ozzy56 Odesláno 5. červen 2025 Odesláno 5. červen 2025 význam té spodní značky mi vysvětloval na Dolní Moravě taky mlady policajt : prý--otočte ten skůtr a jeďte pryč , bo jsem vyjel skůtrem až k mostu Skájbridž ..., na Pradědu jsem se skůtrem už byl https://mapy.com/cs/zakladni?x=16.8453216&y=50.1509989&z=18 a k tématu: já bych tam vjel , závora tam není, tak co Citovat
sitler Odesláno 5. červen 2025 Odesláno 5. červen 2025 (upraveno) to nevim teda, to bude nejaka mejlka. O otaceni ta znacka nic nerika Upraveno 5. červen 2025 uživatelem sitler Péťa ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. červen 2025 Odesláno 5. červen 2025 před 4 hodinami, Radek Hurvajz napsal: No a taky tam mužou Tramvaje a elektrokolobezky ty jezdi taky vic jak 20 OK406 a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 nevíte náhodou, jestli stále platí ta vyjímka pro pražáky, že jich se vyhláška netýká ?? asi platí, bo mě fčil v lese předjeli dva s OOOO v zatáčce, kde není vůbec vidět , možná závodili kdo bude dřív u oběda, ale měli štěstí, bo tudyma jezdí po prostředku (aby se s nima neurvala krajnice) kamiony s kládama, mohli jim tam nosit pozůstalí kvítka na hrobeček Pepito a OK406 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 to neplati pro prazaky, to je pro Audi, BMW a podobne OK406, Medvěd a Pepito ohodnotil 2 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 ty značky aut sedí, to jo, jenže zpravidla mají SPZ co začíná A i když je pravda, že těch A je po republice asi více než v Praze Medvěd ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 Ja uz zase muzu jezdit v praze jako dobytek , z auta s prazskou RZ jsem presedlal do olomoucke uz se zase muzu chovat jak vidlak a neznat pruhy Pepito, BubakGS a Weri 605 ohodnotil 3 Citovat
Weri 605 Odesláno 18. červen 2025 Odesláno 18. červen 2025 Já když jedu s A do Brno, tak schválně dodržuju všechny rychlostní limity.. je vtipný, jak maj B chuť překousnout volant.. Jinak dneska už se to špatně rozlišuje, když ty auta cestujou při prodeji i s rz... Péťa, Pepito, zbynek..s a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 No hlavně "" vyjímka pro pražáky, že jich se vyhláška netýká "" už dávno platit nemůže protože už dávno neplatí samotná vyhláška ale jezdí se podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. A když jsme teda u toho tak já jsem jezdíl kdysi dávno mladoboleslavskou SPZ MBK 16 26 s touhle SPZ mě nikdy nezastavili pak ji bejvalka ztratila tak se vyřídila nová a to už byli Praha východ to bylo ještě na Felicitě pak Berlingo ,807 měli středočeské RZ , C2 měla pražskou a má pořád a teď H1 má taky pražskou RZ a je to jednou už se podle toho opravdu moc nedá poznat jestli s autem jezdí " vidlák " nebo " měšťák" . Navíc spousta aut registrovaných na Pražské RZ se do Práglu ani nepodívá páč jsou to auta firemní a v práglu je jen registrovali. A spoust afirem ale registruje auta i v jiných městech než jen Praha třeba ČEZ Distribuce má většinu aut podle RZ z OVY Citovat
Medvěd Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 (upraveno) Značky se nemusely měnit už někdy kolem roku 2000. To jsem brázdil několik let republiku s VW T4 TUA 55-86 (žlutá - nákladní, auto koupeno v autobazaru Stolín v Trutnově na výpadovce na Pec) až do tý doby, než mi někdo rozlomil přední rámeček a já SPZ ztratil. Následně jsem obdržel 3A7 xxxx a hned po té jsem v Brně zjistil, že to, co s TUA běžně procházelo se s Ačkem najednou nedá. A taky jsem pochopil proč tehdy na pumpách v Brně prodávali tenké samolepící proužky s textem "Nejsu z Prahy" - rozměrově vhodné k nalepení na rámeček RZ/SPZ 309ku jsme kupovali ve Velkém Poříčí u Náchoda. Ta měla SPZ NAI 11-81, ale tu jsme krátce po koupi vyměnili za pražskou 2A6 0496 s tou si ale žádný trable nevybavím Pavel celou dobu, co jsme vybírali auto trnul, aby nemělo novej formát RZ, co se aktuálně používá v Praze. Nakonec má 5J5 4469 a je spoko Upraveno 19. červen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
RichVa Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 Já mohu porovnat aktuální stav v Praze: jedu se soukromou 3008 s SPZ 9C8 ... - chci přejet do vedlejšího pruhu, dávám blinkr a objeví se mezera na dvě moje auta jedu se služebním YETIM s SPZ 5AC ... - - chci přejet do vedlejšího pruhu, dávám blinkr a objeví se mezera právě na moje auto jedu se služební kombíkovou Fab ií s SPZ 1UK ... - - chci přejet do vedlejšího pruhu, dávám blinkr a na mezeru čekám delší dobu (tzn. pár aut nepustí) Neřekl bych, že se s každým autem chovám řidičsky jinak. Ale třeba to není SPZkou, ale typem auta a Peugeoty mají v Praze raději a YETIho víc vidí než Fabii Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 No, ja mam pocit, ze s cizi znackou mi spis v pze odpusti nejaky blby razeni do pruhu, s prazskou mi zase snaz prosly takovy ty bezny prazsky prasarny ala podjeti odbocovakem a dalsi veci Citovat
Akoc Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 Určite viete, že na Slovensku sa prestali vydávať poznávacie značky podľa okresov, ale sú jednotné pre celú republiku. Začínajú na AA-000AA a skončia, keď bude ZZ-999-ZZ. Takže sa nedá rozlíšiť, v ktorej časti krajiny bolo auto registrované. Za poplatok 250 € je ale možné dostať značku vlastnej kombinácie napr. SI-PEKNA alebo TA-LUBIM. Je známe, že mnohí občania medzi Malými Karpatmi a riekou Moravou (najmä v okrese Malacky), sú veľkí patrioti. Niektorí až tak, že zaplatia tých 250 €, aby značka na ich aute stále začínala na MA. Aby boli stále identikovateľní, že sú „Záhoráci“. Navyše, aby si ich náhodou nepomýlili s paštikármi, čo je záhorácka prezývka bratislavských výletníkov, po ktorých Záhoráci nachádzali v lesoch vyjedené paštétové konzervy. Péťa, ozzy56 a Radek Hurvajz ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. červen 2025 Odesláno 19. červen 2025 já měl celý život SPZ Ostravy a nemůžu říct, že bych měl někde pocit, že su vidlák z dědiny a ostatní mi to dají sežrat, nejlépe se cítím v Rakousku, ale ani třeba v Praze nikdo neútočí , samozřejmě jedu v klidu jak jsem zvyklý, nedělám prasárny a tak ostatní nemusejí nic ,vracet'..., samozřejmě ču*ák se najde všude, nejhorší zkušenost mám s Polákama--do Mikulova jede za mnou v klidu, za hranicí do něj vjedou čerti a najednou je z něho hovado , tady na silnici 57 a 11 si užívám s polskýma kamionákama , někteří jsou opravdu na kulku mezi oči zbynek..s a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pravidla-silnicni-provoz-dopravni-znacka-krizovatka-pokuta.A250717_180621_domaci_vals Citovat
Dave_k Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 Nějak se mi to nepovedlo dočíst, bo nemám předplaceno. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 taky jsem nedočetl jinak přestávám dnešnímu světu asi rozumět--ty směrové značky za křižovatkou budou znamenat velkou komedii uprostřed křižovatky, protože asi až tam zjistím, kudy mám jet , navigaci nemám a nechcu, ale možná to blbě chápu Citovat
sitler Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 ve Francii je tak maj naprosto bezne, a ze by byl jakykoliv problem pode toho jezdit, to teda neni. Zase se dela z komara velbloud. Ona ta znacka bude i pred krizovatkou, ale pak budem oci byt i za ni/v ni. Presne jako to resi Francie apod. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 tak to je jiná , tenhle systém znám z celé Evropy--vlastně se člověk ujistí, že jede správným směrem... Citovat
BubakGS Odesláno 18. červenec 2025 Odesláno 18. červenec 2025 V 18. 6. 2025 at 12:53, sitler napsal: Ja uz zase muzu jezdit v praze jako dobytek , z auta s prazskou RZ jsem presedlal do olomoucke uz se zase muzu chovat jak vidlak a neznat pruhy ... diky tomu, ze jsem si na Rifteru nechal usteckou znacku od dylera tak jsem doma v JC i v OL za vidlaka a v Praglu za krete.na.. RichVa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.