Klemoň Odesláno 11. srpen 2022 Odesláno 11. srpen 2022 (upraveno) No musím se zastat Vendy. Také jsem automaticky vystupoval jako náznak uctivosti a pokory, ale 2x mne "zatlačili" zpátky ať zůstanu ve voze aby mne nic nesrazilo. Od té doby stáhnu okénko až dolů, ale nevylézám. Podám ty 3+1 doklady, oni obejdou auto , vrátí doklady a jedu . . . Upraveno 11. srpen 2022 uživatelem Klemoň Citovat
Vena garážmistr Odesláno 11. srpen 2022 Odesláno 11. srpen 2022 Medvěde jsi starší než já a máš v sobě ještě více než já zakořeněnou úctu nebo respekt k uniformě. Ale dnes je to zkrátka jiný asi když narazíš na četníka pamatujícího " starý " časy který byť třeba jen jako dítě pamatuje ty časy tak ten asi nebude vyjukaný ale mladej klučina kterej je " vyučenej " četnickýmu řemeslu nedávno tak ten nebude nadšen a bude se snažit tě dostat zpátky do auta jak píše Klemoň. Ale tak jako je to pochopitelný pokud ty sedíš v autě a on stojí venku tak má daleko větší přehled o situaci a z jeho pohledu se dá říct že nad tebou má převahu protože ty sedíš a on stojí takže pokud by jsi se po něm chtěl ohnat nebo tak něco tak první se musíš dostat z vozu a na to on dokáže reagovat ale v okamžiku kdy budeš stát proti němu a on se bude zabývat kontrolou dokladů bude do toho zabrán tak ho dokážeš překvapit snadněji než když sedíš ve voze. Ano je to tak trochu jako v těch americkejch filmech kde šerif hystericky křičí na hříšníka že má sedět a ruce mít pořád na volantu a když ho vyzve aby vystoupil tak mu neustále opakuje že nesmí dělat rychlé pohyby a že má dveře otevřít pravou rukou a levačku pořád na volantu apod. ale na druhou stranu tady jsme ve společnosti slušných lidí takže nepředpokládám že by se někdo ze zdejších chtěl " kočkovat" s četníkem ale doba je jaká je a těch který se s tím četníkem klidně budou " kočkovat " kvůli nesmyslu přibejvá takže se ani není čemu divit že ty kluci dělají všechno proto aby se po šichtě vrátili domu celý a živý. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 11. srpen 2022 Odesláno 11. srpen 2022 A tak ono to je podle učebnice psychologie. Dnes je u policie mnoho "podviživenejch" a slečen a když se z auta vysouká chlap o hlavu vyšší a metrák těžší tak je policajt rázem v nevýhodě. Pokud řidič pořád sedí v autě tak je psychologická převaha pořád na jejich straně. Vena garážmistr a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
petrinza Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Slušnost při jednání s policií se mi taky osvědčila. Vzpomněl jsem si na historku ještě z konce osmdesátých let, občas jsem vozil kamarádku mojí ženy po návštěvě u nás domů na Žižkov, byla tam křižovatka, levej pruh pro odbočení doleva, na zemi taková ta dlážděná šipka, pravej pruh rovně a doprava, taky se šipkou na zemi. Jednou tam tak jedu, rovně pravým pruhem a za křižovatkou mě esembák zastavil, že to před pár dny změnili, že jsem nerespektoval svislou dopravní značku, která je nadřazená vodorovnému značení. Tak jsem se omluvil, že jsem jel, jak jsem byl zvyklej, ale pokutu že nemůžu zaplatit, páč u sebe nemám peníze. Esembák mi řekl, ať počkám, že musí vyřešit další auto se stejným přestupkem, který zastavili za mnou. Tak čekám, on za chvilku přišel, mávl rukou a řekl, že hlavně, ať už si to pamatuju, že já jsem se k přestupku aspoň přiznal a choval se slušně, ale ten za mnou byl sprostej a nadával, tak ať jedu a vyřešeno domluvou. dýzl ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 (upraveno) Ono to moje vystupování z auta může souviset s tím, že jsem drtivou část mé řidičské praxe odřídil v dodávkách a připadal jsem si v případě kontroly policajtem zbytečně povýšeně. Takže když mě fakt zastavil, tak než se stačil rozkoukat, já byl venku a komunikoval jsem s ním (nimi) z oka do oka. Za těch 8,5 roku, co jezdím na VŠCHT, mě se služebním autem PČR ani MP nezastavili a civilní byla naposledy rychlokontrola dokladů ještě ve 306ce (ťuk, ťuk, ťuk ) a tak vlastně nevím, jestli by mě "po novu" nechtěli dnes cajti udržet v autě. Určitě nejezdím přesně podle zákona, ale snažím se respektovat veškerá označená omezení (obec, 70ky v křižovatkách apod.) a na volné silnici to pak klidně pustím i 20 - 30 víc. Zatím mi tahle taktika vychází - ale kdyby mě čapli, tak holt sklopím uši a přijmu fakt, že jsem byl přistižen. Dohadovat se nemá smysl, cajti budou mít vždycky navrch. Upraveno 12. srpen 2022 uživatelem Medvěd dýzl a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 (upraveno) Čéče Medvěde máš pravdu. Když nad tím tak přemýšlím , tak jsem vlastně ven vypadával z kabiny náklaďáků, protože když jsem se vyklonil z okénka, tak jsem mu mohl plivnout na čepici . A pak párkrát z osobáku na venkově odstaven bokem mimo silnici, ale jinak vždy v autě a to i dobách dinosauřích s "užovkou" . No jo no, to to letí . . . Upraveno 12. srpen 2022 uživatelem Klemoň Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 (upraveno) Hele pokaždé když mě berou a já po zastavení začnu otevírat dveře, tak na mě ještě z auta vždy houkli, že nemám chodit ven. Ven jdu jen když lížu, což se děje dost často ale vždy až na jejich požádání. Upraveno 12. srpen 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Medvěd Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Asi vypadám důvěryhodnějc, páč jsem v životě policajtům nic nelízal. Pepito a Hafity ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Hele děje se to od doby, co mám pomalovanou celou pravou ruku takže asi tolik k důvěryhodnosti Pepito ohodnotil 1 Citovat
Goldinka Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Dneska sem odvezla auto do servisu, protože můj servisak odvedl svou práci tak špatně, že se cosi podelalo a já bych se zítra nedostala domů z chalupy. Sem tak naštvaná! Ještě doufám, že až mu vyreklamuju jeho práci, že se nebude cukat stejně jako s tím odrenym blatnikem a kapotou. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Proč takovýmu to auto stále dáváš? Citovat
Goldinka Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 @VojtouNerCZ doposud sem byla spokojená - vždycky bylo všechno ok. Před dvěma týdny mi vrátil auto po opravě (s novým poškozením na kapotě a blatníku od něj) a dneska se ukázalo, že onu opravu před dvěma týdny zfusoval (do auta od té doby nikdo nehrabal). Auto mám teď u někoho úplně cizího. Vracet se k němu pochopitelně nebudu. Citovat
Milan+ Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Se tu trošku dělám se schody sem a na stupnice budou desky s transform Bohdaneč. Teď ještě dovrtat a na zinek. Zítra doměřit trošku zábradlí a navrtat buksny,aby se to nechalo rozebrat a od baráku odsunout. Péťa a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Fruktis Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 Dnes výlet do karlstejnskeho zoo parku. Celkem pěkný zverinec... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. srpen 2022 Odesláno 12. srpen 2022 byl jsem zkontrolovat rekonstrukci nádraží Milan+, Péťa, PaKr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Klemoň Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 Byť mi sedí Covid za krkem, stav už trochu povolil a tak jsem nainstaloval na balkon nové odpadní potrubí na kondenzát od klimačky. No přiznám se, že nejsem spokojen vizuálně na 100%, ale funkční to je na 100% . Zaskočilo mne napojení panelů a nešlo přidělat uchytky tak blízko do rohu. Přisazený panel vlastně není na těsno a spára je zablitá měkkým asi medvědím lejnem. A protože jsem byl rád, že ten pneuvrták nad hlavou tak tak unesu, tak jsem to nechal být a dal to dál od zdi . . . Citovat
dýzl Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 Právě míchám maso na šunku, za chvíli půjde do šunkovaru a pak na dva dny do chladu, než se bude vařit. Pak chci na příští víkend nakrájet stejky a naložit na příští sobotu na gril. A poslední dnešní věc mimo relaxu ještě pro změnu vyměnit svíce v Cíťovi Pátém Hafity ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 Hurá rozrezano... Péťa, dýzl a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Lihous Odesláno 13. srpen 2022 Odesláno 13. srpen 2022 (upraveno) Dnes jsme byl svedkem ze i polak dokaze dodrzovat u nas rychlost - a to tak bedlive a dusledne ze se za nim udelala kolona .... Od Svitav se nedal predjet az pred Brno ja myslel ze vyrostu. A cestou zpatky navsteva rozhleden ta u Krhova me dala dle Mapy.cz klasicka polni cesta realita stezka pro zver ale nevzdal jsem to a navsteva byla. Foto z prvni navstivene - uhadne nekdo odud to je? Upraveno 13. srpen 2022 uživatelem Lihous Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.