Mat fon Jarkovic Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 Zdravím všechny.... Hledám a nemohu najít dobrého a dostupného autoklempíře na 206 někde poblíž Benešova. Myslel jsem že mám jen trochu zrezlý plech, ale jaksi jsem kompletně prošel skrz. Nemá prosim nekdo tip? Předem díky Citovat
ozzy56 Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 ahoj, podle fotky tipuju, že tohle bude na větší klempířskou opravu (pokud to budeš chtít opravdu kvalitně opravit včetně druhé strany), takže počítej i s vyšší cenou, nebo opravit samodomo a poslat do světa, nebo dojezdit ? Milan+ ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 Co myslíš tím dostupný? Jakou máš zhruba představu, kolik by taková oprava asi měla stát? Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 tohle je tak 20+ , to je na vymenu + lak Citovat
oddie Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 No právě, a tutově to navíc nebude jediné místo, ale to auto bude +- podobně vypadat celé = konečná... blbý takhle říct, ale bohužel často realita. Medvěd, Pe.Tr a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
P607Olda Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 Pisatelé přede mnou mají pravdu. 20 minimálně, pokud to někdo chce opravit pořádně, celé auto tam i o dost více. Protože celý spodek bude vypadat podobně, a nápravy, brzdy, řízení asi budou taky potřebovat dost peněz. Asi je na čase auto prodat. Anebo vyhrnout rukávy a udělat sám, však se to naučíš cestou pokus/omyl. Je tady opravář, který by to koupil tak za 5 tisíc. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. červen 2024 Odesláno 2. červen 2024 No 206 na takovou opravu ? Obávám se že oprava jakýmkoli postupem bude násobně přesahovat současnou cenu auta. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 jinými slovy to co pořád píšu--než investovat větší částku do staré mrchy, tak se radši zadlužit a koupit novější model auta, v tomhle případě jsou na trhu pořád ještě hezké 206 za rozumný peníz, samozřejmě to chce trochu času... Citovat
patt Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 chce to zjistit jak hodně je to shnilý, může to bejt tahle drobnost, ale taky až klepmpíř začne vyřezávat rezatej materiál, tak ti z toho auta zbyde půlka a pak už to nebude oprava za 20, ale za 80.... podobně jako u mě, byl malej puchejřek v podběhu v finále se z toho vyklubaly 2 celkem velký díry a jedna menší a v druhém podběhu je taky takovej puchejřek, takže do toho radši ani nerejpu zatím prototže to bych začal dirkou v podběhu, potom vyřezal prahy a skončil bych v kufru.... Ve finále si promysli jak dlouho chceš s autem jezdit, a kolik do něj seš ochotnej investovat. Pokud to chceš mít na 2roky na doježdění, asi bych se nebál to jen nějak na oko nabastlit, stříknout sprejem, trochu ošetřit a za 2roky do hutí.... Chip, Hafity, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 ..treti moznost je, ze si koupis nejaky levny jety MIG/MAG agregat a udelas si z toho konicka doma... ... ja se takhle stal betonarem/obkladacem a ted se preskoluju na truhlare Citovat
patt Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @BubakGS jooo já takhle před 3ma rokama si koupil párksise CO2 synergii z lídlu, že se naučim vyvařit škodu 105... začal jsem drobnostma a zkončilo to tak, že jsem vyvařil podlahu, nosníky, prahy, podběhy, lemy, dveře, všechno pak jsem zjsitil, že mi začínaj hnít lemy na transitu, takže jsem se v tom začal zase šťourat, ve finále, lemy, podběhy, prahy, blatníky.... v únoru mi začalo zatejkat do 605, takže v zimě v dešti na blátě sem se pustil do vyvařování 605 ještě mě čeká vyvařit feldu van pluse a druhou půlku 605tky a nejhorší na tom je, že máš pak spoustu dalších kamarádů co potřebujou lehce povyvařit auto Vyvařování aut nemam rád, ale jelikož jsem se to nějakym způsobem trochu naučil, tak to přece nebudu dávat klemepířovi kterýu to bude trvat půl rok a něco tam zabastlí Tak to bastlim sám BubakGS, MJSytic, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
dracekvo Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @patt No jo. Taky jsem tak začal. Jenže ono ono potom zjistíš, že jen samotná svářečka nestačí. Tak se k tomu nabalí spousta dalších krámů. Teď začínám přemýšlet o pořízení sloupového zvedáku, protože už mě to nebaví dělat na zemi. Ale výhoda je, že si to člověk udělá pořádně a za druhé, že co by dal za práci, tak za ušetřené peníze se nakoupí to vybavení. Takže další následující auto je už do plusu Citovat
patt Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 (upraveno) @dracekvo joo mám to podobně, taky bych potřeboval zvedák a ještě místo kde to dělat, jelikož počsí je zákeřný a když začneš něco dělat, začne pršet jako taky jsem to tak bral, že si to udělám sám a ušetřím, nicméně, jakožto osvč elektrikář si říkám kdybych ten čas co strávim jebáním s autama radši vydělával prachy, tak sem moc neušetřil ale zase vim jak jsem si to udělal Upraveno 3. červen 2024 uživatelem patt Mat fon Jarkovic, BubakGS, OK406 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
dracekvo Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @patt No ty jo. Ty musíš po tom servisu vypadat jak jožin z bažin Takové podmínky bych asi nedal. To už bych na bazoši hledal betonový dlaždice a trošku to tam zkulturnil. Jo já jsem naštěstí zaměstnanec. Takže svůj volný čas počítat nemusím. Citovat
patt Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @dracekvo hele tohle nebylo plánovaný, mslel jsem, že to za jedno odpoledne vybrousim, zavařim puchejřek, zatřu a druhej den stříknu. no jaksi se to rozlezlo a do totoho začalo hnusně pršet a furt taky na to nerad vzpomínám, proti si už zařizuju pronájem stodoly, kde budu dělat podlahu a alespoň takový práce bydiu v trochu použitelném prostředí BubakGS a dracekvo ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @patt. ...od pohledu na Tvojí "dílnu" pod širým nebem mi běhá mráz po zádech. To jsi hustej tvrďák.... Péťa a patt ohodnotil 2 Citovat
patt Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @BubakGSjoo nerad na tuhle akci vzpomínám kámoš řiká že jsem jak ti pákistánci, akorát pákistánci tam maj většinou sucho ono když je hezky, tak to je celkem v poho, ale když se do toho pustíš a pak měsíc v kuse prší, tak to je opravdu výživné a do garáže se mi 605tka nevejde, aby na ní šlo něco dělat takhle z boku, takže to musím dělat holt venku. Třeba až někdy dořeším stodolu, nějakej zvedák, tak to bude alespoň trochu normální práce radim.1008, OK406, Milan+ a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 já jako mlaďas jel z podobného kšeftu přes půl ostravy MHD , hubu a ruky umýt v kýblu a na autobus , řadová garáž na okraji města, ani té vody tam nebylo dost a domluvený odvoz prostě nedorazil..., to se nedá zapomenout BubakGS, Vena garážmistr a patt ohodnotil 3 Citovat
patt Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 @ozzy56 hele já jako malej, asi 10letej kluk jsem s tátou chodil brigádničit do takovýho garážovýho servisu za městem v řadových garážích, to byla sranda, jeden kýbl s "vodou" a ruto ve kterym si tejden chlapi myli ruce, místo vody to připomínalo bláto, táta vždy říkával - špína špínu myje! vim že mě jednou proklínali, když chlapi dělali GO motoru na škodě 120 a mě nechali ať tam zapojim všechny hadice na motoru... nějak jsem to popletl a pak půl dne zjišťovali proč to nestartuje, a já zapojil hadičku od vody na přívod do karburace ona ta ovzdušnovací hadička od termostatu je hnedka u karburátoru no... a v zimě jem jim tam topil v kamnech tak, že tam měli krásnou saunu a spálil jsem za den metrák uhlí BubakGS a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 No trochu po bitvě generálem, ale tohle je excelentní příklad toho, když nikdo nikdy nesundal plastové podběhy. Ale přiznávám, že na mojí 206 jsou puchýřky na levém boku, ale taky přiznávám, že jsem to nikdy nečistil. Tady hodně záleží na celkovém stavu zbytku auta, počítal bych s tím, že druhá strana na tom bude podobně. Ale pokud je jediný problém na autě, tak bych o opravě uvažoval. @patt taky dělám všechno venku, ale v dešti se mi dělat nechce. Tak teď tu mám už pár dní na nájezdech jednu 206 na výměnu spojky. To je tak, když jsem koupil barák bez garáže... Sice máme vymyšlené místo na garáž, ale pokud nevyhraju sportku, tak garáž bude někdy v důchodu ( až po hypo.... ), ale to už možná nebude co spravovat.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.