škole samo, a teď si ten výběr bude muset obhájit u maminky, která by ho nejradši zapsala na 3 gymply... Citovat
dýzl Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor No vidíte po mně prvně chtěli doložit maturitním vysvědčením nejvyšší dosažené vzdělání když jsem se hlásil při vypsání konkurzu na post referenta dopravních přestupků na místním odb.dopravy a podruhé pak na ČSSZ když jsem žádal o ID. Ostatní zaměstnavatelé po mně nechtěli ani výuční list a maturitní již vůbec. Citovat
sitler Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor on to totiz nove chce/bude chtit stat... po zamestnavateli v ramci jednotneho hlaseni... si to totiz stat neni schopnej a ochotnej spojit ve svych databazich a tak s tim otravuje zamestnavatele... Citovat
Medvěd Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor před 48 minutami, dýzl napsal: No vidíte po mně prvně chtěli doložit maturitním vysvědčením nejvyšší dosažené vzdělání když jsem se hlásil při vypsání konkurzu na post referenta dopravních přestupků na místním odb.dopravy a podruhé pak na ČSSZ když jsem žádal o ID. Ostatní zaměstnavatelé po mně nechtěli ani výuční list a maturitní již vůbec. Tak já jsem maturitní vysvědčení musel ukazovat jenom když jsem se ucházel o post řidiče na škole, před tím možná hned po revoluci, když jsem DoPraPo tvrdil, že mě nezaměstnávají podle mé kvalifikace a tak jsem se ze skladníka stal mistrem na dílně. A do třech měsíců (v rámci nové zkušebky) jsem byl od podniku odejit bez toho, abych za vyučení a následnou maturu musel platit tehdy cca 30 000 Kčs výpalné. Pak jsem maturitní vysvědčení nikde dokládat nemusel a pro přijetí na školu jsem si dokonce musel vyžádat duplikát Citovat
P206blau Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Tak studijní volbu u kluků mám naštěstí dlouho za sebou. Dnes oba dva dělají co je baví, finančně jsou za vodou a rozhodli se dodělat i vejšku na kterou po několika semestrech kdysi hodili bobek.Né že by to na firmě potřebovali,ale jen tak pro sebe,když vidí ,že titul nosí i blbá Máńa od vedle. Naštěstí je to v technických oborech,takže vyjdou neskažení sociálně oblbujícím školstvím, které vychovává sněhové nemyslící vločky. Jinak jsem dnes nasral několi lidí,když jsem jim osvětlil ,že vojenská guma pro mne bývalého záklaďáka ČSLA zůstane navždy zelenou furťáckou gumou,i kdyby si to sebevíce odmakal.To že nosí jiný mantl může pár lidiček oblbnout,ale jeho podstata vidění světa v myšlení skrze výchovu v komoušské rodině se u něj nemění. Milan+, Péťa, ozzy56 a 2 další ohodnotil 4 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor @Vena garážmistrtak jo, bavily by mě i ty bagry. Ale ještěrky, retraky, paleťáky a automatizace mě baví také. Navíc tady mám pořád výhodu, že i když jezdím, ofiko jsem zůstal dílenský. Takže v 6 v Toyotě, pojezdit co jde a ve 2 vyzvedávám děcka. A jelikož jsem dílenský, nemusím honit obraty, abych měl vyplacené všechny finanční bonusy. A proti bagrům mám navíc 13 plat, penzijní od zaměstnavatele, každý měsíc 1500 v bodech do pluxee + pravidelně bonusové body (jen ty bonusy dají ročně 30k k dobru, platíme z toho výlety apod), 30 dní dovolené... Když to srovnám finančně, tak mi to vychází i s ohledem na rodinu mnohem lépe. Péťa, Vena garážmistr, radim.1008 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Klemoň Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor VojtouNer = šťastný to člověk. A hele bando dle pravidla líná huba - holé neštěstí : Dokázal by mi někdo nějak vysvětlit psaným / mluveným slovem jak se dá rozdělit wi-fi router na dvě poloviny, dvě frekvence signálu ??? Vodafon mi právě teď vyměnil router a jestli jsem to dobře pochopil, tak jede v pásmu 5GHz. Jenže napřiklad ovládání klimatizace a třeba Tuya trvají na pásmu 2,4 GHz a tudíž mi "umřela " část domácnosti. Akorát se obávám, že asi navigací/návodem po telefonu to zřejmě nedám . . . Nebo snad ano ??? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor (upraveno) A jaký máš wifi router? Ve zkratce, přes prohlížeč se připojíš do routeru (na něm je napsaná adresa kterou si tam napíšeš, většinou http://192.168.0.1 ), musíš znát přihlašovací údaje, a tam se to liší o výrobce. Ale je tam někde jednoznačně napsaný, only 5, only 2.4 nebo combined Upraveno 5. únor uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Klemoň Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Je tu napsáno Vodafone Station Wi-Fi 6 .... Jo na kartice s heslem je uvedená adresa kterou píšeš, User i Heslo. Teď na to nemám čas chystám se do Brna, Znojma a Hatí, tak to zkusím zítra a pak ti pošlu děkovný dopis Je fakt prima, že se tu drží parta lidí, kteří si ještě chtějí pokecat a pomoci. Já byl dnes pomoci Scratchovi , ale když se ozve Medvěd nebo kdokoli a mohu, tak také pomohu. Ale pomohli mi tu už i jiní, tak je to tak na oplátku Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor (upraveno) @Klemoň Nemyslím, že by měli natvrdo nastaveno jen 5 GHz (ale možný to je). Ty se snažíš ty Tuya zařízení znova připojit k WiFi pomocí aplikace v mobilu? Upraveno 5. únor uživatelem Péťa Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor Je to nezvyklé, že by zapli jen 5GHz, ale když vidím ty loupáky co pro tyhle společnosti internet zapojují, ani bych se nedivil Klemoň a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
P206blau Odesláno 5. únor Odesláno 5. únor před 36 minutami, Klemoň napsal: Je tu napsáno Vodafone Station Wi-Fi 6 .... Jo na kartice s heslem je uvedená adresa kterou píšeš, User i Heslo. Teď na to nemám čas chystám se do Brna, Znojma a Hatí, tak to zkusím zítra a pak ti pošlu děkovný dopis Je fakt prima, že se tu drží parta lidí, kteří si ještě chtějí pokecat a pomoci. Já byl dnes pomoci Scratchovi , ale když se ozve Medvěd nebo kdokoli a mohu, tak také pomohu. Ale pomohli mi tu už i jiní, tak je to tak na oplátku Nevím co maš za router.klasicky sítový kabel do routeru a notebooku. Nakonfigurovat spojeni přes IP adresu..obvykle 192.168.1.1. Dát prihlasovaci heslo, základ byvá ADMIN pripojit se k routeru a nakonfigurovat site 5 a 2.4 GHz. Tedy pokud máš duální router-Písu z mobilu,omluv čestinu. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 6. únor Odesláno 6. únor (upraveno) ROUTER SICE MÁ KLASICKÝ SÍŤOVÝ KABEL , ALE TABLET ANI NTB UŽ HO NEMAJÍ - JSOU PŘÍLIŠ NÍZKÉ a tak se tam nevejde . . . Byl to externista, loupák cca 65 - 70 let. Zkontorloval na TV, svém a mém mobilu, že wifi jede a šel . . . . V 5. 2. 2026 at 18:35, Péťa napsal: Ty se snažíš ty Tuya zařízení znova připojit k WiFi pomocí aplikace v mobilu? ano ... Upraveno 6. únor uživatelem Klemoň dýzl ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.