Radek Hurvajz Odesláno 16. únor Autor Odesláno 16. únor (upraveno) před 32 minutami, Medvěd napsal: Sorry, ale to je pak jako v Cimrmannově Hospodě ba mýtince (Otevřel si hospodu a chodili mu tam lidi ...). Bydlím-li ve městě a požícám výhod s tím spojených MUSÍM akceptovat i nevýhody s tím souvisejícími. To he jako vych ns vsi bojoval proti kokrhání kohouta nebo vůním kravína Člověče, jakým jazykem to píšeš? Upraveno 16. únor uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Medvěd Odesláno 16. únor Odesláno 16. únor Radku - tlustej prst, malá klávesnice a Bubák čekající v hospodě až dorazím na pivo - to je ta rovnice Milan+, Péťa, Radek Hurvajz a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. únor Autor Odesláno 16. únor No, Bubáka ode mně pozdravuj. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor před 18 hodinami, Dave_k napsal: Utečou z města na ves a pak mají problém Jop.. a nebo vytvářej chodníky, retardéry a semafóry a zábradlí a kamery a dělaj z toho další město.. blbouni.. už sem jednu takovou poslala do pr... chudák moje víska malá zarostlá trávou.. Pepito, Dave_k, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor před 19 hodinami, Dave_k napsal: Možná by jsi se divil. Ale jsou tací. Utečou z města na ves a pak mají problém s padajícím listím, štěkajícím psem apod. Nedivil Jak jsem pana ZleMana nikdy neměl rád, tak jeho věta o % rozložení idiotů v populaci má bohužel velice reálný základ Citovat
BubakGS Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor Bubák byl pozdravován, co se do něj vešlo.. Medvěd a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor Jojo, naše paní sousedka, když vylezla na zahradu celá naškrobená v bílejch šatech zrovna ve chvíli, kdy jsem tam drandil s terou a ryl celou zahradu. Strašně nadávala, že práším a že je kvůli mně špinavá Úplně nechápu, proč se tací serou na ves. dýzl ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor @VojtouNerCZ : od tý doby, co jsem utekl z města na vesnici, znám pouze dvojí "outfit".... Pondělí až sobota - montérky. Neděle - sváteční montérky.... Nedělní nezůstanou sváteční kolikrát ani půl dne.... Vena garážmistr, Dave_k, VojtouNerCZ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. únor Odesláno 17. únor @Hafity no hele já říkám pracovní montérky a montérky do kostela. A jsou ty nejlepší hadry který kdy kdo vymyslel jasně že laclový gatě do pasu to je ty štíhlý manekýny my pořádně narostlý nosíme lacláče. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. únor Odesláno 25. únor No dneska se zeptám já. Vyskočilo na mě na FB nějaký video nevím jestli to byl nějaký autoškolák nebo kterýho šlaka ale takový ty příspěvky dnes jsem strávil odpoledne s PČR a jezdil s dopravákama a ty mu ukazovaly různý přestupky a mimo jiné slovili na třípruhové komunikaci auto s plaťákem v nejlevějším pruhu a fešák to měl za 500 že prej protože se necukal a že prý už někdy od dob kdy se začaly uplatňovat ty různý zákazy na pruhy pro nákladní auta tak taková souprava pokud má délku přes 7 m nesmí na třípruhu do nejlevějšího pruhu? Jako trochu logiky by to dávalo v okamžiku kdy měli přívěsy omezenou rychlost na 80 ale dneska takových přívěsů jezdí minimum většina má povolených minimálně 100 . Já jsem to nikdy extra neřešil protože jsem " malou " soupravou jezdil minimálně a když už tak jsem to měl zapřažený do auta který nemělo na to abych normálně jedoucí auta předjížděl. Ale teď s H1 je to trochu jiný jezdím s tím ve vleku dost hlavně kvůli tomu jsem to auto pořizoval a to auto na to i má abych předjížděl i normálně jedoucí auta. Citovat
sitler Odesláno 25. únor Odesláno 25. únor (upraveno) @Vena garážmistr to se trochu divim, ze to chytali. Protoze normalne na to dost kaslou, protoze dost casto potkas auto s vlekem v uplne levym bez problemu.. karavany, mensi vleky... a ze pres 7m ma i blba octavka s vetsim agadosem.... Ale je to tak no. https://www.kurzy.cz/zakony/361-2000-zakon-o-silnicnim-provozu/paragraf-12/ Citovat (4) Na pozemní komunikaci o třech nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s konstrukční rychlostí do 45 km.h-1 užít k jízdě výhradně dvou jízdních pruhů nejbližších k pravému okraji vozovky; v ostatních jízdních pruzích smí jet jen tehdy, jestliže je to nutné k objíždění, otáčení nebo odbočování. Upraveno 25. únor uživatelem sitler Medvěd a Vena garážmistr ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 25. únor Odesláno 25. únor @Vena garážmistr.. ten člověk se jmenuje Pavel Grainer.. je to guru, borec a kámoš z autoškoly King. Já bych ty obrázky sjednotila do jednoduchýho textu.. Kamiony a SOUPRAVY delší než 7m smí užít pouze 2 jízdní pruhy přilehlé nejblíže k pravému okraji vozovky. prostě jeď vpravo a předjet můžeš "jen jednou".. Tohle pravidlo platí minimálně 13let.. to že se nedodržuje, je věc jiná.. Mě překvapuje, kolik lidí prozří nad těma předpisama.. jako tady je to eště v poho.., ale na fb v tý skupině - to je masakr... Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Veverka Odesláno 25. únor Odesláno 25. únor Třeba parkování vlevo (tedy v protisměru)... Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor před 9 hodinami, Weri 605 napsal: Mě překvapuje, kolik lidí prozří nad těma předpisama imho to je castecne i naprosto zbytecnou preregulovanosti a komplikovanosti predpisu, kde mas kazdou chvili vyjimku z vyjimky apod. Jako by proste nestacilo, ze pri 3+ pruzich do dalsich levych nesmi 7,5t nebo 12t+ ... bohate by stacilo.. Péťa ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor No jak to vidím u nás na firmě, do covidu bývalo školení řidičů, že přišla učitelka autoškoly, řekla co je nové nebo co se změnilo ve vyhlášce, poptali jsme se na konkrétní situace / značky a věděli jsme. Než po covidu, přijde oznámenka, že si máme udělat školení řidičů na počítači, přečteme si 4stránkový dokument a pak testík. Dokument neobsahuje nic nového z vyhlášek nebo novinek z cest Taky sleduju Grainera Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor mno, já chodil 20 let na školení řidičů do Vítkovic (Rotschildův hotel), školení od pondělí do pátku od 7 do 14 hod., probrala se sakumprásk celá vyhláška, pak nebezpečná dopravní místa v okolí, pak bezpečnost -- myslím vyhláška 88 ??, nakonec nás školil někdo z nemocnice naproti, pak závěrečné testy v té době bych mohl klidně dělat dopr. policistu, nebo učitele v autoškole zbynek..s ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor @ozzy56 takto je parádní školení ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. únor Odesláno 26. únor No zažil jsem jednou výjezdní školení řidičů ještě u SÚSky. Ve čtvrtek se ráno v 7 odjíždělo ze střediska kolem 10 jsme byli na místě do 13 co byl naplánovaný oběd se udělalo školení a pak bylo školení jater a trápení těl při fotbalovém turnaji bylo to vždycky třetí týden po skončení zimních služeb. Pak když jsem nastoupil k DPP tak bývalo školení na 3 dny 2 dny silniční předpisy a 1 dne vnitropodnikový záležitosti od dob co je školení řidičů na 7 hodin ročně ta stačí na ty vnitropodnikový věci hodina do osmičkový šichty. Citovat
pavelu96 Odesláno 24. duben Odesláno 24. duben Tak to vypadá, že do 4 let to bude s řidičáky trochu jinak... sice to u nás vesměs platí, ale chodit na lékařské prohlídky co 10 - 15 let... (do řiti za 15lel už budu taky senior - je čas to ukončit). https://www.e15.cz/domaci/konec-ridicaku-na-dozivoti-evropska-unie-zavadi-povinne-lekarske-prohlidky-a-omezenou-platnost-dokladu-1432347 Evropská unie ruší doživotní platnost řidičských průkazů a zavádí povinné lékařské prohlídky pro jejich každé obnovení. Státy budou moci přísněji dohlížet na seniory i začínající řidiče, pro které nově platí jednotná dvouletá zkušební doba. Reforma navíc zajišťuje, že zákaz řízení uložený v jedné zemi bude platit automaticky po celé Evropě Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.