Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

To jsou japonská Manga  🙊.    Když nesmím brát stopařky , tak abych nejezdil sám 😇.  Ale všechny jsou dospělé a oblečené 😉

Jsem si říkal, že si asi někdo všimne.

Upraveno uživatelem Klemoň
  • O 4 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno
V 29. 5. 2025 at 9:12, Pepito napsal:

Včera jsem viděl v Kauflandu růžovou Tatru. 

asi pro 4% kluky  😂

jinak k Aviím--dneska se ta auta dost haní, ale na tehdejší dobu to byla neskutečná změna k lepšímu, jen vzpomenu P S5T, V3S, Ereny, Garanty, Czepely, Robury atd., v Avii bylo teplo, ticho 👍,   jen ten výkon motoru stál za houno ;)

Odesláno

V Roburu přece taky žádnej kravál nebyl a možná dík tomu benzínovýmu motoru i líp topil a jel

Tichou a rychlou Avču si vybavuju A21 s pětikvaltem, ta uměla vyprášit i mnohou škůdku (ale ta de dělala až cca v polovině 80tek)

Odesláno (upraveno)

Avia aby vyprašila škudky,to snad nemyslíš vážně. 🙄 Jezdilo se s tím tady jako servis na rallye s kamarádama . A kolega nám tam zůstal.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)

Milane A21 turbo o které se zmiňuje Medvěd byla malinkatý Furgon který měl ovšem motor stejný jako A31 takže to fakt jelo při té váze, rozměrově to nebylo moc větší než větší osobák, v podstatě velikost dnešní dodávky.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

V tomto mě opravdu nemusíš poučovat,žádná to nedala. Jináč i soused tady u mě v řadovce měl origo francouze ,několik a vozil na tom auta z CH po revoluci,

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)

Milane - já píšu o valníčcích A 21, s kterýma se vozily drobné ND na provozovnách DP (každá garáž měla jednu) a Ti kluci, co je sedlali, s tím opravdu po Praze uměli jezdit tak, že jim škůdky a trabuky nestíhaly (já v tom Xkrát seděl s nima, ale samozřejmě mi věřit nemusíš a i názor můžeš mít naprosto jiný  já se s tím vyrovnám)

Jinak samozřejmě nemluvím o maximálce (A 21 se zadrhla někde u 115 km/h), ale o zrychlení v běžném provozu. Taky nemluvím o "závodění", ale o tom, že běžného řidiče psychicky připraveného na klasickou línou Avču telativně mrštná A 21 se správným řidičem uměla překvapit

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No tak jako mnohý z naší generace jsem měl tu čest Avii sedlat v rámci svých pracovních cest. Ano byli to už mnohdy velmi letité kousky ale na svou dobu to museli bejt jak píše Ozzy56 vozy které skýtali do té doby nevídané věci. Jasně že každý zná ty otřepané jakože Avie je nejrychlejší auto v republice protože jede vždy v čele peletonu apod.  

Co je mě z historie těchto vozů známo tak ty auta doplatili na to že zkrátka nebyli peníze nato aby se nakupovali drahé zahraniční komponenty což se týkalo hlavně vstřikovacích čerpadel. Originál a vozy z prvních serií měli vstřikovací čerpadlo rotační které umělo ten motor krmit takovým množstvím paliva co bylo potřeba ale ty rotačky tady nikdo neuměl vyrobit tak se přešlo na naše pístová čerpadla a ty už bohužel nedosahovali těch parametrů jako ty rotačky. 

Odesláno (upraveno)

Z pohledu mechanika byl u všech variant Ávie vyjma Furgona hlavní problém v neodklápěcí boudě řidiče (u Furgona to technicky opravdu neslo vymyslet). Tu Saviem měl a tudíž většina prací na francouzoj byla podstatně snazší a tudíž rychlejší. Ale na plnou licenci soudruhům jaksi nevyšly devizy, tak byly práce na mitoru pro mechanika očistcem

Upraveno uživatelem Medvěd
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...