Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Velký naftový kombík (manuál) do 100 000 Kč max.

Velký naftový kombík do 100 000 Kč max.  

12 hlasů

1. 1. Anketa k tématu

• Mondeo
    • Insignia
    • Octavia II.
    • Superb II.
      0
    • Jiné (do komentářů prosím upřesnit)

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

No nevím,asi jsem měl benevolentní rodiče,auto jsem si mohl vzít kdy jsem chtěl a to byla nová 120 Ls,pak jsem koupil první R 8 Gordini,škoda ji . A i tak já přistupoval k holkám,po autoškole si kdykoliv mohly auta půjčit,ať to bylo zánovní MB A class,Ulysse,Punto ,Cx3 ta nakonec zůstala i v rukách mladší dcerky a nemám problém jim půjčit i Tucsona. 

@Medvěd

Já bych šel cestou půjčení a ať si našetří co nejvíc,kolik myslíš,že toho najede?

Odesláno

ja jsem si doma cerstve po ridicaku taky auto pujcoval, jenze jich bylo doma vzdy vic a pujcoval jsem si to "nejhorsi", coz byl forman. Takze az jsem ho po roce s papirama rozstrelil, tolik t nebolelo (teda mou kapsu jo)

Odesláno

@Milan+ Njn, ale půjčovat 120, MB A class,Ulysse,Punto ,Cx3, nebo Hyundai, to není jako když máš půjčit svého Peugeota. To ty nikdy nemůžeš pochopit :aut :D

Odesláno (upraveno)

@MJSytic

Puga už si berou taky,aby nemusely svoje,stojí vzdycky po ruce.Já s tím nemám problém.

Když jsem si půjčoval tu Ls 120,tak tenkrát to bylo za totáče auto za cca 63 tácků myslím,což bylo na tu dobu dost peněz .

Tady jsem koupil toho Puga a myslím,že bez větších investic se mnou ten důchod dá a je to auto za 80. Třeba ho ale nahradí elektro.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno
před 27 minutami, sitler napsal:

ja jsem si doma cerstve po ridicaku taky auto pujcoval, jenze jich bylo doma vzdy vic a pujcoval jsem si to "nejhorsi", coz byl forman. Takze az jsem ho po roce s papirama rozstrelil, tolik t nebolelo (teda mou kapsu jo)

Rodičové nikdy auto neměli, takže moje první auto bylo za moje. Sice za 1000 Kčs, ale moje.

Sdílet naše rodinné auto nehodlám, důvody jsem tu jasně napsal. Možná až budu vědět, že se Pavel vyjezdil a že se nebudu muset dohadovat o tom, kdo bude platit servis, tak možná - dřív to reálně nevidím 

Odesláno

@Milan+  tata mi půjčoval auto i když jsem neměl papíry 😯 (měl jsem jen na pionýra, dělal jsem zrovna Béčko v učňáku), druhé klíče od auta jsem měl já 🙈, kdyby mě chytli tak jsem měl říct, že jsem mu ho ukradl , takového tatu asi neměl nikdo 😢, jinak v roce 1986 v dubnu stála S 120 L  (ne LS) rovných 63 tisíc, za gumy OR34, pásy, barvu jsem ještě doplácel cca 400 Kčs

Odesláno

@Medvěd tak u tebe je to sdileni vyznamne horsi o to, ze mas jen jedno. U nas byly auta minimalne 2, nejakou dobu 3 a Favous byl proste "navic". A ikdyz byly jen 2, tak se to jedno dalo postradat, kdyby neco. A bylo to uz v te dobe "levne" auto (realne forman stal treba 30 000). Vedle toho stala doma 406 a u te trvalo, nez jsem si ji osedlal (to jsem mel driv svoje vlastni)

Odesláno (upraveno)

Medvěde, já chápu, že bude mít Pavlík😀 vlastní auto, a naprosto Ti to schvaluji. Já bych to udělal stejně. I to, že chce velké auto, kvůli cestování a přespávání. Ale jen jsem Tě chtěl jemně nasměrovat, jestli by nebylo pro velkého Pavlíka😀 lepší MPV.

Jinak je to na vás.

Jel jsem Superbem do Polska k moři, bylo to super, paradní auto, ale 307 je mnohem pohodlnější kvůli vyššímu posezu. A to mám jen 184.

Z Tvého výběru bych koupil Superb.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno
před 6 hodinami, Péťa napsal:

Právě proto bych koupil co nejlevnější. Na rok, dva...

Ideálně s čerstvou technickou, za pusu a po vypršení technický na vrakáč.... Jen něco takovýho najít je vopruz.... :roker

Odesláno
před 2 hodinami, oddie napsal:

Tak MPV je super, ale pro mladého kluka to není zrovna kategorie snů  🙂

Jasně že MPV není pro mladého kluka auto snů. Ale medvídě narostlo do rozměrů kdy si bude auto vybírat nejdřív aby se vešel a až pak koukat na to jak moc velkej kočkolap to je. Jako mi nízko narostlí to máme o dost jednodušší akorát Ti nesmí v tý psí vejšce narost moc velkej báchor to pak je o zábavu postaráno. 

Odesláno

Romane - ve hře byl i S Max, ale jednak to mladýho kluka úplně nebere a druhak je tu Galaxa, kterou by si někdy v budoucnu Pavel určitě  mohl půjčit. Ale na denní ježdění je to zbytečný 

Odesláno

Zdravím Medvěde

trochu chápu tvé i synovo priority. Já sám jsem si po získání řidičáku mohl půjčovat rodinnou Š 110. Stejné auto jsem dostal po návratu z vojny. Tedy auto 😁. Byla to havárka. Dostala náraz na pravé P+Z dveře autobusem a dále byla natlačena na LP dveře na sloup veřejného osvětlení. Po vojně jsem za to byl rád. Opravu jsem financoval a skoro vše dělal sám. Tehdy to skoro ani jinak nešlo. Auta byla drahá a peněz málo. Popíšu moje řešení s vozem pro dceru. Tedy když jsme to řešili tak byla už o dost starší. Koupili jsme P 807 2,0HDI 100kW podobnou jako je v přiloženém inzerátu. Ta její je: rok 2007 koupeno 2016 s cca 155 000 km. Dnes má najeto 372.000 km Co se muselo udělat: baterka, 3x praskla přední pružina, (dvakrát řešeno starší vrakoviště, naposled obě nové + tlumiče) 2x přední kotouče (destička sjetá na kov - no ženská jezdí ještě týden když se to ozve) asi 4x přední desky 1x zadní (na podzim se budou dělat zase), přední ramena 1x pravé 2x levé, komplet spojka s dvojhmotou, alternátor, trubka klimatizace (tuto opravu jsem tady už popisoval), PZ brzdový třmen, naposled v prosinci rozvody. Za mne to nebylo tak moc co se muselo udělat. Je pravda, že si to většinou dělám sám + kolegové ze servisu. Proč to popisuju. Já jsem první auto používal na dopravu do práce a za zábavou. Tvůj kluk to bude mít asi většinou jen pro tu zábavu. V Praze je možná lepší do práce používat městskou dopravu. Neznám podrobnosti a ani je znát nepotřebuji. Sám jsem moje první auto po cca 4 letech prodal do rodiny a koupil jsem si Škodu 110 R coupé. Tu jsem po cca dvou letech prodal a koupil jsem st Trabanta 601 limuzina. Ušetřené peníze jsem vrazil do zařízení bytu. (samo sebou to nestačilo) Na auto jsem nikdy holky nelákal. Škodovka byla tehdy normální auto jen to kupátko bylo něco co se nevidí každý den. Chápu, že kluk chce asi něco za co se nebude stydět. Dnes je jiná doba a za mne, tedy pokud uvažuje využívat auto spíš na cesty mimo Prahu tak je něco podobného jako P 807 super. Je z toho dobrý výhled, sedí se vysoko. Díly nejsou zas tak drahé a vrakoviště tato auta mají na rozebrání. Vybavenost doplňky je u těchto aut taky dobrá. Parta kluků se vejde i s bagáží. Co bych kdysi, za rovnou dlouhou podlahu, při jízdách s přítelkyní dal. 🥰 (možná nejsem sám co jsem pod kobercem schovával 17ku klíč na sklopení sedaček ve Š 110)

Nevnucuji tento možná až revoluční nápad. Je to vlastně jen a jen klukovo rozhodnutí. Ty můžeš jen doporučit a pak říkat "já jsem to říkal". 😆          

https://auto.bazos.cz/inzerat/188311453/peugeot-807-20-hdi-100-kw-rv-2008-7-mist.php

Odesláno

@Medvěd kde jsi říkal, že bude junior parkovat? A pokud bude nutná oprava, kde to bude stát než třeba dá dohromady peníze na opravu? A nebo když postupně bude zjišťovat co je potřeba opravit a bude to stát na špalkách?

A nechci hodnotit odpovědnost otce, ale nechtěl bych aby mé jediné dítě jezdilo v autě které zrovna špičkou bezpečnosti nebude. 

Odesláno

A co má případná spolehlivost za souvislost s bezpečností? Když se auto pokazí, a mladej si to chce servisovat sám, tak asi má nějaký určitý plány, kde to bude dělat :) Případně co vím, případný pronájem dílny se dá domluvit i s Vénou. Já třeba veškerý opravy dělám na hulváta na parkovišti, neřeším. Zatím si nikdo nestěžoval. Jo, v praze to asi tak snadno nepůjde, takže třeba tahat tam ven převodovku nebo tlumič, to asi ne. Ale základní blbiny stačí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...