Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno

Tak ono je to taky o tom protějšku. Aneb "jak se do lesa volá..." Takže ne vždy je problém jen na straně popelnice nebo ženský :aut

Radime, normálně to oprav a vyřešeno. To co nasypeš do novějšího auta při pořízení bude mnohokrát víc, než když tohle udržíš v provozu. A u toho nového tě stejně budou čekat nějaké investice + za pár let na něm budeš řešit na karoserii to samé, jako tady :nevim

Odesláno
před 3 hodinami, Vena garážmistr napsal:

první holka netvrdím že by se na to mělo zapomínat ale snad není důležité takové artefakty provozovat nebo skladovat doživotně nebo jo ???

Dobrý @Vena garážmistr, řeknu manželce, že jsi o ní řekl, že je "artefakt" a že není důležité s ní být do konce života...

Až se příště uvidíte, tak se jí raději vyhýbej... :bacha😂

• O 2 týdny později...
  • O 5 týdnů později...
  • radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na zimních Barum Polaris 5
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)
V 31. 12. 2023 at 10:43, radim.1008 napsal:

K dnešnímu dni najeto 212460km.

Uděláme si sumář, co se na Pažoutovi udělalo během roku 2024. Dá se říct, že většina servisních zásahů, byla na vrub stáří a boje s korozí. :roll 

03/24 - 214180 km Nazuty zrenované Cyclony a starší Hankook Ventus Prime3 195/55 R15 85H

04/24 - 214510 km Vyměněny 5.dveře za jiné v barvě a po lakování 

06/24 - 215360 km Vyměněn středový díl výfuku 

06/24 - 215570 km Ošetřeny prahy a podlaha za předními koly 

06/24 - 215600km Opraven spoj výfuku mezi prvním dílem za svody a katalyzátorem 

08/24 - 216200km Výměna řemenice a spojky klimakompresoru 

08/24 - 216210km Výměna předních stěračů 

10/24 - 217270km Koupena starší dojezdová rezerva 

10/24 - 217295km Výměna 3.brzdového světla 

12/24 - 218300km Vyvaření levého dorazu zadní nápravy

K dnešnímu dni najeto 218340km. Na příští rok ještě během zimy je v plánu výměna oleje, filtrů, seřízení ventilové vůle, v březnu STK a dále se uvidí. :myslim Nad nástupcem přemýšlím stále a nejspíš jsem došel k jinému vozu a motorizaci. :mrk Čas a březen ukáže. :D 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

Ráno nemilé překvapení. :roll RIP Varto. Sloužila jsi krásných bezmála 9let. :o :potlesk

02/16 - 169160 km Koupena nová baterie Varta 52Ah

IMG20250106163718.jpg

Koupil jsem v autodílech u známého na doporučení Maxgear. Tak uvidíme, jak se jí bude dařit. :myslim 

Do kastlíku se vešla tak akorát. :D

IMG20250106164555.jpg

Ještě by to chtělo dekl na baterku.

Upraveno uživatelem radim.1008
  • radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na zimních Barum Polaris 5, nová baterka
Odesláno

Ach jo... Škoda, že není pátek. :nevim

IMG20250113055720.jpg

Škody? Nárazník, mlhovka a netočí startér... Traktor mě odtáhl zpátky k baráku, odpoledne to strčím do garáže a budu zjišťovat, co dál. :myslim

• radim.1008 changed the title to Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na zimních Barum Polaris 5, nová baterka, bum bác
Odesláno
před 27 minutami, MJSytic napsal:

Pospíchat do práce se nevyplácí :roll

A to jsem jel dřív než obvykle... 

před 31 minutami, pavelu96 napsal:

Bože - napadne trochu sněhu, mladý kluci začnou tahat ručky a končej v příkopech... :aut

Co se tam stalo?

Na horizontu levotočivá zatáčka a v ní tři vyježděný koleje... Asi zadek chytil smyk a šel jsem ven přetáčivým smykem. Jak se zadohrabem. Zkoušel jsem to srovnat, ale marně. Kdyby tam nebyl břeh, tak bych šel jen příkopem na louku. 1km od baráku. :roll

před 5 minutami, Ferry napsal:

:(

hele tenhle naraznik bych peknej nepolamanej origo mel.

Divny, ten starter :myslim

Nárazník mám myslím jeden dříve sundaný na půdě. Musím pohrabat. Případně se ozvu. To je ten tmavej z auta na díly? Já si myslím, že někde bude kabel dole nebo že by to čidlo pod oknem? Airbagy zůstaly na svém místě. 

Odesláno

Hlavně, aby se tobě nic nestalo.  Já jsem kdysi skončil podobně se služební 206. Ale tam byl obrubník na obě strany,  takže jsem to posadil vanou na beton a utrhl kost stabilizátoru. 

Čidlo u levého tlumiče odpojuje benzín, a ne startér,  takže tam to nebude.  Taky si myslím, tak to bude nějaký kabel.

Odesláno (upraveno)

Jak by řekl klasik,  to je dřív než řekneš Postoloprty 

Hlavně že jsi Ty v cajku, auto takhle od pohledu taky nevypadá úplně zle, tak ať se při opravě neobjeví nic neočekávanýho 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Plný souhlas s tím co napsal  Pepito!

Ale jen tak mimo soutěž, osobně bych po zkušenosti z jiného auta vyměnil i svorku na AKB.  Od takovéto, a moc nechybělo , mohlo shořet auto. Silový kabel už protékajícím proudem tavil svorku v místě jeho zalití olovem a celý kabel byl hooodně horký!!!

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno

Škody? Nárazník, nakonec obě mlhovky, snad jen vypadlý chladiče se saharou.

IMG20250113154947.jpgIMG20250113155013.jpgIMG20250113164938.jpg

Auto nestartuje asi díky vypadlému konektoru.

IMG20250113170541.jpgIMG20250113185920.jpg

Zítra až bude vyschlý ho tam vrátím a zkusím start. :myslim

IMG20250113183158.jpg

Odesláno (upraveno)

Jo, ten konektor to bude ono. Jen teda nechapu, ze se rozpojil. Je sroubovaci a musi se odjistit takovy jazycek, aby se vubec dalo sroubovat. A jeste kolikrat jde otacet fakt blbe, jak byva zaneseny prachem. Nedostal nejakou ranu? Ze by ta prevlecna matice odpadla?

Jinak jo, ten naraznik je ta tmavsi modra, z toho myho vraku

Upraveno uživatelem Ferry

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...