Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Medvěd vidíš správně, ono záleží na způsobu používání kola. Třeba @Pepito jezdí dálky po lesních cestách a s elektrokololem toho objede daleko víc než na kole bez motoru (ikdyž se našlape stejně :aut). Já kolo používám na Singltreku,  kde je jen jeden asfaltový stoupák, kde bych motor 100% využil. Na místní traily se spiš hodí lehké ovladatelné enduro s klidně menšími zdvihy. Můj způsob je naložit kolo do auta a dojet na místo použití a ne se dostat na kole co nejdál :super

@Milan+ asi ho spiš pověsím do obýváku na zeď a bude se na nej jen koukat :aut

Upraveno uživatelem pavelu96
pravopis
Odesláno

Dnes v rámci vycházky, brigáda na rybářských závodech v Týništi nad Orlicí - vařil jsem párky a nosil limonádu. I když pršelo, bylo teplo a krásně čistý vzduch.

stažený soubor (5).jpeg

stažený soubor (6).jpeg

stažený soubor (7).jpeg

Odesláno (upraveno)

Dnes výlet na nejvyšší horu Jizerských hor Smrk :super

Cesta nahoru i dolu jen s pár kapkami, ale na hoře ceďák jak cyp. Za odměnu bramborák a teď už jen relax s nohama nahoře :aut

20250607_130539.jpg

20250607_130131.jpg

Screenshot_20250607_180335_Samsung Health.jpg

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem v rámci posilování řidičských zkušeností nechal juniorem povozit po Házmbusku

Začali jsme v Libochovicích, popojeli pod Házmburk (bohužel kvůli dešti jsme nevystoupali), pak jsme přejeli na oběd do Třebenic, vyjeli k hradu Skalka a na Děkovku. Silnice na Děkovku je fakt relativně úzká a byla využívána jako objízdná cesta pro dík DN uzavřený úsek silnice 15 před Třebívlicemi. My s Pavlem jeli bohužel proti mase aut, ale i když junior místy třel bokem kopřivy, úspěšně jsme z Děkovky sjeli až na tu zavřenou 15ku, o který jsme bohužel neměli tucha, páč junior ještě nezjistil, že pro řidiče je vhodnější poslouchat rádio s dopravním servisem než streamovat fláky, co může poslouchat ze sluchátek kdykoli jindy. Takže chvilka stání v koloně a vida, že z protisměru nejezdí ani kolo, otočka s mou asistencí a objížďka do Třebívlic jinou (širší, ale delší) cestou než opět přes Děkovku.

Pak zastávka v Třebívlicích a přes Boreč a hrad Ostrý jsme dojeli do Milešova (Milešovka zase kvůli dešti ne). Odtud byl ještě čas dojet do Stadic k pomníku Přemka Oráče a přes rozhledničku v Lovosicích už směr domov.

Celkem najeto asi 250 km, zítra nás čekají veteráni na zámku v Kvasinách

Ta rána na 15ce se musela stát chvíli před tím, než jsme se tadyma chystali taky jet. Neviděl jsem o co šlo, silnice byla úplně uzavřená

20250607_153750.jpg

Jinak Pavel má v současné době najeto od půlky dubna cca 4000 km a viditelně se s autem víc a víc sžívá, třeba za zaparkování u TESCO v Letňanech ode mě dostal pochvalu, páč s 5ti metrovým Monďasem nacouval na kolmo mezi auta napřímo a pěkně mezi čáry bez nutnosti popojíždění a rovnání auta. Fakt mu to hezky vyšlo

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 34 minutami, Medvěd napsal:

že pro řidiče je vhodnější poslouchat rádio s dopravním servisem než streamovat fláky

kdyby radia nebyly narvany neposlouchatelnejma nesmyslama a tunama reklam, tak by na to treba prisel :)  , ale pro me je radio vyslovene za trest. Takovyho balastu tam, to je hruza.

Odesláno (upraveno)

No nevím

Já jsem zprvu, když jsem začal pracovně jezdit po republice, poslouchal Frekvenci 1, která byla po Evropě 2 možná druhým opravdu celoplošným soukromým rádiem. Posléze právě kvůli dopravnímu servisu jsem přešel na IMPULS a když se mi ten přejedl a současně jsem zjistil, kdo ho koupil, jsem přešaltroval na RADIOŽURNÁL který mi naprosto sedí.

Hudba, kterou mě krmí uši junior, je pro mě opravdovým trápením neviňátek, nicméně 

JEHO AUTO, JEHO HRAD

a to, i když s výhradama, zatím respektuju 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

dnes dopoledne 3 fůry s vodou, takže něco přes 300 litrů..., když musím jezdit pro vodu, se*re mě ta chata neskutečně, hodně, moc, :roker, a vytahovat 50 litrové barely z kufru mě raz zabije 😂 

Odesláno
před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

dnes dopoledne 3 fůry s vodou, takže něco přes 300 litrů..., když musím jezdit pro vodu, se*re mě ta chata neskutečně, hodně, moc, :roker, a vytahovat 50 litrové barely z kufru mě raz zabije 😂 

Občas se mi zdá sen, úplně jak živej, že jsem dědek v důchodu, bydlím v chatičce na kopci, kde není voda a jezdím s barelem ke studánce na elektrokole s vozíkem 🤣

Odesláno

@oddie T4 nebo T5?  Jinak jako divný sny máš to se musí nechat.

No já teda v autě momentálně hraju  Radio Blaník  ale pomaloučku mě začínají sr.t protože od začátku roku do půlky května bude koncert na Konopišti a od půlky května do konce roku byl koncert na Konopišti takže už taky občas hraju z CD třeba v 807 kdy hrálo rádio dík absenci střešní antény dobře jen pár stanic jsem měl naladěný Radiožurnál a hrál jsem CD / paměťovku ale měl jsem zapnuto že se při dopravním hlášení přepínalo na rádio ale upřímně v českém éteru nejsou dopravní informace žádná hitparáda. Na RŽ sice jede dopravní info ve špičce max. po 15 minutách ale stejně se třeba dvě hodiny mluví o jedné a té samé věci mimo špičku je to tuším max. co půlhodina ale opět proběhnou hlavní tahy tzn. dálnice  velká města když se dostane na jiné než Prágl a to je všechno.  Jo kde jsou ty časy kdy jsem měl i v osobáku CB vysílačku a tam jelo dopravní info téměř nonstop. 

Odesláno

@oddie   nejen romantiku v přírodě chata má 😉, někdy se prostě stane--když tady neprší--tak jsem bez vody..., poslední tři roky jsem vodu nevozil..., prostě jsme tady ve srážkovém stínu 🙄

Odesláno (upraveno)

Děti jezdí na tábor, kde se pro vodu jezdí s dvoukolákem, sice asi jen 100 metrů, ale stejně... Vaří se na kamnech, není tam elektrika. V létě je sprcha udělaná ze dvou 200 l sudů vysoko na konstrukci, kam se musí napumpovat, aby byl samospádem tlak, přes den se tak nějak ohřeje a večer je k dispozici.

No a jednou měly k tomu ještě lezecký tábor na kraji Prachovek, kde se pro vodu muselo s dvoukolákem asi půl km. To pak člověk kouká na spoustu věcí jinak :) 

EDIT: jináč to na fotce nahoře je T4, r.2002.

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno
před 2 hodinami, Milan+ napsal:

@oddie tak ta sekyra u auta dobrá.🤣🤣 

No vzpomínám, že když jsem měnil na 806 komplet zadní brzdy, tak se mi tam ta sekera objevila taky.... :roker  Možná, že se tu ta fotka někde válí, ale nejsem si jistý....

Odesláno

Já se o víkendu kousnul a i za deště jsem dozdil. Dnes jsem ještě vylil beton pod překlad, příští víkend se usadí, až to bude zatuhlý. Není to úplně jak z pravítka, ačkoli na té fotce to vypadá děsně křivý, reálně to tak hrozný není, resp v těch pár místech kde se to zužuje to pak fikni do roviny flexou. Co si budem, plácal jsem cihlama poprvé v životě. Ale drží to. 

20250607_173330.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...