ozzy56 Odesláno 18. leden 2022 Odesláno 18. leden 2022 (upraveno) před 5 hodinami, Akoc napsal: že cenu hlavných komodít určuje najmä trh. taky jsem si to myslel, ale realita mi říká, že cenu všeho určuje skupina mafiánů, protože je nemožné, aby cena energií stoupla z ničeho nic o stovky procent , a třeba cenu benzínu taky neurčuje trh, ale parta arabů s amíkama--buď vytvoří nedostatek ropy tím, že nečerpají tolik barelů, nebo v případě potřeby zase čerpají hodně a vytvoří na trhu přebytek, jsou to všechno politické hry těch ekonomicky nejsilnějších na světě , tím si nestěžuju, jen říkám, že pravidla hry určují vždy ti nejsilnější, a čína už nechce být tím černým petrem... Upraveno 18. leden 2022 uživatelem ozzy56 Vena garážmistr, Fruktis, Charlie 1 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Akoc Odesláno 18. leden 2022 Odesláno 18. leden 2022 Áno, u ropy a zemného plynu to tak asi je, že veľkosť ťažby ovplyvňujú politické, mocenské, finančné a iné záujmy. Cenu ale nakoniec vždy určuje trh. Nepočul som o prípade, že ropy bol prebytok a jej cena sa zvyšovala, lebo nejaká mocnosť na tom mala záujem. Preto som písal o potravinových komoditách, kde prebytok alebo nedostatok neurčujú v krátkom horizonte mocní, ale hlavne príroda, teda sucho, záplavy, zima, škodcovia, atp. Čo sa týka prudkého nárastu ceny zemného plynu v európskom regióne spôsobeného jeho nedostatkom, leví podiel na tom majú súčasné vzťahy Ruska s EÚ a Ukrajinou. Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. leden 2022 Odesláno 18. leden 2022 OT Péťa, Milan+, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hafity Odesláno 18. leden 2022 Odesláno 18. leden 2022 před 4 hodinami, Akoc napsal: Nepočul som o prípade, že ropy bol prebytok a jej cena sa zvyšovala, lebo nejaká mocnosť na tom mala záujem. Ovlivněním těžby ovlivníš cenu.... Namor74 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Pacho69 Odesláno 19. leden 2022 Odesláno 19. leden 2022 (upraveno) před 15 hodinami, Pe.Tr napsal: OT plug-in jednou jsem potkal na kruháku cayenne, které řídila blonďatá madam, jenž byl "plugnutý" do stojanu - z nádrže koukala pistole a kus hadice. Vypadalo to podobně. Nevěřil jsem svým očím... Upraveno 19. leden 2022 uživatelem Pacho69 Citovat
BubakGS Odesláno 19. leden 2022 Odesláno 19. leden 2022 No vida, to se nám ta elektromobilita začíná vybarvovat... . https://www.info.cz/zpravodajstvi/svet/poprask-v-protiatomovem-rakousku-plne-elektromobility-dosahneme-jedine-s-jadernymi-elektrarnami-tvrdi-expert-pres-auta Citovat
ozzy56 Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 (upraveno) tak už je to v Stellantisu taky napadlo ?? https://www.novinky.cz/auto/clanek/tvrdy-zakaz-spalovacich-motoru-ma-socialni-rizika-rika-sef-stellantisu-40384618 Upraveno 20. leden 2022 uživatelem ozzy56 Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
BubakGS Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 @Akoc ...jsi optimista. Stát Ti (pokud to nepůjde jinak) prostě napálí daň z vlastnictví elektromobilu nebo donutí měřit nabíjení extra a na tom bude našlápnutá cena.... Stát tu dávno není pro nás... Nikdy nebyl.... Charlie 1, Péťa a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Akoc Odesláno 20. leden 2022 Odesláno 20. leden 2022 @BubakGS Veď som písal, že na nabíjanie elektrovozidiel môže štát uvaliť spotrebnú daň, keď poklesom predaja PH z ropy nebude schopný naplniť príjmovú časť rozpočtu. Spotrebnou daňou zaťažiť už nákup elektroaut by bolo pre mnohých finančne kruté. Je ale možné, že zavedú akúsi ročnú cestnú daň, podobne ako majú firemné autá. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
mmartinkovic Odesláno 21. leden 2022 Odesláno 21. leden 2022 Podla info od predajcu novy Rifter uz tento rok pre sukromne osoby len elektricky. pre firmy a zivnostnikov aj spalovaky, ale asi len ako N1. Mali objednanych 47 rifterov, a potvrdene prislo len 10 tusim. ostatne zrusili. Ceny fakt zacali prehanat. len pre info na predajni mali 3 ks novej 208, je fakt pekna, do mesta a pre zenu akurat, prvy model 1,2 b manual predajna cena 15 200€ vystavneho modelu. zlata. druhy typ GT line, motor si nepamatam, cena 2 3400€, cierna metaliza treti model e208, 30 700€, modra metaliza. a teraz kupuj male auto do rodiny pre zenu alebo dceru, Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 22. leden 2022 Odesláno 22. leden 2022 (upraveno) tohle je dobrý článek. A nevím jestli to příjde jen mě ,ale začíná se psát víc a víc o tom že tyhle eko řešení ve výsledku vlastně ani moc eko nejsou. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/elektrokolobezky-omezeni-nespokojenost-ekologie-svedsko.A220121_185358_zahranicni_albe zvlášt tahle věta je klíčová i když jde o kolobrndy... Přispěly k tomu i studie, podle kterých kilometr jízdy elektrokoloběžkou znečistí ve výsledku životní prostředí víc než jízda autobusem. Může za to náročná výroba i krátká životnost vozítek. Skutečnost, že koloběžka nevypouští žádné emise, tedy vůbec neznamená šetrnost k životnímu prostředí. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/elektrokolobezky-omezeni-nespokojenost-ekologie-svedsko.A220121_185358_zahranicni_albe Upraveno 23. leden 2022 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Pepito ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 23. leden 2022 Odesláno 23. leden 2022 "Skutečnost, že koloběžka nevypouští žádné emise, tedy vůbec neznamená šetrnost k životnímu prostředí." Tuto větu zvláště.... Místo "koloběžka" se dá dosadit i jiný produkt.... Citovat
Pepito Odesláno 23. leden 2022 Odesláno 23. leden 2022 @rhinos, zajímavý článek, zrovna před měsícem jsem si elektrokoloběžku pořídil na dojíždění do 1,5 km vzdálené garáže. Dřív jsem jezdil na kole, ale už ubývají síly a také jsem trochu zlenivěl. elton, MotoMoto a vendelinek ohodnotil 3 Citovat
Guest Scratch Odesláno 29. leden 2022 Odesláno 29. leden 2022 (upraveno) Vcera byla krasna diskuze mezi byvalym ministrem dopravy a zastancem elektra a docela informacemi nabusenym reporterem a vzniklo z toho to, ze elektropablb nemel zadny argument k tomu, ze naftovy superb vyprodukuje v souctu vseho vc vyrobnich nakladu a recyklace pouze o par gr emisi vice nez elektro, ale to vse za obrovskych investic do vyvoje elektro coz vlastne planete pomuze jen v radu jednotek procent...... vysledek? Mnoho miliard penez v prdeli pri mizernem vysledku..... k tomu ze to posle 80 procent lidi na kola ci na kone ani radsi nemluve..... a to by vlastne mohla byt ta uspora Upraveno 29. leden 2022 uživatelem Scratch Citovat
jarokare Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 (upraveno) No a tady je zase článek o emisích a těžbě lithia , taky zajímavý ... https://www.autickar.cz/clanek/budoucnost-automobilismu-pohledem-skeptika/ Upraveno 30. leden 2022 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy *nohafuc* a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 4. únor 2022 Odesláno 4. únor 2022 (upraveno) celkem rozumný pohled českého občana na elektromobilitu https://www.autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba/komentar-influenceri-odvadi-elektromobilite-medvedi-sluzbu-normalni-lidi-totiz-ziji-v-jinem-svete Upraveno 4. únor 2022 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Péťa, Medvěd a Hafity ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 7. únor 2022 Odesláno 7. únor 2022 (upraveno) Tahle cast EV by nam uz docela sla... https://www.garaz.cz/clanek/novinky-ze-sveta-automobilek-koenigsegg-predstavil-svuj-revolucni-elektromotor-quark-21007645 ...jen ten zbytek je porad ekologicky i ekonomicky nesmysl... Upraveno 7. únor 2022 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
sitler Odesláno 7. únor 2022 Odesláno 7. únor 2022 mozna paradoxne, ale u tehle sportovnich aplikaci mi to dava vetsi smysl nez v nejakym rodinnym SUVcku ... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 11. únor 2022 Odesláno 11. únor 2022 Za mě zajímavý pohled na věc Konečně někdo normální, někdo kdo bydlí v paneláku a má na to (aspoň za mě) normální objektivní názor.. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.