oddie Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 Po dojezdu z delšího výletu jsem rovnou vyměnil olej, když to bylo pořádně zahřáté. A to je vždycky i příležitost ověřit, kolik to žere oleje. Tak tedy na 17tis km zmizel litr - na staré auto hodně slušné ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 má být chladno, tak jsme se přesunuli do paneláku , cesta v klidu, ale asi se něco pos*ralo v počítači auta--ukazuje to spotřebu 3.4 litru na 100 , jsem zvědavý, jestli se to zítra vzpamatuje..., nebo jsem cosi zmáčkl na volantu Klemoň ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 (upraveno) @ozzy56 Jsi jel hlavně z kopce a bez rychlé akcelerace. Pak je to "počítačově" reálné číslo. Kolega jezdí tak nějak s hybridní Vitarou. Doma je na 750 m.n., v práci máme 400 m.n. jenda cesta cca 25km. Ráno jezdí do 4 l/100, domů za 6. Upraveno 4. květen 2025 uživatelem RichVa Klemoň a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 nene, ukazuje to nějak divně, normálně jezdím 5.3--5.5 litru a dnes to skákalo po desetinách, musím se podívat do knihy, asi jsem zavadil o ty tlačítka na volantu , ale z kopce to domů opravdu mám RichVa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 Třeba pičítač vyhodnotil, že už jsi propálil tolik PHM, aby auto mohlo dostat pokyn jezdit se spotřebou pro VIP jezdce Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 (upraveno) A neukazuje ti to takhle náhodou kilometry na litr paliva? Přepnul jsi si to někde v nastavení, ale to by zase těch 3,5 bylo sakra moc, a nebo tam máš nastavenou okamžitou spotřebu a ne průměrnou, a ta se mění v pruběhu jízdy, zaleží kdy jsi na to koukl. Dej sem fotku, třeba budeme vědět hned. Spíš skutečně jak piše @RichVa Upraveno 4. květen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 zítra se podívám do návodu, ale nejsem si vědom, že bych stiskl cosi na volantu, to číslo se objevilo, když jsem nastartoval po obědě v Globusu, ta tlačítka na volantu to je taky vynález--ukazuje to i okamžitý výkon a točivý moment motoru --ku*va, k čemu to tak může šoférovi být ?? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 nemas to hybrida ? treba sius prepnul na spotrebu baterie v kWh Citovat
BubakGS Odesláno 4. květen 2025 Odesláno 4. květen 2025 (upraveno) @ozzy56 ..nezapnul sis ECO mod? To se mi povedlo kdysi omylem v Rifteru a pak jsem se strasne divil - za 1) ze to nejede ... a pak v apce za 2) ze to nezere.... Upraveno 5. květen 2025 uživatelem BubakGS Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 před 15 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: nemas to hybrida ? treba sius prepnul na spotrebu baterie v kWh ano, je to mild hybrid..., dneska ráno po nastartování se to ,,opravilo samo'' , naskočilo 5.3 abych pravdu řekl, tyhle elektronické či digitální ,,poruchy'' mi ku*evsky zkracují život , prostě jsem to včera nastartoval, obhlédl přístrojovku a vidím, že to číslo nesedí, nesnáším tyhle situace, kdy nevím, neumím odstranit, nechápu proč byl jsem fčil v Lidlu reklamovat termo baterii do sprchy--po našroubování na vodu neteče studená voda..., tak jsem ji dnes vrátil a budu 14 dní čekat, jak to dopadne , tu starou jsem poprvé nesundal ze zdi a po zimě ten vnitřek zkorodoval--nedalo se s tím vůbec hýbat, tak jsem koupil novou a neteče přes ni st. voda , jak se se*e, tak se se*e Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 (upraveno) před 2 hodinami, ozzy56 napsal: Ano, je to mild hybrid Ten ale v žádným případě neukazuje spotřebu kWh. Taky mě napadá, nenuloval jsi denní počítadlo? Záleží jak to máš nastaveno ale může být že při vynulování počítadla se vynuluje i průměrná spotřeba, neboj si spotřebu mohl vynulovat podržením tlačítka info na volantu, následně pokud pojedeš z kopce tak tam bude spotřeba dost nízká a časem se to srovná. Upraveno 5. květen 2025 uživatelem Radek Hurvajz ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 nene, prostě to číslo tam skočilo nějak samo, spotřebu 3.4 jsem nikdy neměl, ani jsem si nehrál s těma tlačítkama na volantu, proto jsem byl překvapený, kde se tam to číslo vzalo spotřebu kWh to neukazuje (nebo jsem to zatím nenašel), ale jednou za čas napíše, že se nabíjí ta baterka pod sedadlem Citovat
Charlie 607 Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 Dneska jsem zajel na vrakáč, sháněl jsem svody z katíkem na Corsu. Měli tam 6ks, 5 jich bylo stejně prasklých jako mám, 6tý byl zdravý a přesto že je to originál, stejné číslo dílu tak je vidět že svody jsou masivnější, z jiné formy. Zítra to namontuju a uvidíme, snad bude vše ok. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 @ozzy56hele na renaultu nám taky straší šotek. Nastartuju, zařadím zpátečku a normálně se zapne kamera. A pak třeba 3x z 20 zařazení se kamera nezapne. Stejně tak 1x z 10 startů se nezapne rádio, celá obrazovka infotainmentu je černá ale hudba přes telefon hraje. Jediný štěstí, že v tom autě nevozím nářadí, jinak by tím displejem proletěl francouzák BubakGS a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 (upraveno) tak u mně je to první taková ,,nesrovnalost'' za ten rok a něco co auto mám, proto jsem asi tak překvapený--až to udělá po patnácté, tak si ani nevšimnu jinak francouzská elektrika je pověstná a nepomůže ani převlečení francouze do japonského kimona (renault-mitsubishi) Upraveno 6. květen 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
PaKr Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 @Charlie 607 to máš v okolí vrakáč, kde prodávají i katalyzátory? To v Polomi vůbec, tam je rovnou odmontují " na příjmu " a když jsem sháněl katík na 406 jinde, tak nikde neměli, s tím, že je rovnou prodávají. Pokusil jsem se zachránit lištu z pátých dveří ze švagrového kombíka. Byly ulomené tři držáky ze čtyř. Snad to bude držet, ale větší sranda bude sehnání nových šroubů. Jarokare psal, že šrouby se dodávají s lištou, takže asi se budu muset projít po vrakáči a nějaké pohledat.... ještě je otázka, jestli vůbec budeme zachraňovat samotné dveře nebo seženeme jiné... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 Normálně tam na epoxid dej nějaký metricky šrouby. Citovat
Lihous Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 Na tema palubniho PC - kdyz se navracim z Pl tak nekolik km jedu spis z kopce (rozumej k hranicim PL/CZ) a pak neni problem po natankovani cist dojezd 1650 ale realny je cca 1350 na dalku a v beznem provozu plus minus 1100. Tak ze Pc je jen "berlicka" na kterou nejde az tak moc spolehat - a dlouhodobe jak dojezd pada k 200Km jedu natankovat plnou .... A realita je jen propocitavat kazdou nadrz - a udelat si obrazek kolik nam auto basti. Na druhou stranu pokud zacne bez duvodu spotreba stoupat je neco v neporadku (dlouhodobe sledovani) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 No a že jsem přijel z práce, tak ještě půlnoční svačinka Hafity, Milan+, BubakGS a 2 další ohodnotil 5 Citovat
BubakGS Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 @VojtouNerCZ ...aaa pan je na diete... Klemoň a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.