Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Shoda v názoru na "hliníkovou inteligenci" mezi mnou - PC nýmandem - a Tebou, kterého sledování vývoje a využívání PC vychytávek baví i živí, mě udivila a překvapila

Osobně to vidím v barvách doma u juniora a z budoucnosti jdou na mě mrákoty.

P. S.

S kecama o špatný výchově pičitám a snesu je, ale ocenil bych spíš to b) = jak tuhle generaci dokopat k tomu, aby třeba přípravu do školy dělali sami bez ochcávání všemocnou Al

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Za poslední dva dny, jsem si projel okolí kolem našich kopců na čtyřkolce , celkem něco málo víc jak 100km , lesní silničky mráz zmrzlej jak 💩 prostě paráda . Trochu nasněžilo zítra vyrážím znovu.

Odesláno (upraveno)

AI je skvely pomocnik, ale... vsespasna neni. Umi naprosto otevrene lhat a vymyslet si. V IT svete si umi vymyslet neexistujici parametry nastaveni, nefunknci kombinace a podobne. Ale na spravny dotaz umi pomoci. Ano, da se pracovat s pouzitim AI. Ne, fakt se na ni neda slepe spolehnout jako na zdroj pravdy.

@pavelu96 no jo... jenze ja prisl na to, ze upgrade z 2x12GB DDR5 5600 na 2x32GB by me prisel na 50% ceny notebooku :D To se bez toho radsi obejdu :D  

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Tak minulej tejden v neděli se crcám s mytím auta aby bylo hezký aspoň chvilku. Pak sem ho uklidil do garáže. Dneska jsem vyrazil do světa a auto je zamrd.... snad ještě víc jak minulý týden. Kadím na to letos už nemeju.

Odesláno

Mladej Monďasem otočil dnes s kamarády (5 lidí + rakev) Letná - Harrachov - Letná. Překvapilo mě, že ho WAZE netáhla přes ŽelBrod a Tanvald, kde je v zimě ten kopec dost často blbě sjízdnej, ale že jel do Tanvaldu přes Jablonec nad Nisou a Smržovku

Lyžovalo se prej dobře a už je zpátky doma. Prej nejzrádnější byla cesta domů po D 10 mezi Mnichovo Hradištěm a Benátkama - levej pruh byl prej festová skluzavka

Odesláno (upraveno)
před 42 minutami, Vena garážmistr napsal:

Tak minulej tejden v neděli se crcám s mytím auta aby bylo hezký aspoň chvilku. Pak sem ho uklidil do garáže. Dneska jsem vyrazil do světa a auto je zamrd.... snad ještě víc jak minulý týden. Kadím na to letos už nemeju.

Já ho letos umyl snad 4x... Z toho 3x na začátku roku, pak nebyl čas, pak těžili řepu, takže jsem to umyl až minulý týden, no a dnes jsem vyjel a je to zas stejný 😂

@sitlerjo, na vánoce jsem holce skládal její první PC... Čuměl jsem jak puk. 24GB DDR5 za 5600... Byly nejlevnější, tak jsem ke vzal, původní plán 2x16gb ddr5 jsem zamítl, když jsem zjistil, že to vyjde na 9 talířů. Loni jsem skládal PC sobě, 2x16GB DDR4 za 1600. Ta stejná sada jr aktuálně za 5.5k. Ještě, že jsem si paměti do serveru koupil už loni, aktuálně tu sedím na 128GB ramek za slušnou cenu. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@VojtouNerCZ vím že spousta mechošů na to moc nehraje ale přece jen autem občas tahám na podvalu zákaznická auta občas jedu za zákazníkem takže potřebuju aby to auto trochu vypadalo přiznám se bez mučení že prvotní nadšení z auta již trochu vyprchalo takže už se nekoná každotýdenní mytí a očista interiéru ale snažím se minimálně jednou za měsíc auto umýt a přeběhnout interiér aby to fakt nevypadlo jak nějaká jezeďácká hujda. 

Odesláno

Dnes jsem jen vstal, udělal si "Postřižinskou" snídani ovšem to pivo nebylo. Prošel jsem sešit s recepty na osvěžení paměti=budu dnes vařit (kaťák s bramboráčky)e-mail  a poraďte a nyní  procházím zde. Pak si jdu připravit suroviny na obídek! Snad se to zadaří i nafotit a vložit!

Odesláno

Dnes se snažím sehnat regelátor 24V s funkcí vypnutí. Což znamená, když otočím regulátor zcela vlevo, cvakne to, a je vypnuto. Něco jako tady.https://www.ame.cz/Elektronika/Moduly-menicu-Step-Up-Step-Down/Regulator-otacek-PWM-stejnosmernych-motoru-DC-6-28V-3A-d164982977

Nevíte někdo, prosím, kde to koupit?

Tady píší 0-100%. Ale je ta nula - cvak a vypnuto?

https://www.gme.cz/v/1508922/modul-pwm-regulatoru-12-40v-10a?srsltid=AfmBOoom0eknqvvlFdARtIcn72Lt1dF43uwXVTBx1VMbimSNY03uzqXQ

Odesláno (upraveno)

jelikoz pisou staticky proud 0,02A tak pravdepoodbne ne 
ale napadlo me koupit proste ten potenciometr s vypinacem a ten nabastlit nejak na privod 
v datasheetu je lepsi fotka a jsou tam 2 pajeci body na jiny typ potenciometru (napis RW), predpokladam ze vedle je jummper ktery ten vypinac simuluje 

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

Na mne musíš pomalu, je to už dlouho, co jsem chodil do kroužku mladých elektroniků.😁

Tak jestli jsem to teď pochopil, tak koupit ten druhý, odpájet potenciometr a napájet potenciometr s funkcí off.

Odesláno (upraveno)

Tak dnes večerních 30 km na sněhu , čtyřkolka super stroj .

Dopoledne jsem jel s 508 do Teplic , asi 14 dní stála tak dostala přednost před Tucsonem , až vymrzlá a studená kůže na sedačce , se mě hned po cca 400 metrech zapotila prdel. Dojíždím na křižovatku T po vedlejší , 28 roků si tu dávám bacha v zimním období na náledí , jsme zadel světa a údržba té vedlejší k nám do vsi je max pluh. Mírný , fakt mírný až nulový kopeček k tomu T  , celých 380 metrů sníh , přilnavost pohoda a posledních 20m pod sněhem led , nejel jsem rychle , jel jsem krokem ale kola se zastavily abs kopalo a jel jak na saních. Z leva po hlavní jelo auto , propočítávám jestli to vyjde a nebo raději vezmu škarpu, uf jen tak tak auto projelo , přední kola se zahryzly do kraje křižovatky , zůstal jsem stát ale kdyby bylo auto pomalejší asi bych přišel o nárazník. 

Pak jsem si udělal radost a využil kolegu , který je momentálně na návštěvě v Ostravě a poslal ho do Polska  , cca 60km od něj. V loni jsem přišel o pavouka , můj top kus měl jsem jí od mrněte a dorostla mi do krásných 25 cm v rozpětí nohou , hodnota dospělé samice 700-900€. U nás nesehnatelný kus. Povedlo se mi sehnat mrně určené samice za krásných 280€ tak mi jí kolega v pátek doveze domů :D

A jinak klidného silvestra , v loni mi ve 23.45 hod chytly saze v komíně , nejhezčí ohňostroj na vesnici :D 

Upraveno uživatelem Davidak79

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...