Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal:

Tak kuchyň dlouho radost nedělala. Nová indukce na 13k a když se vypne a nechá delší dobu vypnutá, nejde už zapnout jinak, než shodit a nahodit jistič. Paráda.

Máš ji jen na 230V, nebo na 400V? Jakej výrobce?

Odesláno (upraveno)

2x230V, gorenje. Zapojení A. Když se to stalo poprvé, hned jsem měřil jestli tam jdou obě fáze a vše bylo OK. Zkusím ji dnes na 230V, mám sice jen 16A jistič, ale omezím jí v nastavení výkon na 3kw, takže ho to neshodí. Pak holt budu volat servis. 

20240701_093300.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Včera skvěle strávený den ve vybrané společnosti bych si troufnul napsat. Jen podvečerní návrat domů po I/12 byl trochu okořeněn zážitkem který bych klidně odpustil. Kdo zná tak ví že " dvanáctka " je široká silnice kde se při troše tolerance a chuti dokážou předjet dva kamiony a může jet osobák v protisměru těch úseků kde se takhle dá předjíždět sice od dob kdy sem tudy jezdil pravidelně kamionem a měl jsem to vyzkoušené ubylo ale pořád se dá. Už na výjezdu z Přelouče  jsem dojel MB Sprintera který na táhnul tříosý podval a na něm naložený druhý Sprinter před ním se batolila nějaká jedničková ovce ale jeli celou dobu tak debilně za sebou že nešli předjet až na začátku Kolínskýho obchvatu. Po odbočení na 12 jsem za chvilku dojel jakousi partičku tunigářů asi 4 auta resp. povedlo se mi tak nějak identifikovat 4 auta který evidentně jela za společným cílem  nejeli moc rychle ale opět tak debilně za sebou že předjetí by bylo dost náročné na jeden zátah takže jsem se rozhodnul že přibrzdím n pumpě koupím si zmrzlinu sním ji a pojedu že mě třeba dostatečně poodjedou nebo někam uhnou.  Takže po asi 15 minutové pauze jsem vyrazil a ujel sem pár km horizont a těsně pod horizontem jedno to tuningový auto na pravé krajnici na varovkách o pár metrů druhé na levé krajnici a v pravé škarpě třetí auto ale stálo to na kolech nevypadalo to že by to dělalo kotrmelce a ta omladina okolo a snažili se z toho auta dostat řidičku a spolujezdkyni ale pobíhali tak jak postřelený husy a nic nedělali. A že nejdou otevřít dveře a že to bouchne a já řikám proč by to bouchalo a ten jeden já to viděl jak auto bouchlo. Tak mu řikám vole nekoukej tolik na filmy pokud z toho neleje benzín a někde tam nic nehoří tak to nemá proč bouchnout. Jak to bylo sklouznutý v tý škarpě tak se to opíralo o pravé dveře tak vezmu za kliku u řidičovo dveří a klika plandavá jak kokršpanělí uši to samý ta zadní  no jak sem se začal soustředit tak slyším jak se protočili kola a to auto co stálo na leví krajnici se ztratilo. Beru telefon a vytáčim 158 že teda jsem cca tady v těch místech že  jedno OA ve škarpě dvě že byli na silnici a jedno že se ztratilo jak jsem se začal zajímat co se stalo . No zůstal tam ten co se bál že to bouchne a byl sám na to že jich tam běhalo asi 5 tak se všichni zdekovali. Operační mi říká že už to mají nahlášené že volalo několik lidí co jeli okolo že tam stojí pomalované auto s majákem a že teda jede na místo hlídka a jestli jsou zraněný že by zvednul sanitku tak říkám že jestli jsou zraněný že nevím že ty holky v autě asi budou trochu v šoku ale že se na ně nemůžu dostat že na jedné straně to leží na dveřích a na druhé straně že nefungujou kliky ale viditelně že se to auto nekutálelo že to spíš sklouzlo do té škarpy a operační hele fajn kluci by tam měli bejt do 2-3 minut a jak to dořek tak už sem slyšel houkačku tak řikám jo hele slyším houkání a říkám cinknu okno a uvidíme co ty holky vevnitř tak než dojeli tak sem se snažil kladívkem cinknout okno vzadu ale ani prd protože okno zatmavené nějakou nejspíš čínskou folií a to drželo jak sviň okno v pátejch to samý to sice prasklo ale jak bylo podlepený tou folií tak se nesypalo. No četníci přistáli a ze silnice na mě volá jestli má vzít páku nebo co tak říkám jo vem vytlučem to zadní okno tak jsme vytloukli to okno ten hubenější polda se tam nějak natáhnul a odjistil ty pátý dveře že tam tudy vleze aby otevřel ty levý no nějak tam vlez a jak tam lez tak povídá parťákovi volej nehodovku a techniky tady budou mít práci no a ten frajer co tam zůstal se snažil taky vypařit že jako jen jel okolo a že zastavil aby pomohl a že když už tam jsou tak asi nebude potřeba a polda tady si dřepni na silnici a seď dokud nebudu mít čas se ptát teď musíme dostat ven ty buchty. Otevřeli jsme řidičovo dveře holky nebyli viditelně zraněný tak jsme je vytáhli ven ta druhá byla pěkně macatá a moc to nešlo přes volant ale povedlo se. Mezitím teda dojela ještě druhá hlídka a ten nejstarší z poldů že si dejchnou a líznout papírku tak ta jedna začala hrát divadlo že omdlívá tak povídá nic volám erzetu do špitálu na prohlídku a na krev ty sou po nějaký dobrotě. Ten frajer liznul dejchnul ten vypadal v klidu mě si zapsali dal sem ji telefonní číslo s tím že asi budou volat nehoďáci abych jim řekl co sem viděl a jestli nemám kameru říkám mám v kaslíku protože nedrží přísavka takže k ničemu.  A jel sem. 

Odesláno

Véno :), nechcu tě opravdu nas*rat,  dobře že jsi těm smradům pomohl 👍, a já teda určitě nebyl ve škole šprt, ale číst tvoje příspěvky je někdy zážitek, fakt že jo 🙈🤠

Odesláno

Takhle jsem zastavoval u auta (Duster) ve škarpě na konci prosince mezi Opočnem a Třebechovicema. Poslal to tam asi 500 metrů přede mnou v protisměru. Už u toho zastavovali 2 auta. Přibrzdil jsem a ptám se jak to vypadá. Lidi už volali a že  asi dobrý. Tak jsem jel dál a 200 metrů dál za zatáčkou jsem si všiml, zašitejch policajtů v autě. Tak jsem k nim zajel a říkám o tom incidentu. Tak poděkovali a vyrazili na místo. Víceméně kdyby stáli obráceně tak to možná i viděli sami. 😃

Odesláno

@VojtouNerCZ Budme radi ze alespon nekdo dostal odvahu na tisnovou linku zavolat.

Ja uz tedy vcera nahral a nasledne sledoval
Boeing CH - 47F Chinook

A odpoledne travil u nasi odlehle laguny - par zaberu asi pujde pouzit ale vyteznost mala ...
Na co jsem ale prisel diky nenavidenemu faceboku a kolegum v zahranici kdyz se ten zazrak zavany Samsung S22 Ultra prepne do "modu" PRO kde jde vse v manualu ale klidne i automatu
je vystup pri dobrem svetle a do vzdalenosti cca 2-3m jako prijatelny - otazka zustava jak dlouho neb klasicke mody jsou nepouzitelne - skutecne olejomalby i za slunneho dne ;)

A jedna raritka s tim jsem se jeste nesesel Audi A4

20240702_160300[1].jpg

Odesláno

když vidím tu fotku bolí mě záda 😂, taky kupuju co druhý rok 10 kubíku sypaného naštípaného 👍, bo nerad beru do ruky benz. pilu, ale je k neuvěření , že v Jeseníkách je dřevo dražší než v Ostravě 😯, tuhle politiku mi hlava nebere, ale co už ;)

Odesláno

teď jsem měl štěstí --za Hranečníkem je 70, jel jsem 82 a napadlo mě, jestli nebudou nahoře na kopci měřit jako obvykle, no a taky že jo, už jsem sundával nohu z plynu, asi větší akce--stálo tam cca 5 policistů, jeden měl na očích ten dalekohled (měřící přístroj), ale nikdo se neměl k tomu mě zastavit, tak mi to vyšlo 👍

Odesláno (upraveno)

...jsem mrtvej úplně na všechno. Moje manažerka volného času rozhodla, že děti potřebují předělat pokoj a delší víkend je určený přesně k tomu - na motorce si jezdi až bude hnusně nebo v zimě...... 🤣

pokoj1.jpg

pokoj2.jpg

pokoj3.jpg

pokoj4.jpg

Upraveno uživatelem BubakGS

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...