Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsme dopluli do Tunisu, odbavení v přístavu, jízda přes město a i před tím vůbec vyjet z lodi bylo dobrodružství, máme za sebou i první namátkovou policejní kontrolu na ulici. Odpoledne tu bylo kolem 35 st., zítra pojedeme na koupačku k moři do Monastiru. Teď už jsme na pokoji a budeme fandit při rádiu našim proti Portugalcům. 

Odesláno
před 3 hodinami, dýzl napsal:

Dnes ráno na 4 pokus téměř dodělány zadní brzdy mladýmu na C4. První pokus nešli zatlačit ani ne jednom třmenu pístky-přes použití přípravku, levý třmen totál zarezlý pístek pravý krapet lepší ale taky KO, objednány třmeny. Další pokus - nešlo  povolit převlečnou matici trubičky, objednány  nové.  Naštěsti na spoji před nápravou obě strany povolili. A poslední pokus rozchodit ručku-pravá chodí, ale levá KO-zarezlý bowden. Takže nemaje rampu či jámu a tuplem nemaje zvedák se toto odkládá na nezbytnou dobu než bude u mechanika volný sloupový zvedák. Prostě na zemi vleže to už nedám.

Paradox na tom, že dva roky zpět byly měněny destičky s kotouči a vše chodilo na 1. Takhle rychle neodešli ani na starém F125P. Budiž ponaučení -kontrolovat brzdy - ne pohledem, ale při výměně kol vyzkoušet funkčnost a případně očistit, promazat.....

Se zeptám a možná že Tě to nakopne proč to takhle nešlo. Jak se používá ruční brzda myšleno jak často? 

Odesláno
před 22 hodinami, petrinza napsal:

budeme fandit při rádiu našim proti Portugalcům. 

Špatně jste fandili . . . Takové "hloupé" góly . Škoda . . .

Odesláno

dneska od božího rána krásně, tak jsem po dlouhé době projel hondu 👍, Zlaté Hory na zmrzlinu, Rejvíz..., ale fčil se už zvedá vítr, v bedně hlásí na odpoledne tornádo 😯🙈

Odesláno

Ahoj Pežoťáci

Dnes dokončená oprava mé DS4 1,6 THP 200hp. Minulý týden jsem s kamarády navštívil RALLY Hustopeče. Při sobotním návratu se mi při snížení rychlosti jízdy na D1 v Brně objevila na displeji hláška "STOP porucha chlazení" + další rozsvícená červená kontrolka STOP na tachometru + červeně rozsvícený symbol teploměru. Na dálnici se nedá ihned bezpečně zastavit. To každý trochu zkušený řidič zná. Takže následoval pravý pruh rychlost tak akorát abych nebyl překážka pro kamiony a vyhlížení odpočívadla. Ještě musím zdůraznit jednu okolnost. Výrobce PSA při uvedení značky DS na trh usoudil, že teploměr chladící kapaliny asi zbytečně odvádí pozornost řidiče takže teploměr není ve výbavě. K odpočívce to bylo cca 5 km. Už cestou k ní jsem si lámal hlavu jak se dá opravit chlazení když v autě už spoustu let nevozím ani šroubovák. Takže zastavení otevření kapoty a pohledem kontrola motorového prostoru. Nic nenormálního jsem nenašel. Expanzní nádoba s kapalinou na MAX. Hadice k chladiči přiměřeně tvrdé a pocitová teplota motoru, když jsem se nad něj nakláněl, taky nevypadala špatně. Co dál dělat? Domů je to ještě 300 km. Když jsem klientům předával nové PEUGEOTy tak při vysvětlování obsluhy jsem vždy důrazně upozorňoval na červenou kontrolku STOP která říká okamžitě zastavit a volat asistenci. U mne STOPku  ještě doplňoval další nápis STOP na displeji +svítící červená kontrolka teploměru. Rozhodl jsem se pokračovat v jízdě. Rychlost jízdy jsem upravil tak aby mne kamiony nepředjížděly, vypnul jsem klimatizaci abych snížil zatížení motoru a pustil topení. Po cca dvou - třech km všechno zhaslo. Bohužel jsem se radoval moc brzo. Po ujetí cca 30 km se zase vše rozsvítilo a to jsem jen maličko přidal abych předjel jedem hodně pomalý kamion. Další zastávka na odpočívadle a další kontrola pohledem. Zase jen ten pocit, že přehřátý motor vyzařuje do prostoru větší horko a to ten můj nedělal. Rozhodnutí jedeme dál. Zase ta snížená rychlost (tolik aut mne v životě nepředjelo) a bez klimatizace. Po pár km zase vše zhaslo. Cestou jsme potkali i déšť který snížil vnější teplotu co nám hodně vyhovovalo. Cestou do Prahy se už nic nerozsvítilo, ale stačilo při průjezdu Prahou snížit rychlost a občas zastavit na semaforu. Zase vše svítí. Mohu odpovědně prohlásit, že s vědomím kolik by stála oprava uvařeného motoru tak to nebyl dobrý pocit. Další zastávka tentokrát u pumpy a další zběžný pohled na motor. Opět to vypadalo celkem dobře. Ještě jsem nenapsal, že když jsem vypnul motor větrák chlazení běžel nezvykle dlouho. Znovu jsme se rozjeli s drobnou obavou jaké to bude v kopcích které jsou na D8 v našem kraji. Až do Teplic vše svítilo i když jsem jel přibližně stejnou rychlostí. Hurá auto dojelo do garáže. Druhý den jsem nastartoval studený motor. Hned se objevily všechny ty hlášky které mne děsily celou cestu a ještě se přidala kontrolka diagnostiky. Ano za vše může vadné čidlo teploty. V loňském listopadu jsem si nechal vyměnit termostat protože na něm začal prosakovat plastový svár a tak to čidlo, které je jeho součástí, dlouho nevydrželo. Ještě, že jsem tu krabici se starým termostatem nevyhodil. Čidlo tedy je jen ho vyměnit. Do vrat garáže mi svítí sluníčko teplota je kolem 28 pot mi teče na brýle + přistup je jak k penězům. Říká se to tak, ale povedlo se. Po kompletním dokončení montáže jsem nastartoval motor a ouha zase všechno svítí a větrák běží jak o závod. Telefonická konzultace s mechanikem a dohodnut termín pro připojení na diagnostiku pro vymazání závad. Tak dnes jsou chyby vymazané a vše funguje jak má. Celou dobu co DSku mám mne ta absence teploměru štve. Kdysi jsem si na Škodovkách (110, 110R, 120) dodělával další čidlo teploty na měření teploty oleje. Řešeno přepínáním dvou teplotních čidel na jeden teploměr. Můj PEUGEOT 406 Coupé má už od výrobce ty teploměry dva a DS4 žádný. Dospěl jsem k přesvědčení, že si ten teploměr dodělám. Zatím je tedy objednán. Až teploměr namontuju tak dám foto. Koukám, že je ten popis trochu dlouhý ale snad to nebude vadit                                              

Odesláno

ten teploměr tě moc informovat nebude, přestože tomu rozumíš -- dnešní teploměry nastavuje řídící jednotka, takže můžeš jet třeba hodinu do kopce a s vlekem a ručička se nehne 😯, prostě doba kdy teploměr informoval o konkrétní teplotě motoru je pryč..., ostatně dnes většina řidičů na přístrojovku stejnak nehledí i kdyby svítila jak vánoční stromek 🙈, v rodině tak zadřel motor, bo ''se nedalo'' zastavit  🤠

Odesláno (upraveno)

Já uvažuji o montáži samostatného teploměru To znamená s vlastním čidlem. Takže nebude mít návaznost na stávající elektrickou síť auta

Doplnění!:  vše co jedno čidlo řeší a ovlivňuje a je ověřené.

1) kontrolku teploměru na budíkách 2) větrák chladiče 3) při poruše čidla se vypla klimatizace  
Předpokládám že čidlo teploty a jeho hláška bude také ovlivňovat složení směsi vzduch/palivo

Napíchnout se s dodatečně namontovaným teploměrem  na stávající čidlo by možná mohlo něco nevhodně ovlivňovat

Upraveno uživatelem JVT
Odesláno

ano, pokud má mít ten nový teploměr smysl, tak ho zapojit zvlášť--z auta si vezmeš jen plus a mínus, nové čidlo instalovat někde kolem komory termostatu ?? , no a pak propojit novým káblíkem s novým teploměrem...

Odesláno

Tak od čtvrtka to funguje,ještě by to chtělo druhý držák na zimu do garáže.

Včera večer a dnes dělám brzdy na kámošově Outlendru, je to už dost vše na hraně,tak vše dolů včetně držáků třmenu,aby se na prasáka nemusela brousit deska do držáku. Na jedné straně chyběla vratná pružina,tak proto na kov.

IMG_20240620_194642.jpg

IMG_20240622_091949.jpg

IMG_20240622_092001.jpg

IMG_20240622_092010.jpg

IMG_20240622_094205.jpg

Odesláno

Dneska po nákupech po matičce Praze.

No a na Zličíně na parkovišti oc se konal Peugeot sraz...😁 Všimnul jsem si tedy až při odjezdu...ale bylo tam spousta 406...i jedna taxi marseille...díky tomu jsem si jich vsimnul😁

Odesláno (upraveno)
před 5 hodinami, Lihous napsal:

a schvalne kdo by vyhral

vyhralo by auto :) . Jsem motorkar, ale tohle jezdeni po care a naklapeni pres ni nechapu. Si neumi uvedomit, ze kdyz jedou u cary a sklopi, ze jsou klidne 3/4 metru nebo metr za ni? Relurene jizda protismerem, a naraznk vs hlava... no, naraznik tolik neuhne. Kor ne neceho vetsiho.

Jinak dneska jsem se vratil od Skasovskeho hjezera u Tovacova, kde mela dcera zavody. Na sobotu trosku zaprselo, takze prijezd udelal z auta spindiru :D , no a dneska obed v Losticich :)  , nesmime jezdit casto. Navsteva tady se vzdy znacne prodrazi.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Dneska výlet do oblak...konečně se sešlo počasí a čas a mohl jsem si vybrat voucher na větroně 😁 ze začátku jsem tomu moc nevěřil,ale pilot byl super a skvělý výlet do oblak. Jen teda konstruktér byl trpaslík...nevěděl jsem jak složit nohy..když jsem je měl natažený,tak jsem mu tahal pedály...když skrceny tak jsem dostával co chvíli pákou😁

IMG_20240623_115100121.thumb.jpg.e41a88efc8b5a1cc6c5b47f6a177c3f0.jpgIMG_20240623_111127476.thumb.jpg.5f58303e35819b24ff16908662979664.jpgIMG_20240623_112910239.thumb.jpg.d4270c7e6caf2fc21ba30d7f2c9abc8f.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...