Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Story pokracuje 😂

V patek jsem dojel do Ceske Kamenice a nasledne "opet" neslo nastartovat - na X-ty pokus se povedlo aby se nasledne pokakal plovak ktery ukazoval NULU ....
Nastesti se nebojim rozebrat cast auta ktera by mohla byt spatne a tak jsem zkusil konektory na nadrzi - cerpadlo plovak.
Ok povedlo se je nastartovano a i plovak "plovakuje" tak ze Oukej

Dned dopoledne jsem v case vydedukoval ze je spatne bud rele podavaciho cerpadla ....,nebo cidla ktere rika ze se motor toci ..... ;) 

Tak ze vylucovaci metodou cerpadlo asi spis ne - dokaze fungovat nekolik hodin jizdy ....
Rele - mozna ale proc nasledne funguje auto jak ma ???
Tak ze konektor - snad chci verit BINGO vycistil napruzil konektor jsem ho prostrikl a snad "SNAD" bude klid .... 

Bratranek vznesl napad pujcovat tento povoz jako unikovou hru - dojedes nebo nedojedes :myslim

Pravdou je ze cerpadlo se jeste nemenilo 😉

Uprime pokud ma za sebou 600´- 800 tis Km ma na to narok ale kdo to ma  davat obzvlast kdyz mas za 10min byt na schuzce a do cile mas 15km - to proste nedas  ..... 

Stale odolavam i muj dvorni mechanik ale myslim si ze zacinam chapat lidi kteri "vymeni" cele auto a pak ho prodaji za zustatkovou cenu - je to takova beznadej ..... :papa

20250810_093729[1].jpg

20250810_093734[1].jpg

Odesláno

JJ je to tak - snad bude klid ... 
Ale ty "nervy" to je fakt adrenalin - uz me schazi jen svevolne rozsveceni kontrolek ci zhasinani  na pristrojovce a meme 100% peugeota ;) 

Odesláno

čerpadlo v nádrži budeš mít druhé--třetí--tolik kilometrů žádné nenajelo :myslim, jinak pokud se ti bude zdát, že čerpadlo hapruje v tom smyslu, že nejde nastartovat , nebo to za jízdy najednou chcípne atd., udeř silně rukou do nádrže zespoda v místě čerpadla, takže vpravo vzadu, jestli se čerpadlo rozběhne, nebo pak půjde nastartovat, okamžitě ho vyměň, nebo v nejbližší době nedojedeš do cíle... 😉

Odesláno

@VojtouNerCZ zvedák se šroubovicí má oproti hydraulickým obrovskou výhodu a to je velmi přesné a jednoduše ovladatelné polohování výšky. Ale taky je servisně náročnější když se něco pokaká protože šroubovice většinou vydrží ale odchází ty matice který se dělají z nějaké slitiny a jejich výroba je dost náročná a podle náročnosti i patřičně drahá. 

Jinak já momentálně dobrovolně podstupuji muka prodeje auta napřímo. Jak je známo resp. jak jsem avizoval když jsem představoval H1 tak 807 je na prodej ale abych jako toho týrání se neměl málo tak jsem se rozhodl ve stejné době prodávat i C2.  U každého auta zkouším trochu jinou taktiku ale výsledek je dost podobný 807 inzeruji cca měsíc na S bazaru a bazoši moc prohlídnutí tam na tom inzerátu není a nějaké dopisování nebo telefonování o autě proběhlo jeden " ženich" se i přijel podívat ale i když s nadšením odjížděl tak nakonec nevzal. C2 inzeruji cca týden jen na FB na marketplace kde teda je násobně vyšší počet kliknutí na inzerát ale také násobně větší počet " nesmyslných " dotazů. Tak uvidíme jako auta chci prodat ale naštěstí je nemusím prodat za každou cenu prvnímu kdo se ozve. 

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistrmám k tomu 4 nový matice, takže toho bych se nebál :) Zdviž jako taková stála 7k... Ve šrotu pánovi nabídli 6k. Takže maximálně ztráta 1k, 5 hodin času v autě a nádrže lpg. 

Musím tedy udělat přívodní kabel, rozvaděč a koncáky, pro mě brnkačka. Díly na to mám. 

Hydraulika by se mi líbila víc ale jak již zde bylo zmíněno, jetá hydraulika 25k, za 35 koupím nového poláka. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Já na takový věci vždy přijdu, když si dám ráno kafe a s mobilem zasednu na trůn :D Zatím jsem ji složil před stodolu, zakryl motor. V tejdnu ji opláchnu odmašťovákem, vyčistím řetězy a začnu vyměřovat jak to tam dám. Akurát mi tam teď překáží auto, takže  nejdřív musím dodělat to.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)
před 15 hodinami, Vena garážmistr napsal:

.....

Jinak já momentálně dobrovolně podstupuji muka prodeje auta napřímo. Jak je známo resp. jak jsem avizoval když jsem představoval H1 tak 807 je na prodej ...... Tak uvidíme jako auta chci prodat ale naštěstí je nemusím prodat za každou cenu prvnímu kdo se ozve. 

Tak na tu 807u se Ti možná ozve Pavel - potřebujou něco podobnýho do oddílu, ale musí to probrat s klukama a pokladnou

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)
před 14 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

@Vena garážmistrmám k tomu 4 nový matice, takže toho bych se nebál :) Zdviž jako taková stála 7k... Ve šrotu pánovi nabídli 6k. Takže maximálně ztráta 1k, 5 hodin času v autě a nádrže lpg. 

Musím tedy udělat přívodní kabel, rozvaděč a koncáky, pro mě brnkačka. Díly na to mám. 

Hydraulika by se mi líbila víc ale jak již zde bylo zmíněno, jetá hydraulika 25k, za 35 koupím nového poláka. 

Před několika lety jsem možná i tady nabízel školní hydraulickej hever MOTEX na 2t (???) jenom za demontáž a odvoz a zájem veškerý žádný, byť měl každoroční revize a podle servisáka to bylo ještě poctivý železo.

Právě kvůli tomu, že jsme ho roky nepoužívali a jen zvali servisáka na revize šel do světa - ani nevím, kdo ho tehdy zmizel (možná ten servisák ?), ale už cca 5 let není a nepřekáží

Něco podobnýho tomuhle

images (12).jpeg

dsc_0116_1.jpg

Odesláno
před 10 hodinami, oddie napsal:

Zvedák, zouvačka s vyvažovačkou a odtahovej vlek, to je osvědčený kombo, jak mít spoustu přátel, který ani neznáš a netušil jsi, že existují 🤣

Zouvačku a vyvažovačku bych chtěl, plato taky ale s tím jde ruku v ruce auto, co to může a dokáže tahat. Tahle zdviž má něco málo přes 700 kilo, s vozíkem jsem tedy táhl možná 800 a upřímně, 807 v benzínu a automatu měla do kopců co dělat... Zpátky jsem jel přes Sázavsko a v určitých serpentinách do kopce, kde jsou místa kde je dole přejezd, takže jsem jel pomalu a pak hned šílený stoupání, jsem se ploužil 30 na 1 stupeň a nahoře už jsem se modlil, aby to ještě vydrželo. To má 307 když táhnu přes tunu tak je to OK, jede to, ale zas je to malý lehký auto a už to dělá neplechu samo o sobě. 

Odesláno

@Lihous Peu 406 HDi byla čerpadlem v nádrži pověstná, hlavně čerpadla ,made in czech rep.' stála za houno,  jednou z dovolené v HR jsem sice dojel až domů, ale kopáním do nádrže při každém startu jsem si rozbil adidasky za 3000 🙉, a komplet čerpadlo stálo tehdy 7000 🙈 (byla to neznámá značka z Itálie)

Odesláno (upraveno)

Za cca 5 let, co jsem 406ku měl, jsem čerpadlo v nádrži řešit nemusel - buď ho řešil už Němec přede mnou nebo je to tím, že beru zásadně naftu u velkých  čerpaček (BENZINA/ORLEN, MOL, OMV, SCHELL apod.). Do 406ky jsem nikdy nelil žádný VIF a asi ani "lepší" naftu, tu leju až do Galaxy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...