Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Škoda, že už se prý nesmí používat kamna na vyjetý olej. Kamarád je roky používal v dílně a měl teplíčko skoro zadara (z toho, co přes rok povyměňoval)

Odesláno
před 22 hodinami, Péťa napsal:

Zahájil jsem jaro :D Vím, je brzy. Ale měl jsem chvíli čas... Mám tak půlku trávníku, zítra to snad dodělám

image.png

ahoj to děláš  špatně hochu trávník nejdřív pohnojit a vertikutace az jede a roste a je teplo teď přijdou mrazy a dostal sok 😂😂 

Odesláno

@Charlie 1 Dělám to poprvé takhle brzy, ale prostě se řídím podle svého času :D Dnes jsem dodělal zbytek. Na přelomu března a dubna odlétáme na dovolenou a zase nebude čas. Tráva je plevel, ta to zvládne :D

Odesláno

Potok může být někdy i docela velká nevýhoda

Péťu snad nikdy neohrozil, ale třeba mým příbuzným ve Štěchovicích vzala barák říčka Kocába vedená 3m hlubokým korytem s běžnou výškou vody do 0,5 m, která při povodni tekla od Vltavy protiproudem

Odesláno

Potok, včetně jeho břehů patří Povodí Labe. Takže to je stejné, jakoby k Tobě přišel soused, strčil do studny čerpadlo a bral vodu.

Ale státní podnik o tom potoku asi neví, protože jinak by se o něj jako správný hospodář i staral. To moc nedělá (i když by mohlo být i hůř).

Odesláno
před 20 hodinami, Medvěd napsal:

Škoda, že už se prý nesmí používat kamna na vyjetý olej. Kamarád je roky používal v dílně a měl teplíčko skoro zadara (z toho, co přes rok povyměňoval)

No jako souseda, když zatopil, by jsi ho asi neměl moc rád. ;) 

Odesláno

Na olej jsou i ofiko kotle a ani nevíš čím soused topí. Kamarád ma doma plyn,tepelko i olej a ještě výkup ze solárů za cca 10-11 Kč 

Odesláno
před 12 hodinami, Dave_k napsal:

No jako souseda, když zatopil, by jsi ho asi neměl moc rád. ;) 

Jako kotelník jsem na vojně topil lecčím, tak by mi to asi u souseda bylo tak nějak buřt

Kór kdyby mi opravoval auto za sousedskou cenu

Odesláno (upraveno)
před 15 hodinami, Milan+ napsal:

A jak je to dnes s odběrem vody z potoka? Tady nekompromisně přípojky na čerpadlo řežou.

Někde jsem četl jestli to ještě platí nevím ale z potoku který máš u pozemku můžeš vodu používat ale nesmíš tam zřídit zdrž aby jsi měl vyšší hladinu a nesmíš k odběru vody používat čerpací zařízení . Takže pokud je dost velká hloubka tak můžeš vodu nabírat kýblem kolik chceš a potřebuješ ale protože většina lidí je líných jak vandráci v červenci tak to tak nedělají.  Nicméně kde není žalobce není soudce. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

@Vena garážmistr Áno, je to tak. Na Slovensku sa vychádza z vodného zákona (364/2004). Súkromné osoby môžu vodu z povrchových tokov bez povolenia použiť len na osobné potreby a odoberať ju môžu len ručne (vedrá, apod.). Ak sa na odber použije technické zariadenie (čerpadlo, apod.), tak sa vyžaduje povolenie okresného úradu, ktorý si vyžiada súhlas správcu toku. Inak hrozia pokuty. Ale realita je taká, že takmer za každou záhradou je v potoku ponorená vodovodná rúrka. Neverím, že všetci majú príslušné povolenie.

Odesláno

na vyjetý olej nám jela celá hala--kotelna byla mimo za zdí, ohřívala vodu do radiátorů, prostě firma která měla starého oleje habaděj a bylo pro ni lepší ho spálit (profikotel s nějakýma filtrama, nad komínem se jen tetelil vzduch, jinak nebylo poznat že se topí  ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...