Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

I Češi umí:

Ve středu v dopoledních hodinách uviděli strážníci na komunikaci u benzínové čerpací stanice Benzina v zákazu zastavení stojící  český kamion. Po vyřešení přestupku si při odjezdu kamionu strážníci všimli, že vozidlu chybí jedno kolo z náprav přívěsu. Kamion zastavili a přivolali hlídku Policie ČR. Ta řidiči na místě uložila za špatný technický stav vozidla vysokou pokutu. Poté obě hlídky doprovodily kamion do Raisovy ulice, kde zůstal odstaven do doby provedení opravy.

obrazek.png

obrazek.png

obrazek.png

Odesláno (upraveno)

Ten zapadlý kamion v bahně mi připomněl jednoho řidiče, kterého jsem kdysi zaměstnával u jedné velké dopravní firmy. Měl jet s kamionem na nakládku na Ruzyni, na letiště. Skončilo to tak, že zapadl na travnaté ploše sportovního letiště Kladno. A taková rozježděná travnatá letištní dráha, to byla tenkrát dost drahá škodní událost. Prý ho trochu překvapilo, že to letiště je trochu menší než čekal.

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno

K těm bloudivcům

Kamarádka dělala počátkem 90 let delegátku CK a na vlastní kůži zažila neuvěřitelnou příhodu.

Byla s klienty v Ženevě a čekala s nimi na autobus, který měl dovézt druhou partu a tyhle odvézt domů. Bus měl dorazit brzy po ránu, řidič se měl vyspat a přes noc valit dom. Kolem 10 hodiny začala být kamarádka na nervy (mobily nebyly a vedení CK vědělo jen, že bus z Budějic vyjel), v poledne už na ni šly chmury, když kolem 16 hodiny jí volali z recepce, že má telefon. No a na druhé straně řidič, že je v Janově (Itálie) a nemůže najít ten hotel. Mistr volantu si prostě spletl Genéve a Genova. Kamarádku čekalo sehnat přes telefon ubytování pro autobus lidí v Janově a vysvětlit klientům, že budou mít dovolenou o den delší.

I to holt píše život 

Odesláno

no a já k tomu návěsu bez kol--není to taková hrůza, ako to z vonkajšku vyzerá :), prostě kola naložíš na návěs a jedeš na dvojku-trojku k nejbližšímu místu, kde ti pomůžou..., jednou se mi takhle odporoučela celá střední dvojmontáž i s brzd. bubnem z T 148 díky povolené kontramatce na náboji, naštěstí jsem jel pomalu a prázdný, takže auto jen kleklo na stranu, kola mi hodil na korbu vozíkem z blízkého JZD, do nohavice (poloosy) jsme narvali pucvol, ať z ní neteče na cestu olej z diferáku a na redukovanou trojku pomalu dojel až do garáží 😉, jednu dobu nebylo až tak vyjímečné potkat Tatru bez kol, měli tam nedomyšlené zajištění té kontramatky

Odesláno (upraveno)

Někde jsem už viděl fotky T 148 a T 815 jedoucích bez předního kola a pod fotkama X příspěvků o tom, jak to je prej celkem běžný.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

U vojenskejch T 813 a T815 byli ve výbavě tyhle podkovy jak píše @ozzy56 a u osmikolky byla tuším povolená jízda do rychlosti 60 km/h  pokud bylo vyvěšené (chybělo) kolo druhé nebo třetí nápravy pokud u první nebo čtvrté nápravy tak byla povoleno 40 km/h. Nejsem si jistý ale tuším že to bylo i nějak legislativně ošetřené ta jízda s vyvěšeným kolem.   Když jsem jezdil na odtahu tak se takhle běžně řešily problémy na cestě pokud byl návěs " na vzduchu" tak se snížil na minimální výšku a havarovaná náprava se podvázala kurtama a návěs se pak " nafouknul " do jízdní polohy a jelo se do servisu. 

Odesláno
před 4 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

Když jsme u těch navigací

- popisek : 1,5km vzdušnou čarou od nejbližší silnice. Prej jel do automobilky podle navigace

Zrejme si do navigácie zadal trasu pre chodcov:myslim. Júli 2020 takto na novootvorený cyklomost medzi SR a Rakúskom vošiel kamión. Ten si asi navolil cyklistickú trasu🤨. Most to našťastie prežil.

Odesláno

Svět se v prdku obrací... Zakážou nám brčka a pak vyroběj takovej ksindl...? 😂 určitě to nebude praskat, že ne....?

Odesláno (upraveno)

Co praskat, kovova spona se nasadí a ten žlutý bazmek se vyhodí, víckrát se nepoužije. Nemluvě o tom že každá ta spona je balená po jednom v pytlíku. Další věc je že na ty spony existují kleště Takže ten žlutý bazmek je víceméně úplně zbytečný

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Asi - proč to vkládáš dvakrát ? :aut

Edit: omluva, vypadá to na chybu fóra :mad:

Upraveno uživatelem pavelu96
Doplnění

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...