Charlie 607 Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Mě vždycky nejlepší cenu udělal nějaký nezávislý makléř, než někde na pojišťovně nebo v online srovnávačích. Třeba u 607 s 2.2HDi byl rozdíl 10tis v ceně a to u stejné pojišťovny. Taky tenkrát mladej, skoro bez bonusů. Citovat
Medvěd Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Skuci i Kajvet samozřejmě kontaktováni byli, ale jak psáno velký objem, velký výkon, nulová praxe a Praha jako bydliště je kombinace, kde ani oni bohužel extra zajímavou cenu nevymysleli Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Kolik to tak dneska vychazi? Ja mam obcas zkresleny pocit, ze povinny za 5 je drahy , a motorka ze 4 kila ze je optimal Citovat
Medvěd Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Sitler Ta cifra má 5 pozic a začíná dvojkou Na Galaxu platím míň i když mám plnou havárku s odtahem domů v rámci Evropy sitler ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Když jsem se včera Pavlovi zmínil, že já v 18ti platil povinné ručení 144 Kčs měsíčně a na žádný bonusy / malusy se tehdy nehrálo (aspoň myslím), tvářil se překvapeně. Ale zase když jsem dodal, že jsem těsně po vojně vydělával lehce kolem 2000 Kčs, už ten poměr nevycházel tak výhodně Kdyby se aspoň ta jeho pojistka dala platit měsíčně..... Ale nabízí rok / půlrok / kvartál a to je pak najednou kolem 6000 Kč (celkem porce) Citovat
oddie Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 25tis jsem tak odhadoval a čekal, za těchto parametrů. Citovat
RichVa Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 @Medvěd Když před cca 17ti lety začínala dcera s vlastním autem, tak některé pojišťovny měly "rodinné" ručení (tenkrát u Kooperativy). Fungovalo to tak, že pojistku psali na ni a dostala plný bonus jako jsem měl já (tzn. jakoby byla za volantem 25 let), ale hrozili, že v případě havárie budou bonus snižovat oběma. Naštěstí se nic nestalo a když jsme pár letech měnili pojišťovnu, tak už jí bonus zůstal. V nové pojišťovně se tenkrát divili, jak to, že má bonus vyšší než kolik má odšoférováno. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 A jak jako ta appka od kooperativy pozná, že sedím v daným autě a že ho i řídím? Citovat
sitler Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 (upraveno) Máš ji za jízdy puštěnou. Akorát netuším, jak se dá ohlídat, aby se s tím nesmelilo. Protože IMHO to jde velmi, velmi snadno obcházet. Tím spíš, že jízdy jde i mazat. Tzn svěží se "jak prase" a pak kliknu, že jsem neřídil:D Upraveno 25. březen 2025 uživatelem sitler Citovat
BubakGS Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Pokračování příběhu s naší kanalizací.. ..o víkendu ohnu hřbet, lopatu do teplejch a budu hledat vodu na zahradě... ...starý potrubí do baráku. Panáčci mi pak fouknou novou rouru z ulice do baráku a zapojí na vodoměr ve sklepě sami, ať nemusím shánět instalatéra. Prý mi kdyžtak diru do zdi udělají - mají jádrovku na beton. No, aspoň to.... Auto zatím zablokované na zahradě..... Péťa, pavelu96 a dýzl ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 dnes opět ,rukavička' (5x Radegast)-- probrali jsme auta, baby, politiku a vyřešili spoustu věcí , prostě rozumně strávený večer BubakGS, regius, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
PaKr Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 před 6 hodinami, Medvěd napsal: Ta cifra má 5 pozic a začíná dvojkou "Čech se jenom chytnul stolu, obočí mu spadlo dolu a už se modrý ku podlaze sunul..." Milionář - Nohavica No čekal jsem +-15, ale přes dvacet to mi teda trochu vyrazilo dech. Má v tom i nějaké havarijní nebo jenom povinné? @BubakGS hlavně opatrně, ať nemáš před barákem ještě gejzír BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 ...teď se jdu ožrat... ...výroční schůze skautů... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Pokracovani v nasem potkanem motoru. Mechanik prohlasil - po nejake te slivovicce - kdyz to tu mas tak se na to mrknu - pokud to bude potkane hodne nebudeme to skladat ale rovnou to odvezeme na vrakac. Pretrhl se retez na vackach - ventily jsou Ok.... Valce tak nejak taky .... Tak ze ze se z naseho stareho motoru dalo retez vacky hydrostely - nove rozvody a ...... po smazani chyb motor sel nastartovat .... Dnes odpoledne projeti cca 7-8km po ohrati do cca 3500ot - tak uvidim co bude nebude ..... Chod je klidny pravidelny tak ze - bude adrenalin kdy se to "podela" a nebo treba taky ne asitenci odtahu mam pro celou evropu tak snad to nebude nejak zvlast stresujici cestovani. Trosku nechapu ale pokud to maji takto udelane tak smekam cekal jsem ze se to potkalo definitivne. Ale jakekoliv hodnoceni budu psat az najedu treba 10tis km Citovat
Medvěd Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 (upraveno) před 4 hodinami, PaKr napsal: No čekal jsem +-15, ale přes dvacet to mi teda trochu vyrazilo dech. Má v tom i nějaké havarijní nebo jenom povinné? ....... Jenom povinný + 15 000 Kč limit na okno. Víc budu vědět zítra, od neděle jsem nebyl doma Zítra má ještě proběhnout jeden tlf. se Skučim, tak uvidíme Upraveno 25. březen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. březen 2025 Odesláno 26. březen 2025 (upraveno) @Medvěd Mirku vím jak jsi vysvětloval proč takové auto a většinu věcí okolo. Ale vzpomínáš si jak Vám spousta lidí radila na první rozjetí vem něco malého i kdyby s tím měl jezdit rok dva v té radě pokud to někdo chtěl pochopit bylo myšleno i toto malé auto mladý řidič v práglu " nízká " pojistka. Ono když je je jeho list šoférsky nepopsaný tak na ně bude každá pojišťovna koukat jako na potencionálního piráta silnic když by si něco i ten blbej rok vyjezdil s něčím malým tak pak už by to bylo i o tom vyjednat nějakou slevu nebo to nějak navlíknout ale takhle nemá žádnej makléř ani přímo pojišťovák moc možností jak argumentovat při žádosti o slevu. Ale to je jen taková moje nahlas řečená a odložená myšlenka. Včera první delší výlet s "novým " vozem potřeboval jsem si něco vyřídit v Říčanech a soused ze dvorečku potřeboval odvézt domů takže jsem si střihnul odpoledne Pha- Říčany- Petrovice u Sedlčan-Pha. Taky jsem poprvé od pořízení dotankoval a spotřeba vychází zatím z prvního tankování na slabých 8L/100km. Upraveno 26. březen 2025 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Medvěd Odesláno 26. březen 2025 Odesláno 26. březen 2025 (upraveno) Véno - malý auto je z mého pohledu nepříš bezpečný - prostě mám pocit, že velký, skoro dvoutunový auto je v případě jakékoli nehody úplně na jiné úrovni než tunová Fóbie, Fiesta a podobné nákupní tašky a budu mít klidnější spaní, když jediný potomek bude mít aspoň tuhle možnost ochrany. I proto jsem rád podpořil Pavlovo rozhodnutí o velkém kombíku. Pojistka je sice dražší než jsem očekával, ale holt to tak je a musíme to přijmout. Upraveno 26. březen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. březen 2025 Odesláno 26. březen 2025 Mirku já to beru však jsem psal že to je jen taková moje nahlas vyslovená myšlenka. Třeba to v budoucnu použije někdo jiný. Hele brácha to má podobně poslední auto který pořizoval tak je psaný na jeho paní nevím z jakého důvodu to ty ženatý kluci dělaj že píšou majetky na manželky ale to je asi hlubší rozbor a na jiné stránky. No a protože jeho paní už je sice letitá ale u pojišťoven nemá takovou historii a navíc bydlí v Praze tak platí něco ke 30 za Passata tuším že to je 5-7 let starý auto. Kdyby to měl na sebe tak protože má bydliště pořád psané u našich mimo Prahu tak by platil s jeho bonusama něco kolem 15 má teda povko a havárku. Citovat
PaKr Odesláno 26. březen 2025 Odesláno 26. březen 2025 @Vena garážmistr třeba to tak mají kvůli parkovacím zónám? ale ten rozdíl na pojistce to zase maže, tak těžko říct @Medvěd tak asi bude z mladého pojišťovací cestovatel. Teď asi nezbude, než na to kývnout a každý rok přepočítat. Otázka je, kolik by platil za něco menšího ( tak do 1.4 ) začínám si totiž myslet, že víc než na parametrech daného auta, záleží "životopisu" pojistníka Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.