rhinos Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 Já vím ,že dostanu čočku Ale doteď to celkem klapalo a bylo to hned za rohem. Dělal jsem větší servis na autě a něco i na podvozku. Pro auto jsem si jel 1.3 a 17.5 na dálnici se mi vysypal čep na levé straně. Je to spíše právní otázka. Pokud bude servis dělat hlupáka a zapře celý servis. Můžu si na něm něco vzít když nedává faktury a vlastně nemám důkaz ,že to dělal? Vím jen že si servis zapisuje do svého sešitu co na tom dělal. To co se stalo mám vyfoceno a fotila to i odtahovka. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 no právně asi ničeho nedosáhneš, spíše jak se k tomu postaví majitel toho servisu Citovat
Dawe8 Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 Bez faktur právně asi těžko cokoliv... Takže jedině domluvit se lidsky... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 Hele za 2 měsíce se toho mohlo stát. I novej čep dokážeš za takovou dobu zrušit. Stačí vzít blbě díru. Citovat
MJSytic Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 Na tom autě jsem nic nedělal, razítko a podpis je zfalšovaný a ta částka taky nesouhlasí BubakGS a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 (upraveno) No nevím. Já teda to vidím z druhý strany. Ano je spousty servisů který dělaj " bez papíru " a tvrdí že tak dělají o něco levněji než ty co dávaj " papír " . Za mě asi bych se na " papír " vykašlal u nějaké prkotiny výměna žárovky třeba přezutí ale na ostatní bych " papír " chtěl. A i to tak za mě u mě na dílně funguje zkrátka jediný kde " papír " jsem ochoten nedat je gumařina jinak na všechno " papír " dávám a co s ním zákazník udělá je jeho věc pravda je že faktury tiskunu minimálně spíš je posílám do meila což má dnes stejnou váhu jako bych dal vytištěnou fakturu. Druhá věc je jestli jsi " záruční " opravu požadoval po servisu kde auto bylo nebo jsi to dal jinam. Pokud jsi to dal tomu kdo na tom dělal tak bych řekl že by se k tomu měl postavit i když na to " papír " nebyl pokud jsi to dal jinam tak se obávám že se s tebou nebude chtít bavit. Protože je to jednoduchý já jsem na tom něco dělal tak vím co jsem mohl pos.at ale dá se to do jiného servisu a ty budou tvrdit že tohle a tamto protože třeba vidí šanci jak krouhnout konkurenci a ještě na tom něco vydělat. Ale většina i dílen který nedávaj faktury tak se snaží fungovat na dobrém jménu a dobré jméno se buduje strašně dlouho a těžko ale ztratit dobré jméno je otázka i jedné nepovedené zakázky kdy se k tomu nepodařenému blbě postaví. Upraveno 5. červen 2024 uživatelem Vena garážmistr Dave_k, BubakGS a Mikis ohodnotil 3 Citovat
dracekvo Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 (upraveno) No a ten čep dělal, nebo ne? To že dělal něco na podvozku je trošku nejednoznačné. A ten čep předtím neměl žádné projevy? Jako bouchání na nerovnostech a podobně? Upraveno 5. červen 2024 uživatelem dracekvo P607Olda ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 (upraveno) @rhinos ..mno, jako clovek drive postizeny strojarinou, elektrotechnikou, prumyslovou automatizaci a QMS.. ...zadnou "mission critical" opravu bych v zivote neprevzal a nedelal bez papiru. U aut by to urcite byl minimalne podvozek, brzdy a rizeni, protoze brzdit, ridit a podvozkovat to musi, motorovat to bezpodminecne nemusi - aneb kdyz to zdechne a nejde nastartovat nebo to nesviti, nehraje, netroubi... je to jinej level pruseru, nez kdyz to nezatoci nebo nezastavi.... ..takze stejne jako Vena.... Kdybych opravoval auta, mel bych urcite formular se trema oddilama, ktery by mi zakaznik musel podepsat a kde bych popsal stav pri prevzeti, co se na tom udelalo a moje dalsi doporuceni - co vsechno je jeste podle me spatne a pripadne brani bezpecnemu provozu. Pak bych mel krytou prdel, kdyby neco zasadniho opravit nechtel a nekde se v tom zrakvil.... Ted to bude zalezet, jak se k tomu postavi ten servisman. Paku na nej nemas zadnou.... Upraveno 5. červen 2024 uživatelem BubakGS Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 @Vena garážmistr a proto si nevyděláš tolik , jako ti bezpapírníci a pozor , pokud posíláš fa do emailu , tzn nemáš od zakazníka podpis na faktuře , tak aby to bylo správně právně . musel bys s ním mít podepsanou smlouvu o elektronické komunikaci. Znám pár pár servisáků s malou dílnou co si léta platili DASku a když ji potřebovali tak smolík , protože aby DASka pomohla , musíš mít VŠE na papíře , s podpisy daty a dalšími podrobnosti, včetně objednávek apod. k tématu : NE Citovat
RichVa Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 @rhinos pokud k němu jezdíš pravidelně tak věřím, že se k tomu postaví čelem a bude to s Tebou řešit. Jestli jsi tam byl náhodně, tak tomu až tak moc nevěřím. Jde také o to, co všechno po něm chceš: Vyměnit vadný čep, opravit následné škody po vysypání čepu, zaplatit náklady s odtahem ..... Pokud by to ten servis chtěl řešit přes svou pojistku (což by i bylo rozumné aby ji měl), tak ho pojišťovna pošla do háje protože žádný doklad. Ale jak už psali přede mnou je to o jednání mezi vámi. Ale určitě bych na něj nevlít "s rákoskou", ale raději pomalu a smířlivě. Trumfy má totiž v ruce on, ty máš jen rozbité auto a žádný doklad. PS: Předpokládám, že jsi platil hotově a nemáš ani doklad o převodu peněz z banky. Citovat
rhinos Odesláno 5. červen 2024 Autor Odesláno 5. červen 2024 no je to garážník a občas se u něj objevím. Já zas velký problémy s autama nemám. Ale tentokrát jsem si toho nechal udělat víc. Říkal ,že ten čep je chycenej tak ho měnil a ukazuje mi i vytažené díly. Takže i ten původní jsem viděl. Ale tam jsou dva ne? Dělal pak olej,vlnovec,brzdy a taky jsem cestou k němu trefil srnu Takže ještě jsem si sehnal světlo atd. Málo peněz to nebylo ,ale bylo to samozřejmě cash. A odtah samozřejmě zase k němu. Bylo to v tu chvíli nejjednodušší. Největší zábava je ,že to fakt nemělo žádné průvodní jevy jakoby že něco bouchá...klepe. Ten týden jsem už jel po D5 potřetí a do toho osudného brždění žádný problém Citovat
Hafity Odesláno 6. červen 2024 Odesláno 6. červen 2024 V 5. 6. 2024 at 8:26, rhinos napsal: se mi vysypal čep na levé straně Co je tím přesně myšleno Citovat
P607Olda Odesláno 6. červen 2024 Odesláno 6. červen 2024 Tak otázky: 1. před opravou jsi požadoval výměnu levého čepu? (předpokládám spodní čep ramene) 2. opravář tě upozornil na nutnost výměny levého čepu? Ty jsi souhlasil/odmítl? 3. na čepu je poznat, zda je nový (několik měsíců), anebo je to origo starý mnoho let. 4. při havárii nastala velká škoda? Mělo by se to řešit smířlivě. Je možné, že neutáhl matice? Je možné, že čep vyskočil (vada výroby)? Napsal jsi dotaz, a neuvedl prakticky žádné fakty, ani fotku havarovaného auta, ani rozpadeného čepu. Vena garážmistr, Charlie 607, dýzl a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.