BubakGS Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 (upraveno) ...tvl..tohle me stalo malem infarkt... zaverecny test ..na neco uz zacinam byt kua starej ... ... teorie pravdepodobnosti a statistika... P.S. ... to je k te praci po 60tce ... AI vladne svetu ... kdyz bude nejhur, stanu se skladnikem ... datovym skladnikem.... ..misto jesterky a regalu budu litat po virtualnich serverech a prerovnavat data s AI Upraveno 20. únor 2025 uživatelem BubakGS Péťa, Pe.Tr, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
RichVa Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 Já si dnes hrál na instalatéra. Na chalupě ve sklepě umřela vodárna a tak se opět měnila. Nová nemá filtr, ale zase má zalévací otvor. VojtouNerCZ, BubakGS, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. únor 2025 Odesláno 20. únor 2025 před 9 hodinami, VojtouNerCZ napsal: @MedvědNo takový 3.5m to bude. Časem se to dodělat může, je to o financích. V aktuální situaci tam vrata za 20k dávat nebudu, kor když s tím začínám. Doteď jsem jezdil ke klukům do Kolína, místo se vždy našlo, já zas na oplátku třebas pomohl s instalací elektriky... Ale nechci je furt otravovat, a tohle bude blíž + tam budu moct parkovat 807 a do budoucna vysněnýho malucha No kdyby vrata byli za dvacet tak to mi dej vědět kde jsi je sehnal. Na dílně u mě jsi byl tak výš jak velký vrata tam mám. Dva nebo tři tejdny zpátky na mě někde vyskočila nabídka vrata za akční cenu tak jsem si nechal nejen ze srandy ale i jako argument na pana domácího nacenit vrata. Vyskočily z toho Trido vrata cca 4 cm silné s nějakou tou tepelnou izolací a vložené dveře do nich sami od sebe tam teda docenili elektrickej pohon a finální cenovka je cca 81 kKč jen ty vložené dveře jsou za 20 kKč příplatek a díra je tam cca 2,9 x3,3 m. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 (upraveno) @Vena garážmistr strašná pálka. Já teda koukám po použitých a bez vložených dveří. Jelikož budu mít kamna na olej (a hydrauliky mám z práce habaděj), tak nějaký vyvětrání úplně řešit nebudu (navíc nepočítám, že bych se tam v zimě nějak extra zdržoval) Ale zatím to budu řešit cestou nejlevnější. Použitý klasický dvoukřídlý vrata, kovový rám a dřevo, uvnitř polystyren. Časem se bude moci dát lepší. A nebo taky ne a tohle mi bude stačit. @PaKrto je taky hezký autíčko, ale já toužím po maluchovi kvůli tomu, že ho měla babi a jezdili jsme s ním na chatu. A musí být žlutej Upraveno 21. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Vena garážmistr Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 @VojtouNerCZ no ono tím spíš když tam nebudeš v zimě být každý den tak by bylo potřeba aby ty vrata protože to na tepelnou ztrátu bude vždy největší faktor byli v rámci možností co nejlepší aby Ti to tam od nich nepromrzalo. Hele vidím to u mě na dílně vrata klasická konstrukce jeklovina rám vinglovina výztuže zvenčí plech v mezistěně nějaká skelná vata čico a zakrytý zase plechem a když fakt mrzne tak ti k těm vratům přimrzne ruka zevnitř. Samozřejmě že mezi křídlem a futrem dostatečná vůle protože aby to někde nedrhlo a když fouká tak je na dílně průvan. Takže já začínám zpracovávat pana domácího aby splnil slib z doby kdy jsem tam začínal že mi vrata vymění i když vím že on bude chtít jít cestou nejlevnějšího řešení ale zkrátka těma co mám naceněný tam minimálně odstraním ten průvan mezi křídlem a rámem i když za cenu že budou na vnitřní stěně a přijdu o kus prostoru který se kolikrát hodil když se za vraty nechalo stát větší auto. Jinak včera mimo výdělečné práce na dílně jsem zase o kousek posunul naše pohodlí. U souseda se objevila na rozbití a spálení taková jednoduchá stěna s věšákama a zrcadlem a nějaké OSB desky tak jsem to zabavil protože škoda zničit věc která ještě může posloužit a dodělal jsem zaslepení dveří ze skladu na ulici což byl momentálně nejméně odolný bod proti nežádoucímu vniknutí a taky jedno místo kudy se ztrácelo teplo jednou ranou dvě mouchy. ozzy56, Dave_k, BubakGS a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 mám stejná vrata na chajdě, vůle cca 0.5--1 CM kolem dokola a hodně mi pomohlo to nalepovací těsnění , prodávají ho na metry, místo kde to bude nalepené umyj acetonem a pak nalep, budeš se divit jak dobře to drží a těsní ( žádný průvan), prodávají různé profily a tloušťky..., vyjde to cca na 500.-, ale za měsíc už bude teplo, tak asi na další zimu... Citovat
oddie Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Veno jestli topíš dřevem, tak ti na příští zimu dovezu, na zahrádce se mi to hromadí a už tam netopim, tak je mi to k ničemu. Není toho moc, ale pár dnů to asi dá. Na jaře zas něco pořežu, tak pak někdy Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 (upraveno) To víš že topí dřevem. Když nic jiného, tak to na dílně krásně praská a voní. ( Ale nesmíš tam chodit v době přezouvání pneu či ponožek ) Upraveno 21. únor 2025 uživatelem Klemoň Citovat
Medvěd Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Ad topení Většina servisů co znám topí vyjetým olejem, nevyplatila by se investice do takových kamen? Citovat
Dave_k Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Dřív to asi šlo, ale jseš si jistej, že to dělají i dnes? Kamarád má servis a topíval taky olejem. Dneska si to už nelajzne, jelikož se za to dávají pokuty. Teď má plynovou saharu. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 No jistej si jsem, že olejem topili, ale jestli jsou za to nějaký postihy, tak už možná netopí - to bych se asi musel zeptat Citovat
sitler Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 legislativne je vyjety olej odpad, ktery nejde spalovat. Nicmene... slusna cast kotlu na olej to spalovat umi. Citovat
oddie Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Jestli ještě dneska někdo topí vyjetým olejem, tak je magor. Legální to nebylo ani před 20 lety, ale tehdy to nikdo moc neřešil. Dneska stačí udání a pokuta za to je likvidační. Dave_k a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Kamna na olej se prodávají pořád ale já je na dílnu nechci měl je známej a mě z toho bolí hlava protože aby dobře pálili tak tam jede větrák na dost velký otáčky a to hučí. Těsnění do vrat sem koupil akorát že než byla zima tak se to nestačilo nalepit bo byla důležitější práce. Dřevo z ovoce je do kamen škoda to je lepší do udírny. Já kamna krmím paletama to je takový nejideálnější palivo v létě se dá sehnat víceméně zadarmo nebo za flašku akorát je s tím práce to naporcovat ale zimy jsou teď naštěstí mírné a díky tomu že jsou tam tři velký okna na jih tak když svítí přes den slunko tak se tam dá dělat i bez topení. I když je pravda že když je potřeba topit tak by se tam hodil topič protože ráno dojdeš zatopíš přiložíš párkrát pak se zabereš do práce a kamna zdechnou takže nezřídka se topí ráno než se rozhejbeme a pak zase až pozdě odpoledne když se něco dělá a už nesvítí slunko. V přezouvání se netopí vůbec protože to nemá cenu když se točí x aut tak by se to teplo stejně vyvrzalo. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Když jsou kamna přímo na olej, tak to nezakouří abi trochu. Problém je v tom co pálíš. Převodový olej je naprd, motorový často taky, je v tom bordel, může tam být i benzín, nafta, trocha vody. Nejlepší je topný olej nebo vyjetá hydraulika. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 ano, hydraulika je bez problémů, bo je celkem čistá a relativ řídká , topný olej je jiný název pro naftu Citovat
Dave_k Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 V 20. 2. 2025 at 20:13, RichVa napsal: Já si dnes hrál na instalatéra. Na chalupě ve sklepě umřela vodárna a tak se opět měnila. Nová nemá filtr, ale zase má zalévací otvor. U vodáren většinou odejde ten gumovej měch v nádrži (častější spínání) a ten se nechá vyměnit. Pokud odejde motor, tak tam už je to asi o výměně komplet. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 vodárna Sigma na 380 V mi jede už 33 let s jednou výměnou pytle, zbytek je origo, ale čekam každým dnem že skončí..., pak přejdu na 220 V Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Dnes mi náš junior naprosto regulérně zachránil auto. Byli jsme na nedělním výletě a jeho součástí byla zastávka v Počepicích. Nejprve jsme poobědvali v penzionu U Radešínka (https://www.radesinek.cz/ ) a po obědě popojeli na náves, zaparkovali u obecního úřadu a vyrazili na procházku Křížovou cestou na Radešín. Po návratu k autu jsem si dal do navigace další cíl a začal se rozjíždět. Byl jsem nacouván zadkem ke zdi budovy cca na místě červeného auta a tak jsem měl výhled na hlavní silnici krásně přehledný - z leva ani zprava nic nejelo a přesně ve chvíli, kdy jsem chtěl sešlápnout plyn se vedle mě ozvalo TATI, VO TOM SLOUPU VÍŠ? Asi 3m před předkem auta přímo uprostřed silnice stál sloup elektrického vedení s lampou (na fotce z mapy.cz je vidět jeho stín za zadkem zaparkovaného tmavého auta). No - díky Pavlovi jsem včas zareagoval a sloup jsem bezpečně minul, ale kdyby vedle mě neseděl je dost možné, že bych tu minimálně postoval fotky zbořené Galaxy a možná si i zahrál na "Pražáka, co trefil sloup na návsi" ve zprávách Chápu, že místně znalí by se za břicha popadali klidně tejden, ale někdo z Vás by tam, uprostřed návsi, s X metrů vysokým habánem počítal? Upraveno 23. únor 2025 uživatelem Medvěd BubakGS a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
RichVa Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Před hodinou, Dave_k napsal: U vodáren většinou odejde ten gumovej měch v nádrži (častější spínání) a ten se nechá vyměnit. Pokud odejde motor, tak tam už je to asi o výměně komplet. Ano, "staré" vodárně odešel měch, ale je ještě 3 měsíce v záruce. Odjíždí na 30 dnů na reklamační opravu. Až se vrátí nastoupí k sudu na dešťovku a zalévání, kam jsem stejně plánoval nákup nové. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.