Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já musím @Pepitovi moc poděkovat, za to, že jsem si mohl vyzkoušet cabrio :mrk ( aspoň staticky :D ). Ale bohužel musím konstatovat,  že kabro asi nebude pro mě, protože ( konkrétně zde u 206 ) koukám akorát na horní rám okna. :( leda bych seděl ještě výš a koukal nad oknem 🤣 

Odesláno

@Vena garážmistr

a bude hůř, někdy je to nesmyslným systémem, někdy změna zavedeného, kterou dinosauři zrovna nemusejí..., špatné je, že většinou je ta změna k horšímu a to pak se*re dvojnásob, někdy to není věkem, ale okolím, řeším to rumem ;)

Odesláno

@PaKr 206cc je malá no, pro větší lidi to chce 307cc, tam se dá naskládat celkem v pohodě. 

Jinak koukám v německu po karavanech, chci něco na zaparkování na pozemku a už trochu moderní (po roce 2000) a teda když už se objeví něco zajímavého, tak tam inzerát není ani 20min a je to pryč. Dneska už 4tý kousek co mi utekl. No nic, jednou se snad poštěstí. 

Odesláno

@oddie no jo no, kluk si vzpomněl že by si vzal sebou kamaráda, nebo kamarádku, tak jsem začal hledat. Já mám postavený auto, ale tam už další nocležníky nedostanu. Přinejhorším vyfasujou stan. 

Odesláno

Cena zase taková tragédie není, spíše ty km. Ale proti karavanu je to malé. A ten rok výroby, tam uz se musí koukat,kde tyhle vw reznou. 

Odesláno

No já se byl svýho času podívat na Scudo od Westfalie, pro 4 lidi se zvedací střechou, bylo to ve stavu novýho auta za 7kil, po T4 jsem taky koukal, dneska jsem rád že jsem do toho nešel a postavil Ducato, a stavět znova, jdu do ještě většího, ta L3H2 je pro 4 hodně na hraně. Dneska bych šel do L4, nebo do dlouhýho Iveca (ale to se zas komfortem jízdy nedá s Ducatem srovnat). Ale děcka s náma za pár let stejně už nebudou chtít jezdit, tak to poupravím a pro 2 to bude pohodička.

Odesláno

Ten dlouhán (L4) má zase svý trable při parkování, ale když rohměry nevadí borcům, co si na kempery předělávají autobusy .....

Odesláno

Obytka je vždycky o kompromisu buď mám dlouhej základ a můžu se v interiéru " rozmáchnout" a udělat velkorysý interiér nebo mám krátkej základ budu si užívat vlastností " velkého osobáku"  při ježdění ale musím hodně vymýšlet jak poskládat interiér tudíž je to o velkých kompromisech.  Myslím si že to co má @Charlie 607 je takový to není to stodola ale ani psí bouda. 

A ten přívěs chceš jakože aby byl schopnej dotažení to na plac a tam to zachatkovat nebo aby to bylo schopný se na zimu tahat na základnu a na sezonu zase vytahovat na jedno místo?

Odesláno

Já zachránil opět další vrak před sešrotováním. Kámoš to vezl na odtahovce na likvidaci, ale cestou mi to složil doma, jestli to chci, že důvod sešrotování jsou prasklé pružiny vepředu. No druhý den jsem se na to mrknul a už jezdím 😂

Jen jsem zjisti, že mám malý stahováky na pružiny a ty velký 807 pružiny to nedá, ale kdo se bojí nesmí do lesa, tak jsem využil můj 30T lis 😂 a zadařilo se 😂 

Ale asi dlouho tu nebude, zjistil jsem, že je to auto pro mě příliš nový a moderní 😂

20260424_164326.jpg

20260424_161749.jpg

20260424_155122.jpg

Odesláno (upraveno)

Malýma stahovákama jsem dělal pera na P807 úplně v klidu, kolega je použil i na T5 a šlo to. Chce to s rozumem. Ale je pravda, že jak u 807 tak u T5 jsme měli ještě pojištěný jednou kurtou, aby to nevylítlo kdyby něco. Ale kdybych měl tou dobou už lis, není co řešit. V práci jsem stahoval pera stylem, že tlumič na svěrák, 2 plocháče a zmáčknout ještěrkou 😁 

Co v tom je za motor? 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@Vena garážmistr mě jde u karavanu hlavně o interiér, aby to nebylo zateklý a byl vnitřek funkční se vším všudy - topení, sprcha, kazetový chemický záchod, kuchyňka. A musí mít dvoje spaní. Koukám cca rok 2003 a výš. Pojizdnost neřeším, odvezu to na místo na vleku, udělám nad tím stříšku aby do toho nemohlo zatéct a hotovo.

Ale časově mi to nijak netrápí, jestli bude teď, na podzim, nebo příští rok. Ono to nějak dopadne. 

Když ale koukám v CZ do inzerce a vidím za kolik byl inzerovanej v D, tak některý kusy i 4násobná cena. 

No a co dnes dělám. Posekal jsem kus zahrady a vozím drť 8/16 na místo budoucí zámkovky. Příští víkend bych snad už mohl mít položeno. 

Odesláno

včera jedu tady v blízké vesnici a tam kolotoče, nějaká pouť či co,  říkám dneska se tam zajedem podívat... 

tak ani noha, všecko sbaleno a nikde nikdo 😯, nikde ani papírek, nic... 😂

Odesláno

dnes jsem dělal servis svagrove na i30 , plus zavaroval naraznik a prezouval na letni, k beznemu servisu i svičky , auto je desetilete a najeto 70 tisic a jeste se nedelali. dva konektory od civek se mi rozdrolily v prstech a i samotná kabeláž uplně vyhřátá , no polilo me horko ale asi to bude spotřebák , v druhovyrobe je ten svazek od nekolika firem od 300 do 600,- na me , a ani origo neni drahy .

IMG_20260425_130718.jpg

IMG-20260425-WA0001.jpg

IMG_20260425_150824.jpg

IMG_20260425_150839.jpg

Screenshot_2026-04-25-18-21-58-024_com.android.chrome-edit.jpg

Odesláno
před 9 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Malýma stahovákama jsem dělal pera na P807 úplně v klidu, kolega je použil i na T5 a šlo to. Chce to s rozumem. Ale je pravda, že jak u 807 tak u T5 jsme měli ještě pojištěný jednou kurtou, aby to nevylítlo kdyby něco. Ale kdybych měl tou dobou už lis, není co řešit. V práci jsem stahoval pera stylem, že tlumič na svěrák, 2 plocháče a zmáčknout ještěrkou 😁 

Co v tom je za motor? 

Héle, já už z těch stahováků měl trochu strach, jelikož ze závitnice padaly špony a asi to nejsou úplně kvalitní stahováky.... tak jsem je použil jen jako pojistný a zamáčknul je lisem.

Jinak je to 2.0HDI 100kw RHR.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...