ChouLu Odesláno 2. červen 2023 Odesláno 2. červen 2023 Muzes 1A je maximální odběr toho adaptérů a je jedno čím to napajis… Péťa a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Fruktis Odesláno 4. červen 2023 Odesláno 4. červen 2023 Pustil jsem se do renovace balkonu..kdyz je tak krásně...a kindervejce je pořád 2v1 No a ráno mě nakaknul nějakej vandrák v hnujdaji...udělal mi dvě skoby do laku na dveřích...a to bylo parkoviště prázdný...nemít s sebou mladocha tak ho dojedu...ale než jsme se nalodili tak byl z dohledu... Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červen 2023 Odesláno 4. červen 2023 dnes mě po 18 letech opustila moje drahá (za 1 Kč) Nokia, sice ještě funguje přes Zprávy, ale odešel mikrofon , nechtěli mi v prodejně věřit, že celou dobu je v ní originální baterie, prostě nic jsem s tím nedělal, jen nabíjel tak mám novou další tlač. Nokii, třetí telefon od převratu Pepito, Hafity, Klemoň a 1 další ohodnotil 4 Citovat
petrinza Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Stalo se již v sobotu, ale nedá mi to. Cestou do garáže kolem kontejneru na elektroodpad jsem si všimnul vedle stojícího malého tlustého kufříku. Na víku měl napsáno Sonet duo. To byla značka kotoučového magnetofonu, který Tesla vyráběla v letech 1959 - 1965. K věcem starším než já, mám respekt. Tak jsem kufřík nenápadně (no, nenápadně, pěkně jsem se s těmi 12 kg prohnul), přemístil domů. Otevřel jsem kryt a koukal na pěkně zachovalý přístroj. Byla tam všechna točítka, šoupátky, knoflíky i krytky, dokonce jedna cívka s páskou a jedna prázdná. Sundal jsem hořejšek, vysál a vyfoukal vnitřek, vyčistil lihem hlavu. Zapojil jsem tu věc do sítě a zapnul hlavní vypínač - pojistky to neshodilo a nažhavilo se zelené magické oko. A pak to přišlo. Nasadil jsem pásek, pustil přehrávání a ta věc úplně normálně funguje. V době výroby ten přístroj stál 2100,-Kčs a průměrný měsíční plat byl 1450,- Kčs, takže docela luxusní věc. Bohužel jsem si přístroj nevyfotil, ale vypadá takto: Hafity, radim.1008, PaKr a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Medvěd Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 (upraveno) Občas se vyplatí koukat kolem sebe = taky bych ho tam nenechal ležet Upraveno 5. červen 2023 uživatelem Medvěd PaKr a dýzl ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 (upraveno) SUper, to bych taky popadnul, tyhle starý věci mají své kouzlo. Měli ho známí kam jsme občas chodili s rodiči a moc se mi líbil kvuli tomu magickému oku. Upraveno 5. červen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Péťa Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Já bych ho tam nechal, ani bych si toho totiž nevšiml Citovat
zbynek..s Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Včera při cestě zpět z Pstruží najednou blikačky policie a stopli cyklistu na silnici R56 (na sjezdu Pržno, Frydlant n.O.) - asi jel moc rychle A takový dotaz na @PaKr nepohyboval jsi se včera (neděle) mezi 11:40-13hod. trasa OV-FM-Pržno a zpět? Mám za to , že jsem viděl stříbrnou 307 i s tím vyměněným zadním nárazníkem a i ta pražská spz by seděla, ale projíždím záznam s kamery a neumím najít Citovat
PaKr Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 @zbynek..s ne ne, tou dobou jsem byl v NJ a pak jsem jel do Šternberka na poslední jízdy Ecce homo PS: a nezapomeň, že už jsem jednobarevný Citovat
Lihous Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 @petrinza Mame ho doma po rodicich a jak pisete ve sve dobe to bylo "neco" - netusim ale zda nam funguje naposledy se pouzival nekde v 80 letech. Citovat
zbynek..s Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Tak to jo, Ecce homo @PaKr právě že to byl celý stříbrný a Pražská spz. Citovat
patt Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 @petrinza jo sonety byly držáky docela, nicméně bych to nedoporučoval provozovat, neboť můžeš zničit elektronky vlivem svodu starých vazebních kondenzátorů ale na výstavku supr Citovat
petrinza Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 No, sonet duo je navíc dvoustopý a naprostá většina pásků, co mám po našich, je nahraná na čtyřstopém Sonetu B3, takže bude opravdu spíše jen tak na výstavku s velmi občasnou funkční předváděčkou. Stejně jako další kousek z mé výstavky, Tesla Uran. Ten může ale fungovat i na baterky a dá se s ním frajeřit při výletu s Oktávkou 1962. Na příležitostné sjíždění audioarchívu na páskách mám Teslu B4 po tátovi, před čtyřmi - pěti lety jsem jí nechal zgenerálkovat. Citovat
PaKr Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Jak už jsem dneska zmínil, byl jsem se včera odpoledne podívat na poslední jízdy Ecce homo ve Šternberku. Chtěl jsem jet původně v sobotu na celý den ( proto jsem se nehlásil ani na sraz ), ale nakonec to dopadlo jinak. Jinak těch krásných 7,8 kilásků dal nejrychleji Christian Merli za 2:40,9 Tak pár fotek, chtěl jsem si to víc užít a ne fotit. A na závěr jel Valtr exhibiční jízdu VID_20230604_174320.mp4 Pepito, Klemoň, zbynek..s a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pepito Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 (upraveno) @PaKr, také jsem se od rána pohyboval na trati Ecce Homo. Dopoledne nad Lipinkou a odpoledne v depu a v první zatáčce po startu. Na kráse závodů mi vadilo to dlouhé přerušování z různých důvodů (poruchy vozů,olej na trati, havárie.. Jinak jsem si to užil a vydržel až do konce. VID_20230604_171818(0).mp4 Upraveno 5. červen 2023 uživatelem Pepito PaKr, Klemoň, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
PaKr Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 @Pepito no taky nás ty pauzy nebavily... Chtěli jsme počkat i na svoz, ale když jsme se dozvěděli, že "uzavřené parkoviště" udělali nahoře v cíli a ještě byli i nějaké protesty, takže bychom čekali minimálně dvacet minut ( spíš víc), tak už jsme jeli. I vyhlášení vítězů bylo snad o dvě hodiny později. Byli jsme ve třetí serpentině, ze které už jedeš na Lipinu ( stanoviště 9 ) a několikrát ty odstartované auta nestačili k nám ani přijet a už hlásili další přerušení ale celkově jsme si to užili, ale snad to bude za rok plynulejší. Ale ještě přemýšlím, že do září oživím fichtla a zkusil bych jet pravidelnost Pepito ohodnotil 1 Citovat
zbynek..s Odesláno 9. červen 2023 Odesláno 9. červen 2023 Dneska okolo práce jeli na sraz Porshaci Poslední aktuální informace k Porsche srazu Ostravsko * 10.6.2023 https://www.porsche-club.cz/1205-posledni-aktualni-informace-k-porsche-srazu-ostravsko-10-6-2023 Měli jsme štěstí, protože o cca 20min. později se strhla průtrž deště, tak jsme aspoň něco málo viděli. Škoda , že jeli rozkouskování podle semaforů. IMG_2963.MP4 IMG_2964.MP4 IMG_2970.MOV IMG_2960.MP4 IMG_2961.MP4 radim.1008, Klemoň, PaKr a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2023 Odesláno 9. červen 2023 dneska mi přivezli paliv. dřevo, 10 kubíků nařezaných, naštípaných, takže 61 koleček od branky do dřevníku, uložit, srovnat spotřeba 0,7 L rumu Republika a pár nespisovných slov, bo mi do toho aj pršelo Péťa, regius, PaKr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Fruktis Odesláno 9. červen 2023 Odesláno 9. červen 2023 Taky mě to čeká...uklidit,pořezat, naštípat...republika se zdá jako dobré palivo i když po lahvince to bude pevný jako skála ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
petrinza Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 Zabalili jsme na dovolenou, aby to bylo v klidu a na všechno důležité si vzpomněli, byť nakládáme až v pátek večer a v sobotu ráno vyrážíme. Směr Maroko. Ještě nakoupit nějaké pití na cestu a pár plechovek piva. Kolik, to bude záležet na tom, jakým autem pojedeme. Rezervace trajektů jsou na Freelandera, ale ten stojí s rozsypaným diferenciálem na dílně a není jisté, že bude do pátku opravený. Pokud nebude, bude řada na P2008. Ve středu jde na pravidelnou výměnu oleje a kontrolu do Peugeotu. Zatím jsem v klidu. Ale konec týdne bude hektický. Možná budu přebukovávat espézetku na trajektech a každopádně si budu muset na patřičné auto sjednat připojištění. Platím si sice velmi dobré asistence, ale platí to jen v Evropě. Afrika nic, pro Maroko platí jen povinné ručení. Fruktis, Milan+ a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.