Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po dojezdu z delšího výletu jsem rovnou vyměnil olej, když to bylo pořádně zahřáté. A to je vždycky i příležitost ověřit, kolik to žere oleje. Tak tedy na 17tis km zmizel litr - na staré auto hodně slušné :)

Odesláno

má být chladno, tak jsme se přesunuli do paneláku 😉, cesta v klidu, ale asi se něco pos*ralo v počítači auta--ukazuje to spotřebu 3.4 litru na 100 😯, jsem zvědavý, jestli se to zítra vzpamatuje..., nebo jsem cosi zmáčkl na volantu 🙈😂

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 Jsi jel hlavně z kopce a  bez rychlé akcelerace. Pak je to "počítačově" reálné číslo. Kolega jezdí tak nějak s hybridní Vitarou. Doma je na 750 m.n., v práci máme 400 m.n. jenda cesta cca 25km.  Ráno jezdí do 4 l/100, domů za 6. 

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

nene, ukazuje to nějak divně, normálně jezdím 5.3--5.5 litru a dnes to skákalo po desetinách, musím se podívat do knihy, asi jsem zavadil o ty tlačítka na volantu 🤠, ale z kopce to domů opravdu mám 😉

Odesláno (upraveno)

A neukazuje ti to takhle náhodou kilometry na litr paliva?  Přepnul jsi si to někde v nastavení, ale to by zase těch 3,5 bylo sakra moc, a nebo tam máš nastavenou okamžitou spotřebu a ne průměrnou, a ta se mění v pruběhu jízdy, zaleží kdy jsi na to koukl.
Dej sem fotku, třeba budeme vědět hned.

Spíš skutečně jak piše @RichVa

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

zítra se podívám do návodu, ale nejsem si vědom, že bych stiskl cosi na volantu, to číslo se objevilo, když jsem nastartoval po obědě v Globusu, ta tlačítka na volantu to je taky vynález--ukazuje to i okamžitý výkon a točivý moment motoru 🙈--ku*va, k čemu to tak může šoférovi být ?? 

Odesláno
před 15 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

nemas to hybrida ? treba sius prepnul na spotrebu baterie v kWh

ano, je to mild hybrid..., dneska ráno po nastartování se to ,,opravilo samo'' 🙈, naskočilo 5.3 👍

abych pravdu řekl, tyhle elektronické či digitální ,,poruchy'' mi ku*evsky zkracují život :roker, prostě jsem to včera nastartoval, obhlédl přístrojovku a vidím, že to číslo nesedí, nesnáším tyhle situace, kdy nevím, neumím odstranit, nechápu proč :roker

byl jsem fčil v Lidlu reklamovat termo baterii do sprchy--po našroubování na vodu neteče studená voda..., tak jsem ji dnes vrátil a budu 14 dní čekat, jak to dopadne :), tu starou jsem poprvé nesundal ze zdi a po zimě ten vnitřek zkorodoval--nedalo se s tím vůbec hýbat, tak jsem koupil novou a neteče přes ni st. voda 🙈, jak se se*e, tak se se*e 🤠

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, ozzy56 napsal:

Ano, je to mild hybrid

Ten ale v žádným případě neukazuje spotřebu kWh.

Taky mě napadá, nenuloval jsi denní počítadlo? Záleží jak to máš nastaveno ale může být že při vynulování počítadla se vynuluje i průměrná spotřeba, neboj si spotřebu mohl vynulovat podržením tlačítka info na volantu, následně pokud pojedeš z kopce tak tam bude spotřeba dost nízká a časem se to srovná.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

nene, prostě to číslo tam skočilo nějak samo, spotřebu 3.4 jsem nikdy neměl, ani jsem si nehrál s těma tlačítkama na volantu, proto jsem byl překvapený, kde se tam to číslo vzalo 😉

spotřebu kWh to neukazuje (nebo jsem to zatím nenašel), ale jednou za čas napíše, že se nabíjí ta baterka pod sedadlem

Odesláno

Dneska jsem zajel na vrakáč, sháněl jsem svody z katíkem na Corsu. Měli tam 6ks, 5 jich bylo stejně prasklých jako mám, 6tý byl zdravý a přesto že je to originál, stejné číslo dílu tak je vidět že svody jsou masivnější, z jiné formy. Zítra to namontuju a uvidíme, snad bude vše ok. 

Odesláno

@ozzy56hele na renaultu nám taky straší šotek. Nastartuju, zařadím zpátečku a normálně se zapne kamera. A pak třeba 3x z 20 zařazení se kamera nezapne. Stejně tak 1x z 10 startů se nezapne rádio, celá obrazovka infotainmentu je černá ale hudba přes telefon hraje.  Jediný štěstí, že v tom autě nevozím nářadí, jinak by tím displejem proletěl francouzák :D 

Odesláno (upraveno)

tak u mně je to první taková ,,nesrovnalost'' za ten rok a něco co auto mám, proto jsem asi tak překvapený--až to udělá po patnácté, tak si ani nevšimnu  :)

jinak francouzská elektrika je pověstná :myslim a nepomůže ani převlečení francouze do japonského kimona 😂(renault-mitsubishi)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@Charlie 607 to máš v okolí vrakáč, kde prodávají i katalyzátory? :o To v Polomi vůbec,  tam je rovnou odmontují " na příjmu " a když jsem sháněl katík na 406 jinde,  tak nikde neměli,  s tím,  že je rovnou prodávají.

Pokusil jsem se zachránit lištu z pátých dveří ze švagrového kombíka. Byly ulomené tři držáky ze čtyř. Snad to bude držet,  ale větší sranda bude sehnání nových šroubů.  Jarokare psal, že šrouby se dodávají s lištou, takže asi se budu muset projít po vrakáči a nějaké pohledat.... ještě je otázka,  jestli vůbec budeme zachraňovat samotné dveře nebo seženeme jiné...

20250505_184548.jpg

20250505_202230.jpg

20250505_202245.jpg

20250505_184653.jpg

Odesláno

Na tema palubniho PC - kdyz se navracim z Pl tak nekolik km jedu spis z kopce (rozumej k hranicim PL/CZ) a pak neni problem po natankovani cist dojezd 1650 ale realny je cca 1350 na dalku a v beznem provozu plus minus 1100.

Tak ze Pc je jen "berlicka" na kterou nejde az tak moc spolehat - a dlouhodobe jak dojezd pada k 200Km jedu natankovat plnou ....
A realita je jen propocitavat kazdou nadrz - a udelat si obrazek kolik nam auto basti.

Na druhou stranu pokud zacne bez duvodu spotreba stoupat je neco v neporadku ;)
(dlouhodobe sledovani)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...