Lihous Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 @sitler Souhlasim - "ale" lepsi kdyz to rekne nez by precenil sve schopnosti a pak prisla na ceste "rana". Pro me je taky nepochopitelne se bat ridit auto na dalnici ?? A taky mam kamose kolegu ktery pojede vsude jen ne po dalnici. A pritom je jediny problem na tu dalnici najet pak se uz jede naprosto v pohode. Co je usmevne ze nas 24lety povoz pojede a jejich nove auticko bude stat u baraku - ze by tak trosku i vypocitavost ?? Ja se budu jen "modlit" aby nepadal bilej bordel a moc nemrzlo - ono to nemecko uz neni jako bylo a zustat stat nekde na dalnici nebude uplne TOP. Samozrejme za predpokladu ze bude v provozu schopnem stavu - do konce tydne chci najet tak nejak kolem 1tis km .... A pak uvidime jak se to povedlo ci nikoliv. Citovat
sitler Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 @Lihous U nas preceneni resi stridani ridicu. Ale je fakt, ze jezdim prakticky jen s lidma, kterym se nebojim pujcit volat do ruky a jit vedle nich bez obav spat. Citovat
Medvěd Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 (upraveno) Sitler - já velice nerad půjčují volant z ruky a nechat se vozit, to už vůbec ne - proto si třeba i to Rumunsko řídím sám. Jediná vyjímka je cesta autobusem, na ten papíry nemám a tak se dobrovolně nechám vést. Nicméně se velice rychle blíží ta chvíle, kdy se ocitnu na sedadle spolujezdce v Pavlova autě a až se trochu rozjezdí, tak mu asi i budu muset občas půjčit naše auto. Netěším se na to půjčování ale vůbec, i když vím, že se tomu nejde ubránit. Upraveno 1. leden 2025 uživatelem Medvěd ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 @sitler No prave - neni tak dlouho co jsem reguelne prozil mikrospanek prave s touto osadkou se kterou jezdime do nemecka a ..... jeden si niceho nevsiml a druhy vsiml ale nic nedelal Ja se probral a abych nenaboril v cca 140 predemnou jedouci kamion cca 100 - zkratim to mel jsem na to asi tri vteriny - zijeme. Hned dalsi odpocivadlo jsem zastavil a sel se prospat - jinak nic moc zazitek Tak ze ono je mozna lepsi ze vedi kde maji limity. A uprime mikrospanek za sve praxe rizeni jsem mel asi dvakrat - a ze prijde hodne nepozorovane to je svata pravda! BubakGS a dýzl ohodnotil 2 Citovat
RichVa Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Tak kdo najde dva rozdíly? (otevřené a zavřené víko kufru se nepočítá) - jinak dárek od Ježíška dnes namontován radim.1008, Milan+ a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Lapače nečistot, neboli zástěrky. ozzy56, RichVa, Péťa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
sitler Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 @Lihous mikrospanek mam taky za sebou. Jel jsem ale sam. Me "probrala" hucici cara odstavnyho pruhu, asi ve 160km/h. No, taky ziju, obeslo se to bez niceho, jen s pomyslnym "pruhem na trenkach". Ten kamion se taky blizil strasne rychle. Ale vis jak - mohli by vzit novejsi auto, tim spis, jestli maj nejaky pohodlny na dlouhou cestu... a strelit to treba na hranice a tam predat volant. Je blby, kdyz to musi tahat jeden clovek @Medvěd ja nerikam, ze to delam rad, ale kdyz vidim, ze na me jde unava, tak to proste pustim nekomu jinemu a jdu si odpocinout. Loni jsme jeli 1200km na hory a to se v jednom "na zatah" jede proste blbe a i s delsima pauzama je to uz o hubu, takze se stridame za volantem. Tim spis kdyz jedeme dal s detma. Cestou domu jsem treba z niceho nic odpadl ve svycarsku, defakto behem par km na me neco padlo, cejtil jsem, jak se mi skoro zaviraj oci.. tak rychla stridacka a frcelo se dal domu, deti spaly, takze pauzirovani nekde na pumpe bylo nemyslitelny (a ono to s nima ani nejde). Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 V 17. 12. 2024 at 9:40, ozzy56 napsal: debatu ohledně práce v penzi z mé strany ukončím tím, že mi je samozřejmě jedno, co kdo dělá v důchodu , nerozlišuju ani zda dělal rukama nebo hlavou, ale odpočinout si od celoživotní práci by měl každý..., mám takovou tezi, že penzista vlastně bere práci těm mladším a je v podstatě nenažraný jako ti umělci, co zpívají a hrají i v 95 letech (přitom žehrající na svůj nízký důchod), nechajíc se dotlačit na podium na vozíku..., umění odejít je zapomenuto , je mi líto chudáků s různýma výmluvama, že pracují kvůli báby, kvůli toho nebo onoho..., přitom riskující, že pojedou z rachoty rovnou do pece..., oni prostě nemají náplň co budou v penzi dělat, nenašli si za celý život koníčka(y), kterému se budou věnovat a těšit na něj, asi i neradi cestují (stačí po republice,nemusejí to být Maledivy)..., a přitom i nudit se je někdy super Dnes jsem si na tohle vzpomněl,jelikož jeden kolega,teď už je to letos a nedožil,přitom se chystal ,jak bude dělat dál a je vystaráno,jináč souhlas s tim,že dovrší důchodu,tak odchod,nezabírej místo mladším. ozzy56, Medvěd a Pepito ohodnotil 2 1 Citovat
toru Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 RichVa-zástěrky,koncovka vejfuku. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 Vím že píchnu do vosího hnízda. ALE tyhle hrdinský keci že nikomu nedokážeš věřit a radši budeš řídit přes půl evropy sám tak to neuznávám to není frajeřina to je hazardování a něco takovýho že děláš pauzy a já nevím co to je jen alibismus. Mám nalítáno mrak km a moc dobře vím že mikrospánek přijde bez varování i když si myslíš že jsi krásně odpočatý na cestu že jsi se bezvadně vyspal a klidně přijde po 100 km co po 100 km ale úplně klidně po 25 km od startu naopak vím že tělo je neskutečné a že vydrží fakt hodně takže vím že je i v lidských silách dát i přes 1000 km s jednou dvěma přibrzděníma na vych..ní se. Z mého pohledu je naopak frajeřina a moc velká frajeřina říct sorry ale na takovou porci km se necejtím a buď jedeme se střídáním se nebo nejedu vůbec. Když jsme s rodinou jezdili po výletech tak bylo úplně běžné že celou cestu řídila bejvalka protože řídila ráda a dobře a neměl jsem s tím vůbec žádnej problém naopak jsem byl rád že můžu jentak vejrat z okna. sitler, Pepito, Medvěd a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
petrinza Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 Na dlouhých dovolenkových trasách se se Šárkou střídáme co cca 2 hodiny. To se dá v pohodě, vcelku běžně jezdím sám trasy ráno/dopoledne 3,5 hodiny tam a odpoledne/večer 3,5 hodiny zpátky. Ve dvou jsme byli na cestě za den nejdéle tak 11 hodin. Kdysi jsem s únavou a mikrospánkem párkrát bojoval, to když jsem se na startu upnul k nějakému místu, odkud "už to bude v pohodě", "už jen kousíček po dobré silnici" a od toho místa to dál do cíle šlo horko těžko. (třeba když jsem se v první půlce devadesátek vracel v noci ze služební cesty z Ostravy služební Š105L, D11 končila u Chlumce a já se z Ostravy po těch šoustkách těšil, jaká to už bude od Chlumce paráda a jak tam už budu skoro doma. A když jsem konečně u Chlumce najel na D11, najednou nešlo udržet oči otevřené). Naučil jsem se upnout se vždycky až k cílovému bodu a možná ještě o chlup dál. Třeba poslední den velkých dovolenkových cest, kdy poslední etapa bývá jedna z nejdelších, 1000-1200 km, těším se od rána na to, jak si dám večeři v naší oblíbené vesnické restauraci, kolem desáté dopoledne se podívám do jídelního lístku, abych věděl, na co konkrétně se těším a ono to uteče raz dva. Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 mikrospánek jsem nezažil možná proto, že jsem měl dlouhé roky trénink v nočních šichtách , cesty po Evropě jsem zvládal celkem v pohodě, protože za volantem vydržím tak 2 hodiny a pak se musím projít, napít (kdysi zakouřit), takže trasa co ostatní zajeli za 8 hodin mi trvala 12 hodin (někdy i cesta může být cíl), v poslední době jezdím jen couračky kolem 200 km a na skůtru víc stojím než jedu Pepito ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 Já taky nerad dávám volant z ruky, ale manželka neřídí, takže povětšinou není ani komu předat. Ale já mám dlouhý cesty rád a mikrospánek se mi zatím vyhýbá. Já na sobě pozoruju že když už začíná únava, tak jedu pomaleji - signál zastavit a dát oddech. Jelikož ale dlouhý trasy teď už jezdím jen s obytnou dodávkou, tak prostě zastavím a jdu si lehnout do postele. Loni přejezd Itálií 800km, jeli jsme přes den, venku 40° a po asi 500km si řikám zastavím, zamknu auto a jdu spát, mám dost, zbytek osádky si v klidu spal. Sjel sem na odpočívku, jedu podle cedulí na místa pro obytky a nenacházím, no jak jsem tam pojížděl a čučel kde to mají zastrčené mi tak probralo že jsem jel dál a dojel to už v pohodě do cílové destinace. Ale taky se mi stalo že jsme vyráželi brzy ráno ještě osobákem do Francie, 1500km tam, po cca 300km si říkám zpomaluješ, zastav, tak na první odpočívku a musel jsem si hodinku dáchnout. Pak už celý den v pohodě. Jinak nejdelší cestu jsem měl 1800km za den. Jel jsem do Holandska omrknout loď, takže 900km tam (s pár rychlejma zastaveníma na WC), tam hodina a půl pauza od volantu - prohlídka lodě, a jelo se domu dalších 900km zase s pár rychlejma zastávkama a jednou delší na jídlo. To bylo s 607, to se jelo super. Citovat
sitler Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 Ja mam taky najezdeno hodne, a spoustu i pres noc, ale... stejne kdyz muzu, tak se proste vystridam. Loni jsme tak jeli Francii, kamarad v druhem aute tvrdohlave stridat nechtel... nakonec to stejne dostal rozkazem, ze bud se strida, nebo se dal nejede... po stovkach km byla unava proste znat a zacinalo to byt az o hubu, jak moc ztracel pozornost. Citovat
radim.1008 Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 Delší trasy +500km jezdím vlastně jen v létě do Chorvatska. Jezdím rád na noc. Kdy se daleko lépe jede už díky venkovní teplotě. Od nás od polských hranic dojedu v pohodě někde před Velebity, kde většinou v posledních letech zastavuji na delší pauzu, klidně se spánkem. Letos to bylo na 2h. Ráno po rozednění už dojezd k Makarské. Kdy poslední km po dálnici, než sjíždíme na Šestanovači na moji oblíbenou vyhlídku, bývá nejnáročnější z celé dálniční trasy. A to je třeba 9h ráno. Potom už po pobřeží je to v klidu. Po probuzení nebo během zbývající trasy se vystřídáme. Zpáteční cesta probíhá přes den do noci. Kdy někdy těch téměř 1100km odjedu sám, jindy se zase potřebuji vystřídat jako loni ve Slovinsku, kdy jsem odpočíval až před Vídeň. Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 S dětmi jsem delší cesty jezdil zásadně přes noc, protože spaly a nezlobily. Výhoda polohovatelných sedaček vzadu... radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 před 7 hodinami, toru napsal: RichVa-zástěrky,koncovka vejfuku. @torujen zástěrky, s koncovkou se nic nedělalo. Už mě štvalo, že přední kola hází bordel do spáry pod dveřma a při mytí se musí otevřít a mýt zevnitř. (u 3008 mají dveře plastové nástavce, že si o práh neušpiníš nohy, ale spára je posunuta skoro pod auto) a že zadní mi neskutečně vrhají kamínky do káry (3008 má hodně krátký zadní převis, takže kamínky létají dost vysoko) Uvidíme, zda to pomůže. pavelu96, ozzy56 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 (upraveno) před 9 hodinami, Vena garážmistr napsal: ..... tyhle hrdinský keci že nikomu nedokážeš věřit a radši budeš řídit přes půl evropy sám tak to neuznávám to není frajeřina to je hazardování ..... Tady ale vůbec nejde o hrdinský kecY ani o frajeřinu, což je zjevně mimo Tvé možnosti chápání. Já si každou cestu za volantem užívám a každá ta cesta mě něčím obohacuje. Řídí-li auto někdo jiný a já sedím uvnitř, cestu si nedokážu užít, páč jsem neustále ve střehu a mé tělo se diví, proč ON jede takhle, reagoval takhle, když já bych reagoval a jel jinak - ve finále jsem utahanější než když auto řídím sám. Netýká se cest v autobusech, kde se mi většinou nepovede koupit místenku na sedadlo 3/4 a tak sedím tak, že bohužel nevidím na cestu. No a tím jsem odsouzen buď k čučení na nablblé filmy nebo ke spaní, z cesty jako takové mám ale prd a tak je mi i jedno, že se zhusta přesunujeme během noci Pro někoho je holt řízení otravná práce, jinej má řízení jako relax a splnění snu - já mám to štěstí, že jsem ta varianta b) a při tom mě ta zábava i živí Upraveno 2. leden 2025 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 taky jsem jezdil jih Evropy zásadně na noc--v tom nočním chládku se fajn jede mně i autu , a s tím spaním děcek (i vnuků) to bylo tak, že sotva jsem zastavil někde na pumpě, hned se probudili , takže papat, kakat a pak lítat kolem auta , poslední roky jsme jezdili dříve a spali někde po cestě, většinou Slovinsko hned za čárou, bo ta sprcha, spánek a dobrá snídaně má něco do sebe, a jak roky přibývají je ta štreka znát--navíc cimra v hotelu k dispozici až kolem oběda, takže nebylo kam spěchat...,manželka papíry má, ale je vyloženě dálniční pilot, jak je více značek, koleje, semafory atd. je lepší ji od volantu vyhnat Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. leden 2025 Odesláno 2. leden 2025 (upraveno) To já teda nikdy nočním přesunům nehověl. Možná mi vadí, že nevidím nic než tmu a světla aut, možná mě ta protijedoucí auta dík silným brýlím víc oslňujou.... nejspíš ale bude největší problém v tom, že v noci má člověk spát a já si před cestou neumím poručit, že bych třeba v 15 hodin zalehnul, abych ve 22 vyjel vyspalej. To raději vstanu ve 4 ráno a pojedu do večera, případně do noci (ale obecně se spíš snažím plánovat cestu tak, abych měl večer dobré ubytování a plný břicho) Upraveno 2. leden 2025 uživatelem Medvěd BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.