Medvěd Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 Jeden z kluků, co se s nima potkávám na setkáních rektorů, býval policajt na dálničním oddělení a těmhle vyšňořeným monstrům ověšeným všemožnými cingrlátky prý s kolegama říkali "utržená střelnice" Ale že by to nějak postihovali pokutou, to nezmiňoval Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 Jo Vlasto máš pravdu když sem jezdil s kamionem na stálo a měl sem přidělený tahač tak jsem měl taky " výzdobu" ale ve většině firem kde jsem jezdil to neměli šéfové rádi takže " výzdoba " byla střídmá vozíval jsem asi tři takové ty vlaječky na okně jmenovku na zadní stěně kabiny jsem měl pověšenou osušku jakože americkou vlajku a na tom tři holky zezadu v bikinách jakože vyšpulený prdelky a samozřejmě že Cíbíčko (občanská radiostanice) kdo tehdy jezdil a neměl CB tak jakoby nebyl nevěděl co se děje kde stojí čerti kde je nehoda atd. a hlavně při dlouhejch štrekách se dalo přes CB udržet při životě když se chtělo spát vždycky se našel někdo s kým se dalo kecat a těch pár km na dvůr nebo do cíle to dotáhnout dík tomu. A to bylo asi všechno jo na návěsu jsme měli všichni nebo spíše většina předělaný vzadu lampy měli jsme daný velký couvací lampy a místo couvacích bludiček ve hlavních lampách byli dopojený blinkry a ještě když elektrikář předělával ty lampy tak nám udělal že jak jsi dal blinkr tak proti blinkru blikala pozička na konci návěsu. Mirku ono je to takové s těma četníkama jsou to taky jenom lidi a moc dobře ví jaká řehole to je práce řidiče kamionu nebo náklaďáku takže oni jsou schopný tyhle věci tolerovat pokud na sebe ten daný řidič neupozorňuje a ty řidiči pokud maj všech 5 pohromadě tak moc dobře ví že pokud ho jeden četník nechal být a neflastroval ho za výzdobu tak to bylo jen protože se choval slušně a neudělal velkou botu v okamžiku kdy udělá ho někde sloví i jen za blbou žárovku nebo jen namátkově a on začne vyskakovat tak tím akorát tomu četníkovy nabijí aby ho oflastroval. V dobách kdy jsem jezdil s kamionem kamkoli sem přijel osobákem každý poznal že jezdím s kamionem protože jsem měl i v osobáku v okně výzdobu nainstalované CB a tyhle srandy jsem vlastně sundal až v době kdy už jsem jezdil s busem a o osobák sem se začal střídat s bejvalkou která to neměla ráda. dýzl ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 Kvůli těm CB v kamionech jsme instalovali jedno CB i na operačním středisku PČR. Aby se mohli dovolat pomoci, protože v té době mobily ještě nebyly úplně rozšířené a signál byl jen ve větších městech, u nás v pohraničí nic moc. Co si vzpomínám, tak operační středisko PČR v Náchodě za těch několik let nemělo ani jedno nouzové volání Nevím, jak ostatní okresy, nikdy jsme to asi na poradách neřešili. Citovat
Klemoň Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 No a dneska si pomoc zavoláš mobilem a když máš dlouhou chvíli, tak si také pokecáš na mobilu protože mi "profesionálové" používáme handsfree. Akorát po hodině ti to operátor přeruší. To je ochrana proti nezavěšenému telefonu / hovoru . . . Citovat
ozzy56 Odesláno 19. říjen 2025 Odesláno 19. říjen 2025 a já tu měl fčil jednu návštěvu , heč Hafity, toru, Klemoň a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Milan+ Odesláno 20. říjen 2025 Odesláno 20. říjen 2025 (upraveno) Dnes jsem před chvilkou přezul sw na zimní ,dojedu je a půjdou celoroční, pokud u mne vydrží. Jináč u tohoto kotrmelce je neskutečný rozdíl v pohodlí 15" vůči 16".Na 16" je to žebřiňák. Upraveno 20. říjen 2025 uživatelem Milan+ ozzy56 a regius ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. říjen 2025 Odesláno 20. říjen 2025 před 22 hodinami, Péťa napsal: Kvůli těm CB v kamionech jsme instalovali jedno CB i na operačním středisku PČR. Aby se mohli dovolat pomoci, protože v té době mobily ještě nebyly úplně rozšířené a signál byl jen ve větších městech, u nás v pohraničí nic moc. Co si vzpomínám, tak operační středisko PČR v Náchodě za těch několik let nemělo ani jedno nouzové volání Nevím, jak ostatní okresy, nikdy jsme to asi na poradách neřešili. JJ tísňový byl CH 09 příp. CH 19 a vím že se to dodržovalo na těchto dvou kanálech nikdy nikdo nekecal to bylo pro nouzové volání někde to provozovala PČR někde HZS a bývali i u silnic cedule kde to bylo funkční. Takovej všeobecnej byl CH 10 a pak různý druhy aut měli svoje oblíbené kanály třeba sklopkaři jeli hodně na CH 13 dneska CB taky fungujou ale už to není ono ale zas je hodně používaj zemědělci. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 20. říjen 2025 Odesláno 20. říjen 2025 @Milan+ na některých autech je to hodně znát, já teď dojíždím 225 místo 215 se stejným profilem a je to cítit, taky to bude i tím, že ty gumy jsou 2020, ale ještě tak rok a bude po nich jinak ohledně vysílaček naše firma někde kolem 1995 nechala namontovat vysílačky do každého auta, na dispečinku bylo ,velitelství'--ale furt se to drbalo, nespolehlivé, tak to zas odmontovali a v kabinách zůstaly jen díry , vyhozené statisíce, nebo miliony ? Citovat
Hafity Odesláno 20. říjen 2025 Odesláno 20. říjen 2025 před 3 hodinami, Milan+ napsal: kotrmelce Budu muset k očnímu.... Krmelce mi tam furt nějak neseděly.... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 20. říjen 2025 Odesláno 20. říjen 2025 před 3 hodinami, Milan+ napsal: Dnes jsem před chvilkou přezul sw na zimní ,dojedu je a půjdou celoroční, pokud u mne vydrží. Jináč u tohoto kotrmelce je neskutečný rozdíl v pohodlí 15" vůči 16".Na 16" je to žebřiňák. Jsem na tom pocitově stejně u 5008, což je podvozkově to samé jako Peugeot 308 T7. Včera jsem přezul z letních 215/50 R17 na zimní 215/55 R16 a dnes jsem si připadal jak na balónech. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 20. říjen 2025 Odesláno 20. říjen 2025 (upraveno) před 15 hodinami, ozzy56 napsal: @Milan+ jinak ohledně vysílaček naše firma někde kolem 1995 nechala namontovat vysílačky do každého auta, na dispečinku bylo ,velitelství'--ale furt se to drbalo, nespolehlivé, tak to zas odmontovali a v kabinách zůstaly jen díry , vyhozené statisíce, nebo miliony ? To je hlavně o tom, že když si podobnou věc instaluješ za svý a protože to chceš, tak se k tomu chováš jinak než když Ti někdo do kabiny z příkazu zhora nabastlí něco, cos nechtěl a chápeš to spíš jako další prvek šikany než jako pomocníka. A tak se s tím schválně kraví a rozbíjí se to, aby to pokud možno zase brzo zmizelo. Dtto jsem strašně dlouho řešil s kolegou s on-board kamerama. Prosadil jsem je do všech školních aut a on furt vytahoval napájecí kabely... Už si zvykl a je to v klidu, ale trvalo to... před 13 hodinami, radim.1008 napsal: Jsem na tom pocitově stejně u 5008, což je podvozkově to samé jako Peugeot 308 T7. Včera jsem přezul z letních 215/50 R17 na zimní 215/55 R16 a dnes jsem si připadal jak na balónech. Pavel zítra přezuje Monďase z letních 235/17 na 215/16 = uvidím, jaký bude mít pocity. Já mám na autech vždy letní i zimy ve stejném rozměru, ale i tak vnímám, že zimaky jsou v zatáčkách o něco měkčí v bocích, jakoby žvejkavější Upraveno 21. říjen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Vena garážmistr Odesláno 21. říjen 2025 Odesláno 21. říjen 2025 No ony ty vysílačky v r. 1995 to byla nejspíše podniková uzavřená frekvence a takové užívalo a užívá i dnes spousta firem akorát že v té době to byl ještě těžce analogový provoz kdežto dne to frčí na digitálu a funguje to jinak a hlavně to umí i spoustu věcí okolo. A už v té době se za tu neveřejnou frekvenci platilo dost peněz. Trošinku o tom něco vím protože jsem držitelem několika oprávnění operátora radiokomunikační sítě podniku z nichž jedno mám pořád platné. A třeba u DPP se jede digitální provoz radiosítě už mnoho let a funguje to přesně tak dobře jak dobří jsou všichni co to používají takže poslední dobou ten provoz je takový divoký protože spousta hlavně cizojazyčných řidičů sice zkoušky složí ale jen proto že se to nabiflují ale podstatu toho provozu nechápou nebo nechtějí pochopit. Přitom dnes ten systém umí fungovat na hodně podobném principu jako mobilní telefon tedy z vozidlové stanice navážeš spojení s dispečerem nebo jinou stanicí podle toho jaké máš oprávnění k používání takže řidiči jsou schopni se dovolat dispečera ( což je nejdůležitější stanice v síti) pak garážmistra a výpravny své garáže na ostatní už je potřeba vyšší oprávnění a s ním jde volat i mezi jednotlivýma stanicema výhodou je že provoz této radiosítě je zálohovaný takže v okamžiku kdy spadnou MT tak pořád funguje radio protože bez spojení není velení. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 21. říjen 2025 Odesláno 21. říjen 2025 jojo, dalo se spojit jen s dispečerem, nebo on spojil s jiným šoférem..., nakonec dali některým mobily Citovat
Milan+ Odesláno 21. říjen 2025 Odesláno 21. říjen 2025 (upraveno) Tak dnes cx,teď trošku umyji kola jak z sw,tak cx,pak o víkendu přijde na řadu Tucson a bawo, no a zítra s odtahovkou do Plzně na otočku pro auto. No jelikož těch sad jol je tu nějak moc,tak už to tahám do druhé garáže. A tyhle 16" tu hodím do inzerce. Upraveno 21. říjen 2025 uživatelem Milan+ ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 22. říjen 2025 Odesláno 22. říjen 2025 U nás včera nešla elektrika, protože měnili sloupy ( a dráty), tak jsem auto spravoval pod dozorem a nějaký klučina s maminkou se na ně díval, tak jsem si vzpomněl na @radim.1008, že Vašík by je asi taky chtěl sledovat radim.1008 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. říjen 2025 Odesláno 22. říjen 2025 Už jen dodělat police na boku... BubakGS, Péťa, ozzy56 a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Hafity Odesláno 22. říjen 2025 Odesláno 22. říjen 2025 Před hodinou, VojtouNerCZ napsal: Už jen dodělat police na boku... ... a odpočinkový koutek... Citovat
Milan+ Odesláno 22. říjen 2025 Odesláno 22. říjen 2025 (upraveno) Tak dnes na otočku Plzeň pro auto a večer skoro tříhodinová beseda s Ķřečkem a Krečmanem ,perfektní akce. Ještě se tam vyskytl skoro soused Venda Fejfar,ještě jsem opomenul v sále Jindru Štolfu. Na besedu dorazili fandové až z Třebíče. Upraveno 23. říjen 2025 uživatelem Milan+ Klemoň, Charlie 1, Medvěd a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 23. říjen 2025 Odesláno 23. říjen 2025 Tak dnes by pro mně byla příhodnější rubrika "Co jste dnes podělali".... Během částečné rekonstrukce přízemí jsem vyvrtal 52 děr pro zavěšení různého nábytku.... Vše před vrtáním zkontrolováno půjčeným detektorem Bosch.... V pondělí dostala drahá polovina nápad, že "sem by se hodila ještě jedna skříň" .... V úterý odpoledne skříň přivezena, ve středu smontována a umístěna.... Dnes se zdálo býti finále na dostřel, ale ouha.... Trefil jsem Jackpot ! Tedy kabel.... Na tu poslední díru už jsem si detektor nepůjčil.... Ani se moc nezablesklo, jen cvaklo v rozvaděči a všechno zhaslo.... Na vrtáku nejsou žádné stopy po zkratu a v díře je vidět (špatně) jakási izolace a uprostřed se trochu blýská vodič.... Jističe šly nahodit, vše funguje a z díry se nekouří.... Díra je poměrně hluboká, odhadem 5 - 6 cm.... Přemýšlím, že do otvoru natlačím silikon a novou díru udělám pod a nebo nad.... Stejně, ten Murphy, to je hlava Z celkově 53 děr ta poslední.... BubakGS a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.