Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@PaKr protože mám oba účty u bývalé poštovní spořitelny už dlouho tak se mi už podruhé sešly karty se stejným designem tak jsem sprostě vzal lihovku  a na kartu od " soukromého " účtu jsem napsal " MOJE " a na tu druhou co je od " firemního " účtu jsem napsal " DÍLNA " a hezky na obě strany a velké aby to uhodilo hned do oka. Sice někde koukaj jakože počmáraná karta ale mě to je fuk. 

Dneska jsem ráno převzal materiál na další záchrannou misi pak jsem odvezl máti na nákup musel jsem při té cestě natankovat protože 807 už zase ukazovala dojezd ------ tak jsem tam vrznul 7 litrů aby tam něco bylo a odpoledne natankuju levnější ve Vinoři odpoledne jedu na dílnu mám tam obout jednu sadu kol které k majiteli docestovali před pár dny peugeotclubovou dopravou a pak večer teda za kulturou. 

@petrinza no to je pech. Ale jak píšou kluci chybama se člověk učí.  Musím však konstatovat že v dnešní době si spousta starších mechaniků někdy nevědomky někdy jen svojí leností kazí dobrou pověst. Nedávno jsme o tom vedli diskuzi s klukama a možná že ode mě to bude znít divně ale je spousta mechaniků který zamrzli v opravách před xx lety a auta opravujou pořád stejně tím způsobem co se naučili a oni to tak dělají xx roků vždycky to fungovalo a oni maj do penze pár roků tak se nebudou učit nic novýho a pak to takhle končí a musím říct že bohužel spousta starých mechaniků končí s velmi pošramocenou pověstí jen z těchto důvodů. Ještě třeba dílny kde dělaj děda, táta a vnuk tak tam je to v pohodě dědek do toho dá to moudro věku táta umí to " normální "  a vnuk přinese ten mladickej zápal a ty nejnovější postupy a většinou když se k takové trojce dostane " mrtvé " auto se kterým si nikde neví rady tak tyhle to rozhejbou ale musí to bejt fakt tak že ty " kluci " na tý dílně jeden druhého respektujou a dokážou skloubit svoje postupy. 

Odesláno

Tak dnesek byl skoro katastroficky ....

Hned po ranu jsem zjistil ze notas ktery jsem pouzival pred cca 1/2 rokem ma velky problem s aktualizaci - po hodine a neco stale bojoval s aktualizaci aby nakonec prohlasil ze me nesedi cas a datum a ze nejde aktualizovat :(
Hned nato zkolabovala app AMIGO ktera asi az po 20te napsala ze ma problem - jeste ze mam chytre zarizeni v top provedeni S22Ultra  ....
Tak ze jsem vyrazil pod Opavu s Here - cerne pozadi a modre znacena cesta je genialni pocin epila - jinak to nejde napsat.
Mapy,cz  jsem zavrhl protoze cesta pod Opavu to bych skutecne nedal.Tady kdyby Here nekecal kolik metru km pojedu abych nasledne odbocil by bylo Ok dokonce i po cca 1hod zacala hlasit radary ....
Technici od Amigo se tak nejak snazili a odpoledne sice s omezenim ale app uz fungovala :super samozrejme ze jsem hned rano posilal hlaseni o nefunkcnosti.

Prekvapilo me jak se v tomto regionu dodruzuji limity kolem Stemberku jsem si pripadal jako ze je nejaka akce na dopravu  ale snad jsem prosel bezeztraty ... nic mene za volantem nuda velka nuda.
Ja se snad na stara kolana budu ucit jezdit v limitech :myslim

Ale nakonec jsem dosahl toho cehoz jsem chtel mame dalsi prirustek do nasi staje kamer - HC X1500 takova mala vetsi dlanovka s dat.tokem cca 3x vetsim nez je z MT rozliseni 4K/60sn. ... uvidime az se to porovna s nasi staji.
Sony RX10 III se na rychlejsi akce neosvedcila - bylo to rozmazane tak se rozhodlo ze se poridi dalsi kamera.

Jinak od Moravske Trebove za Hrebecskym tunelem je nadherna NEOZNACENA dirka - kolo i naprava prezila ale slo to na tvrdo - nechapu ze se to nejak provizorne neopravuje ....?
Co par metru dale na Svitavy je uz kazda dira oznacena ....

Tohle v PL A D F ale i v I nepotkam a muzu se ptat proc ??

Krasne dny   :papa

Odesláno (upraveno)

nocni sichta na taxiku - cele odpoledne i noc propselo :D ale zacatek smeny zacal relativne krasne kousek od kolina je zrekonstruovany statek nebo vila :D rikejme tomu vila jelikoz se tak prezentuje kde se poradaji svatby na vyssi urovni - a samozrejme svatebni hoste tam autobusem nepojedou
pisu relativne dobre - kdyz mi prisla objednavka ze se pojede do hotelu asi 10km daleko a zpet netusil sem ze zakaznice zapomela na dispecink oznamit ze se poveze jeji vuz Audi Q7 - to nejnovejsi :P
takze po mensim komunikacnim sumu doresit auto co me a majitelku odveze zpet k memu taxi mi oznamila ze domluvila odvoz nekolika dalsich aut na stejny hotel

a tady to zacalo - z "nekolika aut" se nakonec vyhrabali jen 2 bavoraky a to jeden starsi 525d a neco novejsiho podle kolegy GT 640i :D
to ze majitele zminenych BMW meli na sobe oblek minimalne za desitku ale v aute skoro nastlano (chapu ze 20kc na vysavac asi uz nezbylo) to bych presel ale arogantni ozrali kreteni co si mysli ze jsou neco a cekali jsme na ne pres 20 minut vyvrcholilo presne nad ranem kdyz si objednali 6 vozu taxi na odvoz a odjeli jen 4 vozy i pres to ze byly nekolikrat vyzvani pres telefon

takze za me vecer krasnej ale ozraly svatebni hosty uz ne ! a kdyz tak za dvojnasobek bezne taxy

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

ale ozraly svatebni hosty uz ne

Tos mi připomněl, jak jsem dovalil v Praze na Václavském náměstí a v půlce je otáčecí místo průjezdu. No a v něm stálo TAXI s aijským řidičem , uvnitř ožralové, venku ožralové (mix holek a kluků cca 20 - 30 let). Tak jsem chvilku trpělivě čekal zda budou vylejzat, či někdo ještě dovnitř. A když se ani 2 minuty nic nedělo a za mnou (za náklaďákem) stáli už další 3 osobáky, tak jsem na ně významně leč krátce zatroubil tlakovkou. Nic pořád dál se dohadovali, rukama postrkovali a nic . . . Tak jsem houknul důrazněji a v duchu si říkal jestli ti dva policajti co seděli v autě cca o 20m dál, třeba vylezou . . .  :roker A zase nic, jen ten Asiat bezradně pokrčil rameny, možná jim ani nerozuměl co chtějí. To už mi ale došla trpělivost a tak jsem se o tu trubku opřel pořádně. Lidi co po okolí spí (bylo cca 6 hodin ráno) se asi vzbudili a jediný efekt, že ty ožralové začali misto na sebe gestikulovat na mne. To už se je ten taxikář snažil nějak dirigovat , ale ne moc úspěšně. No to už mi došla trpělivost a protože cajti na to jen čuměli z auta , tak jsem zatroubil znovu abych na sebe upozornil a sundal nohu z brzdy. Těch 20 tun se začalo pomalu sunout na tu Ochcávku. Taxikář v zoufalství vlezl do auta a i s těma blbečkama mezi otevřenými dveřmi auta se pomalu rozjel a postrkal tu skupinu ke kraji chodníku, tak abych projel. Na jednu stranu mi ho bylo částečně líto, ale na druhou stanu tam kde skončil mohl zastavit hned na poprvé a nečekat , žo ožralové naskáčou/vyskáčou z auta za 10 vteřin a pojede pryč . . .  Zastavit s autem pro nástup lidí defakto v křižovatce může jen taxikář a nebo debil  :bacha

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Dnes zábavná jízda na dovolenou. Celou dobu lilo. U Nymburka první nehoda, typek otočil rs O1 přes boudu na velkým kruháku, u Hodkovic se zas vysekali 2 blbci a zavřeli celej úsek. Takže objížďka přes tamní prdele a serpentiny. Liberec rozkopanej, najít cestu to bylo něco a o Polsku se radši zmiňovat nebudu xD Ale dojeli jsme. 

Odesláno

V sobotu byla zase trocha domácí logistiky. V Kolíně byl v servisu připravený Freealnder po opravě IRD převodovky. Vyjeli jsme se Šárkou, do Kolína jsem řídil naší P2008. Tam jsem přesedl do Freelandera a jeli jsme do Prahy na . Černý Most. V tamních společných garážích jsem nejdříve dofoukal kola naší Oktávky 62. Od loňského podzimka dle očekávání docela utekly. Tři měly asi 0,6, jedno skoro 1,0, potřeboval jsem vpředu 1,4 a vzadu 1,7. Pak se mi povedlo asi na třetí pokus nastartovat, baterka Varta z předloňska pěkně drží. Složitější bylo nasoukat na uvolněné stání Freelandera, garáž je ze začátku devadesátek a velikost stání tomu odpovídá. Od sloupu vpravo k blatníku zbyly asi dva cenťáky a u auta vlevo snad půjdou otevřít dveře, aniž by bylo nutné vrazit je až do dveří Freelandera. Raději jsem odpojil baterku - Freelander během cca tří týdnů vysosá z baterky v klidu tolik, že už pak startér ani neťukne. Domů jsem jel Oktávkou 62 - bylo mi trochu líto, že to muselo být v dešti, ale volných termínů, kdy bych mohl takovou akci realizovat, do konce prázdnin moc nezbývá. Zážitek z jízdy byl perfektní a i když jsem se snažil na těch padesát let starých diagonálách jet na mokru opatrně a v zatáčkách pomalu, kružáky jsem projížděl smykem. No a doma jsem si musel uvolnit garážové stání, na kterém stála služební Oktávka III a strčit jí na déšť, aby stařenka mohla spočinout v suchu. Příští týden jsem se objednal na odbor dopravy a nechám konečně zanést do registru změnu trvalého bydliště. Má se to dělat tuším do deseti dnů a mě už uběhlo třináct let. Donutila mě k tomu zejména skutečnost, že kdybych to ještě odkládal, mohlo by to sklouznout do doby, kdy už nebudou velké techničáky a o tu šedesát let starou knížku bych nerad úředně přišel. 

Odesláno

Dneska se mi vrátil chytrej náramek Xiaomi z reklamace, na dovolené mi přestal reagovat na dotyk displeje, tak jsem to poslal na reklamaci.

Reklamace zamítnuta, protože se závada neprojevila, kompletně otestováno, dáno do továrního nastavení a plně funkční  pět. 

Samozřejmě náramek semnou nemluví, když dám v apce v telefonu přidat zařízení tak ho najde, displej náramku se rozsvítí a chce dotykem potvrdit propojení, no tak potvrzuju, potvrzuju a nic, nereaguje na dotyk. 

Asi má servisní technik lepší prsty, bo už nevím.

Odesláno

@ozzy56 chodival jsem skoro denne na menicka na obed... ted chodim max jednou tydne, kdyz jsem v Praze v kancelari (bo vlakem nevozim krabicky... a jdu s ostatnima), pokud nejsem  kanclu, tak nechodim vubec.

Dokud to u nas stalo 150 s polivkou a pitim, tak ok. Ale dat 165 jen za hlavni jidlo... to uz se mi fakt nechce (mluvime porad o temze miste). Holt varime vic doma :D 

Odesláno

Jsme rad ze nejsem sam v podobnem nazoru na nektere restaurace - sice zachovam dekorum a polknu si na prazdno "ale" v takovem podniku jsem naposled.
Pokud to neni ovsem neco "nobl" a "vyhlasene" tam to proste strpim - sel jsem tam dobrovolne a pokud je obsluha i jidlo v pohode tak proc ne - klidne i s "dyskem".

Dnes me prisla zasilka - karty pro kameru - prijemne prekvapeni - cena cca o 1/2 levneji.
Horsi prekvapeny bylo na dilne - zakopnout o nejake rozumne auto rozhodlo ze se jeste ac je to totalni nesmysl nase stavajici restauruje .... tlumice brzdy mozna spojka ...
a objednaji se KYB tlumice a prijdou nejake jine - rikam tohle nechci kotouce taky nejake no name ....

Tak si rikam kdo je zakaznik kdo proboha plati a kdo bude poroucet ;)

Poptavame nater oken klasika spaletove zachovala okna - myslite si ze najdete nekoho kdo by se prijel alespon podivat ...?
Zednika ktery udela praci se zarukou - nesmysl!
Instalater - jejich bezna odpoved "Joo to nebude problem" a tim to konci - tak ze jsem tam kde jsem byl pred rokem a zpatky let nekolik .....

Slusneho remeslnika nesezenu a zatokopa asi nechci ....

Odesláno

@ozzy56 Asi ne neb je to verejne zname - a to klidne pockam ale i to je marne - treba pred lety zatepleni oken na chalupe zakazka cca 150tis takovej spis statek ... naprosto zoufale.
A uprime pred Covidem to nebylo az tak nezajimave - ale dodnes to mame jake mame ANO bez zatepleni.

Odesláno

Dneska jsem si vyřídil mezinárodní řidičák, jeho čas se blíží.

Jinak k té kofole výše - z obdobného soudku -  mám nedaleko práce jednu vinotéku, občas si tam chodím pro litr točené Pálavy. Vždycky mě upozorní, že plastikovou láhev mají jen dvoulitrovou a vždycky jim potvrdím, že vím. Ale od minulého týdne nastala změna, do dvoulitrové láhve mi prý mohou natočit pouze buď 1,5 litru, nebo 2 litry. To je ale na večer moc, jak se to otevře, tak se blbě odhaduje, kdy to zavřít. Tak jsme si našel jinou vinotéku.

Odesláno
V 8. 8. 2023 at 13:15, Charlie 607 napsal:

Dneska se mi vrátil chytrej náramek Xiaomi z reklamace, na dovolené mi přestal reagovat na dotyk displeje, tak jsem to poslal na reklamaci.

Reklamace zamítnuta, protože se závada neprojevila, kompletně otestováno, dáno do továrního nastavení a plně funkční  pět. 

Samozřejmě náramek semnou nemluví, když dám v apce v telefonu přidat zařízení tak ho najde, displej náramku se rozsvítí a chce dotykem potvrdit propojení, no tak potvrzuju, potvrzuju a nic, nereaguje na dotyk. 

Asi má servisní technik lepší prsty, bo už nevím.

Natočil bych video ze to nereaguje a poslal jim to zpět. Takhle se mě snažili odbyt s Robo vysavačem a po záznamu na video ho opravili.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...