Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pěkný je to, jen proč tak vysoko? Budeš přes to muset kolečkem s hlínou nahoru dolů po prkně, jestli teda nemáš v úmyslu vybetonovat malý rampy ...

Odesláno

Dneska ?  Už včera začala GO PN na Sharanu se kterým jezdí Pepíkovo přítulka. Lidi tak doj..ný jsem tady dlouho neměl pravda je že Pepčovy spíš kybicuju ale to někdo asi skládal z toho co zametli někde na šroťáku, každej šroub jiná hlava navíc někdo odborně měnil přední tlumiče a to tak že teď nejdou demontovat žádnou nedestruktivní metodou. Včera jsme shodili nápravnici aby se mohlo vyměnit řízení protože opět jeden šroub nešel za boha povolit takže aby jsme se k tomu dostali na odvrtání tak šla nakonec nápravnice dolů celá dnes to dopolko tatík odvrtal a po obědě když přijel Pepča tak si to poskládal a pak jsme ji tam vrazili zpátky  pak začalo martirium s tlumiči kdy jsme to po dvou hodinách snahy provést to nedestruktivně vzdali a picli jsme brko fričkou a nakonec i tlumič na dva díly a Pepa ještě rozpitval tu gumovou misku která se opírá zespoda o hrnec a pak ten zbytek provlíknul nahoru.  Já jsem byl ještě dopoledne na Čerňáku u @Klemoň přezout mu jeho červeného oře. A odpoledne jsem ještě odbíhal přezout jedno auto a pak jednu sadu kol. Takže zítra bude pokračování ještě musí jít dolů druhý tlumič a pak začne skládání což by mělo podle Pepi jít rychle protože bude dávat skoro všechno nové. 

Odesláno
před 7 minutami, Péťa napsal:

U vás neprodávají Total? 10w40 :P:D

Prodávají...proč se ptáš? :papa

Odesláno

@vagi právě jsem hledal náhradu za Mobil1 ESP Formula, či spíše jen Mobil1 ESP a právě od Yacco mě zaujal VX 1000 LE 5W30, nebo LUBE DE 5W-30, ale chytrý z toho nejsem, jestli bude některý lepší než ESP.

Odesláno
před 12 hodinami, Sawoy napsal:

Pěkný je to, jen proč tak vysoko? Budeš přes to muset kolečkem s hlínou nahoru dolů po prkně, jestli teda nemáš v úmyslu vybetonovat malý rampy ...

Ne hlína bude po spodní stranu okrasných tvárnic a na té vzdálenější straně kde nejsou tvárnice budou dveře takže přejezd v rovině se základem..... 

A skleník už je doma😉ale postavím ho asi až na jaře.... 

p1010259_400x300.jpg

sklenik-scobalit-growspot-master-w587-h440-e-a1e8e1f4ae9642c0572928e95c2ef1fa.jpg

Odesláno

@AgrafikLube DE 5W30 má kvalitnější základ (PAO - opravdu plná syntetika) ale nemá normu PSA.

VX 100 LE 5W30 naopak normu má.

Dal by se (pro DPF) v pohodě použít i YACCO VX 1000 FAP 5W40 :super

Záleží na tobě. 2.7HDI umažou všechny s prstem v nose. Základově nejkvalitnější je Lube DE 5W30, ale nebál bych se ani posledně jmenovaného VX 1000...má HTHS 3.7 a TBN 8 :super

VX 100 LE 5W30 - má zase požadovanou normu PSA B71 2290 :super

Ani s jedním chybu neuděláš.

Odesláno
před 2 hodinami, Charlie 1 napsal:

Ne hlína bude po spodní stranu okrasných tvárnic a na té vzdálenější straně kde nejsou tvárnice budou dveře takže přejezd v rovině se základem..... 

p1010259_400x300.jpg

Jo jestli takhle tak super 👍 to jsem nevěděl že dělají s dveřma takhle zapuštěnýma do podezdívky. Však ono já skleník vybíral a kupoval někdy v druhý polovině devadesátek. Bylo to někde kolem Nymburka myslím a pamatuju se že jsem to všechno (3 x 6) vezl krátkou feldou se zahrádkou.

Odesláno (upraveno)

Dnes jsme zase tak trochu TRIPPERovali

Rozhodl jsem se, že nechám auto doma a na výlet pojedeme veřejnou dopravou - do Příbrami vlakem (tím směrem jsem snad vlakem nikdy nejel) a zpátky busem.

Ranní vlak byl ARRIVA, na což jsem u pokladny ČD jaksi nebyl upozorněn. Až pan průvodčí mi sdělil, že kdybych si koupil lupeny u něj (u ARRIVY se za koupi ve vlaku neplatí příplatky), tak bych za nás dva platil cca o 50 Kč míň (ČD je prý jednak dražší, druhak jsem za to, že jsem koupil u pokladny ČD, platil nějaký poplatek).

Holt neznalost neomlouvá - nicméně zatopit v tom vlaku jaksi nešlo a tak jsme 2 hodiny mrzli.

Zpátky nás vezla poměrně nová třínápravová SETRA, ale už v Příbrami bylo tak 80% sedadel obsazených. Soda nicméně přišla v Dobříši, kdy si proti nám sedli dva chlapi, co koupelnu viděli naposled možná o velikonocích. Jet v tom buse o půl hodiny dýl, asi bych ten smrad fakt nedal.

Jinak celkově výlet povedený, překvapila dlouhá chodba vedoucí z centra města na Svatou horu, i oběd se povedl - ale příště už zase mastňácky autem

Něco fotek zde
https://dkmedved.rajce.idnes.cz/Pribram_16.10.2021/

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
V 13. 10. 2021 at 22:28, RichVa napsal:

Spáry provedeny. Dokola silikonem, mezi klasickou spárovací hmotou. Ta ještě musí zaschnout aby byla bílá (alespoň na pytlíku psali, že má být extra bílá). Ještě jsem trochu doplnil zlomky dlaždiček ke krabičkám aby se lepší opřely strojky. Celé překryjí rámečky.

A je to. Spáry zaschly a jsou bíé 🙂 .  Až dorazí paní domu, tak se navrtají a přišroubují madla a mohu se pustit do pultu. Vařit, odsávat, péct, ohřívat  a prát v myčce se může už teď (jinak myčka se nechala původní, je to chalupa a dokud slouží tak co s ní. A až se rozhodne skončit, tak tam přijde vestavná - dvířka jsou připravena na půdě)

20211017_153918.thumb.jpg.6ca68e02ec9414faafdf008b46bf0cb2.jpg

Odesláno
V 13. 10. 2021 at 12:06, Péťa napsal:

Hele, do lázní opravdu jeď, stojí to za to.

Martina si nedoplácí za jednolůžák a zatím ji to vždy vyšlo, tak snad to tak bude. Teda letos bude na pokoji s paní o 16 let starší, tak uvidíme. Zase si doplácela lepší stravu, ale letos to zkusí se standardem, protože desítka doplatek (350,- na den) se nám zdá být už docela hodně. To může jít každý den na druhou večeři do hospody a bude to levnější. Hloupé je, že si to nemůže změnit v průběhu pobytu. Že by třeba po 3 dnech řekla, že od dalšího týdne chce výběr... :(

@Klemoň Ještě otevřu lázeňskou debatu ;) Martina je od čtvrtka v lázních a chytila bezvadnou ženskou na pokoj. Takže se opět vyplatilo nepřiplácet za jednolůžko. Já bych se toho nebál. Když jsem jezdil do lázní já (ale jen na 14 dní), tak jsem taky měl vždy skvělého parťáka na pokoji.

Odesláno

OK👍 Budeme brát jako axiom že to bylo oboustranný a že to stejně hodnotil i ten parťák 😂

(klid, jen fór)

Odesláno

Tak já jsem relativně dost tolerantní ( vysoká úroveň tréninku ze zaměstnání ) , ale po nocích chodím s motorovkou na brigády a to asi každý nedá . . .  😎

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...