Medvěd Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Nevím a tak se ptám - jak to vlastně je s převozem lidi na korbě? Pamatuju si, že na vojně jsme na korbách V3Sek a Tater běžně jezdili, ale současně mám pocit, že na to měla armáda nějakou vyjímku. Ta dnešní nehoda na Hané může být podle mého názoru pro řidiče traktoru celkem velkej malér i kdyby nehodu nezavinil https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3554333-na-prostejovsku-se-srazilo-osobni-auto-a-traktor-s-navesem-dvanact-lidi-se-zranilo Citovat
Dýdý Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Jenom armáda a bezp. složky.Ten řidič zaplatí úplně všechno a asi půjde do tepláků.I kdyby nezavinil. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 když už to tu je, tak moje celoživotní zkušenost--mít před sebou traktor je BIG PROBLEM !!! buď mu nejde elektrika vůbec do vlečky, nebo nejdou aspoň blinkry, nebo je nezapne, nebo šofér ožralý, prostě mnohokrát se mi osvědčilo hodně zpomalit, koukat na šoféra co dělá s volantem, vícekrát se mi stalo, že začal odbočovat doleva, přestože jsem byl už vedle něho atd., prostě počítat se vším... jinak v mimořádných situacích (povodně atd.) taky mohou být na vleku lidi Medvěd, OK406, Pe.Tr a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 30. prosinec 2022 Autor Odesláno 30. prosinec 2022 (upraveno) Scratch a jeho nohy o traktorech na silnici taky ví své Upraveno 30. prosinec 2022 uživatelem Medvěd ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Dle litery zákona je to až na výjimky zakázané. Odkaz § 51 Přeprava osob v ložném prostoru nákladního automobilu a v ložném prostoru nákladního přívěsu traktoru (1) Přepravovat osoby v ložném prostoru nákladního automobilu a v ložném prostoru nákladního přívěsu traktoru je zakázáno. (2) Odstavec 1 neplatí pro přepravu příslušníků hasičských záchranných sborů, příslušníků ozbrojených sil a ozbrojených sborů a strážníků obecních policií při plnění jejich úkolů a jiných osob při plnění úkolů civilní ochrany a při živelní pohromě. Citovat
Akoc Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 V správach hlásili, že to boli myslivci. Asi si mysleli, že sú ozbrojenou silou, lebo mali pušky a bolo ich až 18, teda taká menšia čata. Charlie 1, Chip a martg ohodnotil 3 Citovat
dýzl Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Nevím jestli toto povolovali dřívější vyhlášky (do cca 100/75sb včetně) ,ale o kousek dál (JZD Moravan se sídlem v Domamyslicích), taky okr Prostějov, ale na druhé straně od PV, používali "babosed"-vlek za traktor s plachtou, k němu na čele schůdky na svoz ženských na pole (když se jednotila řípa atd) později ve druhé polovině 70 let toto družstvo zakoupilo autobusový vlek a valník-babosed přestali používat. Citovat
Milan+ Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Babosed co si ještě pamatuji,když jsem bydlel na vsi,tak to byl sazeč brambor. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 před 2 hodinami, Akoc napsal: V správach hlásili, že to boli myslivci. Asi si mysleli, že sú ozbrojenou silou, lebo mali pušky a bolo ich až 18, teda taká menšia čata. Tak jestli to byli horsti myslivci... Tak možná...ještě mě napadlo jestli to nebyl expedicni sbor od pastikare... Ten tam má někde v těch končinách tu mysliveckou zazitkarnu... Jinak má chlapec za volantem traktoru co splácet...a možná bude mít i dost času na přemýšlení...nechtěl bych být v jeho kůži... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 před 41 minutami, Milan+ napsal: Babosed co si ještě pamatuji,když jsem bydlel na vsi,tak to byl sazeč brambor. Babosed byla Avia s boudou místo korby, kde byly sedačky, na převoz žen na pole. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 30. prosinec 2022 Autor Odesláno 30. prosinec 2022 před 29 minutami, radim.1008 napsal: Babosed byla Avia s boudou místo korby, kde byly sedačky, na převoz žen na pole. A taky dýzlem zmiňovaný bus vlek - původně za RTO, následně hojně využívaný právě JZĎáky na svoz dělníků na pole nebo pojízdné šatny Citovat
PaKr Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 Kdysi jsem vezl ve formanu 8 lidí, bylo to takové "sardinkoidní" ale jinak žádná újma. Dneska už bych nevzal ani jednoho nad limit. Stejně tak bych nevezl nikoho na vozíku za autem. Je to prostě riziko o které nestojím ( a to nejezdím stoprocentně předpisově a často bez pásů, ale tohle je moc i na mě) A osvětlení ( starých) traktorů a vleček, jak psal @ozzy56. Pokud (náhodou) neplatí nic z dříve napsaného, tak jsou ty světla už tak zašlé, že je to kolikrát vidět na poslední chvíli. Neříkám, že to mají hned vyměnit za ledky, ale aspoň za nová obyčejná světla by občas neuškodilo. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 před 41 minutami, Medvěd napsal: A taky dýzlem zmiňovaný bus vlek - původně za RTO, následně hojně využívaný právě JZĎáky na svoz dělníků na pole nebo pojízdné šatny To vše přišlo až po a proto se přenesl ten název. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 31. prosinec 2022 Odesláno 31. prosinec 2022 https://www.agroportal24h.cz/clanky/babosed-aneb-kdyz-je-potreba-lidska-sila-co-se-tim-oznacuje-a-k-cemu-slouzi Medvěd a Chip ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 31. prosinec 2022 Odesláno 31. prosinec 2022 Byly časy, kdy tu bylo místo satelitů s náplavou ještě pole s drobnou zvěří. To jsem chodíval s otcem na hony a přesuny probíhaly na stojáka na valníku za traktorem. Jenže to je +-30 let zpátky a byl tu mnohem menší provoz. Když to tu vidím dneska, že každé 3. auto neumí zpomalit a uhnout ke kraji, když je užší cesta, a každé 4. neumí odbočit doleva, pokud nemá pruh, tak takhle převážet lidi by si vzal na triko jen cvok Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. prosinec 2022 Odesláno 31. prosinec 2022 mno chlapyy, hlavně vy , co jezdíte na mašinách (já skůtrPCX), tak opravdu dávejte majzla na ty traktory a jiné zemědělské potvory na cestách--vyplatí se zpomalit na jedničku a opatrně předjet , protože když jedete pomalu, dá se s tím ještě něco udělat Medvěd a Fruktis ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 31. prosinec 2022 Odesláno 31. prosinec 2022 Asi vycházíte ze svých zkušeností s traktory a podobnou technikou. Ale tady u nás v okolí nemám s traktory nejmenší problém většina nařadí nebo přívěsů co za tím tahají je osvětlena když ne nad rámec předpisů tak v rámci předpisů. Další věcí je že na rozdíl od jiných míst v republice tady zemědělci dodržují i to že pokud stěhují něco většího tak s doprovodem ( nikde není psáno že to musí být OA) . Ano dřívěj to bylo horší a nejhorší byly ty hnojové káry a vozy protože to stálo celý rok u chlíva báby když přestýlali dobytku tak na to házeli hnůj a tam jako byl problém se vším to nesvítilo nebrzdilo ale doba pokročila a kde ještě chlívy fungují takhle tak mají kontejner a hnůj vyváží kontejnerem ale většinou je to že hnůj z chlíva vyhrnují na hromadu a jednou za čas se na to pošle veškerá technika a vyvozí se to na pole. To co se stalo je průser. Bohužel to asi ten traktorista odskáče a protože tam bylo víc než 8 osob tak to může být bráno jako obecné ohrožení kde se většinou jedná o nepodmíněné tresty. Ale bohužel je to běžná praxe všude se myslivci takhle v rámci honitby při naháňce převážejí. Tady mají káru se sedačkama a rámem kdyby se převrátila. Citovat
Hafity Odesláno 31. prosinec 2022 Odesláno 31. prosinec 2022 před 19 hodinami, dýzl napsal: "babosed"-vlek za traktor Na tom nás kdysi (jako studenty) vozili na chmelnice, aby bylo co lemtat.... dýzl a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.